Zeki insan illa üniversiteyi bitirmeli mi? Lisans olmayan insan cahil sayılır mı?
Cevabın nedir?
+1 yılZeki olmakla üniversite okumak alakalı şeyler değil, tabiki iyi bir üniversiteyi ve bölümü kazananda zekidir orası ayrı. Üniversite bitirince cahil olmaktan da kurtulamaz bir insan. Cahil olmak aile eğitimi, kişinin kendini geliştirememesi ve yaşam şartları ile ilişkili, zeki olmak ise doğuştan gelen bir etken.
Zeka kullanılarak hayat sürdürülecekse bunun erken yaşlarda yapılması gerekir, erken yaşlarda iş hayatına girmek ve zekayı o yönde kullanmak önemlidir, aksi durumda üniversite bitirmek lisans sahibi olmak gerekir, çünkü Türkiye yetenekten önce lisansa önem verir. Ben iki tane üniversite bitirdim, iki diplomayıda eve astım, sırf ailem mutlu olsun diye. 13 yaşımdan beri kendi işimi icra ederim, çokta mutluyum. Nice lise mezunları vardır zekasını çok iyi kullanmıştır, mesala Acunn lise mezunu.114 Yorumla
Soran+1 yılBu 2 diploma seni mutlu etmiyor mu? Gururunu okşamıyor mu?
- +1 yıl
Tabiki ediyor, pişman değilim çok mutluyum. Çok farklı bir hayat ve yaşam gördüm, yeni birşeyler öğrenmek beni herzaman mutlu eder. Ancak bir yandan işlerimi yürütmek bir yandan okulu yürütmek çok zordu, okumasamda olurdu dediğim çok olmuştur, çünkü işimi kurmuştum zaten.
Zamanında hep şu söylenirdi, bak okumayana kız bile vermezler, işsiz kalırsın, dışlanırsın halada derler. Fakat üniversiteye gittikten sonra aslında üniversite okumanın sadece meslek sahibi olmak olmadığınıda orada öğrendim, hayata başka bir bakış açısı kazandırıyor, bazılarına hiçbirşey kazandırmıyor nato kafa oldukları sürece. Bu nedenle göreceli bir kavramdır, fakat bir insan okumadanda iş sahibi olabilir, gayette güzel yaşayabilir, kız vermezlermi onu bilemem :))
Soran+1 yılDiplomaya güvenen kız tarafı çok. Bir rahatlama yayılıyor.
Her şey kişisel, ailede terbiye alırsa üni da faydası görür, lise de.- +1 yıl
Tabiki doğru, aile eğitimi herzaman başta gelir zaten. Şöyle bir gerçekte var, aynı bölümden sınıf arkadaşlarımın bazıları çok iyi yerdeler önemli firmalarda müdürler, yöneticiler vs Yine aynı sınıftan bazıları hala iş bile bulamadı, bunun sebebi şu; Türkiye'de bazı bölümler hariç dilin yoksa ve kendini iyi sunamıyorsan diplomada yetmez. Bunların tümünün oluşumu ise, en baştan aile eğitiminden geliyor :)
Tabiki her baba kızını bir iş sahibi, geliri olan bir adamla evlendirmek ister, ileride ona iyi baksın diye. Ülkemizde diploması olan kişiye oo tamam iyi kazanıyordur, beyefendidir şeklinde yaklaşım hakimdir, ben bunu bizzat denemiştim 2 yıl önce bir kız arkadaşım vardı babası okuduğumu filan bilmiyordu, birgün tanıştık okudunmu dedi, hayır dedim, ne iş yapıyorsun dedi, şu işi yapıyorum dedim, ertesi gün kıza hemen ayrılıyorsun demiş, bu çocuğun geliri ne ki sana bakacak demiş, oysa ki bilmiyor 2 tane doktoru 4 le çarptığımı :D Tabi sonrasında söyledim şaka yaptım filan diye.
Soran+1 yılKreatif, sosyal ve duygusal beceriler gelişmiş biri daima önde. Diploma bu işi bitmiyor, keşke.
Peki, sen bu tanışmadan kendini ve hemcinsler için üzülmedin mi? Resmen bakıcı yerine karşı cins sizi koyuyor.- +1 yıl
Üzüldüm tabiki ama ülkenin bazı acı gerçeklerini kimse değiştiremez. Ezelden beri gelen bazı şeylerin, yontulması çok zordur, artık o millete ve insanına oturmuştur o olgular. Bu nedenlerden artık dikkat ediyorum, bir bayanla tanışırsam ve ilgileniyorsam o kişiyle ailesi hakkında sorular soruyorum yeri zamanı gelince. Çünkü bir insanla evlenince, sadece o kişiyle değil, ailesi ilede evleniyorsun. Türk adetlerimizde böyledir, bayramdan seyrana her daim sen o aile ile birlikte olacaksın, diğer tarafta senin ailenle. Bu nedenle kızda, erkekte evlenmeden önce aileleride ölçüp tartmalıdır bence :)
Soran+1 yılDoğru bir yaklaşım ama doğru kişiden seni uzaklaşabilir. Aileden farklı, kabuğu kırmış kızı da olabilir, yılan annesinin melek gibi bayan olabilir.
