Ben bu konuda çok arada kaldım şehir olarak neresi daha iyi eğitim olarak falan ikisininde olduğu bir yer istiyorum
Çok kararsız bir insanım fikirlerinizi merak ediyorum
Ben bu konuda çok arada kaldım şehir olarak neresi daha iyi eğitim olarak falan ikisininde olduğu bir yer istiyorum
Çok kararsız bir insanım fikirlerinizi merak ediyorum
Valla ben Eskşehir'de okumanın hayalini çok kurdum nasip olmadı orası. İstanbu bence kesinlikle okunulmayacak bir şehir. Ah İstanbul canım İstanbul dersin bir yerden bir yere 4 saatte gidince sabahın dördünde beşinde kalkınca ağlamaya başlarsın. Ankara 'yı bilmiyorum öğrencilik nasıl olur. Muğla olabilir ancak pahalı bir şehir orası da. Antalya da bence şehir olarak güzel okunabilir ancak sıcak nefret ettirebilir. Şehir bazında böyle ancak eğitim önemliyse senin için ki bence öyle olmalı başta geleceği olan bir bölüme gitmek kaydıyla gitmeyi hedeflediğin üniversitesindeki bölümün akademik kadrosunu incelemelisin. İllaki orada okuyan birilerini bulabilirsin onlarla kesin konuşmalısın. Üniversite seçiminde şehir çok önemli ancak üniversitenin ve bölümün akademik gelişimi çok çok çok çok daha önemli. Saçma sapan şehirlerde de okunmaz tabi sonra 4 sene gider cafelerde 101 oynarsın gelirsin.
Benim düşüncem eğer mesleğin garanti ise ya da çok iyi bir üni derdin yoksa Bursa, Eskişehir, İzmir, Antalya bu dördünden şaşma. Ben Bursa’da okuyorum şahsen gayet memnunum, büyükşehirde olmasına rağmen üninin kampüsünün yanında öğrenciler ve tek yaşayanlar için yerleşim var Görükle diye küçük yer olmasına rağmen hep öğrenci var onun dışında şehrin birçok yerini gezebilirsin tarihi mekanları oldukça fazla deniz kenarında değil ama istediğin zaman Mudanya ya gidebilirsin yani hem öğrenci için hem gezme için deniz olsun isteyenler için Bursa oldukça iyi şehir
Eğer ki hem normal üniversite olsun hem istediğim bölüm olsun hem de ortam mükemmel olsun diyorsan en iyi yer Eskişehir elbette ama n iyi okul en iyi şehir en muhteşem ortam diyorsan İstanbul tabii ki ama oraya da ara yetmez durumun iyi ise tabii ki de İstanbul ne bileyim istediğin bölümde olur mükemmel ortamda olur ama normal yerlerde isen Eskişehir derim dar gelirliysen de küçük yerler mesela Karaman gibi mesela Burdur gibi böyle yerlerde ortam güzel olur Küçük yer olduğu için Arkadaş çevren çok olur yani ben üç üniversite okuduğum için biliyorum
Böyle bir şey değil ki sen ne yapmak istediğini hedeflerine onu belirledikten sonra iyi bir planlama yapman gerekiyor yani senin hedefin ne onu belirlemen gerekiyor…
emrullah iyi bir eğitim almak iyi bir dal seçmek ve o dalına göre en iyi okula gidebilmek
hedef seni ulaştıracak en iyi şartlar hangisi ona bakmalısın
Cevap
51Cevap
Iyi üniversiteler büyük şehirlerde. İstanbul, Ankara , İzmir. Ancak burada kampus mantığı zayıf, ders bitince herkes şehre dağılıyor.
Küçük şehirlerde ise kampüs renkli çünkü herkes 24 saat aynı yerde.
