AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
102Cevap
Üniversite mezunu olanlar dahi aç kalıyor artık bu ülkede, bence geleceğini iyi planlaman lazım.
Bir şey kaybetmez. Artık üniversitenin o kadar değeri kalmadı.
Bence çok doğru karar aldın, herkes üniversite okuyacak diye bişey yok. Üniversite okumasan bişey kaybetmezsin okuyanlar ne oluyo ki
Üzulmene gerek yok inan. halk eğitim kursları var. istediğin alanda eğitim alabiliyorsun. bir mesleğin olur hatta birden çok yeteneğin varsa.
Ise gir evlen dicem ama evlilik şans kötü adama düşersen elinde altın bileziğin olması her zaman avantaj üniversiteli ol ya da olma şahsi fikrim
Devamlı yapabileceğin bir iş kolu bul kendine, gerekirse yaptığın işin eğitimini alırsın ve bu çokta kötü bir karar olmaz.
Çalışabilirsin tabii. Kendi paranı kazanmak inan, hayata bakış açını değiştirip, özgüvenini arttıracaktır.
Denemissin olmamis. Baska yerlerde sansini dene derim.
Seninle ayni durumda bir arkadasim vardi. Cizim ve dikis kurslarina gitti simdi calisiyor. Sen de kurslara falan gidip biseyler yapabilirsin universite sart degil.
Ben birsey kaybetmedim sevdgm adam haricinde bnde 22 yasindayim dert etme istedgn zaman okursun yaparsin sen 😊
Okuyabiliyorsan oku aksine zorlama kendini sevdiğin işi yap, asıl önemli olan mutlu olmak, okumak değil.
Üniversite okumak insanı olgunlaştırır, hayata farklı bir bakış açısı katar. Ama istemiyorsan da çok zorlamanın anlamı yok
Kendini her konuda geliştirmeye devam edersen kaybettiğin hiç bir şey olmaz herkes ileriye gider bazıları yavaş adım atar ama geri asla adım atmaz.
Okusakta diplomalı işsizler oluyoruz maalesef
Çalışmaya başla iş bulabiliyorsan
Açıktan bir sürü bölüm var okursun birini
Mesleğin olmadığı için zor olur. Üniversite okuman iyi olur.
Ise giricem tanidigim var
Her zaman işe yaramaz ama. Daimi bir işin olmalı garanti
Sanki uni okusam garanti isim mi olacak
Başkalarına göre çok şey kaybeder, fakat benim kafa yapıma göre hiç bir şey kaybetmez
Kendini anlamak ifade etmek geliştirmek
Dünyayı anlamak fark etmek bunlar eksik kalır
Ama calisacagim yer de kendimi gelistirebilecegim yer zaten
Kendini anlamak kısmı eksik kalır anlamadan geliştiremezsin. Her okuyan kendini anlıyor mu? Hayır
Amaan salla ya
Sen bilirsin
Çok şey kaybeder üni hayatı güzel açıkçası git gör derim yaşın küçük daha
Nerem küçük 20 yasina geldim artik zaten ailem de tekrar hazirlanmama sicak bakmiyo artik
Bende 20 yaşındayım 2. üni okumayı düşünüyorum genciz daha
Ama artik ders caliscak psikolojim kalmadi odaklanamiyorum da zaten 1 yil ise girip sonra hazirlanirim belki psikolki olmayinca insan isteyince bile yapamiyo
Sende haklısın hakkında hayırlısı olsun
Guzel degil
üniversite okuyan ne kazanmış ki üniversite okumayan bir şey kaybetsin
Valla bu ülkede ilkokul mezunu kızların bile kafaları kaf dağında merak etme hiçbir şey kaybetmezsin😒😒
İyi bir meslek seçersen hiç bir şey kaybetmez. Hatta iyi ki okumadım bile diyebilir.
Saglam bir mesleginiz olsun yeter üniwersite okuyupta bosta gezen yüzbinlerce insan war
Bende bu yıl sınava gireceğim okumak istiyorum evlenmek istemiyorum.
Ülkede ki her insan okuyacaksa kim olacak kasiyer, çiftçi?
Bence ticaret yap. Ticareti öğren derim😉kendin de buna inanirsan yapabilirsin
Ünüversite okumayan erkek ne kaybederse onu!
Daha 2 sınava giemiisin bir sabır.
Söyle düşün bir meslegi okuyan birisi var ama o meslekte yetenigi yok. Sen okumadin ama o mesleği profoser kadar başarılı ola bilirsin. Evet okumadin ama okumuş birisi kadar bir işte çalış didin kendini bir işte harca. Okumadim ama en azindan bir meslekte başarılıyım de. Kendini öv bebek.
O bölümü yeteneği olmayan birisi bitiremez ki. 🙃
@_Güneş__ yapar ben cok cevremde gördüm
Yapamıyorsan zorlama. Psikolojik olarak yıpranmanın bir anlamı yok.
Hiçbir şey kaybetmez. Dakikasında iş bulabilir, kendisini o işte yetiştirebilir zaten
şu an üniversite ile normal hayatın farkı kalmadı açıkçası bişi kaybetmedin.
Abuk subuk bir bölüme girip işsiz kalacağına okumayıp çalışabilirsin
Bende senin yasindayim sirf bu tarz seyleri yasamayayim diye ise basladm emin ol dogru karar
Biraz daha gayret et bence zorlanirsin genel olarak okuyunca bile is hayatti zor okumasan dusunemiyorum
İşe gir. Aynı zamandada derslere çalış sırf okumak için okunmaz zaten.
