20 yaşındayım bu zamana kadar sinava girdim ama hic basarili olamadim ve yillar gectikce psikolojim daha da bozulmaya basladi herkes hayatini kurmusken bir yerleri kazanmisken ben hep ayni yerde kalmaktan cok bunaldim artik vazgecip ise girmek istiyorum sizce dogru karar mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
psikolojini bozmayacaksın pes etmeyeceksin ve devam edeceksin. pes edecek olsam ben pes erderdim o kadar iflas vs derken 10 yaşından beri hem okuyup hem çalışıyorum. sen bir kadın olarak ve gelecekte toplumu yönlendiren bir birey olacağın için senin okuman çok önemli, mutlaka okumalısın. kendini çok çok çok daha fazla geliştirmelisin. ünv okuduktan sonra kendini geliştirmeyi bırakmamalısın. başarısız olabilirsin unutmak ki bir taşa 1001 inci darbeden sonra da kırmak mümkün önemli olan sabır sebat ve pes etmemek. çalışmadan yorulmadan terlemeden bir yere gelinmez okumanın ve kendini geliştirmenin yaşı yok. kabul ediyorum ülke şartları çok daha kötüleşti ancak pes etmemen gerekiyor. her şehre ünv. açarak zaten kalite yeterince düştü.. ancak pes etme
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMinik kuşum herkes üniversite okumak zorunda değil fakat imkanın varsa oku imkanın yoksa da ısrar etme
Sadece şunu tavsiye ederim
Kesinlikle ama kesinlikle bir meslek sahibi olmaya bak üniversiteyi okursun ya da okumasın o senin paşa gönlüne kalsın ama meslek sahibi ol değilse çok pişman olursun ileride00 Yorumla
+1 yılŞimdi önemli olan okumak değildir evet okuyunca birçok insanın önüne geçiyorsun ama kendini okumadan da geliştiren birçok insan var okuyupta boşta kalanlarda var her şey şans Allah yürü ya kulum dedi mi insan zaten yürüyor kendini geliştirebileceğin aklını kullanabileceğin fikirler bulabilirsen çok güzel yerlere gelirsin her şey okumak değil ama her şeyden daha önemlisi ben her zaman hemcinslerimin elinde altın bilezik yani mesleğinin olmasını tavsiye ediyorum çünkü ilerde koca parası yemesinler kimseye muhtaç olmasınlar diye kadın isterse her şeyi yapar 💪🏻💪🏻💪🏻
10 Yorumla
Her kes üniversiteye girmeli diye baskı var toplumda. Çoğu da öylesin zaman dolduruyor. Bunun yerine herhangi meslek edinmek daha faydalı. Bırakalım okumak isteyen üniversite okusun ama ailem istiyor ya da hayatımı maddi yönden kazanamam ya da beni almazlar ileride diye fikirleri yanlış buluyorum.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
89
Cevap
100Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 571 cevap paylaştı. 20 yaşında üniversiteyi bırakmak zorunda kaldım. Maddi durumlar el vermediği için okuyamadım ama güzel bir işim var. Her şey inan kendini geliştirmekle alakalı. Diplomalı işsiz olacağına lise mezunu bir tasarımcı, muhasebeci, emekçi olabilirsin. :) Kendini olmak istediğin sektöre göre geliştirmen gerekli. Bence tekstil sektörü bu gibi durumlarda gerçekten uygun hele bir bayan olarak. Bence dokuma armür/jakar desen tasarımı konusunda bir kurs al tecrübe edinmeye çalış biçilmiş kaftan. :) Tabii tekstil sektörü ekonomik krizlerden en çok etkilenen sektör ancak bir bayan olarak bunun ağırlığı seni pek fazla germez.
31 Yorumla
Soran+1 yılSanat okulunda calisicam tavsiyelerin icin tesekkurler
+1 yılÜnv. Okumak akademik kariyer yapmak bir kadın İçin Ataerkil toplumlarda çok önemlidir.
Fakat akademik kariyer yapamamış bir kadın İçin de dünyanın sonu değil bu durum. Öncelikle sen kariyer planlamanı iyi yapmalısın, bir konuda uzmanlaşmak akademik kariyerden daha önemlidir!
