Herkese Merhaba,
Gelecek seneki tyt sınavına şimdiden çalışmaya başladım, matematikte en kolay anlaşılır konular hangileridir?
Matematiğim fazla kötü, meslek lisesi çıkışlıyım.
Ve bana önerebileceğiniz bir matematik hocası varmıdır?
Herkese Merhaba,
Gelecek seneki tyt sınavına şimdiden çalışmaya başladım, matematikte en kolay anlaşılır konular hangileridir?
Matematiğim fazla kötü, meslek lisesi çıkışlıyım.
Ve bana önerebileceğiniz bir matematik hocası varmıdır?
Merhaba matematik öğretmeniyim. Öncelikle matematiğin temelini oluşturan konuları öğrenmen gerek nedir bunlar diye sorarsan temel kavramlar rasyonel ifadeler üslü sayılar köklü sayılar denklem ve eşitsizlikler mutlak değer kümeler fonksiyonlar özellikle tyt de daha yapılabilir sorular buralardan gelir bunların dışında problemler geometri kısmı temeli zayıf öğrenciler için sorun oluşturabilir. Konu bazlı çalışıp bu saydığım konularla ilgili çıkmış sorular çözüp çözüm videolarına ise you tubede izleyip belli seviyenin üzerine çıkabilirsin
Merhabalar,
Cevabınız için çok teşekkürler :)
Peki tyt sınavında matematikten ne kadar net yapmak lazım AYT yi kazanmak için ,
Kafam matematiği basmıyor, bu nedenle lisans kazanamıyorum
Meslek lisesi mezunuyum, haliyle daha zor oluyor,
En azından kolay konuları çalışırsam ve o konulardan da basit sorular çıkarsa halledebilirim umarım
youtube dan videolar izliyorum, en iyi hocalardan
ama halen daha kafam almıyor,
üzgünüm biraz
Ayt matematik biraz daha ağırdır yorumdan çok bilgi ve sağlam matematik alt yapısı ister herkes matematik yapmak zorunda değil ancak anladığım kadarıyla sayısal bir bölüm tercih etmek istiyorsun tyt kısmında illaki şu kadar matematik yapman lazım diye şart yok ne kadar yaparsan senin için o kadar iyi sadece Türkçe mat toplam netin yarım neti geçmeli zaten bu konuda sorun yaşamazsın ortalama bir sayısal sıralama için tyt den 50 60 netleri görmen gerekir ayt için ise tyt de misal en az 10 neti görene kadar bireysel tyt ye yoğunlaşıp (branş denemesi alıp cozebilirsin tyt mat için) ayt ye ise you tube yetersiz gelmişse muhakkak özel ders alıp doğru kaynak seçimleri ile kolaydan ortaya kendini geliştirebilirsen en son zor kaynaklara geçmen daha iyi olacak dediğim gibi ayt kısmıni bu şekilde halledebilirsin veya dershaneye gidebilirsin imkanın varsa çünkü fen lisesi iyi Anadolu lisesi çıkışlı öğrenciler içinden bile ayt matematikte 5 soru bile yapamayan öğrencilerim oldu ama 4 yıllık üniversite için sayısal dışında alternatif bölümler varsa aklında ea (ayt mat yine gerekli tabi) ya da sözel (ayt mat gerekmez) alandan ilerleyerek ki (sözel daha yapılabilir gibi geliyor bana) lisans eğitimi alabileceğin bölüm kazanabilirsin
Merhaba, sözel bir 4 senelik okumak istiyorum
AYT de zaten sayısal yapmak zorunlu değilmiş
Ama TYT de sayısal isteniyor diye biliyorum
işte beni üzen TYT de sayısal istenmesi,
Evet ayt de mat gerekmiyor tyt de şart değil ama ne kadar yaparsan senin için o kadar iyi olacak daha iyi sıralama elde etmen açısından
Cevap
3Cevap
Seneye TYT değişecek diyorlar
ne anlamda
hocalara geldik
Benim için o yıllar çok eskide kaldı
ahh ahh keşke benim içinde kalsaydı,
maalesef sayısal zeka olmayınca 4 senelik hayal olarak kalıyor
evet ,
ama gerçi benim suçumda değil ki,
herkesin kafa matematiğe basmıyor işte
ahahah keşke bende çekebilsem , o yetenek olsaydı
şu an bir şey okumuyorum, ama iki senelik moda tasarım mezunuyum
evet, otomotiv firmasında çalışıyorum, insan kaynaklarında
hepsi kolay
benim niye kafam basmıyor o zaman matematiğe,
Olmayan birseye basmaz zaten dimi
evet işte onu diyorum, sayısal zekam yok, tamamen el yeteneği olan bir insanım
Sanatsal zekam var maalesef
Sayılar hakkında temel bilgi sahibi olmak, matematikte ileri seviyelere geçmek için önemlidir. Temel işlemler: Toplama, çıkarma, çarpma ve bölme gibi temel matematik işlemleri de çözülmesi en kolay konular arasındadır. Bu işlemler öğrenildikten sonra, matematik problemlerinin çözümü çok daha kolay hale gelir.
küçüklükten temelim olmadığı için maalesefki zorlanmam normal geliyor bana,
Küçükken bana ders anlatan hocalarım çok kötüydü,
Ama çevreme bakıyorum herkes sayısaldan az da olsa anlıyor ve , herkes lisans mezunu
Buda kendimi eksik hissetmeme neden oluyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?