Otistik felan değilim ama iqmun düşük ve tembellik bir beyne sahip olduğunu düşünüyorum hayata tutunmaya çalışıyorm ama çok yorucu napicam. sevgiye de inanmıyorm hiç motivem yok. guclu değilim
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
İşverenler hep kadın eleman işe alıyor. Ekstra bir yeteneğe ihtiyacın yok zaten kadınsın bu yeterli böyle bir ülkede.
Nasıl bisiymis o ya
Yani hep kadın eleman işe alıyorlar,
Benim de IQ düşük, okul kazanamadım ve bu yaşıma kadar uygun bir iş de bulamadım.
Nerden biliyorsun düşük olduğunu
Er napıyorsun rahatsızdır sen benim kendimi kurtarmam gerek ama hiç motivem de yok enerjim de yok özgüveninm hevesim hiçbir şeyim yok inancın da yok sevgim de yok dünyaya karşı.
Rahatsındir*
Çünkü 31 yaşıma kadar hiçbir şey başaramadım. Para üstü alıp vermeye bile kafam basmaz. Ayakkabı bağlamayı geç öğrendim. Herkes üniversite kazanırken bir ben kazanamadım. Sınavdaki sorulara kafam basmıyordu. Kpss'yi kazanamadım, atanamadım. Hiçbir işte tutunamadım. Herkesin becerebildiği şeyi beceremem. Çalışmak zor geliyor. Herkes araba kullanabilirken bana araba kullanmayı öğrenmek çok zor ve korkutucu geliyor. Haliyle bu gösteriyor ki bende öğrenme güçlüğü ve IQ düşüklüğü var.
Okul kazanamadım demişsin ama KPSS kazananadim da demişsin üniversite kazanmissin işte. ben de en fazla buraya kadar geldim üni 2 son dönemim ve bu haldeyim çok kötüyüm. ailemi sıcak yuvanın bırakıp escluk yapacak halim bile yok ben düz ölmek istiyorum. ben de KPSS kazanamicam daha mezun olacak miyim onu da bilmiyorum staj işlemlerini yapamıyorum kağıtları halledemiyorum insanları sorarak sıkmak da istemedim son yıla bıraktım yaz stajını... şu an mesela bugün staj var ama insanlardan çok korkuyorum stajda Ezenler olmuştu. ise gitmek istemiyorum özgür olmak için herkes stajdayken dışarda olmanın tadını çıkarmak istiyorum aykırı bisiler yapmak istiyorum özgür hissetmek adına ama dönemimi yakıp ilk defa sınıfta kalmaktan korkuyorum. zateb babam sana vurmadan okulu bitir dedi. ana benim icmde aykırı şeyler yapma isteği var çünkü çok yoruldum kazdim kazdim sonuna geldim ama pes edesim var motivasyonum hiç yokkkk. araba konusu bende de öyle. cok mal hissediyorum. ilk defa. Ben gibi buldum :((ben dertleri çok seviyorum ben gibi aynı ;(( ama ben bittim nolcak bilmiyorum mesela babam vurur mu acaba yarın napmaluyum gitmeli miyim uyku da tutmadi ilk defa böyle oldu hiç staj öncesi böyle sabahlamamistim :( öğrenme güçlüğü ne acaba
Ben lise mezunları için olan EKPSS'ye girdim kazanamadım. Üniversite mezunu değilim. Üniversite okuyacak IQ yok bende. Öğrenme güçlüğü benim gibi kafası bir şeye basmayan tiplere deniyor işte.
Ben uniyi okudum da noldu kendime 12. Sınıfta zarar vermeye başladım belki 11 de
Şu an kalıcı izler var. dersler daha kolay gelsin diye sağlığıma zarar verdim belki onlarla uğraşırken okul kolay gelir diye öyle de oldu ama çok yıprandım. okuma kızım sen istersen diyen bir ailem olsaydı şu an sağlıklı biri olabilirdim.
Hayatım boyunca hep okuldan ve işten nefret ettim. Benim de elimde dikiş izleri var. Bipolar ve psikoz hastasıyım. Ki zaten bu hastalık zekâyı da azaltır. Hayat gerçekten acımasız.
