Öncelikle ek tercihler açıldığı zaman kontenjan varsa istediğin bölüme tercihini ver. Çünkü orada puan daha önemli olacak. Eğer açıktan da okurum diyorsa puanı düşük bölümleri de yaz. Onlardan birisi gelirse sınavsız ikinci üniversite hakkında olacak. Bu şekilde istediğin bölümü açıktan okuyabilirsin. Ama yok ben örgün şekilde okumak istiyorum dersen ek tercihlerde gelmezse daha sıkı bir şekilde yeniden sınava hazırlan. Yerleşemedin diye hemen hayatın bitti olarak düşünme. Daha yolun başındasın
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yıl30 yaşındayım. 19-20 yaşlarında bir kardeşim olduğunu varsayıyorum, sana vereceğim en büyük abla tavsiyesi kesinlikle ve kesinlikle zengin koca bulup evlenmek olur. Sakın o bir kadın zengin koca parası yemek dışında kendi ayakları üstünde durabilmeli laflarına inanma.
Parasızlıktan örgün üniversite okuyamadım. Lise mezunuyum diye ayak işlerinde çalıştım ve ordan kazandığım parayla aöf önlisans spor yönetimi okudum hem spor salonunda yönetim tarafında çalışabilirim hem de belge alıp pilates hocalığı vs. Yapabilirim diye. Sonra bölümü bitirdim ve uzunca bir süre bölümle alakalı iş bulamayınca dgs ile halkla ilişkiler ve reklamcılık aöf lisansa yerleştim. Tabii ben hayaller kuruyorum şöyle para kazanıcam şöyle iyi şartlarda yaşayacağım diye. Ardından sağlığımı kaybettim ve spor yapmam yasaklandı:)
Geçmişe dönebilseydim yapacağım tek şey zengin koca bulup evlenmek olurdu, bu konuda çok pişmanım. Ben sana tekrar denersin üzülme demeyeceğim, açıkça sana okusanda boş okumasanda boş, sen bu konuda kendini fazla üzmeden bi zengin koca bul diyeceğim
124 Yorumla- 1 yıl
Zengin koca aldatsın, küçümsesin, o kız yaşlandığında genç çıtırlarla takılsın ve o kız zengin koca evinde mutsuzluk içinde yaşamaya el mahkum devam etsin diye mi?
Cevap sahibi1 yıl@AsteriaTitan Yok , kendi ayaklarının üstünde durmasını sağladığı işi onu yeterince mutlu edemezse hiç değilse ileride kendi fakirliğine ağlamaz. Zengin kocası onu aldatırken o da en iyi markalardan alışveriş yaparken ağlar. İkisinin arasında büyük fark var:)
Soran1 yılAh ablacım, iyi niyetini iliklerime kadar hissettim... Lakin hayalim kendi ayakları üzerinde duran güçlü bir hanımefendi olmaktı... Evlilikte kolay değil ki, üstesinden gelemem ben.
- 1 yıl
Öyle sanıldığı gibi bir durum asla yok. Bu ancak ve ancak ultra zengin erkeklerin yaptığı bir eylem olur. Benim halamı 17-18 yaşlarında zengin bir adamla evlendirdiler. Aralarında 13-14 yaş fark vardı. O adam onu ne gezdirdi, ne de onunla birlikte eğlenmek için aktiviteler yaptı. Halam sadece evin alışverişini yapar, misafirlere yemek hazırlar, kocasının kahvaltısını ve yemeğini hazırlar-kurar, evin bütün temizliğini yapar, kocasının ailesini evde yatılı misafir eder, her işlerine koştururdu. Sonuç ne oldu biliyor musun? Psikolojik şiddet, psikolojik baskı, hor görme, küçümseme. Zerre sevgi göstermedi o adam. Halamın geçmişi de çok temizdi. Hayatına bir erkek dahi girmemiş kadındı. Artık şu toz pembe hayalleri kurmasanız. Kendi yağımda kavrulurum ama bir adamın sevgisizliği altında boyun eğemem.
Soran1 yılSizde haklısınız. Zaten benimde çok istediğim bir şey değil. Sevmezsem ve sevilmezsem evlenmem.
Keşke başka şekilde olsaydı her şey.- 1 yıl
Öncelikle hedefinize odaklanın ve kendinizin en iyi versiyonunu, küçük küçük adımlarla gerçekleştirin. Misal herhangi bir işte, kira vermiyorsanız asgari ücrette çalışıp birikim yapın. Bu birikimle de kendinize uygun iş alanı oluşturun. Kurslara katılın. Her şeyin bir B planı her zaman var.
