Özel bir okula öğretmenlik için başvuru yapan Özge Öğretmene dalga geçer gibi aylık 6500 tl maaş teklif etmişler ve 12-16 saat haftasonu dahil mesai planıyla çalışmasını istemişler.
Çoğu mezun belirlenen maaş ücretlerinin çok altında çalışıyor bi kısmı asgari ücret bile alamıyor. Bu ekonomide asgari ücretin altında bile çalışırım diyen var mı?
Asgari ücretin altında çalışmanız teklif edilse kabul eder misiniz?
Çalıştığım bir zamanlar oldu. Asgari ücretin birkaç yüz TL altında ücret alıyordum. 2 haftada 1 gün iznim vardı. Patronların saçma sapan lafları da cabası.
Şu anda çalışır mıyım, işsiz olsam ve gerçekten paraya ihtiyacım olsa çalışırım. Tabi uzun süreli çalışmam. Bir iş bulduğum anda bırakırım.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Öğrencileri az parayla çalıştırmak istiyorlar bana da teklif ettiler oartntime diyor aynı bu şekildeki kız gibi hergün sabahtan akşama kadar çalışıp buna yakın az bir para. Part time demek haftada her gün çalıştırıp az para vererek kandırmaca demek değildir. Kendini uyanık zanneden çok kişi var. Teklif etmiş olabilirler mümkün çünkü bende rastladım bir iki defa
Etmem, Allah kimseyi de edecek duruma getirmesin. Resmen insanların ekonomik durumunu kullanıyorlar. Türkiye’de birçok iş yerinde çalışma saatleri çok yüksek ve maaş çok düşük. İnsani koşullar sağlanmıyor.
Bu maaşı teklif eden kişi 2021 yılından bu yana yoğun bakımda falan yatıyor olmasın, son 3 yıldır olan bitenlerden haberdar birine pek benzemiyor gibi teklifine baklırsa
Hiç kimse istemez ama hani olurda tanıdık olur boştasındır bir süre idare et dersin belki kabul eder ama asgari ücret ve altında özel okulda öğretmenlik yapılmaz tonlarca para alırken utanmıyorlarda maaş verirken ellerimi titriyor
Bence yanlış duymuşsundur. Belki de haftada 2 günlük yani part time olarak demiştir. Full time hiç bir yerde kesinlikle asgari altında vermezler. Bu haberi yalan yanlış yere çıkmıştır herşeyde inanmayın.
Geldiğimiz nokta gerçekten içler acısı onca emek çaba uykusuz geçen geceler onca fedakarlık okuyup bir yere gelmek birşeyleri başarmaya çalışmak ve karşılaştığım durum gerçekten çok üzücü
Ne kadar yazık, ne kadar da vahim bir durumda toplum. Şunu teklif etmeye utanmayacak kadar da onursuz bir toplum. Pes doğrusu pes.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Sözleşmeli öğretmenliği kimse kabul etmese o zaman her şey duzelir ama bazi bedavadan uni okuyup öğretmen olan maddi ihtiyacı olmayan sadece hobi olarak öğretmenlik yapanların yüzünden çoğu ihtiyaç sahibi öğretmenler bu duruma düşüyor
Etmem Enayilik bu asgari ücret bile komik bir rakam bu ülkede bide altını veren şirkete saygım kalmaz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bu dedıklerı dogru ben anaokuluna bulasıkcı olarak girdim ordaki calısan kızları köpek gibi kullanıyolardı 10-12 saat çalışıyolardı tuvaletlerinide biz yaptırıyoduk bk gibi işti 3 gün calıstım cıktım gerci
Çalışanlar bunu şova dönüştürmüyor. Bir öğretmene bu maaş teklif edilmez. Ediliyorsa " uza" demişlerdir. O okuldaki diğer öğretmenlerin maaşlarına bakmak lazım. Zaten aynı durum varsa suç işlenmiş oluyor. Belki de aralarında bir husumet oldu ve kız okulu zor durumda bırakmayı hedefleyerek İFTİRA atıyor. Bilemeyiz. Kadınlar bunu sık yapar. İftira atmayı.