Sana tavsiyem seveceğin veya kendini adayacağın bir iş seç ve bu iş ile ilgili eğitim al (Kurs, Seminer, Sertifika programları vs), bu eğitimler ışığında seçtiğin meslekte tecrüben ile Ünv. Mezunlarının bir tık önünde olacaksın. İş başvurularında ilk bakılan şey diploma olsa da, tecrübe ve uzmanlık en belirleyici unsur. Herkes Ünv mezunu olabilir fakat sen mesleğinde uzmanlaşırsan ve bu uzmanlığını sertifikalarla taçlandırırsan bir adım öndesin.
Elbette ki lisans eğitimi al, Ünv bitirmek önemli.40 YorumlaÖncelıkle bır ulkede herkesın muhendıs doktor avukat vs olması gerekmıyor. Bır işveren ve ıyı bır gözlemcı olarak sunu net ıfade edıcem. Unıversıteyı bıtırenlerın %80 i mezun oldugu bölümde karıyer yapabılcek kapasıtede degıl. Gunumuzde herkes unıversıte okumak ıcın okuyor ve sonuc olarak hıc bır alanda yukarıya cıkamıyoruz. Pıyasada gercek anlamda muhendıs zekasına sahıp olmayan ya da egıtımcı vasfı tasımayan ancak ögretmen olmus bır suru boş ınsan var bunu her meslekte görmek mumkun. Fınalde sıze tavsıyem ıster okuyun ıster okumayın ancak mutlaka bır meslek edının bugun pıyasada okadar cok unıversıte mezunu varkı bır cok fımra artık bunları lıse mezunu gıbı algılıyor ve ucretler normal lıse mezunu ıle kafa kafaya gıbı sızı dıgerleınden öne cıkaracak seyler extra donanımlarınızdır yabancı dıl. Sertıfıka programları vs
20 Yorumlademekki zeki bir insan değilsin ama şöyle de bir şey var mesleki teknik eğitimlerini üniversitede alırsın
mesela ben 2 yıl turizim seyahat okudum acenta , rehberlik, tur operatörlüğü eğitimi aldım
dgs ile maliye okudum işletme , muhasebe gibi alanların teknik bilgisini öğrendim
dışarıdan birisini öğretse bir çok zaman alır 2 sana sertifika veya diploma vermez
üni bu yüzden gerekli çalıştığımız iş yerleri artık en az lisans mezunu istiyor yarın terfi edecek olsan ya da idareci konumnda çalışacak olsan ön lisans veya lisans mezunu olmadığın için bu görevi sana vermiyecekler sen hep beden içisi kalacaksın10 Yorumla
+1 yılHerkesin yolu çizgisi aynı olamaz ya, Üniverste demek herşey demek değildir
O kadar fazla insan varki üniverste okumadan güzel yerlere girebilen, güzel yaşamı olan.
Sadece bu devirde hani işsizlik arttığı zaman artık ufak şeylere bile diplomalı istemeye başladılar tek o sorun.
Sen herkes değilsin, hiçkimsede seninle aynı olamaz ki. Bu yüzden sen hani keşkelerle acabalarla yaşamadan kendi yolunu çizmeye başlamalısın.
Kendini geliştir yetiştir, üniverste dediğin hiç abartılcak biyer değil çok düzgün yerlerde değilsen eğer.
Kendini ait olduğun yerde bulman gerekiyo, gerisi faso fiso10 Yorumla
+1 yılBak güzelim. Okumuş olmak için okumamak en doğru karar bu süreçte. Çünkü bu çağda nasıl ki herkesin iyi/kötü bir telefonu varsa , bir yüksekokul diploması da var. Bu da demek oluyor ki rakip çoğaldıkça bir farklılık ortaya koyman gerekir. O farklılıktan kastım artı değerlerindir. Örneğin halkla ilişkiler mezunu 5 kişi düşün. 5inin de diploma notuna varana kadar aynı olsun. Hepsinin de iyi seviye ingilizce bilgisi olsun. Bu 5 kişiden birinin ARTI olarak rusça, fransızca, korece vs vs biliyor olması bir artıdır. Bu artı bu kişiyi öne çıkarır ve o kişi işi kapar. Devir artık bu şekilde ilerliyor. Demem o ki diplomalar artık sana iş zaten garantilemiyor. Başarı sadece okul başarısı değildir ki. Gir bir işe. Çalış paranı kazan. Ne birilerini ez ne de ezil. Geleceğine yön ver. Ama hayatının merkezine kendini koyarak. Her şey gönlünce olsun.