- 1 yıl
ayyy yaşıtlarıma böyle saçma sapan akıllar vermeyin o sizin şanssızlığınız biz ne yapabiliriz bütün kadınlar işsiz değil sonuçta
- 1 yıl
Zengin koca bulup evlenmek dışarıdan görüldüğü gibi güzel bir şey değil. Okuyup kendi ayakları üzerinde durmak varken evlendiği için 2-3 sene içinde bin pişman olacak. @asteriatitan dediği gibi koca aldatırken kız evde kendi mutsuzluğuna, beş parasızlığa mahkum kalacak. Aldatan bir erkekle evli kalmanın ne denli iğrenç olduğunu hiç tatmamışsınız anlaşılan. Başka kadının koynundan çıkıp bir de utanmadan karısının yanına mı gelecek? Bunu anca gideceği bir kapısı olmayan kadınlar kabul eder. Yoksa aldatan eşi kabul etmek kadının kendisine yaptığı en büyük saygısızlıktır. Bu kız zengin kocadan boşanmak istese düzenli geliri olmadığı için yapamayacak. Üstüne bir de çocuk olursa çocuğun hayatı daha iyi olsun diye boşanamayıp bu mutsuz hayatından hiç kurtulamayacak. Zengin koca genç çıtırlarla aldatırken evde onu bekleyen karısına para bile vermeyecek neyin marka alışverişinden bahsediyorsun. Parasının tümünü o gen esc. yedirecek. Kimse böyle bir hayatı kabul etmez. Ediyorsa da o kadının kendisine gram saygısı yoktur. Bu zamanda evlenmek değil okuyup, çalışmak tek kurtuluştur. Evliliği bir kurtuluş olarak gören herkes mutsuz olur.
Cevap sahibi1 yıl@AsteriaTitan benim kuzenimi de 17 yaşındayken kendinden 13 yaş büyük zengin adama verdiler. Yaşı tutmuyor diye veli imzası verdiler hatta nikahta. Kuzenimin de üniversite okuyacak durumu yoktu ama evlenmeden önce anlaştılar adamla. Hatta adam kendi teklif etti ben seni okuturum diye. Sonra kuzenimi bu zengin kocası üniversite okuttu, kuzenime iş yeri açtı, beraber ülke ülke geziyorlar, 2 çocuk yaptılar. Harika yaşantıları var. Herkes aynı değil tabii ki ama yaş ilerleyince ve bazı hayat tecrübelerinden geçince düşünceler değişiyor. Mesela benim aklım olsa inan ben de o zamanlar zengin koca bulup evlenirdim, mutlu olamazsam da boşanırdım zor bir şey değil ama bugünkü bulunduğum durumdan daha iyi şartlarda olurdum en azından. İnan ben de önceden senin şu en son kurduğun cümle gibi düşünüyodum ama hayat bana öyle şeyler yaşattı ki düşüncelerim değişti. Dilerim sen bu masum düşüncelerini kurabildiğin mutlulukta kalırsın🌸
Cevap sahibi1 yıl@slkmısıncemile Sen de haklısın. Hayatta ne şansım oldu ki bi de iş ve eğitim konusunda şansım olsun. Ama umarım sen de yaşın ilerleyince şimdiki cümlelerini kuracak masumiyette kalırsın çünkü ben de sizler gibiydim ama sonradan düşüncelerim değişti:)
- 1 yıl
Çok teşekkür ederim 🙏🏻🌸 Maalesef herkesin kaderi aynı olmuyor. Bu yüzden mümkün mertebe hep kendi dengim insanları tanımaya gayret ettim. Üst mertebelerden uzak durdum. Herkes aynı olacak diye bir kaide de yok. Çünkü herkesin hayat standartları ve algıları çok farklı. Umarım iyi insanlar, iyi insanlara denk gelir ne diyelim.
Cevap sahibi1 yılCanım benim bütün iyi niyetimle, yaşadığım zorluklardan yola çıkarak yazdım bunları, beni anlayıp hissedebilmene gerçekten çok sevindim💞zaten kimse sana zorla evlen demiyor ama sorduğun soruya göre yaşadıklarımdan yola çıkarak sana vericeğim tek cevap bu benim için🌸
Soran1 yılHepinize görüşleriniz için çokça teşekkür ederim. Kadınlar olarak birbirinizin görüşüne saygı duyduğunuz için ve böyle anlayışlı olduğunuz için ayrıca tebrik ediyorum. Ne olursa olsun kadın, kadının en büyük destekçisi olmalı.