KEske dert içinde sürünen bana açık olan bir arkadaşım olsaydı bu hayatta tek inandığım şey acı çeken insanlar. baska hiçbir şeye inanmıyorm ama kimse kendini ben kadar yetmiyor herkes havalarda
Yermiyor*
Ben de gitsem neler çıkacak kim bilir öyle mıymış azaltıyor muymus ya. peki işte çalışmayip napıyorsun ben hayatta daha çok yeniyim ne ciddi bir azarlanmam oldu ne büyük bir hayal kırıklıgm bir işten reddedilmeyi bile yaşamadım ama bunları yaşayacak cinsten biriyim önceden biliyorum :((. fakiriz de okumam da lazım. biriyle tanışıp onun yanina gitmiştim evden kaçıp dertlerimden kaçmak istedim çünkü. ama geri döndüm eve. ben asla özgüven sahibi olamıyorum. hep aynı. her gün korkarak yaşıyorum.
Bana ailem bakıyor. %40 engelli raporum var. Bu yaşa geldim hala bir baltaya sap olamadım.
Öncelikle ke dini böyle saçma sapan gömmeyeceksin...
Mizmizlana mizmizlana bu günlere geldim ama faydası oluyor böyle yaşadım ben hep
Ne faydası oluyor?
Bilmiyorm hep her yıl sınıfta kalacağımı düşünerek anksiyete ile yasadim okul bitince düşüncelerim daha kötüleşti yaşamasina gerek yok ben gibi birisinin diye şeyler geliyor aklıma. hep böyle şikayet ettim biraz da olsa yaparsın lafları felan ettiler ama artık yaparsın demeleri de yetmiyor bir şeyler eksik. o şey sevgi de değil o da olmadi denedim sevgiyyle de ayakta kalamadim. gecebub bu saati okuduğunuz için teşekkür ederim. sevgi bile çözemiyor artık bu korkakliigmii özgüvensizligimi. ne konuşmayı biliyorum ne beden hareketlerini kontrol edemiyorum iki üç hareket bile ezberleyemem bence. tek bildiğim burada internette yazılar yazmak :( onları da okuyup yorum yapıp gidiyorlar zaten. yani sorduğum sorular aslında mizmizlanmak bir işe yaramıyor artık. ama başka bir şey de bilmiyorum
Her yıl sınıfta kaldın mı?
Bedeb hareketi ezberleme mecburiyetinin olmadığının farkında mısın?
Kendinden vazgeçmek için çok genç olduğunun farkında mısın?
Kalmadim ama her dönem herkesin kafasını agrittim 0 Alcam diye sonra lisede dedeceyaptm ama bu cidden başarı değil okadar çok çünkü hayatı yaşamadım okula adadim kendimi. suab okudugum bölümde kan almam gerekiyor ve ben onu bile beceremiyorum beden hareketi ezberlemekten kastım okadar çok kızlar erkekler var mı dünyada ne güzel danslar ediyorlar ben ise daha hangi sırayla napcam kan alırken önce napcam nasıl yapcam ezberlemem gerek gibi hissediyorum
Bir de derece yapmışsın. Tam tahmin ettiğim gibi😁
Sonra ilk yardım dersinden kaldım kesin beden hareketi ezberletecek :(( ondan dolayı dedim. nasil mezun olcam cidden bilmiyorum. hele stajlara gidip insan görmek istemiyorum unide hiç gecemem dediğim dersleri gectim evden bile kaçtım bı şekilde o bölüm bitecek dedim kaçtım geri döndum. son döneme geldim hiçbir değişiklik yok hala korkağın tekiyim. sadece stajlarını kaldı ama ben çok korkuyorum devamsızlık yapmak istiyorum ama. İşimi tam da yapmak istiyorum. Buraya kadar gelmişken ama özgür de olmak istiyorum napicam bilmiyorum. ben daha staj işlemlerini yapamayan biriyim ki son yıla bıraktım yaz stajını :(( sonra sabahları kalkma sorunum var depresyondayim erkekelr yüzünden de kötü şeyler yaşadım. bu sabah da kalkmam gerekti ama heyecandan uyuyamadım neden böyle oldu hiç anlamadım bir isyan başladı gene hiç staj öncesi sabahladigimi hatırlamıyorum ama hayırlısı bugün neden böyle oldum :( tek bir arkadaşım yok..
Öncelikle hemen telefonu bırakıp uyumalısın. Burası bekler.
E gittin mı sen ozaman simdi
Ben buradayım ama sen sabah erken kalkacakmışsın. Saat 4 oldu.
Hangi okulu bitirmek istediğine bağlı. ya da ne iş yapmak istediğine.
yeterince şey başardım ana devam edemiyorum çok korkmaya başladım hedefim tek yaşamak aslında ama çok hantal biriyim hayatımda ev işi yapmadim üni sona geldim çoğu şeyi bilmem hala dolmuscular bile tersler yol bilmediğim için. stajda da ezerek öğretiyorlar.