00 YorumlaBende bu sene kazanamadım üniversiteyi şimdi den birşeyler yapmaya karar verdim yetekneklerimden gittim çok güzel resim çiziyorum denedim satmaya çalıştım olmadı fotoğrafları çok güzel çekerim fotoğrafçılık yaptım gittiği gibi gidiyor balıklarım var onların yavrularını satmaya çalıştım olmadı bir yerden oluyorsa bir yerden olmuyor ama lisede ne okudun mesela ne olmak istiyorsun üniversiteye gitmeyende para kazanıyor uani ama bir yandan hazırlan bir yandan çalış kaybedecek birşey yok artık dil öğren ders ver mesela kanal aç kendine herkes artık öyle kazanıyor tiktok aç bilgili bişeyler paylaş kendin üret yani git birilerinin yanında işe başla kimisi okumadan müdürlüğe çıkıyor yani
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılÜniversite mezunu olsan Ne olacak ki? Beklentin yükselip daha az işe tamah edeceksin ya da yine aynı asgari ücretle çalışan olacaksın iyi bir üniversite ve bölüm değilse hiç bulaşma üniversite okuma işine ;) çalış para birikimi yap kısmet çıkarsa evlen çoluk çocuğa karış gerisini salla gitsin,,
31 Yorumla- +1 yıl
Boşuna ninja olmamışsın sen helal olsun çok iyi tavsiye evlensin kurtulsun valla hiç aklıma gelmedi
Gizli Üye(25-29)+1 yılbence tekrar dene. Tabi bu sırada boş durmak zorunda değilsin kendini geliştir iş bulabilirsen biraz çalış hani bir sene evde durmaktansa. O sırada hem sınavada çalışırsın. Tekrar gir bence. Üniversite okurken hem başka şehir olcak hem arkadaşlar edinceksin. Sonra mesleğin olcak. Daha 20 yaş ne ki? Yurtdışında çoğu kişi 20 yaşında liseden mezun oluyolar. Biraz çalışıp veya bekleyip 21-22 yaşında uniye başlıyolar. Nerden biliyorum çünkü burda yaşıyorum. Senin için hiçbirşey geç değil yeterki motivasyonunu kaybetme!! Geleceğini düşün
00 YorumlaÜlkede sürekli erkek şiddetiyle ilgili haberler çıkıyor. Bunun bir çok sebebi var, ama bunu yaşayan kadınların bunu yaşamasının en büyük sebeplerinden biri kendi maddi özgürlükleri olmaması, şiddet gördüğü kişiye muhtaç kalıp ondan kurtulamaması.
Okuyup iyi bir meslek sahibi olmak demek aynı zamanda özgürlüğüne de kavuşman demek.
Oku o yüzden, iyi bir meslek sahibi ol, kimsenin kökum torbası ya da cariyesi olma.30 YorumlaSınavdaki başarısızlıktan kastın ne? Eğer istediğin bir yer varsa tekrar hazırlan derim. Ama çalışmak istediğin iş mantıklı ise sana bir şeyler katacaksa o ayrı bir durum. Kasiyerlik garsonluk gibi işlerle zaman kaybetme. O tarz işlere bir yıl sonrada girebilirsin ama ara verirsen üniversiteye tekrar giremeyebilirsin. Bu devirde bir kadın her türlü kendi ayakları üzerinde durmayı bilmeli kararını iyi ver.
