Şöyle ki... Okumuş bitirmiş her sene hobi olarak sınavlara giren insanlar, liseden mezun olmuş ya da mezun kalmış çocukların kul hakkına girmiş olmazlar mı?
Bence olurlar. 😒
Şöyle ki... Okumuş bitirmiş her sene hobi olarak sınavlara giren insanlar, liseden mezun olmuş ya da mezun kalmış çocukların kul hakkına girmiş olmazlar mı?
Bence olurlar. 😒
Hayır tabi ki neden kul hakkı olsun ne saçma mantık.
sınav bu sonuçta çalışan kazanır.
hak eden emek verip kazanıyorsa kazanabiliyorsa isterse 1000. Okulu olsun kul hakkına girmez.
Girmiş çalışıyor işi ve gücü var. Ama yok.
O bölümüde okusun burada girsin... Yazık değil mi diğer çocuklara..
Niye yazık olsun
Çalışıp kazansın diğer çocuklar da
Tabii ki..
Ama siralamayi degistiriyorlar. Yenu mezun cocuk girebilecekken onun yuzunden giremiyor mesela.
Oğlunuzun başarısızlığına başka kişiler yüzünden bahane bulmanız komik ama üzüldüm sizin için
Başka kişilerin başarılarına odaklanacağına kendi derslerinize odaklanın.
Verdiginiz akil icin cook tesekkurler.
Ricalar
Umarım kullanırsınız
Yok.
Kul hakkimidir bilmiyorum ama gereksiz bir durum olduğunu düşünüyorum
Rewerans fm :)
🎀👑🎩🙏
Cevap
11Cevap
Bu konu hakkında bilgim yok ama sen olurlar diyorsan bana da mantıklı geldi. yani öncelik işi olmayanların olabilir
Tercih yapmıyor ki onlar sadece kendini denemek için bir sürü insan giriyor hobi edinmiş bunu.
Nasil yapmiyor. Bal gibi yapiyorlar.
Kendi mezun isi gucu var. Ama giriyor. Kazaniyor. Mezun/a kalmis cocugun hakkiyken o giriyor. Bunlara kiziyorum ben.
Benim bahsettiğim kesim de bir hayli fazla
Senin bahsettiklerinse aç gözlü insanlar
Öğrencilik imkanlarından faydalanmak için
Üniversite imkanlarından faydalanmak için sınava giren kesimde az değil.
Mesala bir örnek verelim adam sanayide patron gidiyor dışarıda bir sürü paraya yiyeceği bir tabldot yemeği öğrenci olduğu için üniversitede 10 liraya yiyor. Sonra işine dönüyor.
Hatta sana uçuk gelecek ama duymadıysan bilmiş ol
Üniversitelerin uzaktan eğitim bölümlerinde okuyanlar o üniversitenin imkanlarından faydalanıyor.
Bunu yapan firmalar bile var sırf öğrenci işe alıyorlar masrafları üniversiteye kitliyorlar uzaktan okuduğu için çalışmalarına engel olmayınca.
Aaa ilk kez duydum. Ne kadar kotu ve cirkin bir durum. Bu insanlar ne simdi !! Off yaa yazik vallahi yazikk..
Hatta kurye firmalarının çoğu böyledir çalışacağı insana kendi şahıs şirketini kurdurup motor ehileti varsa ekipman sağlayıp, çoğu zaman onuda vermiyorlar kendi motorun olmasını istiyorlar.
Öğrencilerin çoğu böyle çalışıyor sözde ama kendi şirketi olan vergisini sigortasını kendisi ödediği. Firmaların fazla bir çabasının olmadığı.
Yani anlayacağın bu ülkede üniversitelerin çoğu üniversite olmanın dışında çok fazla işe yarıyor. Devletimiz var hangi birisisiyle uğraşsın ki yasal bunlar yasakta değil fakat yasalar çıkmıyor bağlayıcı şunu bunu yapamazsın diyerek.
Bunu gören insanlar uyanık devleti parmaklarında oynatıyorlar
Kurmuşlar dev şirket atıyorum 1 milyon çalışanı var ama freelancer kendi vergisini kendi ödeyen ajanlaştırdıkları isim haklarını kullandırtıkları.
Böyle olunca firmaya hiç bir şey olmuyor giderek büyüyorlar.
İşe ihtiyacı olan ama tecrübesiz dil bilmeden elaman almam diyen firmalar yüzünden böyle şirketlere çalışmak için muhtaç oluyor öğrenciler.
Çok üzücü ama yapacak bir şey yok iş kur vergini ödede gerisi bizi ilgilendirmez kafası hakim düzeltilecek çok şey var ülkede maalesef kim gelirse gelsin bunu yapması imkansız gibi bir şey.
Engellemeleri zor şirketi kapatıp yurt dışına giderler diye büyümelerine izin veriyorlar.
Vayy bee 😒😞
Bilmediğin daha bir sürü şey var fazlası var eksiği yok.
Kolayca Limitetleşme
holdingleşme adını duymadığımız onlarca holding var. yurt dışı avantajları,
sanatın ardına gizlenerek metalaşma bu ergonomi için kullanılıyor daha çok sonrada sanattan gelen paylardan primler numine ürünler işin sosyal medya ayağında halka revize ediliyor.
Analayacağın kara parada neymiş yasal karapara diyelim biz bunlara neyse kafanı şişirdim bildikçe ve gördükçe insan kul hakkıda neymiş diye utanıyor böyleleri yüzünden.
Son bir şey ekleyeyim böyle kolay paralar kazanıldığı için ve kazananlar insanları mecbur bıraktığı için
Ülkemiz de üretim tarımsal üretim bu halde o yüzden her şey pahalı ve sağlıksız. Çifçi tek başına ne yapacak nereye nasıl yetecek zaten ekilebilir alanlarda rantlaştığı için paso ithal ve pahalı neyi düğü belirsiz ürünler yiyoruz.
Ha bireysel yapacağımız çok şey var.
Ek olarak onlara avantaj olan şeyler bizlere de fırsat fakat insan insan olmadıktan sonra bu fırsatı ne kadar vatanını milletini severse sevsin bunlara bulaşırsa para hırsına yenilmeden kalacağını sanmıyorum.
En güzeli varsa minik bahçen ek biç doğal ye yoksa balkonda miyatür meyve sebze yetiştir ye gitsin bunca şeye kafa yorunca insan zaten hiç bir şey yapmak istemiyor.
Akıllı olan ve çalışan kazanir. Çok kişi girdi diye kapasitede değişiklik olmuyor ki
Kontenjan sınırı olmayan bir bölüme giderlerse olmaz
Yok neden olsunlar ki. Bir nevi yarışma bu. Hak edenin kazandığı.
Hayırdır hangi kul için üzülüyorsun girip kaaniyorsa helal olsun diyeceksiniz 😡
bence hayır, inan sadece diploma için giden çok genç var
Hayır dogrusu herkesin üniversite kazanması kul hakkında girdi eski mezunlar hakkına girdiler erdoğan ah erdoğan
Tercih yapmadıktan sonra bir işe yaramıyor zaten sınava girmen
Kul hakkı oluşmaz.
Girmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?