- +1 yıl
Nekadar kabuğu kırmış olsada, genlerinde yine yılanlık vardır derim ozaman. Boşuna anasına bak kızını al demezler :)
Soran+1 yılKadınlar o zaman adayların babalarına baksın.
Genetik çok önemli mi, sanki fifty fifty.- +1 yıl
Kadınlar içinse düşüncem şu, adayların babalarına değil, kendi babasından memnunsa ki, çoğu insan memnundur, adayın birazda olsa kendi babalarına benzemesi, karakterinden ortak özelliklerinin olması :) Evleneceğin adam baban gibi adam olmalı sözüde vardır :D
Soran+1 yılBabam gibi birini bulamazsa vay benim halime:)
- +1 yıl
Bende annesi yılan olmayan bulamazsam vay benim halime :) Elbet birgün çıkacaktır karşına, bir yerlerde seni bekliyordur, çıkar bir gün bir bakmışsın tüm hayatın değişmiş, evlenmişsin, tatiller, gezmeceler. :)
Soran+1 yılinşallah çektim. Sen bu zeki yanlar ile bulursun, haline acıma:)
- +1 yıl
:) :)
En İyi Cevaplar
+1 yılBiz cahil derken, mektep görmemişleri kast etmiyoruz; kast ettiğimiz ilim hakikat bilmektir, yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıkabileceği gibi hiç okumak bilmeyenden de hakikati bilen gerçek alimler çıkabilir.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK.23 Yorumla
Soran+1 yılMuhtemelen:)
- +1 yıl
tşk:)
+1 yılhayır tabıkıde ne alakası varr okuyamayıpta zekası ıle fark yaratan o kadar ınsan varkı ben mesela lısans okuyorum fakatt anfı / fakulte ucube doluu beynı sacma sapan... ınsanlarla dolu... emınım kı okumuayayıpta hayat dersını alan ınsanlar daha ıyı
13 Yorumla
Soran+1 yılKarşı cins ile tanışırken "ne mezunu" sormuyor musun? "Lise mezunu benim" cevabı alınca bir tereddüt hissetmiyor musun?
- +1 yıl
kesinlikle hayır insanları yadırgamam ben okuyamama sebebi vardır dıye duşünür ve yardımcı olurum arkadaslarıma kı bir sürü lise mezunu arkadasım var hep konusuruz :)
Soran+1 yılAnlaşıldı. Mersi.
+1 yılZeka ve cehalet farklı şeyler. Zeki olup da kültürsüz olabilir bir insan. aynı şekilde uyduruk bir üniversiteyi bitirip cahil de kalabilir. Zekiysen iyi bir üniversite ile pekiştirmelisin. Üniversitenin kazandırdığı tek şey diploma değil.
11 Yorumla
Soran+1 yılİyi üni -zekanın göstergisidir. Güzel düşünce.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
18Cevap
+1 yılBir bebekte de zeka vardr bir doktora yapmistada bebek belki dha zeki herseyi ogrenyr ama dusun ki toplama cikarma carpmadn oteye gecemiyor okdr ogretlms cnku doktora yapan ise integral turev goruyor profrsyonellesiyor snra bebek uzn bir 4islemi 1dkda yapiyor doktora yapan 5dkda yapiyor belki cnku bebek pratiklesmis ve dha zeki ama bir integraln en basitini cozemyr iste okumak uni bitirmek boyle bsy uni bitiren kulturlu olr dha cok sey ogrenr alaninda profesynl hocalrdn ders gorur uni sarttr bu yuzdn... ama bazi uniler var ozellkle 2senelkler falan insani profesynl yapmyr sdce gerksz derslr sacma hoclarla bir mezun belgesi almkla ugrasiyosn lysde 300puan ustu uniler icn gitmek sart diyeblrm
010 Yorumla
Soran+1 yılDüşündüm, mantıklı geldi:) Köklü üniversitenin mezunu diyorsun o duvarlar arasında kendini yeterince geliştiriyor, gelişiyor. Ötesi - palavradır.