12 Yorumla
Soran+1 yılKuzenimin sanat okulunda calisicam orasi kendimi gelistirebilecegim biyer bir seyler ogrenirsem belki konservatuar okuma sansim olur tesekkurler yorumun icin
Kararın yanlış diyip saygısızlık etmek istemem yanlış karar diye bir şey yoktur sorunların getirdiği sonuçların zorunlu tercihleri vardır bu da onlar biri gibi olsa da değil üniversite insana diploma dışında bir çok şey katar çeşit çeşit insan tanırsın insanları tanırsın üniversiteden almak istediğin kadarını alırsın bizim kampüste 40 yaşında okuyan hanımefendilerde vardı her şeyden önce geç değil inan bana şöyle tavsiye verebilirim dersler zor üniversite dersleri değil sınavlar tyt ayt haklısın şöyle bir önerim var hemşire mi olmak istiyorsun puanları yüksek kabul örnek veriyorum sadece hemşireliğe geçen bölümleri araştır att elektronörofüzyoloji fizyoterapist vs iki yıllık oku en azından üniversiteye bir adım at sonrasına sonra bakarsın dgs var belki kendi istediğin bölümü tamamlarsın asla hayallerinden vazgeçme asla
20 Yorumla
+1 yılLise'de okumadım, üniversitede'de okumadım. Hiçbirşey kaybetmedim. Ve istesek'de kaybedemeyiz zaten. Artık devir teknoloji devri. Neyi öğrenmek istiyorsan zaten öğrenecek potansiyeldesin. Bilgisiz kalmak hele bu çağda çok zor.. Hatta imkansıza yakın.. Dağda falan yaşaman gerekiyor bunun için..
20 Yorumla
+1 yılBen okudumda ne oldu hiçbir işime yaramadı iş hayatında. Türkiyede üni okumak hiçbir ayrıcalık kazandırmıyor insana. Sadece ortamı çok güzel onun için gidilir yoksa lise mezunu olup çalışmaya başlasam şimdi çok daha iyi yerdeydim eminim
30 Yorumla
+1 yılen doğru kararı almış olursun eğer yapamıyorsan hiç uğraşma meslek edin kendine mesleki kurslara git kendini geliştir herşey üniversite değil zaten üniversiteyi bitirsen de işsiz kalacaksın o garanti alanında çalışamayacaksın inan okumamak okumak dan daha avantajlı sigortalı işe gir erken yaşda sigortan olsun
10 Yorumla
+1 yılValla ne desem bilmiyorum ama üniversite okuyan kadınlar daha güzel işlerde çalışıyor bu gerçek ama üniversiteyi bitirdim işsizim kendi açımdan üniversite okumak pek birşey değiştirmedi ama kadınlar için önemli okumak erkeklerde en önemli şey çalışmak mesela ben şimdiki aklım olsaydı üniversite okumazdım veya aşçılık okurdum en azından karnımı doyururdum
10 Yorumla
+1 yılEn azından üniversite okumamanın "kız-erkek" meselesi değil, "insanlık" meselesi olduğunun bilincine varmaktan mahrum kalır...
Bana göre "Okumayan kız ne kaybeder" diyen birisi bir koca bulup ona sığınma, daha net ifadeyle başkasının parasına kapak atma derdindedir...10 Yorumla
+1 yılokuduğun bölüme, hayallerine ve potansiyeline göre değişir bu durum. ekonomik özgürlük çok önemli ve üniversite, doğru değerlendirirsen bunu sağlamak için güzel bir araç. potansiyelin varsa üniversite sana hem akademik anlamda hem çeşitli alanlarda fayda sağlar, çok şey kazandırır. birçok kulübe üye olarak hem farklı arkadaşlar tanıdım, hem de ileride de zevkle yapabileceğim yeni aktiviteler ve yeni bakış açıları kazandım.
umarım verdiğin karar senin için hayırlıdır, yolun açık olsun 💐00 Yorumla
+1 yılBoşver, hayata bir kere geliyoruz gitmek istemiyorsan gitme , gir bir işe çalış ya da çalışma ama insan gibi çalış, hakkını bil vermiyorlarsa al. Okumak çoğu insan için gösterişten ve "statü atlamaktan" ibaret ama statü insan olmaktır zaten. Okumak istemiyorsan okuma; insan gibi yaşamanın tek şartı okumak değil.
