Üniversite okumak için en iyi olan il hangisi sizce veya alternatifler.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Ben Sinop'ta okudum. Çok güzeldi, aşk şehirimdi.
Konya'ya ve Karabükte'de okudum güzel değildi nsmmxkxmxmx
Şu an Bartın'da öğrenciyim ama hiç okula gitmedim uzaktan eğitim djdkckfk
21 Yorumla- Cevap sahibi9 ay
Keske gelmeseydim bu amnq şehrine ya. Rezalet, bok gibi resmen.
En İyi Cevaplar
Londra olabilir. Yale olabilir. MIT olabilir. Seçenek çok yanii.
21 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
29Cevap
- 1 yıl
Üniversite okuyan bir öğrenci olarak cevaplayayaım.
1. Ailenin olmadığı her sehirde okunabilir.
2. Büyükşehir olması bence daha avantajlı çünkü küçük sehurlerde yapılabilecek aktivitelerden çok daha fazlasını yapabilirsin.
3. Büyük şehirler turizm alanında olursa daha da iyi olur çünkü yabancı dil faktörünü ortadan kaldırma ihtimalin var.
4. Büyük firmaların olduğu sehirler okudugun bölümden mezun olunca is için etkileşimi arttırır.
11 Yorumla- Yeni 1 yıl
Neden ailenin olmadığı her şehir :D
- 1 yıl
Kesinlikle ardahan tercih edilmez Ben orada okuyorum okunmaz ya
12 Yorumla- 1 yıl
Ne okuyorsun
- 1 yıl
Bilgisayar programcılığı okuyorum ama hevesimi aldılar ya okulu bırakmayı bile düşündüm
- 1 yıl
İzmir ideal bir şehir bence hem sosyal imkanlar hem de büyükşehir olması bir çok avantaj sağlar. Herşeyden öte özgürlükçü bir yapıya sahip ve İstanbula göre daha güvenli bir şehir. Ankara’da öğrencilik yaparsan hayatın cafelerde geçer.
10 Yorumla Bana göre İstanbul tabii kişiden kişiye göre değişir ama ailenin olduğu bir şehire kazanırsan daha doğru çünkü yurda gitmek derdinden kurtulursun
20 Yorumla- 1 yıl
Boludan uzak dur derim.. Onun haricinde Trabzonda bir yıl geçirdim mükemmeldi.. Eğer gerçekten öğrenci hayatı maddi manevi yaşamak istiyorsan Eskişehir. Maddi durumun varsa kesinlikle İzmir, Antalya tercih edilebilecek mükemmel iller olur. Arkadaşım Çankırı da kampüsü vs. gayet iyi diyor o da bir tercih olabilir.
26 Yorumla- 1 yıl
@betl_yllmz ben boluluyum boluda okudum haklisin bence de
- 1 yıl
trabzon herkese farklı tarife uyguluyor galiba :d
- 1 yıl
Trabzon Boluya göre gerçekten bana çok iyi geldi bilmiyorum kimlere nasıl geliyor ama 🥲
- 1 yıl
@betl_yllmz en azından deniz var kafan atar sakince denizin oralarda yürürsün bolu iğrenç bencedeee
- 1 yıl
@betl_yllmz arkadaşına inanma sakın
- 1 yıl
@Pirayeninmektubu neden boluluyum ben de
- 1 yıl
Eskişehir, İzmir, Balıkesir, Çanakkale olabilir.. Tabii senin nasıl bir ortamdan hoşlandığın önemli. Mesela Karadeniz tarafları da olabilir doğasını sevebilirim dersen..
10 Yorumla Kırıkkale hem uygun fiyatlar hem de Ankara 'ya yakın ve üniversite ile yürüme mesafesi, her şey iç içe hocanızla bile karşılaşabilirsiniz
21 Yorumla- Yeni 1 yıl
Bu sene girdim sınava kırıkkale iktisat geldi sence okumama değer mi
Ben trabzonda okudum gayet memnundum ama türkiyede bir gerçek vardır ki üniversite deyince akla eskişehir gelir:)
10 YorumlaVan , Hakkari bireysel özgürlük için eğitim şart.
15 Yorumla- 1 yıl
Yani, okunur mu? Van da okumayı düşünüyorum da
- 1 yıl
@The8andjunhui34 Okunur kadınnı bireysel özgürlüğü hakkında hemen okulda bilgilendirili, rsin. evlenmeden çocuk. seksine karışılmaz gibi temel kavramlar var istersen dağ gezisine çık. okul olmadı hdp ye git terörist olursunn. alternatif çok ama sarı torbaya girersen dava için ölürsün. ile cehenneme zümera muhahahahah.