- +1 yıl
Aynen oyle yoksa bir cock 4islem yapyr sen ona yarım sayfa bir problemi ezberletp sinavda soruyu da yazmsni istrsn bu gerksz bir egitm olr sdce cocgn belge almasi icn yaptığı bir eylemdr ondn saglam uni sart diyorm her sene 2milyon kisi sinava giriyor 1.5milyonu ya baraji gecemems ya da uydrk bir uniye belge almk icn gitms olyr dha dogrsu uydrk bir bolume diye duzltym 500binin 400bini normal seviye uni bitiriyor 100bini sdce ileri seviyede saglam bolum okyr iste bu yuzdn bir abdnin tirnagi dglz ulkmzn yuzde 70ine yakini cahil politikada ülke cikari değil kisisel cikarlar gozonune alnyr sahte haci hocalar cahil insanlari yonetiyor siyasi partiler yalan dolanla oy toplyblyr bu yuzdn ulkmz boyle ne yazikki muhalft partidklrde cahil cok kisaca berbat bir donemdyz de düşüncsi olmyn insanlr icn mukemmel yasyp gidyrz
Soran+1 yılABD de mükemmel okul sistemi sence? Kendi ülkenin dışında hiç bir şey bilmezler. Üni eğitimi farklı olabilir, orada da kişiye göre özgü bir model. Kimse seni zorlamıyor, sınavı geçmek istiyorsan terini dökeceksin, başında bekçi yok. Her şey bireysel.
- +1 yıl
Hayir yaniliyorsn bugn sni bu mantga itiyorlar cnku 100bine girmk icn ugrasiyosn abd de vs ulkelerde boyle bir sinavla eleme yok ilkokul ve lisede ne olmk istersen ona gore derslr aliyosn basarina gore yonlendiriliyosn ama onlarn okullarda basarilari nesnel olceck hocalar ve kurul var bzm hoclar gick oldgnda tum sinifa 30verdrck yazili hazirlarlar ya da sinf basarilysa hepsnin 90larda almasni cekemz 50 60larda surundrmk icn ugrasr tamamen sacmalktn ibaret bir sistem bu sen ortaokul ve lisedn beri inglzce goruyosn 1gram inglzce knusamzsn anca nasilsn ve adin ne falan diyeblrsn iste bizm sistemimz boyle bsy 6senedr inglzce gorurz ama onun i sini bile ogretemzlr bu bireysel bir calismayla alakasi yok hocalarn ve sistemin ne kdr becerksz rezil oldgnu gosteren bir kanittir en gerizekali ble olsa 6senede cat pat knusck kdr ogretrsn duzgn ders veriyosan sinav sistemimzde bu rezaletn bir parcasi ogrenci elemekten ibaret ne yani benim lisede mat dersme meslek lisesi mezunu hoca gelms anlatmyr
- +1 yıl
Arkds galatasaray lisesinde okuyor bogazici mezunu mat hocadi geliyor catir catir anlatyr bu kisi tabiki sinavda bendn kat kat yuksk yapcktr ama bu benim mat bilmdgm calismdgm anlamna gelmz ogrenmeye calstgm kaynagn yetersizlgndn dolayidr belki bende bogazicili hocdn ders alsm arkdsmdn dha dha basarili olcm iste abd de bu var hangi liseye gidersen git istdgn bolume gidebilysn aldgn derslere gore dvm ediyosn ve cokta basarili ogrencileri olyr cnku insanlr istdgni yapyr bsyi istyrk yapiyosn dersleri ne kdr zor olrsa olsn yaparsn
Soran+1 yılSeçme ve seçilme konusunda haklısın, bu at yarışı hiç bir şeye varamadı, varamaz da. Yazılı sınavlar, deneme sınavları, ne araştırma, ne grup çalışmalar, ne kompozisyonlar. Şıkla, şıkla, çık. Hepsi bu.
Soran+1 yılAzimli ve motivasyonlu insanlar için ABD eğitim sistemi iyi işliyor. Bu sistem bizde işler mi bilemem.