00 Yorumla
+1 yılÖmür boyu onun bunun hizmetcisi olup az para kazanacaksın. Asgari ücretli köle olacaksın baska bir tabirle. Ama şöyle bir durum var her üni mezunu da iş bulamıyor. Yine kafan calısması lazım. Kpss var cesitli ozel sektor sınavları var.
bu parasal kısmı.01 Yorumla- +1 yıl
Oyle deme mimarlik mezunu asgari ucrete calisan bir toplum var ben ogrenciyken haftada 3 gun 5000 liraya calisiyordum mezun oldum maasim dustu
Liseyi 18 yaşında bitiriyorsun. İki sene hazırlanmış olsan 20 yaşına girmiş olmuş oluyorsun ve 20 yaş çok bir şey değil. Ben de iki sene hazırlandım ve gittim. Gittiğim ilk sene tekrar hazırlamayı istemiştim. Ailem izin vermedi. Üniversite okumak güzel şey. 20 yaş çok geniş bir yaş. Tekrar dene bence. Okumanın yaşı yoktur. Olana kadar dene.
00 YorumlaOkul okumayan değil kendini geliştirmeyen insan çok şey kaybeder. Üniversite yillari arkadaşlık tek başına rahat ve bir şeyleri başarabilmek adina güzel yıllar ama sonrası işsizlik şahsen umudum yok mezun olduktan sonrası için sadece güzel yillar olarak kalıyor yoksa pek de bir artısı yok malesef bu ülkede. Kendi kararın
00 Yorumla
+1 yılBence okumalısın bir ömür boyu başka bir adamın eline bakmak sürekli para istemek ve her isteyişinde o ne kadar iyi niyetle de yaklaşsa yine de seni memnun edecek mi ya da onu geç eşin vefat etse bir başına çocugunla kalakaldın diyelim napardın ben hem tekstilde çalıştım hem tezgahtarlık yaptım hem okudım iş hayatıma 12 yaşımda başladım bana hep oku dedıler çunku asıl guç asıl özgurluk kişinin kendını ne kadar ıfade edebılmesıdır krndını ıfade edebılmen için okuman gerek hem okula gıtmrk anlamında hem de kitap okuma kendı kendıni gelıştırebılme anlamında bızler gercekten okumaya açız okumak demek sadece parasal anlamda daha rahat özgur olmak demek degıldır kışılerın sana olan saygısı da senın kendıne olan saygın da artar ne çok konuşasım varmış be!
00 Yorumla
+1 yılKendini geliştirip iyi bir iş bulursan üniversite ortami disinda hic bir sey kaybetmezsin. Universite okumadan da iyi bir iş bulabilirsin hayatini kurabilirsin arkadasliklar edinebilirsin tabii bunlar oturdugun yerden olmaz. Calisacaksin. Universite kazanamiyorum diye oturdugun yerden uzulup durursan olmaz yani
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılüniversite okuyunca meslek sahibi olunmuyor çogu gereksiz bölüm okuyup işsiz kalıyor
sana bir tavsiyem var meslek edin pastacı ol , memur ol yeterki birşey ol evlenince koca eline bakma kendi ayaklarının üstünde dur 20 yşaına kadar başarısız olabilirsin ama dünyanın en zengin en başarılı adamlarına bak bazıları 30yaşına kadar başarısızmış başarının yaşı olmaz30 Yorumla
+1 yılHersey unv degl herkes unvden sonra ekmegını elıne almıyr. cabalayan alıyr.
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklisiniz
+1 yılO kadar eğitimler aldım sıfır boşver kendini geliştir bir yerler gelmek için okunmak gerekmiyormuş onu elimde olunca anladim zaten her yer dolu mezun issizler ordusu var
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen maddi durumdan dolayı okuyamadım. Lise mezunuyum stajdan sonra hemen çalıştım ve üniversite mezunu olan kişiyle aynı yastayken 5 yıl deneyimim vardı bazı meslek gruplarinda iş başvurularin da deneyim önemlidir diploma ikinci plandadır. Mesleğini eline al illa üni diploması istenirse kıytırık birşey okursun disardan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu benim 3. senem elimde belirli bir gelirimiz olması, ileride bir adamın eline bakmamak için okumak zorundayım. Şimdi okusan ne olacak diyenler olabilir ama hiç olmazsa en kötğsğnden de olsa bir işim olur.
