Günaydın. İlk defa YKS gireceğim bu sene çok bilgim yok sizlere sormak istedim sorularımı.
* Ben sözel puan ile gastronomi okumak istiyorum (Eskişehir'de). Forumda birkaç başlığı okudum, sözel puanı ile girilen bölümde sözel puanımı sadece edebiyat ve sb çözerek mi belirliyoruz? Birkaç kişi matematik çalış puanın artar falan dedi ama size sormak istedim.
* Taban puanı 401 puan olarak görünüyor bu puan genel AYT puanım mı olmalı yoksa sadece sözel mi? Yaklaşık netlerime göre puan hesaplama sitelerinde biraz takıldım da güzel netler ile bile OBP'siz anca 380 puan yapabiliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Merhaba, ilk sorunuzu yanıtlayayım. Tyt matematik çözebilirsiniz tabii ki puanınızın artması için. Fakat ana olarak çözmeniz gereken yer tyt sözel ve ayt sözel kısmı olacaktır. Ayt'de matematik ve fen yapmıyorsunuz bu arada onu belirteyim. Yalnızca tyt de yapmanız yeterli olur. İkinci soru, puan değil de aslında sıralamaya bakmanız daha sağlıklı olur. Sıralamalar da her yıl değişir ama çok oynamaz genelde. Üç aşağı beş yukarı taban sıralama aynı kalır yani çok az değişir. Ona göre tercih yaparsanız daha sağlıklı olacaktır sizin açınızdan. Başarılar dilerim.
Merhaba. Öncelikle gastronomi bölümü sözel bir bölüm olduğu için wyt kısmında matematik gerekmez. Ancak tyt de matematik var. Ayt , alan yeterlik sınavı olduğu için ve istediğin bölüm için yalnızca sosyal bir ve sosyal iki sınavlarına girmen gerekiyor. Genel ayt puanı diye bir şey yok. Hangi alandan bölüm seçeceksen o alanın puanı seçerek bölüme girebilirsin. Örneğin sözel puanıyla , eşit ağırlık ile alan bir programdan bölüm alamazsın.