Öyle de herkes tanıdık çıkıyor bir süre sonra
Elazığ da okudum ben Elazığlıyım Elazığ da her gittiğim yerde bir tanıdık vardı
Hayalim Karabük te okumaktı
Çok güzel bir şehir
Ama gel gör ki gerçekler Elazığ
Maddi olanaklar olsaydı iş kurar
Açıktan okurdum
Hiç uğraşamazdım bu örgün öğretimle
Okul güzel ama dostluklar geçici çoğu
Sizin döneminizle bizim dönemimiz bir değil şanslıymışsınız diyeyim yine 🤔
Hangi dönemde o okudun kanka
İnsanlar çok tuhaftı benim dönemimde ya da bana rastladı 🤔 Gruplaşma not kaçırma her bişey vardı
Aynen devam ediyor
Kanka daha beter
Şimdi ben kuyuya düştüm sende çivili kuyuya düş bari mantığı var 😌 o da geçsin bende geçeyim eskiden öyleymiş öğretmenler anlatıyorda anlıyoruz
aynı bölümü okuyorsun on beş kişisin ve sohbetin yok put gibi gelip gidiyorlar kendi aralarında toplaşıyorlar. Mesela biriyle arkadaş olduğunu sanıyorsun senin kuyunu kazmak için ağzından laf alıp onu başka türlü aks ettiriyor. Daha çok şey var da tuhaf dediğim bu yüzden kimseye güven kalmaması normal oldu
Benim notlarım bütün sınıfa dağıtılıyordu çöplerde kendi el yazımın fotokopilerini görüyordum bundan gocunmam geçebilecekse herkes alsın faydalansın. Lakin bana yapılanı aynı olmuyordu çantasında defteri taşıyıp evde kaldı yarın getiririm diyip oyalıyorlar. Sınav zamanı yaklaştığında sohbet kurmaya çalışıyorlar
Buna gerek yok ama sonunda bütün bunlar mideme vurdu dersler eziyet gibi gelmeye başladı ve okulu dondurmak zorunda kaldım maalesef üniversitede şans meselesi oluyor. Tabii iyi bir bölümü kazanırsan yüz yüz elli kişinin içinde kaynayıp bitirebilirsin
Lise arkadaşlığı meslek lisesi nde kalıcı olmuyor
@Asiadam209 benim dediğim üniversite lisede not alıp verme olayı olmaz elinde kitabın var
Hepsi geçici ona bakarsan birbirini idare etmek önemli kırıp dökmek değil
Bizde doğru düzgün ders çalışan yoktu ki sınırda geçsek yeterdi
Tek 3 dostum kaldı eğitim hayatından
Benim hiç kalmadı iyi ki
eğitim için diyorsan bence hepsi aynı ve eğitimin pek bir önemi kalmadı ister hakkaride yabancı dil oku ister İstanbul da kendini geliştirirmen önemli.
2. olarak eğlence ve sosyalleşme diyorsan İstanbul'da okuyorum ben yok abi ben mi yapamıyorum ama yok heralde özeldekiler kendilerini havalı falan sanıyor küçükşehir bu konuda daha mantıklı fikrimce
Üniversite o kadar fark ediyo ki
@qonulyazici etmiyor yine işe alımlarda deneyimli arıyorlar
Mezuniyette, okul bittiğinde dandik bi okuldaki ile saglam bir dil eğitimi veren okul farkı belli oluyor. Kariyer günleri yapan üniversiteler, firmalar veya sirketlerle anlaşmalı üniversiteler var. Yurt dışı staj programları olanlar var. Okul döneminde yapılan seminer ve sertifika programlari da önem arz ediyo 🙂🙂 okul önemli yani
@qonulyazici o 4 yıl boyunca erasmus wat camp america gibi etkinlikleri yaparsan yine dil konusunda bir kurumda çalışırsan yine kendin özel ders falan yaparsan fark etmez
Sen okuma o zaman birader sinir oldum Şu an
@qonulyazici gerçekler bu birader bu arada yine kızacaksın asgari ücret 17.000 tl 30.000- ya da 50.000 hadi 70.000 tl maaşın dahi olsa okuduktan sonra bir hayat kurma yine çok zor olacak TR şartlarında ( not bende üni öğrencisiyim tabii farklı şeyler kovalayacağım hayırlısı olsun ikimiz için biladerim hangi ünidesin)
Senaryoya göre değişir, bana sadece diploması lazım diyosan yaşadığın şehirde oku lise gibi evden git gel. Ben spesifik bir bölümde iyi bir eğitim almak istiyorum diyosan da o bölüm en iyi hangi üniversitede var onu araştır. Ben üniversite ortamında takılmak eğlenmek istiyorum diyosan da büyük ya da büyük sayılabilecek şehirlerden rastgele birine gitsen yeter. Maddi durumun iyiyse en küçük şehirde bile ortamını kurarsın açıkçası.