Bir şey kaybetmiş değilsin. Tekrar gir sınava çalış azim et.00 Yorumla
+1 yılHiçbirşey kaybetmez Boşa üniversite okuyan asalaklardan kurtulmuş olur ve daha bilinçli olur. Okuyup kpss derdine düşmez iş hayatına erken atılır ve tecrübe edinir
30 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBirsey kaybetmez okumak önemli ama şart değil ilim meslek ya da mücadele için üniversite şart değil ayrıca bu işin yaşı yok arkadaşım 3 çocuk annesi iken sinava girip okuyup kpss yi kazanıp öğretmen oldugunda 34 yasında idi...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılUniversite okumak formal birşey, hiç birşey kayb etmezsin, bir sanat dalını öğrenipde arkasıyca gidersen universite okuyanlardan kat kat sağlıklı mesleğin olur ve en önemliside sevdiğin işi yaparak paranı kazana bilirsin, herkes robot gibi aynı şeyi tekrarlamak zorunda değil bu dünyada, okumak iyidir güzeldir, ama okuduğun alanda çalışa bilecekmisin o soru altında oluyor, o yüzden sevdiğin sanat dalına tutun ve ireliye doğru gitmeye çalışın
00 YorumlaPes etme. Elinde bir mesleğin olur kimseye muhtaç olmazsın. İleride evlenip anlaşamamazlıktan boşanırsanız baba evine geri mi döneceksin? Onlarda bir yere kadar bakar sana. Bir yerden sonra kendi ihtiyacını kendin karşılamalısın diye düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılİşe gir çalış, ingilizce öğren, enstrüman çal bir yetkinliğin olursa YouTube’da bile pazarlayabilirsin. Para kazanmak için üniversite mezunu olmak sorunda değilsin.
02 Yorumla
Soran+1 yılZaten kuzenimin sanat okulunda ise baslicam bir seyler ogrenirsem konservatuara giderim belki
- +1 yıl
Ne güzel iste
Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Olabilir, herkes mühendis herkes öğretmen herkes lisans mezunu olacak diye bir şey yok. Ülkede ön muhasebeye de, tezgahta çalışacak kadına da, makineciye de, temizlikçiye de ihtiyaç var. İş bulursun mutlaka.
Herkes okuyacak diye bir şey yok.03 Yorumla
+1 yılBen 23 e girdim bir daha okumayı düşünüyorum birşey kaybetmezsin hedeflerini asla bırakma gençsin daha önün de uzun yıllar var bu sene güzel çalışırsın başarıyı alırsın🙄
10 Yorumla
+1 yılen azindan iki yillik oki kardesim psikolojini bozma dan dersine calis dunyanin binbir türlü hali var elinde ufak da olsa diploman olsun ya da açıktan oku
10 YorumlaSosyal hayat ve is hayatinda unv. Daha cok deneym kazanursin emin ol... saglik gibi uygulamali dallar icin degil tabiki... ama emin ol unv sadece bir bakis acisi katar sana onuda sen alirsan
10 YorumlaBence hayatının çok başındasın sınavlarda herkes başarılı olacak diye bişey yok ben iki üniversite bitirdim bende şu an işim gücüm yok bende başarısızım o halde tamam senn düşüncen belki etrafındaki insanların üniversite okuması seni özendiriyo ama canm boşa canını sıkıyosun eğer sınavlarda okulda başarılı olamadysan bir işe girip çalış ben lise zamanlarımdan beri çalştım kendi emeğimle başarayım diye bence çalşmak iyi gelicek güzel bir karar vermişsin umarım pişman olmazsn
10 Yorumla
+1 yılHerkesin üniversite okuması zorunlu değil ki. Kendinizi geliştirmeye açık olduğunuz sürece emin olun bir şey kaybetmeyeceksinizdir. Zaten etraf üniversite mezunu işsiz kaynıyor. Eğer gerçekten istediğiniz bir bölüm varsa tabii ki 1 sene daha uğraşmaya değer derim, hayallerimizden o kadar çabuk vazgeçmemeliyiz ama siz elimden gelen her şeyi yaptım artık uğraşmak istemiyorum diyorsanız 4 yıl okuyup bir de işsiz kalacağınıza şimdiden iş aramak tabii ki daha avantajlı olacaktır.