Ayrıca, bir ülkede herkes Üni mezunu olursa işçi sınıfı kalmaz. Kimse fiziksel çalışmak istemez.- +1 yıl
Ozmn abd de nasil istiyor insanlar? Smdi sen bu sisteme alistgn icn hukuk tip vs istiyorsn ama ozgur bir sistem olsa dicksn ki moda okumk istyrm oraya gitcksn orda insan istdgni yapyr cok ilginc bolumleti secen bsuru insan var ustelk uniye gitmek zorunlu değil ve cogu is bulmk icn uniye ihtyc duymye okumak istmyn gidyr copcu olyr belediyede calsyr vs bizde de meslk kaznmk icn uni okcksn zorlamasi olmasa bizmde sistemimz oyle olr onlarn sistem nasl cok iyi seklde isliyorsa bizimde isler ama şu an imkansz smdi oyle sistem gelse insanlar at yarisi gbi oldgndn herkz hukuka yuklnck mesela cnku insanlari onun en iyi oldgna odaklamssn baska bsy istdgi halde herkz hukuk secick iste bu yuzdn şu an olmaz ama baska sistemletle cozuleblr bir konu yanlsn nerdn donulse kardir ben şu an sistmimzn cok yanls oldgu kanaatindeyim ve bunu duzeltblck projelerde yapilablr ama yapmiyorlar
Soran+1 yılBu yanlışlıkları her bilinçli insan görüyor. Ama eline ne gelir ki? MEB ne yaptığını bile bilmiyor. Her sene yeni bir şey yumurtluyor fakat nasıl sunacağını nasıl gideceğini dair hiç fikri yok.
Hukuk, tıp, mühendislik etrafında dönüyoruz. Diğeri kalmadı, kaç işsiz mühendis var, izdihamı kim sağlayacak, işi bulursa bile komik maaş ile çalışıyor.- +1 yıl
Peki ben 2 yıllık mezunuyum gördüğüm kadarıyla özellikle kamuya atanan kişiler kendisini geliştirmeyip olduğu yerde sayıyor ama ben özel sektörün bir çok firma tarafından aranan kişisiyim çoğu zaman mühendis mimar arkadaşlar bana danışır şimdi bu yazdığınızın zeka ile bağlantısı şu zeki insanlar kendini sürekli geliştirmesi gerektiğini bilir ve yapar ama cahil insanlar ya üniv bitirdik işede girdik boş ver gerisini der cehaletten kasıt bir şey bilip bilmemek değil o şeyi bilmeye heves edip etmemek üniv deki diplomada yazan mesleğin gerektirdiklerini yeni gelişmeleri çağa ayak uydurması bunları takip edebiliyormu edemiyormu ona bak cehalet budur işte sadece matematik bilmek yetmez onu uygulamakta önemli ve zeka teorikte değil pratikte gereklidir
+1 yılBazı toplumlar üniversite mezunu olacaksın illa yoksa değilsen eziyorlar seni ama bence insanın yaşamının kalitesi ve karakterinin kalitesi önemli !!
15 Yorumla
Soran+1 yılkarakter kalitesi lisans ile ölçüyor mu?
- +1 yıl
Karakterin kalitesi lisansla asla ölçülmez bende onu diyorum işte üniversite şart değil ailenin insanı nasıl değiştirdiği önemli
Soran+1 yılToplumda en çok sorulan soru: "Ne mezunsun" ama. Kimse senin geliştirilmiş insan haline bakmaz diplomaya güvenir.
- +1 yıl
Ayneeen ayneeen ben üni. okudum mesela bana çalıştığım yerde soruyolar ne mezunusun üni. diyorum bu seferde kadrolumu çalışıyosn kadrosuzmu? Eee işte toplum zihniyeti ve hatta bir olaya şahit oldum arkadaşlarmla hastahaneye gittm oturuyorz arkdsım hemşirey böyle arkdslarıyla tanıştırıyo beni millet kendini tnıtırken meraba ben kadrolu zeynep ben şu falan şaştım kaldm
Soran+1 yılMaalesef. Kadrolu/kadrosuz ünvanı bile önemli. Kadrolu Zeynep bu arada torpilli olabilir kimse bunu düşünmüyor ama.
+1 yılcahillik okul eğitimiyle ölçülemez bence istersen en iyi üniversiteden yükseklisansla mezun ol ama kendini geliştiremedikten sonra bakış açını genişletmedikten sonra hiçbi anlamı yok
10 Yorumla
+1 yılZeki insan hiç yoktan bişey bulan insana denir üniversiteyi 10 kere okumuş insana değil zeki degilsiniz sadece iyi bir ezbercisiniz
21 Yorumla
Soran+1 yılEzberleme dayalı bir sistemde evet iyi ezbercisi çıkar.
+1 yılCahilli ve ünide öğretilenler farklı şeylerdir.. nice insanlar var okumamış ama kültürrlü.. nice okuyanlar var ünilerde görüyoruz cahil bağnaz.. kültürün okulla alakası yoktur..
10 Yorumla
+1 yılDiploma insanın cehlini alsa da, hamurunda varsa eseklik baki kalır demişler diploma adam olmaya yetmiyor maalesef..
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılDuruma göre değişir zekasını fırsata dönüştürebiliyorsa ilkokul mezunu bile olsa ne farkeder.