Üniversite okumak zorunda değilsin sonuçta hayatını ona göre şekillendir artık.
Parayı napıcan? Karnın tok nasıl olsa... Git tekrar hazırlan sınava.
Hiç bir şey kaybetmezsin isini yap hayata erken atıl
Demekki verimli çalışmamışsın ya da isteğin yokmuş ama sana birşey soyliyim okumak herşeyden iyidir canım okuma isteğin yoksa bir iş bul dil öğren mutlaka dil öğren kendini geliştir bir çıkar yol vardır illaki
yani iyi bir es kaybeder bence
okumayan kizi hicbir erkek sevmez
Ben 21 yaşında başladım üniversiteye. Geç falan değil. Bu kadar çabuk pes etme.
Yapamiyorsan uğraşma ben de oyle yaptım yıllarım gitti şimdi bana herkes yaşın büyük diyor okumuş olmam dikkate alınmıyor
Selamun aleykum.
Üniversite için yaşınız geç değil, bu boşvermişlik niye?
Geleceğinizi yakmadan, sıkı çalışıp güzel bir bölüme girin inşaAllah.
Öncelikle okumanın yaşı yoktur. İstersen 10 yıl sonra başla üniversiteye. Yeni yolları da deneyebilirsin ama aldığın maaş çalıştığın saat ile alakasız olacaksa ileride bu sana sıkıntı yapıyor. O yüzden iyi taşın et kararını ver yeni bir adım at.
Üniversite okumasan da dil öğren o zaman olur.
Nasil calisacagimi bilmiyorum ingilizceye
Ya mesele üniversite okumak değil cidden, kendini geliştirmek, eh o da kolay iş değil. Oku veya okuma hayat hiçbir zaman kolay değil.
Kendini üzme ben de seninle aynı durumdayım canım. Ablam üniversite mezunu ikinci üniversitesini okuyacak ama hala bir baltaya sap olamadı bu ülkede okusan da okumasan da hiç birşey olamazsın arkanda kapı gibi dayıların torpilin olsun yeter :)
Ya Bul bir zengin koca Akşamları 2 saat Dişini sık Tamam işte
Elinde bir mesleğin olsun ileride çok pişman olursun. Gençken elindeki fırsatları değerlendir
İş anlamında kazancın bile olur. Para kazanırsın en azından. Üniversite artık Türkiye'de önemsiz. Adam seçiyorlar.
bana göre kız erkek farketmeksizin üniversiteyi tatması gerektiğini düşünüyorum. Genç bir insansın hayata dair bir kaybın olduğunu düşünmüyorum. Bu arada bende çok kez sınava girdim ve başarısız oldum ama bırakmadım sanada tavsiyem bırakma yani 😄
İşin olmazsa kocanın hizmetçisi olursun :) en güzeli olur
Calisicam niye onun hizmetcisi oluyum bu nasi bir düşünce
Çalışmazsan dedim.
selam okul okumak kolay degil hayat sartlari da bazen kolay bazen zordur.. okul disinda ne yapmayi dusunuyorsunuz?
İşte okumazsan ileride kocanın eline bakarsın, rencide falan eder senı.
Demekki sen öyle yapacaksin
@HolOluluT ehehe nerden bildin.
Herkes kalbinin ekmegini yer baska birsey demiyorum. sen kimsinki sen eziyet et o da seni aldatsin güzel güzel
@HolOluluT buna da evet eheheje
Sen bilirsin sen ona kadin oldugunu hissettirmez aşağılarsan, gelir başka biri hissettirir
@HolOluluT hehehehe olsun sorun yok.
Ayakta dik durmayı kendi görüşünü kendisi vermemeyi kaybeder
Bir kız erkeğe göre daha çok okumalı ve kendini savunmalı.
Çalışma-okuma? Bu kararı sen vereceksin.. dunyada hangi işi yaparsan yap, o işde en iyisi olmak için çalış.. her zaman guzel ekmek yersin...
Bence istediğin bölüm varsa sıkı çalışıp şansını bir daha denemelisin işte yine olmazsa o zaman iş aramaya başlarsın lise olarak anadolu meslek ne okudun
hiçbişiy, ortam görücem diye vakit öldürmenin anlamı yok, işe gir çalış birikim yap dayanağın olsun, asgarili iş sende bulursun, devlet memuru hayal oldu artık özelde de torpille anca
Bende öyle düşünürdüm sonra evlendim. o kadar pişmanım ki
Keşke hayatın ilerisini izleme şansımız olsaydı. Tren geçti bende pismanlogimla kaldım. iyi düşün
Böyle düşünüyorsan çok şey kaybedeceksin demektir. Kızlar soruyorda vakit geçirmeyi bırakıp ders çalış en azından önlisans oku sonra dgs falan yaparsın
İtibar kaybeder artık lisans okumanın bile yetmediği şu dönemde fazlasının bile olması gerekirken sen kalkmış üniv okumasak ne olur diyorsan pü yani sana
Bence bu inun seçimi değil. Anlamadan yargılamayın lütfen
ne alakası var itibar ne ya milyona yakın üniversite mezunu işsiz var bitise boşa zaman kaybı olmuyorsa sigortalı işe girer erkenden sigortası olur, bişe kaybetmez herkes ünv okusun diye bir kural yok kafanızda böyle zihniyetler yaratmayın
haklısın insana koyuyor umarım istediğini alırsın hayattan