10 Yorumla
+1 yılBence okumak gerek. Ama eçinde olmayan nedenlerden dolayı okuyamıyorsan hayatına bak. Bir süre zor ola bilir ama maddi zorlukların üstesinden gelirsen başara bilirsin. İyi şanslar😊😊
10 Yorumla
+1 yıl😆😆 Buna mı moralin bozuldu, haa sen okuyan iş buluyor sandıııııın😆😂
İlahiyat ünisi bitirdim, marketlere girmeye kalktım dayak yiyecektim, sebep ise iş baş vuru formuna referans yani torpil yapacak kişinin ismini yazmamış olmam,
Son 5 6 senedir torpilin yoksa kolay kolay işe göremiyorsun inan ki, bende üni diploması ile evde oturuyorum12 Yorumla- +1 yıl
Sen kafana göre, ağır olmayan, sadece bayanların çalıştığı bir yer bul gir işe, bir yandan para biriktir bir yandan kendini geliştir, sonra da üni okumuş insanları al yanına hamal olarak çalıştır 😆😄
- +1 yıl
Şunu kaybeder, üni okumayan tüh falan diyenlerin annelerine... Anladı onlar
Nasip değilse okuma. Olmuyorsa olmuyor çalış kendini başka şekilde geliştir
10 Yorumla
+1 yıl20 yaşında kim hayatını kuruyor? Kendini üzecek şeyler düşünme. Daha çok küçüksün. Ne istiyorsan yapabilirsin.
30 Yorumla
+1 yılNeden 2 sene işe girmedin ki? Benşm hir arkadaşım o iki senede burgerkingde müdüe yardımcksı oldı şimdi üniversite de yüksek ihtimal kazanacak. Keşke boş geçirmeseydin zamanını. Hayatya hiçbirşey için geç değil hem sınava çalışıp hem normal hayatına devam edebilirsin.
05 Yorumla- +1 yıl
Boş geçirmesinin bir nedeni var... Soruda diyor ya "Üniversite okumayan KIZ" diye... Bana göre hayata böyle bakan birisi koca bulup onun parasına çökme derdindedir zaten. Bu kız da o umutla çalışmamış. Şimdi de okumamayı seçecek
- +1 yıl
@Tözel-Harekatçı Umarım öyle olmaz. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmsin.
- +1 yıl
Muhtaç olmakla muhtaç olmayı tercih etmek çok farklı olaylar...
- +1 yıl
@Tözel-Harekatçı malesef haklısın. Bir insan okumasa bile bir işle meşgul olmalı. Yoksa ortalığa boş gezenin boş kalfası koca parasıyla övünen ya da sürünen insanlar ortaya çıkıyor
- +1 yıl
O yüzden soruyu soran arkadaşın yanlış yolda olduğu açık
Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Yani hayallerin varsa onları kaybedersin tabii ki ama her türlü ekonomik özgürlüğünü kazanman gerek bence okumasan bile kendi ayaklarının üstünde durabilecek kadar kazanacağın bir işinin olması iyi olabilir
20 YorumlaÜniversiteye 2 sene geç başladım bitirdim üniversite okumak artık anlamsız kendini geliştirip üniversite okuma yoluna başvurmamış arkadaşlarım benden çok daha iyi durumda :) Tabi bu dediğim üst düzey bölümler için geçerli değil.
Bir yerlere gelmenin yolu kendini geliştirmekten geçiyor artık.00 Yorumla
+1 yılÖnemli olan okumak mi? Bence kendini gelistirmek. Yaptığın isi en iyi şekilde yapabilmek. Bunu iki üniversite mezunu olarak söylüyorum.
Kendini geliştirmek okumaktan daha önemli. Hayat mücadelenden asla vazgeçme. Hayatin sana sunduğu fırsatları görmeye ve değerlendirmeye özen göster. 💪00 Yorumlakesinlikle vazgeçme. Okumazsan kocanın eline bakıp evinde oturacaksın. İşin olmadığı için de boşanmak istesen bile boşanamazsın aile bile bir yere kadar sahip çıkıyor. Kızlar okumalı erkekler başının çaresine bakıyor zaten kızların böyle imkanı yok okuyun
011 Yorumla- +1 yıl
Düşünceye bak hele. Doğru kişi ile evlen o zaman. Sırf bu yüzden mi okuyorsunuzu o zaman evlenmeyin sizin gibi kafada olanlar. En azından evlendiğiniz kişinin hayatını mahvetmeyin
- +1 yıl
Bu kadar çıkışman salakça ben olabilecek bir şeyi söyledim bu olmayadabilir çevremde böyle insanlar gördüğüm için böyle bir şey dedim okumamak da bir seçim okumayan da mutlu oluyor olmuyor diye birşey yok herşeyi kötüye çeken senin gibiler yüzünden kimse fikrini beyan edemiyor özgürce bir insanı sadece bir yoruma göre yargılamak akıl mantık dışı. Lütfen birine sataşmadan önce daha dikkatli olunuz.