10 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 710 cevap paylaştı.
+1 yılOkumakla zekanın alakası yok ki. Şartlar elverişli olmayabilir vs vs. Bir çok sebepten okumayıp ama çok zeki olup büyük işler yapan insanlar var.
04 Yorumla
Soran+1 yılBu devirde lisans olmadan büyük işler yapmak hayli zor ama.
- +1 yıl
Önlisanslıyım ve gayette iyi bir işim var.
Soran+1 yılÜnide okumaya düşünüyor musun? Senin için önemli bir adım mı?
- +1 yıl
Önlisans bitirdim zaten. Tekrar bir üniversite okuma niyetim var açıköğretimden.
Herkesin kendi kararıdır. çoğu zeki insan hatta bilim adamı dediğimiz insanlar okullarından atılmış :)
10 Yorumla
+1 yılBen ne lisans mezunları gördün kafa da saman dolu, ne lisans okumamışlar gördüm zeka küpü. Tabii bu okulun önemsiz olduğu anlamına gelmiyor en az lisans mezunu olunmalı.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayir ne insanlar tanidim universite mezuni degil ama zehir gibi. Egitim sadece bilgiyi dizginleyeme yarar o kadar
10 Yorumla
+1 yılBen uni okuuorum ama cahilim kanka bnden yola cik hic ise yaramiyor. d
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkul eğitime engel arkadaş. Ben lisansı da bitirdikten sonra bunu anladım ama yıllar geçti işte.
06 Yorumla
Soran+1 yılAçıklar mısın? Nasıl bir engel?
Cevap sahibi+1 yılTürkiye'de iğrenç ötesi bir sistem yerleşmiş mantar gibi dağılmış. Bir yeri temizlesen başka bir yerde türüyor. Gerçekten işine gönlünü veren eğitimci de yok denecek kadar az. Saçma sapan bir sistem ve saçma kadrolar bir araya gelirse sen oraya yıllarını veren öğrenciden nasıl bir verim bekleyebilirsin? Geçen bir adamın haberi çıkmıştı adam okula gitmemiş. Kaç dil öğrenmiş. Soruyorum sana ilkokuldan beri İngilizce dersi aldın da kaç kişiyle doğru dürüst İngilizce konuşmana yaradı? Kişisel gelişim ve gerçeğin bilgisine ulaşmak baz alınması gereken bir nokta, ancak bizim sistem hamal yetiştiriyor. Hamal!
Soran+1 yılÖzel okullar bu iğrenç sisteme dahil mi?
Cevap sahibi+1 yılHangi okuldan bahsedildiğine bağlı.
Soran+1 yılÖzel olan okullar durumu kurtaramıyor? Yine hamal mı çıkıyor?
Cevap sahibi+1 yılBen genel bir çıkarımda bulunuyorum tabii ki özel durumlar ve istisnalar var.
+1 yılcahil diyorlar halbuki isterse herşey iki kere okur :ı
01 Yorumla
Soran+1 yıl:))
:) zeki omakla alakası yok. insan isterse okumalı istemezse okumamalı.
02 Yorumla
Soran+1 yılPişmanlık duygusuna yol açmaz mı?
+1 yılCahilliğin okumakla alakası olmadığını sanırım hala iştirak etmiş değilsin ve aşağıda bunu @Espoireien- kardeşimiz gayet iyi açıklamış
10 Yorumla
+1 yılBence toplum olarak herkes bir şey üretmeli ama faydalı şeyler
04 Yorumla
Soran+1 yılBir şey üretmek için okumaya gerekmiyor?
- +1 yıl
Hem gerekli hem gereksiz! Kapasite meselesi yani
Soran+1 yılKapasite varken eğitim ile destekleme gerekmiyor?
- +1 yıl
Gerekmez heralde
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnsan kendini Geliştirdigi müddetçe kendi ünivinden mezundur takılmayın :)
00 Yorumla
+1 yılHayir unlu mucitler hep geri zekali diye okuldan atilmistir
00 Yorumla
+1 yılcahillik okul okumakla geçen bir şey değil ki
00 YorumlaOkumakla zeki olmanın alakası yok.
02 Yorumla
Soran+1 yılZeki olmak için kitap okumak yeterli mi?
+1 yılOkumak cehaleti alır, eşeklik baki kalır.
10 YorumlaNasıl mutlu oluyorsan
00 YorumlaAynen doğru soluyon :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyani yapabilceği bir iş varsa bence gerek yok
00 Yorumla
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Zeki insan illa üniversiteyi bitirmeli mi? Lisans olmayan insan cahil sayılır mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler