Hayatım sürekli çalışarak ve başarılı olarak geçti
bir süre sonra başarıyı takıntı haline getirip başarısızlıktan korkmaya başladım
bundan nasıl kurtulabilirim
Hayatım sürekli çalışarak ve başarılı olarak geçti
bir süre sonra başarıyı takıntı haline getirip başarısızlıktan korkmaya başladım
bundan nasıl kurtulabilirim
Hatalar başarısızlıklar bir sonra ki hamlenizin doğru olmasına yardımcı olur. Her başarı başarısızlıklardan geçer.
Başarısızlığa üzülmek yerine ders çıkarıp bir sonraki adımı daha verimli atmak gerekir.
Olumlu giden her şey için kendinizi takdir edin
Hatasız kul olmaz… İşte sizde hatalarınızla barışın ve dersler çıkarın
Başarısızlık korkusu, birçok insanın potansiyelini kısıtlayan ve onları yeni şeyler denemekten alıkoyan yaygın bir sorundur. Bu korkunun üstesinden gelmek için aşağıdakileri yapabilirsiniz: Başarısızlığı Yenilgi Olarak Görmeyin: Başarısızlık, öğrenmenin ve gelişmenin doğal bir parçasıdır. Herkes hata yapar ve bu hatalardan ders çıkarmak önemlidir. Başarısızlığı bir son olarak değil, bir öğrenme fırsatı olarak görmeye çalışın. Başarısızlık Tanımınızı Değiştirin: Başarısızlık, sadece bir hedefe ulaşamamak anlamına gelmez. Aynı zamanda yeni bir şey denemek, risk almak ve konfor alanınızdan çıkmak anlamına da gelebilir. Başarısızlığın her zaman negatif bir şey olmadığını ve sizi daha güçlü ve daha dirençli hale getirebileceğini unutmayın. Mantıklı Hedefler Koyun ve Buna Uygun Planlar Yapın: Ulaşılamayacak kadar yüksek hedefler koymak, başarısızlık korkusunu artırabilir. Bunun yerine, ulaşabileceğiniz küçük ve gerçekçi hedefler belirleyin. Her hedef için bir plan yapın ve bu plana sadık kalın. Her Zaman Yedek Planınız Olsun: Her şeyin planladığınız gibi gitmeme ihtimaline karşı her zaman bir yedek planınız olsun. Bu, planınızda bir değişiklik yapmanız gerektiğinde size daha fazla güven verecektir.
Şükür etmem gerekirken dert etmişim bilincine vardıktan sonra (ki bu başarısızlık yaşamak ve kendinle ilgili bir kaç özelliği körelttikten sonra olur) yenebilirsin. Tekrar neyin önemli olduğunu anlayıp yoluna o zaman karar vermen gerekir. -tabi yine de başarılı bir insanın bu siteyi kullandığını sanmıyorum. Ben dahil hiç kimsenin cevabı tecrübelere dayalı değil, varsayımlara dayalı olacak. Dolayısıla verilen cevaplar seni yanlış yönlendirebilir.
Cevap
5Cevap
Başarısız olarak , başarısız olmanın dünyanın sonu olmadığını ve hatta sana birşeyler öğrettiğini yaşayarak öğrenerek
Deneyim edinme
düşüp kalkma
bir de başarıyı kalıba sokma. Yoksa hayat çok acımasız davranıyor.
Üstüne gidilerek bastırılır korkunun
Vizyon 0
Başararak
Başararak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?