- 1 yıl
Kendinizi üniversite okumadan da geliştirebilirsiniz bu tamamen size kalmış bir durum meslek edinmek istiyorsanız bir çok meslek edindirme kursları mevcut onlara yönelebilirsiniz...
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
Bir Ofis elamanı olarak çalışabilirsin, veya mağazalarda iş bulabilirsin, marketlerde kasiyer olabilirsin, herhangi bir iş konusunda yatkın olduğun bir alanda iş bulup kendini geliştireblirisin bilgi ve becerilerini geliştirp o alanda çalışabilirisn, en azından kendi ayaklarının üsütünde durmak varya belirli ihtiyaçlarını alabilmek ve kendi özel zmanlarında gezmek, eğlenmek gibi ihtiyaçlarını karşılayabilmek dha farklı bir duygu ve düşünce içerisnde olmana neden olur, ya da evde ailen ile ailene yardımcı olursun, uygun bir kişi ssiznde beğenebilceğiniz bir kişi olduğunda evlenirsniz.
10 Yorumla
- 1 yıl
Herkes üniversite okuyacak diye bir şart yok.. zaten artık günümüzde belli bölümler dışında üniversite okumak da çok mantıklı değil.. ilginin, merakının, yöneliminin Olduğu herhangi bir iş kolunda çalışabilirsin..
00 Yorumla
- 1 yıl
Hayatım bu devirde okuyan insanla okumayan insan bir olmuş zaten ama tabii okuyup gezmek görmek ayrı bir şey okuma imkanın yoksa uzaktan okuyabilirsin veya dil dersleri alabilirsin dil üstünden kendini geliştirebilirsin kültür sanatla uğraşabilirsin veya herhangi bir spor dalına yoğunlaşıp ordan ilerleyebilirsin veya birikim yapıp ticaretle uğraşabilirsin ya da bir iş bulup çalışabilirsin her zaman ayakta olmayı öğren biz kadınlar ayaklarımızın üstünde duramazsak başkasının kölesi olmaya mahkum ediliriz çok acı ama ataerkil toplumda olduğumuz için biraz gerçek yanı var.
40 Yorumla

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
u
1 yılMerhaba, üniversite okumayan kız okuyabilir yani hiçbir şey için geç değil bence ama part-time olarak garsonluk, giyim mağazasında çalışmak veya kasiyer olarak çalışabilirsiniz marketlerde. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
20 Yorumla- 1 yıl
Sertifikalar edinebilir. Halk eğitimler, belediyelerin veya online eğitimlerin ücretsiz ya da çok çok cüzi miktarda ücretli kurslarıyla sertifika edinmek oldukça mümkün. Ustalık belgesi alınan branşlarıda var. Aşçılık muhasebe gibi çokta güzel istihdam olanağı elde edilir atanadabilir bazı özel koşullu kadrolardan. Üniversite her zaman istihdam odaklı değildir bazen entellektüel birikim için okunması gerekir veya ilgi duyulan alan olduğundan okunur.
20 Yorumla - 1 yıl
Kendini geliştirebilir. Açık öğretimden tekrar deneyebilir. Kursa gidebilir. Sağlık memuru olabilir. yabancı dil öğrenip tercümanlık yapabilir kurumsal sektörde çalışabilir. Kadın destek platformundan üretim yapacağı meslek proje oluşturup ticaret yapabilir. Kadın yapabilir...
30 Yorumla Önemli olan senin ilgi alanın ne ve ne yaparken mutlu oluyorsun?
Mesela yemek yapmak, bilgisayarda kullandığın bazı programlar olabilir veya elbise tasarlamak olabilir. Onu bulduktan sonra kendini geliştirmeye ve bir yandan çalışmaya başlayabilirsin.
Mutlu olacağın bir yön belirledikten sonra zaten devamı gelir.
Günümüzde artık keskin meslekler yok ve her hangi bir konuda kendini geliştirmek için sayısız içerik bulunuyor.00 YorumlaOnline eğitim ve sertifika alıp bir işe başlayabilirsin. Bir Instagram sayfası açıp küçük işletme kurup ticaret yapabilirsin. Denersen önünde çok şey var. İnşallah rızkını kolay yerden bulursun. Go girl!!!
12 Yorumla- Soran1 yıl
Çook sag ol😊
- 8 ay
Merhaba nasıl aldınız yardımcı olur musunuz
- 1 yıl
Kesinlikle meslek edinmelidir. Aşçılık, kuaförlük gibi şeyler
20 Yorumla - 1 yıl
Meslek öğren.
Kuaförlük olur, cilt bakımı olur, kaş bıyık olur... Para kırarsın
21 Yorumla- 2 ay
İlla dükkan mi açmak gerek mesela kuaför eğitimi aldık diyelim ki
Herkeste evlen, yok ev hanımı yok kasiyerlik işçilik diyorda valla hiçte bile gir torpille her yere başarılı olursun. Okumak artık işe girmek için yetmiyor. Torpil yoksa bir hiçsin
08 Yorumla- 1 yıl
Aynen torpil varsa, o başka tabi.
- 1 yıl
Biraz genelleme oldu sanki. Tanıdığım çok fazla insan torpilsiz alının teriyle güzel yerlere geldi. Torpilim yok bahanesi altına sığınıp emek vermekten uzaklaşmayın. Okur olmaz o ayrı ama Emek vermek çabalamak bizim görevimiz zaten. Kimse oturdugu yerden iş aş beklemesin
- 1 yıl
Alnının *
- 1 yıl
Olur olmaz*
t9 mahvetmiş beni :D - 1 yıl
Bir şeyin arkasına sığınmıyorum ve kendimizi kandırmayada gerek yok. Çabalamadan bir şey olmuyor biliyorum ama torpil dışında alnının akıyla bir yerlere gelen insanlardan çok torpille bir yerlere gelenler daha fazla buna değinmek istedim. Keşke adil olunsa her durumda ama maalesef öyle bir dünya yok
- 1 yıl
maalesef doğru.
- 1 yıl
@satyagrahaa Evet emek vermek vs çabalamak görevimiz görevimiz olmasına ama.. Çalışanın emeğinin anıl terinin hakkını alamayanlar var. İşte böyle şeyler haksızlıklar olduğunda insan ister istemez emek vermekten vs çabalamaktan soğuyor? Ben soğudum mesala hemde herşeyden ve Şimdi Mandıra Filozofu gibi oldum şu an onun gibi düşünüyorum. Hatta onu bile geçtim. Artık benim bir devletim yok ve bazen bütün devletlerin cehennemin dibini boylamasını istiyorum. Çünkü zenginlerin çocukları El bebek gül bebek batıda, Fakirin çocukları alnının teriyle doğuda askerlik yapıyor? Olmaz olsun böyle devler. Sırf bu yüzden çocuğum doğuda askerrlik yapmasın diye ben evlenmekten vazgeçtim.
Bir firmada çalışarak başlayabilirsiniz. İşerleyen zamanlarda müdür olabilirsiniz. Bu şekilde bir tanıdığım vardı ve çok güçlü, kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadındı.
00 Yorumla- 1 yıl
Yaşın daha çok küçük üniversite için geç değil, ama illa gitmeyeceksen de dil eğitimi al sertifikalarını al yabancı dil dersi verirsin
03 Yorumla- Soran1 yıl
İyi fikir verdin
- Soran1 yıl
Ama nasil yani o egitimi nasil verebilirim
- 1 yıl
Sertifikalarını tamamlayana kadar part time mağaza, restorant gibi yerlerde çalış ama mümkünse lüks bir yer olsun müşteri ile birebir temas halinde ol belki ilerde çocuklarına falan ders verirsin 😄
İşkur üzerinden / kurs programları takip edebilirsin? Sonrası TYP personeli olup bir kamu kurumunda çalışa bilirsin
05 Yorumla- 1 yıl
Typ?
- 1 yıl
Nasıl bir şey tam olarak nasıl yapıyorlar ve okulda ne olarak çalışıyorlar anlatır mısınız
- Soran1 yıl
Bunu ilk defa duruyorum
- 1 yıl
İsterse ünv okuyabilir olmazsa kurslar var onlara gidip bir şeyler öğrenebilir bunları yaparken çalışabilir
10 Yorumla Kendine uygun bi işe girip çalışabilir herkes kendi ayaklarının üzerinde durmak zorunda belli bi yaştan sonra
10 Yorumla- 1 yıl
Kendisini ticaret üzerine geliştirip kendi ayakları üzerinde durabilir
21 Yorumla- 1 yıl
Dünyanın hiçbir yerinde kendi ayakları üzerinde duran bir kadın yok. Örneyin: Türk kadınları atadukun ayakları üzerinde, Kürt kadınları Öcalan'ın ayakları üzerinde, müslüman kadınlar ise Muhammedin ayakları üzerinde duruyorlar. Durmaya çalışıyorlar.