Hiç düşünmeden yapilan ya da insan görmediğim iş istiyorum:(
Hangi bölüme gidiyosun. Üniversite sona gelmekte başarı bence. Misal ben biyoloji okumuştum ama bitiremedim bölümü. Birde sosyal fobin var mı?
2 yıllık bölüm okuyorum ben ama cidden çok zorlandim sağlığıma zarar verdim ki derslerden daha zor olaylar olsun ki dersler kolay gelsin diye taktik yapmaya çalıştım o küçük aklimla. Şu an çok bıkmış durumdayım ne sevgiye inanıyorm ne kendime ne dünyaya. sosyal fobim var
Fakiriz okumam gerek bu yüzden bi kere evden kaçtım üni 1 bitince sonra geri dönüp neler yapabildigimi gördüm. ama çok yoruldum naparsam geçmiyor bu ozguvensizlik. suab son dönem ama çok korkuyorum. her Zamanki gibi. sadece önceden çok içe kapaniktim. Şu an her dönem aglana aglana mızmızlaniyorm çünkü önceden mecburuyetten benliğim kişiliğim kendmde bile değildi
Kendimle konuşmaya 11. Sınıfta başladım :(( 11 den beri net şekilde yapamayacagima inanarak geçiyor yıllarım. yani öncesi yasamadigmicin cehennemdi şu an düşünmeye başlayıp kendimin farkına vardıgim için 3.5 yildir çok kötü hissediyorum
Bende ne yapacağımı bilmiyorum şu an kpss sınavına hazırlanıyorum ama atanıcağıma inancım yok. Bu arada sevgili bulma ya da evlenme konusunda zorlanacağını sanmıyorum. Kimler kimler evleniyor sen mi evlenemiyceksin. En kötü çalışmazsın. Kadınların çalışması o kadarda zorunlu değil erkekler kadar.
O konu apayrı zaten of bakire değilim zaten erkeklerden de bıkmış durumdayım bu 3.5 yıllık hayatima onu da sığdırdım evet belki özgüven gelir diye ama yok hiçbir şey özgüven vermiyor bana hiçbir seyy
Bakire olup olmaman önemli değil ama bazıları bakıyor banada o saçma geliyor mesela. Ona ne yani birşeyler yaşanmış olabilir evlenmeden önce. Neyse ilaç falan kullanıyo musun ben bir ton ilaç yutuyorum sosyal anksiyete sağolsun.
Ben da 500 tllik KPSS testi aldım full dersler bı kere açıp cozmedim psikolojim çok kötü ben daha okulu bitirecek miyim onu bilmeden nasıl sinavcalisabilirim ki? Zaten 12. Sınıfı başı geçtim onu da bilmiyorum. insan okulu bitireceğinen nasıl tyt çalışır ama o ayrıydı işte 12 yıl zorunlu diye biliyorum ben öyle bilerek yaşadım eheh yani bazı yanlış bilgilerim var evet ama bunlar mucizeye sebep oldu. sadce unide eskisi gibi değilim asla. cok fazla sorguluyorum isyandayim. hayatmda düşünmediğim her şey üzerimecoktu. cnslkigi erken yaşadığım için de düşünecek fazladan şey geldi şimdi önüme mesela babam sana vurmadan okulu bitir dedi belki birsuru çocuk var dayakla okul okuyan ama ben dayanamıyorum çok doluyum.
Neyi çok fazla sorguluyosun mesela. Ve neden dolusun? Hiç arkadaş çevren var mı.
Benimde hayatımda olmaz dediğim şeyler oldu. İnsan hayatı böyle ne getireceği belli olmuyor.4 yıl önce ölümden döndüm. İntihara kalkıştığım için. Depresyondaydım. Belki sende şu an Depresyonda olabilirsin.