- 1 yıl
Selamlar...
Öncelikle "aklım olsa zengin koca bulup evlenirdim, mutsuz olursam da boşanırdım" demişsiniz ama boşanmak inanın bana o kadar da kolay bir şey değil. Girdiniz mi bir daha çıkamazsınız, özellikle de narsist bir insanla evliyseniz. Boşanmak istediğinizde de maalesef ki birçok erkek bu duruma karşı çıkıp öldürmeye teşebbüs edebiliyor, sırf malımı mülkümü elimden alacak diye.
Narsist insanlar genellikle sadece parasal anlamda değil, duygusal anlamda da cimrilerdir ve siz evlenseniz bile bir zaman sonra aradığınız evlilik hayaline ulaşamayabilirsiniz. Keşke kendi mesleğimle ilgilenseydim diyip pişman olmamakta fayda var.
O yüzden kendi mesleğinizden ne olursa olsun vazgeçmeyin. Zengin koca bulup evleneceğim diyerek adım atarsanız, istediğiniz zenginlik hayatınıza ulaşmanız epey bir zor olacak ve bu sefer mutlu olan değil, mutsuz olan olursunuz. - 1 yıl
Bu kadar yazıyı okumadım ama görüş sahibini tebrik ediyorum. Keşke birileri de bana böyle üslübünca tavsiye verseydi. 26 yaşındayım okuduğuma pişmanım. Evlilik en doğru karar fazla zengin olmasına gerek yok bence evi olsun düzgün bir mesleği olsun gerisi Allah kerim devamı gelir inşallah. Evlilik zordur evet ama bence yapabilirsin ben evlendikten sonra koca parasına başka üniversite okuycam inşallah. Planlar bu şekilde. Evlilik yapacağın adamı iyi seç hayatı zindan etmesin destekçi olsun yeter bence
- 1 yıl
@O_bir_sofi İnan bana daha çok pişman olursun. Benim okumayı tercih etmeyip evlenen arkadaşlarım zaten bu yüzden evlendiklerine bin pişman oldular. Yani hayal ettikleri evlilik pek yürümedi.
- 1 yıl
@iyikiben54 ehline denk gelmek önemlidir. Allah elimize denk getirsin amin
- 1 yıl
Ehline denk gelme durumu da maalesef herkeste olmuyor. Hayat sınav ve hatalarla örülü bir çerçevedir. Evli olan çalışmak ister, çalışmak isteyen evli olmak ister. Önemli olan insanın kendi potansiyelini keşfetmesidir. Hayat amacımız bir erkek bulmaktan ziyade daha önemli amaçlar olduğunu düşünürüm. Doğru insan çıkar ya da çıkmaz. Doğru insan çıkmadı diye de hayata küsmek yanlış.
- 1 yıl
@AsteriaTitan Ben de aynı fikirdeyim zaten. Ama yine de kendi başarını elde etmekte fayda var. Hiç kimseye kendini muhtaç olmamak için.
- 1 yıl
Kesinlikle öyle. Paran varsa herkes seni sever, paran yoksa ailen bile seni sevmez ve fazlalık olursun gözlerinde. Bu kadın-erkek farketmiyor. Mutlaka o huzursuzluğu yaşarsın. Hele ki kendi ayakların üzerinde duramıyorsan. Sığıntı gibi olursun.
- 1 yıl
@O_bir_sofi Ehline denk gelmek olmuyor maalesef olsa bile bir zaman sonra evlilikte beklemediğin sıkıntılar gerçekleşiyor
- 1 yıl
@AsteriaTitan Aynen katılıyorum
- 1 yıl
Senin gibi paragöz bir karının evlenememesi hayırlı olmuş. Hiçbir erkek bir karıya para yedirmez.
Cevap sahibi1 yıl@papatyadunyasii istesem evlenirdim ama ben toz pembe hayallerle yaşadığım, kendi ayaklarımın üstünde durucam diye direttiğim, sevdiğim adamın peşinden koştuğum için evlenmedim. Evlenemedim değil yani istesem çok güzel evlenirdim ama istemedim;) şimdiki aklım o zamanlar olsaydı çatır çatır evlenirdim hem de.
