Üniversite okumak için en iyi olan il hangisi sizce veya alternatifler.
9 gü
Üniversite okumak için en iyi şehir hangisi?

Ben Sinop'ta okudum. Çok güzeldi, aşk şehirimdi.
Konya'ya ve Karabükte'de okudum güzel değildi nsmmxkxmxmx
Şu an Bartın'da öğrenciyim ama hiç okula gitmedim uzaktan eğitim djdkckfk
Londra olabilir. Yale olabilir. MIT olabilir. Seçenek çok yanii.
Cevap
21Cevap
Üniversite okuyan bir öğrenci olarak cevaplayayaım.
1. Ailenin olmadığı her sehirde okunabilir.
2. Büyükşehir olması bence daha avantajlı çünkü küçük sehurlerde yapılabilecek aktivitelerden çok daha fazlasını yapabilirsin.
3. Büyük şehirler turizm alanında olursa daha da iyi olur çünkü yabancı dil faktörünü ortadan kaldırma ihtimalin var.
4. Büyük firmaların olduğu sehirler okudugun bölümden mezun olunca is için etkileşimi arttırır.
Neden ailenin olmadığı her şehir :D
İzmir ideal bir şehir bence hem sosyal imkanlar hem de büyükşehir olması bir çok avantaj sağlar. Herşeyden öte özgürlükçü bir yapıya sahip ve İstanbula göre daha güvenli bir şehir. Ankara’da öğrencilik yaparsan hayatın cafelerde geçer.
Boludan uzak dur derim.. Onun haricinde Trabzonda bir yıl geçirdim mükemmeldi.. Eğer gerçekten öğrenci hayatı maddi manevi yaşamak istiyorsan Eskişehir. Maddi durumun varsa kesinlikle İzmir, Antalya tercih edilebilecek mükemmel iller olur. Arkadaşım Çankırı da kampüsü vs. gayet iyi diyor o da bir tercih olabilir.
@betl_yllmz ben boluluyum boluda okudum haklisin bence de
trabzon herkese farklı tarife uyguluyor galiba :d
Trabzon Boluya göre gerçekten bana çok iyi geldi bilmiyorum kimlere nasıl geliyor ama 🥲
@betl_yllmz en azından deniz var kafan atar sakince denizin oralarda yürürsün bolu iğrenç bencedeee
@betl_yllmz arkadaşına inanma sakın
@Pirayeninmektubu neden boluluyum ben de
Eskişehir, İzmir, Balıkesir, Çanakkale olabilir.. Tabii senin nasıl bir ortamdan hoşlandığın önemli. Mesela Karadeniz tarafları da olabilir doğasını sevebilirim dersen..
O değişir senin maddi durumuna göre özellikle bazı şehirler pahalı oluyor bazıları daha uygun kiralar yeme içme konusunda ve istediğin bölüm ve puanın da önemli o sehirde olması lazım
Ankara dışı bir yer olabilir gezilecek hiç bir yer yok öğrenci dostu bir şehir değil grinin hayata dökülmüş şeklidir için bunalır
Van , Hakkari bireysel özgürlük için eğitim şart.
Ben trabzonda okudum gayet memnundum ama türkiyede bir gerçek vardır ki üniversite deyince akla eskişehir gelir:)
Eğer maddi durumun çok iyiyse net İSTANBUL
Fakat İstanbul’a gelip sürünerek yaşayacaksan hiç yazma derim
Samsun, İzmir bence İstanbul da güzel ama deprem riski var (İzmir de olabilir ama binalar bu şekilde değildir) pahalı bir şehir öğrenci için zor olur
Eskişehir, Kocaeli, Bursa, İzmir, Muğla
Kocaeli bana da mantıklı geliyor
Abim orada okudu.. Hem İstanbul a yakın olması avantaj hemde karma bir sehır.. Kızlı erkekli takılabılecegın cafeler cok
Bence Ankara neden diyorsan İstanbullu bekleyen büyük deprem var bu kötü bir şey ama Ankara’da fay hattı yok sadece etkileniyor bide Ankara karışık bir şehir değil gayet güzel sosyal açıdan falan deniz yok ama :)
İstanbul bence metropol şehir sonuçta her yönden iyi
Bana göre Muğla. Yaşanabilecek en güzel şehirden birisi
şehir bilemem Türkiyede ama ülke İngiltere bence
Eskişehir ve Antalya.
Eskişehir tavsiye ederim
İstanbul İzmir antalya Ankara
Eskişwhir
Ankara dışındaki her sehir olabilir nett
Merhabalar.
Öğrenci şehri olarak bilinen bazı illerimiz bulunsa da aslında sorduğun sorunun cevabı her öğrenci için farklılık gösterecektir.
Öncelikle okumak istediğin bölüm hangi üniversitelerin bünyesinde yer alıyor araştırman gerek. Daha sonra bölümün üniversitedeki akademik kadrosunu incelemende fayda var. Ayrıca üniversitenin sana sunduğu fiziksel/sosyal koşullar da çok kıymetli.
Hepsinden önemlisi senin için üniversite okuyacağın şehirde neler olmalı? Sen üniversite okuyacağın şehirden bir öğrenci olarak neler bekliyorsun? Kimileri sessiz/sakin bir şehirde öğrenci olmak isterken kimileri daha eğlenceli/kalabalık şehirlerde üniversite hayatını sürdürmek isteyebiliyor. Cevabının kilit noktası aslında senin değerlerin ve tercihlerin ☺️