- 1 yıl
Hmm.
01 Yorumla- 2 ay
Annnen mi
- 1 yıl
Deneyebilirsin istersen. Diğer türlü de part-time iş bulur ama aynı zamanda eline meslek alabileceğin işler için kurslara gidebilirsin
00 Yorumla - 1 yıl
Valla bi bok yapamıyor üni de düzgün bölüm okumayan bile bi sk yapamıyor zengin koca buluyor
12 Yorumla- Soran1 yıl
Sen okudunmu
- 1 yıl
Evet iyi bi ümide uzay mühendisliği okuyom NASA’ya girmeye calısıyorum şimdiden
Evlenir işe girer ya da evde keyfine bakar baba parası yer
10 Yorumla- 1 yıl
herşeyi yapabilir illa okuyacak diye bir şey yok ,☺
00 Yorumla Kurslarla kendini geliştirebilir ismek kursları özel kurslar belediyelerin kursları var
00 YorumlaHerkes okumak zorunda değil. Bir işe girer çalışırsın.
00 Yorumla- 1 yıl
Çalışabilirsiniz ve ya sevdiğiniz bir meslekle ilgili eğitim alıp devam edebilirsiniz.
00 Yorumla - 1 yıl
Girip bı istese calisabilir. ya da kurslara gidip sertifika alabilir
00 Yorumla Gözlerinde telaş, yıllar sende yavaş. Acelen ne? Bekle Firuze.
00 Yorumla- 1 yıl
Oncelikle kendine JK hedef koymalısın ve buna göre online eğitimler alıp iş bulabilisin
00 Yorumla Örgü part time işler köpek bakıcılığı bebek bakıcılıgı kasiyerlik şuanda aklıma gelen bunlar
00 Yorumla- 1 yıl
Takı yapımı kursuna git ve takılarını sat derim ben.
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)1 yıl
Spor salonuna yazılabilir, yabancı dil kursuna, diksiyon eğitimine katılabilir. Emin olun üniversiteler iyi bir kurs kadar katkı veremiyor artık.
013 Yorumla- Soran1 yıl
Üniversite zaten kediye köpege yemek verir gibi bilgi veriyor insana
- Cevap sahibi1 yıl
Artık o kadarı da yok. Fuhuş yuvası olmuş
- Soran1 yıl
Yo gerçekten az bilgi veriyor
- Cevap sahibi1 yıl
Gittiniz mi üniversiteye 😃
- Soran1 yıl
Evet
- Cevap sahibi1 yıl
Niye bıraktınız? Bölüm ne idi
- Soran1 yıl
Okuyamadim ve sagligim bozulmaya başladi
- Cevap sahibi1 yıl
Bölüm ne dedim cevap vermediniz
- Soran1 yıl
Mühendislik
- Cevap sahibi1 yıl
Tımam. Bir daha soruma cevap verin, yoksa böyle kırılırım
- Cevap sahibi1 yıl
Ben de bildirim geldi diye seviniyorum. Çıka çıka senin gibi bir kazma çıkıyor
- 1 yıl
Bilgisayariniyise gelsin sekreter alayım onu
01 Yorumlayabancı dil kursuna yazılabilirsin. özellikle ingilizce bilirsen zaten üniversite okumana gerek kalmıyor birçok işi halledersin. yine de yksye girmeni öneririm 3 milyona giren biri de üniversite okuyabiliyor artık. istemiyorsan o ayrı tabi.
10 YorumlaHalk eğitimde güzel kurslar var yazılıp kendini geliştirirsen iş yeri açabilirsin
21 Yorumla- 2 ay
Hangi parayla açsan herkes siz gibi zengin olsa zaten o fikir gelir dimi
- 1 yıl
Açık öğretimden neden devam etmiyorsunuzki eğitiminize..
Kişisel gelişiminize de önem verebilirsiniz. kurslara v. s.
En kötü e devlet üzerinden verilen online kurslar var onları deneyin.00 Yorumla Üzgünüm ama bu çağda herhangi basit bir iş için bile yniveriste şartı isteniyor prestiji pek olmayan meslekler yapılabilir sadece ortaogrwtim kpss ile sekreter ya da ne bilim gardiyan temizlik gorevlisi
00 Yorumla- 1 yıl
Kendini objeleştirmek dışında her şeyi yapabilir, örneğin a101 kasiyeri, terzi, fırında çalışabilir, köyde doğal bir yaşam sürebilir, yatırımcı olabilir, yazar olabilir, internet üzerinden tasarım tarzı işler yapabilir vs. vs.