ne okucagına baglı. misal doktorluk ise rastgele bi yeri oku neresi maliyetsiz ise evine yakın ise. farketmz doktor olup ac kalmazsın. keza ogretmenlikte kpss ile atancam nasılsa diyip fıstırıktan bi okulu da bitirebilirsin. hayat pahalı nurgül. bence oku işte memleketinde. genel fikir bu. uzaklara gitsem bi dünya masraf. gerek yok.
İstanbul ve Ankara 'daki okulların akademik başarısı Türkiye'deki tüm üniversitelerin ilerisinde. İstanbul kültürel ve çevre, iş hayatı anlamında insana çok şey katabiliyorken diğer yandan yaşamak açısından zor bir şehir. O yüzden Ankara daha makul bir seçenek.
Bence Eskişehir zaten öğrenci şehri diye geçiyor dünyanın en güvenli şehirleri listesine girmişti ayrıca IQ ortalaması en yüksek olan şehrimiz onun dışında okumak için bence Ankara , İzmir de güzeldir
En doğrusu İstanbul İstanbul'da okuyorsan iş açısından iyi oluyor ama İstanbul sıkıntılı bir şehir. Onun dışında İzmir, Bursa, Eskişehir ve Ankara diğerleri çöp Zaten
İdeal üniversite eğitiminden bahsediyorsak sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerin köklü üniversitelerinden birini tercih etmek gerektiği açıktır.
Bu sorunun net bir cevabı yoktur. Burada şehir adı veren kişiler farkında olmadan yanlış yönlendiriyor. Önemli olan sizin üniversite hayatınızdan ne beklediginiz. Bu sorunun cevabı kişiye göre değişir
En iyisi doğu sadece ulaşim sıkıntılı diğer her türlü her şey uygun hem herkese KYK yurduda çıkıyor KYK yurtlarını beğenmezsende uyguna eve bile çıkıyorsun iyi ki doğuda okumuşum.
Hiç bir yer hem yurtlarda hemde tüm o masrafları nasıl karşılıyorsunuz sırf bu yüzden açıktan okuyorum
İnsanların beklentilerine göre değişir bu. Herkesin istediği tarz farklıdır. Ayrıntıları anlatmaya gerek yok zaten tahmin edilebilir
Şu zananda emek, para ve zaman israfı. Okuduğu işi yapanların bilemutsjz olduğunu gördükçe şükür diyorum
Moral bozmayayım ama okumakta iş yok tıp vs. kazanmadıktan sonra
Ben kendi memleketimde kalmayı tercih ettim malum öğrencilerin hali ortada sürünmek istemedim. Ailenin imkanı varsa İzmir , İstanbul , Ankara gibi şehirler iyidir ben zaten öğretmenlik okuyorum hangi üniden mezun olduğum önemli değil memleketimde kaldığım için memnunum birikim yapma şansım oldu
Kütahya
Öyle ahım şahım çok gezecek bir yeri yok büyük şehirlerden kaçanlar için ideal bir yer gezmeye geleceksen birkaç gün gezersin o kadar da boş değil canın sıkılmaz çoğu yere yürürüz şehir küçük olduğu için bide hamur işi yemekleri ve çinisi meşhur
Ben Türçe öğretmenliği okuyorum :)
Evet bende bölümümü seviyorum darısı herkesin başına umarım herkes mutlu olduğu bölümde okur :)
Ankara tabii ki. Canım Ankara’m. İstanbul gibi olaylı karmaşık bir yer de değil. Hem büyükşehir hem de başkentimiz. İnsanları medeni saygılı yardımsever disiplinli. Tam bir öğrenci şehri. Hem istediğim zaman Ata’mı ziyarete gidebiliyorum. Kendimi o kadar güvende hissediyorum ki bu şehirde…Üniversite Ankara’da okunur.