Neyi sorguluyorum ilk sorguladıgim neden okuduğum oldu. neden okuyor olduğunu insan lise 3 4 civarı mı anlar Allah'ın ya olmayan beynimi işte. bu sorgulamayis birden çöktü üstüme erkeklerden tut kendi hayatima dünyaya dair her şeyi düşünmeye başladım :(( paylaşacağım kimsem de yok akıllı olmak için sorgulamama modundaydim. Şu an patladim ama icimde patlıyor kımswm yok. kimse de çekmez anksiyetemi zaten. ben ilaç içmeye korkuyorum çünkü gerekmedikcs bisiler yapmaya da korkuyorum korkağm ben. ben de depresyondayim her yer karanlık
Ben şimdi yatıyorum. Daha fazla konuşmak istersen mesaj atabilirsin benimde konuşmaya ihtiyacım var yani sana kalmış tabi. En azından biriyle paylaşmış olursun yaşadıklarını. Dinle ilgili sorgulamaların varsa bunuda tartışabiliriz. ya da en kötü sana gezdiğim yerlerin resimlerini atarım. Gezmeyi çok seviyorum ondan. Durumunu çok vahim görmüyorum bence her şey güzel olucak zamanla. Buna inan.
Fabrikalar hepmal arıyo zaten
Psikolojik destek al
Eminim biri şevkini kırmış...
Şevk ne oluyor
İstek
Topluca kırdılar zaten yine iyi geldim bu günlere. yapacagima inanmayanlardab tut sınıfta cılız bu yapamaz demelerine kadar hatta tyt sınavında bunu diyen kızla karşılaştım lisede derece yapmış halinle ondan kat kat zekice işler başardım karşıma geçmiş iğneleyici iğneleyici hiç değişmemissin dedi. yani tamam sala*k görünüyor saf olabilirim ama hen geçmişte ondan iyiyken ezmesi hem yillar sonra bidaha görünce bidaha ezmeye çalışması benim hala çok iyi yerlerde olmam... yani nefret ediyorum insanlardan onlardan daha iyi yerlerde olsam bile bana mal gözüyle baktılar mesela sınıfta dedeceyaptm bi kız geldi dedi mı geçmişte cevap vermediğim için 2 . Mı oldun dedi cevap vermedim kufretti. ailemden de kimse inanmıyor. eskideb taktir aldım dediğim bı kız da sen? Sen mı felan demişti sonra , bı erkek daha derece yaptığıma inanmadi neden insanlar böyle? Yıllardır güzel resim çizip insanlara gösteririm ödül kazanmış resmimi bile gösterdiğimde küçümser gibi sen mı yaptın bunu diyorlar hep böyle şeyler hissettim nekadar doğru hissettim bilmiyorum ama bence herkes küçük görüyor beni hakli da olabilirler. cunku şu an bu durumdaysam zaten ben çok zorladim kendimi başarima laf edenlere de cevabını vermiş oldum vermedim aslında ama bi şekilde kendime kanıtladım. Şu an kanıtlayacak kimse kalmadı sanki amacım bitti de SLK olduğumu kabul etme vakti geldi gibi hissediyorum karşıma çıkan herkes slksin dedi çok ciddiyim
Tüm arkadaşlarım akıllım diye konuştu benle hangi işte çalıştırsinlar seni felan dediler. gorustugum erkekler de düşünme gücün yok dedi. saygi duymadı. nekadar derece yaptım diye söylesem de Umurlarinda olmadi hep küçük görmeye devam ettiler. ben dürüst oldukça dürüstlüğüume değil de aklın okadar çalışıyor işte dediler cidden anlam veremiyordum ama şu an anladinm. ornegin birine aslında o gün gittim oraya dediğim şey bı itiraf cümlesi ama onla buluşmamız gerektiğini düşünen mal bir erkek benim ona oraya gidip ona haber vermediğmi bunu düşünecek aklım olmadığını düşünüyor. ben bir bireyim onsuz gitmek istedim. ama manipüle etmeye çalışıyor ben zaten tek gitmek istedim ve daha sonra ona itiraf ettim gülelim felan bana birden dedi ki aklın okadar çalışıyor işte benim yanıma gelsene diyor. uln zaten ondan kacmisim. kişiliğime hiç saygı duyulmuyor... benle buluşan erkekler hep eleştirdi. sen bence sözcükler ile dusunmuyorsun dediler. evde babam bile sen liseyi nasıl bitirdin bilmiyorum dedi. neden böyle nedennn.
Özür dileyecegi yerde canım diyip gidenler felan hep ahimi aldılar küçük görenler bile ahimi aldı benim inanma gücümu etkilemeye Hakklari yoktu. etkieyemediler de zaten ama çok. korkuyorum ya beni etkilediler de o yüzden şu an böyle düşünüyorsam? Neden üni 2 ye kadar etkilenmedim de son dönem bırakasim var bırakırsam onlar kazanır :(((
Bana yazarmısın
Bitirir bulir