Gizli Üye(25-29)1 yılİkinci öğretimler kapanınca sıralamalar epey oynamış üzülme bu durumda çok kişi var, Bu hayatın sonu değil, bu yaşlarda insan üniversite kazanamazsam biterim gibi düşünüyor ama üniversite her şey değil inan bana, Türkiye'de üniversite okusan bile belli başlı birkaç bölüm dışında kimseye iş garantisi yok, senin yerinde olsam kuaförlük ya da protez tırnak, makyaj gibi şeyler öğrenmeye çabalarım, bi yere çırak girer kendimi geliştiririm, bakarsın belli mi olur kendi yerini bile acabilirsin ileride, şu an revaçta ve kadınlar için kazandıran meslekler onlar, bence dene şansını hem de üniversiteye tekrar hazırlanırsin içine sinen bi yer gelirse okursun
10 Yorumla
1 yılİngilizce seviyen nedir
044 Yorumla
Soran1 yılEskiden baya iyiydim hem İngilizcede hemde Almancada. Ama sınava çalışırken bıraktım. Birkaç yıldır hiç bakmıyorum. Çok iyi diyemem şimdi ama benim dil öğrenmeye yatkınlığım var.
- 1 yıl
B2 ye yakınsın o zaman
Soran1 yılB1 diyelim.
- 1 yıl
Çok iyi, sat sinavlarina çalış istersen. Aşağı yukari her ay oluyor ingikizce ve matematik var matematik ilkokul soruları gibi ama ingilizcesi zor. Eğer ingilizceni toparlarsan net gir
- 1 yıl
Bluebook diye bir uygulama indir
- 1 yıl
Bilgisayara
- 1 yıl
Ordan örnek sorular çözebilirsin
- 1 yıl
Cozümleri genelde youtube'ta var
- 1 yıl
Ben çözmüştüm ingilizcesini hafife alma sakın. Matematiği beleş. 1M yks yapan bile 600 puan sat mat yapar.
- 1 yıl
2 ay oturup çalişsan yaparsın rahat rahat
- 1 yıl
Yurt dışı imkanı var mesela
Soran1 yılSat sınavları ile hangi üniversitelere gidebilirim? Ne okuyabilirim?
- 1 yıl
Muhendislik, diş, tıp, birçok şey
Soran1 yılTeşekkür ederim, araştırdım ve girmeye karar verdim.
- 1 yıl
Aaa çok tebrik ederimmm hangi bölümü istiyorsun
Soran1 yılPuanım en yüksek ne getiriyorsa. İngilizcemi iyice yükseltebilirsem Tıp bile okuyabilirim. Umarım bu sefer hayal kırıklığına uğramam. Size de çok teşekkür ederim.
- 1 yıl
Rica ederim hangi aylarda yapiliyor onlara bakmayi unutma 2 haftada falan aciklaniyor sonuçları
- 1 yıl
Tip için 1400 ve üstü genelde oluyor bikgin olsun
- 1 yıl
Puan olarak
Soran1 yılÇok teşekkür ederim. Siz girdiniz mi?
- 1 yıl
Ben girmiştim evet 1300 puan almistım
- 1 yıl
Mat 700 puan ing 600
Soran1 yılEn düşük puan 1050 diye görmüştüm. İyi bir puan almışsınız. İngilizce çok zorladı mı sizi? 1300 puan ile hangi bölümü okudunuz?
- 1 yıl
Ben tercih yapmadim yks kötü gelmedi diye, en düsuk 400 alabilirsin bu arada. Ingilizce beni evet zorladı çunku grammar eksiklerim vardı
- 1 yıl
Sat kitaplari satiliyor istersen ordan calisabilirsin
- 1 yıl
Ben calismadim onlara ama bence faydası olur
- 1 yıl
Grammar ve vocablulary cok önemli, paragrafta caliş biraz
- 1 yıl
Vocabulary
- 1 yıl
Yanlis yazmışım
Soran1 yılÇok teşekkür ederim. Benim için bir umut oldu. Mat sorularına baktım. İngilizce henüz çalışmadan matematik anlayıp çözdüm. İngilizce writing kısmı belki zorlar beni. Günde 10 saat İngilizce çalışsam, riske atmamak için bir saat matematik çalışsam tamamdır bu iş.
Soran1 yılUnutmadan sormuş olayım. Benim ailemin maddi durumu çok iyi değil. Sat ile ücretsiz üniversite okuyabilir miyim? Ve iyi bir puan alırsam burs bulabilir miyim?
- 1 yıl
Writing kismı yok bu arada🙃🙃rahat ol. Tabii ki burs aalabilirsin iyi bir puanla ama ne ladar bilmiyorum
Soran1 yılYaa, çok teşekkür ederim. Peki Amerikadadaki üniversiteler yıllık 50 bin dolar falan istiyormuş. Sizce ücretsiz okuyabilir miyim? Ona göre gireyim sınava.