İyi eğitim için diyorsan yurt dışı. Ortam içinse İstanbul ya da İzmir
Balıkesir, eskişehir, bursa, İzmir , İstanbul
İstanbul , Ankara , eskişehir hariç istediğin yer 😂
Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde okumak çok maliyelti diğer şehirlerde okumaksa boş
Prag
Amsterdam
Roma
Milano
Kesinlikle büyük şehir İzmir Eskişehir Antalya bursa gibi gibi
İzmir > Eskişehir > İstanbul > Ankara
Okuyacağın bölüme göre de değişir ama ben öğrenciliğin keyfi çıkacak şehirlere göre dizdim geçtim.
Ogrenci sehri eskisehir ama unv leri ne kadar iyidir bolumunr gore arsstirma yapnslisin
Büyük sehirler bozuk bursa olmadığı kesin ama bölüm daha önemli en önemlisi bölüm ile senin uyumun
Oturduğunuz yere en yakın olan üniversite, çünkü diğer türlüsü aileden uzak kalmak işleri bozuyor her türlü haltı işliyorlar maalesef kızlar.
Kızlar tek başına işliyor değil mi awq
Ne diyorsun ae
Sen bi yazdığını okumayı öğrensene awq
Sen kendi yazına bak ae hanzosu
Benimkisi doğruyu söylemekten ibaretti, sen ne salça oluyorsun ae güzel kardeşim.
Güzel kardeşim değil, ae g*vatı
Lan mnakodugumun tersten sikip dogurttugum , bu kızlar her boku yediklerinde yanlarinfa erkek olmuyor e zikik, onlara da laf söylesene kaşmerrr, gizliden çık, adanadaysan gel, bugün yarın hesabı kapatıyorum. Gitmeden bi seni de aradan çıkartayim
Hamburg'a beklerim gelebilirsen tabi ae gtu öyle Adanalı'yım pozlarıyla beni korkutamazsın.
Evet kızlar sadece yemiyor ama erkekler baştan çıkardıkları için o hale düşüyor bazı kızlar.
Heee senin bu g-tünün rahatlığı oradan geliyor şimdi anladım MXKXDNDJDBDDNDJD
Ugrasmama gerek kalmadı, tatlı su erkeği ZKJXVDDBBDDNBDBDDB
Özgürlüğün meşrulaştırılmasını sevmiyorum çıkmalısınız o kafadan.
@askozanaa
Boşuna uğraşıyorsun, düz mantık bu almancilar boş ver, kendini yırt anlayamazsın, he he de geç
Hür iradesi herkesin var elbette, ama biz düşünen varlıklarız da neyse bunu size anlatsam da anlayacağınızı zannetmiyorum iyi günler.
Ben Almancı değilim geri seni, birkaç ay oldu ayrıldım Türkiye'den.
He öyle mi olmuş JXKDJDNDDSMSKS
Laiklikle kafayı bozdu ülke şu zihniyetli olan insanlardan bıktım.