00 Yorumla - 1 yıl
Ben 20 yaşındayım üniversite okumadım. Tıbbi sekreterlik sertifikası alabilirsin. Böylece hastanelerde hasta kayıt kabul bölümünde, diş hekimi yardımcısı olarak bir klinikte, eczane yardımcısı olarak bir eczanede çalışabilirsin.
01 Yorumla- 8 ay
Merhaba nasıl yaptınız yardımcı olur musunuz
- Gizli Üye(30-35)1 yıl
A 101 vs
Kuaför
Veya başka alanlar çok var.
Üniversite okuyup işin sonunda bu tarz iş yerlerin de çalışanda var00 Yorumla Ben senin yerinde olsam dil öğrenirdim çok geniş bir iş alanı var
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)1 yıl
Kendini geliştirmenin bir yolu mutlaka vardır. Asla okumadım diye kendini köreltmemeli.
11 Yorumla- 1 yıl
Evet insan daima gelişen bir çanlı değil mi
Bir meslek öğrenebilir ya da herhangi bir konuda bilgi sahibi olup bir yeteneğini geliştirebilir. E ticaret yapabilir. Geçinmek anlamında soruyorsan yani
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 yıl
İşe girip çalışabilir üniversite okumak fayda etmiyor bu devirde
02 Yorumla- Cevap sahibi1 yıl
Evet ben markette çalışıyorum altın alıyorum
- Gizli Üye(36-45)1 yıl
Diploma gerektirmeyen işler yapabilir ya da evlenebilir.
00 Yorumla - 1 yıl
Karabük unv. Kazanmak için hemen çalışmalara baslamali
10 Yorumla - 1 yıl
Kuaföre git is öğren sonra yer aç
30 Yorumla - 1 yıl
Git dikis dikmeyi ögren aç kalmazsin
31 Yorumla- 2 ay
Bunun kursu var peki ogrensem nerde calisabilirim
- 1 yıl
universite okumayan bir kiz bence okumali yas araligi 18 24 arasindaysa. okumazsa cok zor hayat sartlari.
00 Yorumla - 1 yıl
Evinde temizlik yemek yapabilir kitap okuyabilirim film izleyebilir ya da bir fabrikaya falan girebilir ya da yetenekli olduğu bir iş kurabilir belki
01 Yorumla- 2 ay
Nasıl bir fabrika
kusura bakma ama hiç bi b*k yanı dopru duzgun ıs olmaz dışardan oku bence okuulu ya da kendini geliştir yeteneklş oldugun bı alanda
00 Yorumla- 1 yıl
Hiçbir şey yapmaz asgari ücret le geçinir ama para yetmez bence oku
10 Yorumla Direkt meslek öğren aşko
11 Yorumlau
1 yılÇalışabilir mesela.. kurslara gidebilir
10 Yorumla- 1 yıl
yarı zaman lı bir işte çalışabilir en basiti kıyafetçilerde çalışmak beden gibi
00 Yorumla - 1 yıl
Terzi pastane guzelsen oyunculuk ya da sosyel medya unlusu
00 Yorumla Çalışabilir. KOSGEB kadın girişimci olabilir. Halkegtim merkezlerine gidebilir. Saymakla bitmez
00 Yorumlakendini kulturel sosyal alanda gelistirirsin ya da mecbur goder calisirsin
00 Yorumla- 1 yıl
Çalisip güzel nit işte kendini tutturup ayakları üstünde durabilir.
00 Yorumla - 1 yıl
Calısabılırsın okumak istiyorsan okumanın yası yoktur hem acıktan oku hemde calıs
00 Yorumla Aslinda Mesele Uni Digildir Hic Bir Zaman Insan Sevdigi Isin Arkasiyca Gitmeli
00 Yorumla- 1 yıl
Hiçbir şey yapamaz çünkü okumayanın bir değeri bir hakkı hatta yaşamaya hakkı yok.
00 Yorumla - 1 yıl
Kendini geliştire bilir önemli olan okumak değil önemli olan kendini geliştirecek birşeyler bulmak
00 Yorumla Bir işte çalışabilir ya da evlenip ev hanımı olabilir ama sonsuza kadar çalışmadan yaşayamaz.
01 Yorumla- 1 yıl
yanii ama problem olur
- Devamını Gör (98)
Detaylı bilgi