- 1 yıl
Sadece amerika değil birçok ülke sat kabul ediyor bence onlara da bak
Soran1 yılTamam, çok teşekkür ederim. Umarım güzel şeyler olur.
- 1 yıl
Rica ederim ne demek.👋🤍🤍yess güzel şeyler olucak💪
Soran1 yılUmutsuz vaka. Her yerde üniversite ücretli. Almanya'da ise yks sıralamana, 4 yıllık bölüm kazanıp kazanmana bakıyorlar. Teşekkür ederim yinede.
- 1 yıl
Biraz daha arastir derim... neyse rica ederim
Soran1 yılÇok araştırdım maalesef yurtdışında hep ücretli. Muafiyet isteyebilirim ancak verirler mi belli değil. Boş yere emek vermek, sonrada paramın gitmesini istemiyorum. Bildiğiniz başka bir sınav vs. ne bileyim başka bir şey var mı?
- 1 yıl
İtalya genelde baya burs veriyor oraya bak istersen ama çok bilgim yok o konuda tolc sinavları oluyor onda
Soran1 yılBu sınav İtalyancaymış. Sanırım şansımı daha fazla zorlamamalıyım, benim için umut yok.. Teşekkür ederim ilgilendiğiniz ve başınızdan savmadığınız için.
- 1 yıl
Aaa... yani rica ederim başımdan savmam çünkü Türkiyede özellikle kadınların okumasınin çok önemli olduğunu düşünuyorum burdaki beyinsizlere hizmet için uğraşmayın diye.
Soran1 yılHayalim kendi ayakları üzerinde duran güçlü bir kadın olmaktı. Şimdi ne gelirse onu okuyacağım. Düşünceleriniz ve bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
- 1 yıl
Hâlâ güçlüsünüz yola devam etmekte güç ister, rica ederim iyi günler.
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dostum, öncelikle sakinleşmeni ve içini ferah tutmanı tavsiye ederim. Bu tür durumlar, hayatının bir parçası ve bu deneyimler seni daha güçlü kılacak. Üniversiteye bu yıl yerleşememiş olabilirsin, ama bu dünyanın sonu değil.🌟 Önünde pek çok seçenek ve fırsat var.
Birinci olarak, boş geçen bir yılını kendini geliştirmeye ayırabilirsin. Kurslara katılabilir, dil öğrenebilir veya farklı yetenekler edinebilirsin. İkinci olarak, bir yıl daha çalışarak istediğin üniversiteye hazırlanabilirsin. Kendine inanmalısın; bazen başaramadığımız şeyler bizi daha iyi yerlere hazırlar.🍀
Unutma, yolculuğun kendisi de büyük bir öğretmendir. Kendine olan inancını asla kaybetme ve hedeflerine sadık kal. Emin ol, kararlı olduğunda başaracaksın. Eğitim hayatın boyunca karşına çıkacak zorluklar seni yıldırmasın, çünkü bu zorluklar seni şekillendiren adımlar olacaktır. Başarıya giden yol, sabır ve azimle döşenmiştir.🌟💪00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
61Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Ilk haber alınca şok normal. Ilerleyen günlerde daha sağlıklı düşüneceksin. 350 puan kötü değil. Ya ek kontenjan ya da gelecek sene tekrar deneme arasında karar vermelisin. Hayatta her istediğimiz de olmuyor, çoğu insan ilk istediği tercihe giremiyor. B ve C planları da seni cok mutsuz etmez.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılHemen pes etmek olmaz binlerce arkadaşımız da senin durumunda üniversiteye giriş ilk sınavlarında istedikleri bölümleri tutturamadılar ayrıca puanın bence güzel ek tercihlerde kendine bir yer bulacağını düşünüyorum, başarılar...
10 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u 1 yılMerhaba, bence mezuna kalın bu durumda yani iyi olur. 1 sene daha çalışıp çok daha yüksek bir puan yapabilir ve hedefinize ulaşabilirsiniz. Ben de şahsen geçmişte öyle yaptım ve hedefime ulaştım. O yüzden gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u 1 yılbence tekrar denesin şansını
10 Yorumla
1 yılCanım istersen yeniden hazırlanırsın fakat maddi imkanların biraz el veriyorsa vakıf üniversiteleri burslu belli oranlarından birine puanın yetiyorsa onları tercih edebilirsin.