Yo ben seninle Urfa'da iken de buluşurdum sen kimsin senin Adanalı oluşundan korkacağım embezil
Urfa da da elimiz kolumuz var aslan hiç farketmezdi inan Mzkzjssjssjjse
Hatta işime gelirdi bak, kuzeni görmeye de giderim, hem temiz bir vukuat da koyardım ohh miss
Yalnız elimiz kolumuz varken o elinin kolunun yakınındakiler sana zarar verir bana vermez. Aşiretlere bulaşılmaz canından olursun kafayı takarsan.
Ben boşa konuşmam bu hayatta, yani ne diye yalan söyleyeyim değilsem aşiretlerden uydurmam sırf sen bana Adanalı'yım pozları kestin diye ama eğer bir aşiretin torunuysam o zaman konuşurum ki öyle de yaptım.
Biz adamın kullandığı hesabından, dostlarımız aracılığıyla üstlerimizden buluruz nerede yaşadığını ama sen ona değmezsin, bir de hiç değmeyecek bir insansın ki seninle bu sahte profiline rağmen konuştum hadi iyi günler sana.
Kaç tane aşiret mevzusu döndü önümde, silahlar çıktı, patladı, kap kara lik sokaklar polis ışıklarıyla doldu peheeyy
Kimle neyi, kimi kimle korkutuyorsun aslan XKKDDNDVDSNSNSB, 1 metre önümde adam bıçakladılar awq
Gık diyemedi o babalar gık,
Herkes cezasını çekiyor cezaevinde orası ayrı.
Ben Adanalı değilim, ben her yerliyim aslan.
Sen beni bulmak istedinde ben mi sana konum vermedim aslan? KXKDJDDNDKDMMD
Burada troll ergen takılıyoruz diye yumuşak mi sandın lan bizi kofik
Mesaj kutum herkese açık. Kapatmadan yaz bakayım aslan. Eski yollarla çözmek istiyorsan yazarsın. Azdan az çoktan çok gider, düşmanında şereflisi lazım bize aslan
O zaman adanadaysan gel diye boş bir cümle yazmayacaktın. Kaldı ki ben seni düşman olarak bile görmem, işe yaramayacak çöpü anca atarım.
Tabii ki Van. Ne demişler? Dünyada Van, ahirette iman.
İyi bir eğitim görmek istiyorsan İstanbul'u tercih et. Maddi olarak zorlayabilir ama en azından her şeye ulaşım daha kolay ve diğer şehirlere oranla daha iyi. İstanbul Üniversitesi iyi mesela.
Üniversite beklentilerine ve okumak istediğin bölüme göre değişkenlik gösterir bu durum, ama şahsi fikrim İstanbul'da okumak her zaman daha ayrıcalıklı ve kalitelidir bence.
Gel Ankara'ya diğer büyük şehirlere göre daha uygun diye düşünüyorum.
Bbben olsam deprem riski en az olan yerlerin secerdim
Bence eğer doğuda istiyorsanız en güzel şehirlerden biri Diyarbakır batıda ise İzmir İstanbul güzel
Niye Diyarbakır
Ankara Hacettepe üniversitesi
İzmir , Eskişehir, bursa, bolu, konya, aydın, vs.
Boğaziçi ODTÜ kesinlikle
Ankara 'daki üniversiteler iyi bence
İstanbul, İzmir, Ankara Eskişehir
İzmir, Eskişehir, Ankara
Puanının yettiği en doğru olan üniversitedir
Önemli olan şehşr ve üniversite değil bölüm
Londra, new yok, paris 🤣
Evine en yakın olan diyelim
Asla marmara değil
Eskişehir ve sonra İzmir, Antalya, İstanbul.
Eskişehir bence tam öğrenci şehri
Ben memleketimde kaldım
Eskişehir bence
İstanbul İzmir Antalya Muğla vs diye gider
İstanbul kesinlikle bu konuda çok iyi
En doğru yer evinden okumak dermişim
İzmir antalya Ankara
İzmir veya Eskişehir
puanının yettiği üniversite
ortamci biriysen İzmir antalya
Ankara Eskişehir İzmir
Akdeniz bölgesi çok güzel