- +1 yıl
Kızım ben sana oku ya da okuma mı dedim. Oku tabi ki ama bu kafayla biriyle evlenme çünkü sen hep maddiyat düşünüyorsun evlenince paranı bile saklarsın
- +1 yıl
Neyse laftan anlamaz birisin anlaşılan. Davul zurna da az gelir sana
- +1 yıl
Bence artık uza
- +1 yıl
Zeka fışkırıyor aptal
işe gir, çalış, sınavlara da gir. Zaten diploma almak için okuyacaksan hiiiiç okuma, bir işe yaramıyor. Torpilin olmadan diploma pek bir işe yaramıyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Torpil şart değil ama torpilsiz de çok yorar. Tabi yorulmanın derecesi kişiye göre değişir.
+1 yılİnsan hayatta olduğu sürece hiçbir şey için geç değildir. 20 yaş daha çok genç bence. Ayrıca yaşa takılma yaş sadece bir sayıdır. Üniversitede bizim sınıfımızda daha yaşlı evli, çocukları olan bir abla vardı sanırım 30-35 yaşlarındaydı. Okumanın yaşı yoktur. Eğer okumak istiyorum diyorsan hayallerinin peşinden git sevdiğin bir bölümü seç mesleğini eline al. Bu senin hayatın. İşe girip çalışmak istiyorum diyorsan da senin kararın.
00 Yorumla
+1 yılHersey para pul olmasada hayatta para pula ihtiyac var ve kadinlarin kendilerini gelistire bildigi kadar gelistirmeye
o yüzden okuyacaksan kendin icin oku millete göre degil00 YorumlaOkuyanda okumayanda aynı şartta aynı maaşa çalışıyor türkiyede... Okuyup 50-75 bin tl harcıcana çalışıp kendini geliştirmen daha iyi türkiyede ki ünüversiteler beton. Sadece bir semboller.
00 Yorumla
+1 yılAllah hakkında hayırlısını nasip etsin demekki olmuyor ne yapacaksın herkesin bir sorunu derdi var şükretmek en güzeli inşallah hakkında hayırlısı olur
00 YorumlaSadece kız değil erkekte ekonomik özgürlük bir nebze başka istede çalışılır ama sosyal ortam genel kültür ve kendini geliştirme birey oldugunu sorumluluklarını almayi öğrenme şansını kaybeder...
00 Yorumla
+1 yıl4 yıl mağazada çalışsa
Öteki kız üniversite bitirene kadar
Bu kız çeyizini bitirir :)
Açık öğretim de okuyabilir sonuçta.10 Yorumla20 yaş yolun başı demektir, sanki 80 yaşına gelmiş gibi belirtiyorsun, heyecanını kaybetme bir daha dene bence
10 Yorumla
+1 yılHerkes dediğin sınava girenlerin yüzde 10 veya 15 i yerleşiyor geriye kalan yaşamanın bir yolunu buluyor
11 Yorumla- +1 yıl
@okuokudörboku çok iyi ya 😂😂
Eğitim & Kariyer konusunda 356 cevap paylaştı. İşe girebilirsin fırsatın olursa sınav için de tekrar çalış, üniversiteyi kazanmamak dünyanın sonu değil.
10 Yorumla
+1 yılbende 20 yaşında kazandım sınavı 5k ya girdim. yılma çalıs
11 Yorumla
Soran+1 yılOlmuyo ya hicbi sey anlamiyorum ustelik matematik olmadan hic olmuyo
- Devamını Gör (129)
Devamını Gör(174)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!