23 yaşında hemşirelik okunur mu?

Arkadaşlar merhaba yaşım şuanda 21 meslek lisesi bilişim mezunuyum. Liseyi bitirdikten sonra okuduğum bölümle alakası olmayan Bi işe başladım her şey yolunda gidiyordu işimi severek yapıyordum tam mesleği öğrendim dedim sağlık sorunlarından dolayı bırakmak zorunda kaldım. Üstüne borçlandım ve terkedildim. Şimdi bi fabrikada çift vardiye düzeninde çalışıyorum içimden gram gelmiyor işe gitmek bu şekilde hayat geçmez diyorum kendi kendime borçtan dolayı mecbur çalışmak zorundayım. Sosyal hayatım bitti desem çokda yanlış bi cümle kurmuş olmam. 2 arkadaşım üniversite okuyor pek görüşemiyoruz. Fabrika ortamında konuştuğum kimse yok. Üstüne terkedilince içime kapandım iyice. Kendime bi çıkış yolu arıyorum artık çok bunaldım üstelik askerliğimde duruyor henüz. Aklımdan geçen planı sizlerle paylaşmak istedim fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden yanıtlayan herkese teşekkür ederim 🙏 0dan Yks hazırlanmayı düşünüyorum gerçekten sıfırım hem meslek lisesinden mezun oldum hemde 3 4 senedir kitap yüzü görmedim obp'm 70. Sayısal çalışmayı düşünüyorum eylül ekim ayına kadar hem iş hemde tyt hazırlığı birlikte yürütüp ekim ayında işten ayrılıp daha sonrasında ayt çalışsam sizce başarabilirmiyim. Kulağa hiç kolay gelmiyor ama başka çarem kalmamış gibi hissediyorum. Lise hayatında ortalamanın üstünde bir öğrenciydim ama malum meslek lisesi ortamı olunca ortama kaptırdım kendimi okumak içimde hep ukde kaldı. Bu saatten sonra bişeyleri düzeltebilirmiyim gerçekten psikolojik olarak çökmüş durumdayım. Hemşirelik seçme nedenimse nispeten garanti meslek oluşu ve severek yapacağımı düşünmem. Bu noktada şu cümleler aklımı bulandırıyor Erkekten hemşire olur mu? Mezun olduğumda 27 yaşında olacağım 27den sonra hemşireliğe başlanırmı? Ve askerliğimi yapmamış olacağım 27 yaşında askere Gidilirmi? Arkadaşlar şimdi önümde iki seçenek var ya bu anlattığım zorlukların üstesinden gelip bir meslek sahibi olacağım ya da askerliği yapıp fabrikada işçi olmaya devam edeceğim. Yorumlarınızı Bekliyorum.

23 yaşında hemşirelik okunur mu?