Bazen istediği bölüm gelmeyebilir insanın ya da hayatta her istediğimiz olmayabilir. Pes etmemek gerek. Tekrar hazırlansan bile istediğin bölümü kazandığından sen bu alandan istihdam etmeyi düşünüyorsan hayat boyu seninle olacak bir de o açıdan değerlendirmelisin. Yorumlarla moralini bozma.🌸
00 YorumlaOturtup tekrar çalışmalı bebeğim pes etme bence anlıyorum çok zorlu bir süreç ama bomboş duramazsın hayat maalesef çok acımasız bence öncelikle elinde bir işin olsun. Mutlaka oku bunu sırf sadece meslek edinmek için de değil üniversite gerçekten insanın kendini tanıdığı karakterini oturttuğu ve geliştirdiği bir yer eğitim çok önemli aldığın bu eğitimden meslek edinmek çok daha güzel bir şey ( ülke şartlarında zor olsa da) yine de okumaya tahammülün kalmadıysa da bir işe atıl kendi kendine yetebilen bir kadın olduktan sonra her şey bambaşka oluyor
00 Yorumla
1 yılAnnem her şeyde bir hayır olduğunu söyler ve belki seni daha3iyi bir şey için bekletiyordur diyor yani o kadar karamsar olma benim sınavdan önce tüm kolum komple yandi o psikolojiyi düşünsene bide derslerim falan da hep iyiydi derece gözüyle bakılıyordu sonuç olarak sınava giremedim yani 1 yıl daha verebiliriz
00 YorumlaNeden bu kadar isyan etme. Olmadıysa olmamıştır. Denemek için bir yaş ve zaman gec değildir. Pes etmek sadece kaybettirir. Bütün arkadaşların unv. Gitse bile bu seni bezmemeli. Ben üniversite okuyup istediğim bölüm değil diye bitirdikten sonra tekrar okudum. Zor olabilir ama bu imkansız demek değildir... Lütfen hayatınızı sadece üniversitelere bağlamayın. Hangi bölüm olursa olsun herzaman denemeye devam ediceksiniz.. Herşeye rağmen hayat güzel.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen liseye geçtiğim yıl daha 14 yaşında çalışmaya başladım. Hem işe gittim, hem liseyi dışarıdan bitirdim o ara. Üniversite sınavına bu yıl girdim, lisede açıktan muhasebe okumuştum şimdide yine AÖF muhasebe kazandım. Yıllardır çalıştığım için birikimim de var nasip olursa bankadan kredi çekip kendime araba alacağım. Pişman mıyım hayır asla değilim. Kuzenime de bir yer gelmemiş, tekrar hazırlanacak ek tercihlerle olmazsa. Sonra okuyacak, mezun olacak, kpss ile uğraşacak vs. Bilmiyorum bana mantıksız geliyor. Şunu yap diyemem senin hayatın sonuçta ama okumanın bir artısı, okumamış olmanın da eksisi olduğunu düşünmüyorum bu devirde
00 YorumlaÖnünde koca bir sene daha var. Daha düzenli ve iyi çalışarak elde edebilirsin. Bu sadece bir sınav, endişelenip öfkelenmek anlamsızca. Hedeflerine ulaşmak için önünde koca bir hayat var. Bunu iyi değerlendir. Bugün olmazsa, yarın.
00 YorumlaKurslari arastirabilirsin. El sanatlarina, muzige, her seye yonelebilirsin. Fikir uretmeye calisabilirsin ya her seyin sonu degil ha bir kez daha denemek istiyorsan da denersin bu sefer yaparain 350 ustu kotu puan degil.
00 YorumlaHayatı üniversite okumaktan okumaktan ibaret sanan biri daha... Mesela yeniden hazırlan veya kendini geliştirebileceğin bir sektörde işe başla işi öğren... Seçenek çok.
10 Yorumla
1 yılAynı durumdayım sıralamamın altında olan tercihlerim bile gelmedi. Şansıma t. üküreyim , böyle sistemi s. ikiyim, böyle işin içine s. ı. çıyım taa bak kardeşim koyim.
Off sinir oldum yine yaaa. 😤00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 982 cevap paylaştı.
1 yılYine de istemediğin ve senden çok düşük de olsa açıkta kalmamak için yazmalıydın. Ben Medipol anestezi ye yerleştim hiç istediğim yer değildi kendi sıralamamdan da fazla düşük ama yerleştim
02 Yorumla- 1 yıl
İlk cümle sııkıntılı olmuş ama anlarsın :)
- 1 yıl
Görüşlerde saçma sapan konuşmuşlar dikkate alma. Arkadaşım geçen sene bilgisayar mühendisliğine sıralaması tutmasına rağmen yerleşemedi. Bu yıl mezuna kaldı sıralamasını daha da öne çekti sormadım daha ama yerleşti çok büyük ihtimal. Hiçbir şey bitmedi ama sana tavsiyeö kendinden düşük yerleri de yaz. Ben lisede yaşaadım bunu yüksek yazdım açıkta kaldım ek tercihler ile gittim benden düşük olan yeri yazıp
1 yılBenim de istediğim bölüm gelmemişti birdaha girdim sınava. Başını bir yerlere vurmak yerine saatlerini masa başında geçirmelisin bence. Yine de hayat senin hayatın.
00 YorumlaHangi bölüm istiyorsun. Bir şey olursa bir hayr olmazsa bin hayr ara belki mezuna kalırsan seneye daha güzel bir bölüm veya üniversite gelecek. Bende bu durumu yaşadım çünkü 😊
00 YorumlaHayat üniversite demek değil hanımefendi. Yaşayın. İstediğiniz gibi yaşayın. Size veirlen bir hediye bu hayat. Dilediğiniz gibi dilediğiniz uğurda yaşayın.
00 Yorumla
1 yılTekrar hazırlan, kurslara git sertifika al, hiçbiri olmazsa işe gir bir yerden başla. İlk senende yerleşemedin diye ne bu umutsuzluk 🤷♀️
02 Yorumla
Soran1 yılİkinci senemdi.
- 1 yıl
Fark etmez 5 kere deneyenler var.. kardeşin de bu yıl girecekmiş yazmışsın aşağıda, onunla birlikte yeniden hazırlanabilirsin
1 yılÜniversiteyi kazanamadın diye ne bu umutsuzluk slakmısın?
13 Yorumla
Soran1 yılOkumaktan başka çaresi olmayan biriysem ne olacak?
- 1 yıl
Sana lar anlatacagıma gider bi duvara söylenirim daha şyi. En azından gerç söylemed
- 1 yıl
Allah aşkına okumak diye bir şey mi kaldı herkesin derdi aynı okuyanın da okumayanin da
1 yılÜniversiteyi boş ver işe gir her ay maaşının belli kısmıyla hisse senetleri al 3-5 yıl sonra zengin olunca teşekkür edersin kendi kendine bana
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 359 cevap paylaştı.
1 yılOlur öyle şeyler bende istediğim üniversiteye 6 puanla yerleşememiştim. Puanı benden düşüktü yükseldi ve beni almadı
00 Yorumla
1 yılEk yerleştirmede yerleşmeyen olursa tekrar yazarsın. Ne olur ne olmaz aö bölümleride yaz en azından yerleşmiş olursun çalışır okursun.
00 YorumlaBen de mezun senemde sırf okumak için bi bölüm okudum. Mezun oldum. Şimdi asıl hayalim için tekrar çalışıyorum. Hiçbir şey için geç değil😊
00 YorumlaHem derslere çalışıp hem de bi işe girip çalışmalı 🙏
Zor olur ama kadınlar neyi başarmadı ki ☺️
00 Yorumlaüniversiteye yerleşemeyen kız, başkasının başına bela olmasın, kafi..
03 Yorumla
Soran1 yılNe demek bu? Ben okulumun derdine düşmüşüm siz ne diyorsunuz?
Soran1 yılYerleşeöediysem bu tüm okul hayatımın bittiği anlamına mı geliyor?
1 yılYerleşenin işi daha zor. Okusa bi dert, olumasa bi dert
04 Yorumla
Soran1 yılAynen öyle. Okusak dert okumasak apayrı dert.
- 1 yıl
Şu an sizi sadece gelir kapısı olarak görüyorlar. Dün ig. de vardı, adam -1.75 fizik netiyle fiziğe yerleşmiş. Düşün artık
Soran1 yılGördüm. Ne desem bilemiyorum.
- 1 yıl
Gelir sağlayıcı bişeye yönel orada dewam et. Ben çocuğuma OKU diyip köreltmek istemiyorum mesela. Ama en derin eğitimi, kültürü edinsin
ohooooo daha dur bakalım ilk hayal kırıklığın da kaçıp gidersen olmazki iş bulup çalış bu süre zarfında
00 Yorumla
1 yılMezuna kalıp tekrar deniyeceksin yılmak yok olana kadar gir sınava
10 YorumlaTekrardan denemeli.. Güzel bir çalışma programı, istikrar ve disiplin ile başarılabilir..
00 Yorumla
1 yılYeniden hazırlan canım ama aynı yöntemler ile değil, farklı şeyler dene
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılbu sene sınav çok zor olsada, beklenenin tersine, ikinci öğretimler kapanınca, kontenjanlarda ne boşluk kaldı nede puanlar/sıralamalar düştü. tam tersi arttı.
00 Yorumla
1 yılOrtaöğretim kpssye bavsur gec basvuru tarihi gecemzse
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılokumayı istiyosa tekrar hazırlanıp sınava girsin istemiyosa da çalışsın , çalışmakta istemiyosa istediği gibi takılsın keyfi nasıl isterse kime ne?
00 YorumlaSakin ol daha çok gençsin bunu ileride anlarsın hayalin için sabret
00 Yorumlaİkinci tercihler zamanı geçti mi geçmedi ise o zaman dene
00 Yorumla
1 yılTekrar dene ya da lise düzeyi kpss sınavına gir onu dene
00 Yorumla
1 yılBir yere git çalış seneye tekrardan hazırlan işte
00 Yorumla
1 yılAynı soruyu bir başkası sana sorsa ne derdin? Cevabı öyle düşünebilirsin.
00 YorumlaBaşka alternatifleri ve fırsatları değerlendirmeli. KOSGEB ve İŞkUR'dan fikir almalı.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÜzülmekte haklısın dünyanın sonu değil seneye daha sıkı verimli ders çalışıp netlerini artır umarım istediğin bölümü kazanırsın olmadıysa bir hayır vardır
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 583 cevap paylaştı. Evlenmeli ve insan neslinin soyunun devamı için çocuk yapmalı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÖncelikle bir yıl daha ders çalışmayı deneyebilirsin... Eğer ders çalışmak istemiyorsan bir yerde işe gir, paranı kazan, sigortan yatsın. Sonuçta herkes okumak zorunda değil
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 348 cevap paylaştı.
1 yılIlk hakkin ise bri daha dene ama kendine düsut ol yapabileceksiniz deneyin
00 Yorumla
1 yılYa tekrar hazırlan ya da işe gir başka seçeneğin var mı
00 YorumlaHangi bolumu secmistin kardes? Belki ek kontenjandan girebilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKoca evine gitme vakti gelmiş artık 😌 Kızmayın hemen; Çalışın meslek edinin Ek tercihlerde AÖF yapın mücadele edin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl210 puan yapan kız okumamalı evlenmeli 300ü geçmekte bile zorlanan biri okumamalı üzülür.
02 Yorumla- 1 yıl
280 aldım ilk senem tyt ye girdim 2 ay ders çalıştım
Ben şu an mezuna kalmayı düşünüyorum
Soran1 yıl350 puan aldım
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlen bence bu devirde okul boş ben okudum keşke okumasaydım diyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDaha hazırlanmak istemiyorsan meslek öğrenmeye çalış.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılkezuna kal bi yil daha istedigin bolum gelir o zaman belki
00 YorumlaÜniversiteye yerleşemediysen evlen dememizi mi bekliyorsun Dünya'nın sonu değil kaybetme bu kadar kendini.
01 Yorumla
Soran1 yılAynen, onu bekliyorum. 🙄
Gizli Üye(18-24)1 yılSeneye bir daha girersin Bu kadar mızıldanılacak bir şey yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKocaya yerleşmeli. Üniversite'ye yerleşmeyen kız kucağa yerleşmeli 😅😄😆
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBir şey olmaz tekrar denersin ya da başka mesleğe bak
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılSeneye daha iyi çalışmalı,
Aşk işlerine bakmamali.🙂00 Yorumla
1 yılBu ülkede her şey b. ktan ekonomiden tut da sosyal medya şartlarına kadar yks de insanları zor duruma sokan boş bir sınav işte
00 Yorumla
1 yılYorumları okurken sinir krizi geçirdim cidden bunlar yksye girmemiş ve bı gram bilgisi olmadan konuşan insanlar
00 YorumlaDünyanın sonu değil, tekrar hazırlan, canın sıkılırsa evde yarı zamanlıda olsa bir işe girebilirsin
00 Yorumla
1 yılEğer maddi ve manevi gücün kuvvetin yerindeyse mezuna kalabilirsin kanka
Sayısalcımısın EA mısın?
00 Yorumla
1 yılA) Sınav'a tekrar hazırlan
B) İşe gir maaş+sigortan olur
C) Evlen
Seçmek senden
00 Yorumla- Devamını Gör (71)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?