- 1 yıl
Sarı dava ne? 😅
- 1 yıl
Pardon sarı torba
- 1 yıl
@The8andjunhui34 0 atık
- 1 yıl
Bana göre Muğla. Yaşanabilecek en güzel şehirden birisi
11 Yorumla- Yeni 1 yıl
Aslaaa, muğlalıyım ve aşırı pahalı, turizm bölgesi olduğu için
- 1 yıl
O değişir senin maddi durumuna göre özellikle bazı şehirler pahalı oluyor bazıları daha uygun kiralar yeme içme konusunda ve istediğin bölüm ve puanın da önemli o sehirde olması lazım
10 Yorumla Ankara dışı bir yer olabilir gezilecek hiç bir yer yok öğrenci dostu bir şehir değil grinin hayata dökülmüş şeklidir için bunalır
20 Yorumla- 1 yıl
Eğer maddi durumun çok iyiyse net İSTANBUL
Fakat İstanbul’a gelip sürünerek yaşayacaksan hiç yazma derim10 Yorumla Samsun, İzmir bence İstanbul da güzel ama deprem riski var (İzmir de olabilir ama binalar bu şekilde değildir) pahalı bir şehir öğrenci için zor olur
10 Yorumla- 1 yıl
Eskişehir, Kocaeli, Bursa, İzmir, Muğla
12 Yorumla- 1 yıl
Kocaeli bana da mantıklı geliyor
- 1 yıl
Abim orada okudu.. Hem İstanbul a yakın olması avantaj hemde karma bir sehır.. Kızlı erkekli takılabılecegın cafeler cok
- 1 yıl
Kendi şehrinde okuma bence, Ankara iyi bir şehir olabilir.
20 Yorumla Bence Ankara neden diyorsan İstanbullu bekleyen büyük deprem var bu kötü bir şey ama Ankara’da fay hattı yok sadece etkileniyor bide Ankara karışık bir şehir değil gayet güzel sosyal açıdan falan deniz yok ama :)
00 YorumlaDoğuya gitmememni öneririm antalya. İzmir özellikle Yalova çok güzel sehirler
10 YorumlaKayseriye gitme nereye gidersen git sınıfın yarısı kayseriye alışamaıdğo için okulu bıraktı
10 YorumlaBence bolu. Hem ekonomik olarak hem üniversite başarısı olarak.
10 Yorumla- 1 yıl
İstanbul bence metropol şehir sonuçta her yönden iyi
10 Yorumla şehir bilemem Türkiyede ama ülke İngiltere bence
10 Yorumla- 1 yıl
Eskişehir ve Antalya.
10 Yorumla Eskişehir tavsiye ederim
10 Yorumla- 1 yıl
İstanbul İzmir antalya Ankara
00 Yorumla - 1 yıl
Eskişehir İzmir bartın muğla
10 Yorumla - 1 yıl
İzmir eskişehir antalya Ankara
10 Yorumla - 1 yıl
Edirne den sonra fark etmez😅
10 Yorumla - 1 yıl
İstanbul, İzmir, Antalya olabilir.
10 Yorumla - 1 yıl
İstanbul ve Ankara
10 Yorumla - 1 yıl
Eskişwhir
10 Yorumla Ankara dışındaki her sehir olabilir nett
10 Yorumla- 1 yıl
maddi sıkıntı olmasa İstanbul derdim
10 Yorumla - 1 yıl
Adana mermiye kafaya atiolar
10 Yorumla izmirdir net bir sekilde
10 YorumlaEsEs
11 Yorumla- 1 yıl
Çanakkale
10 Yorumla - 1 yıl
İstanbul İzmir
10 Yorumla - 1 yıl
İstanbul bencce
10 Yorumla - 1 yıl
Sivas
15 Yorumla- 1 yıl
Hangi üni ve hangi bölümde okuyorsun
- 1 yıl
Ahah Sivas'ta sadece cumhuriyet üniversitesi var diş hekimliği okuyorum
- 1 yıl
Anladım. d peki diş hekimliği okumanın zorluğu fazla mı ve eğlenceli bir bölüm mü
- 1 yıl
Diş hekimliği zordur sürekli aktif olabilen kişiye zevkli gelir oraya gelirken potansiyelini iyi bilmek lazım tekrar tekrar uğraşacak çok şeyin oluyor
- 1 yıl
Anladım teşekkürler
- Gizli Üye(25-29)1 yıl
İzmit
20 Yorumla İzmir
00 YorumlaEğer okumak istiyorsan Kayseri
00 Yorumlaİstanbul
20 YorumlaAydın
20 YorumlaBence ankaraaaaa
20 YorumlaAntalya
10 Yorumla- 1 yıl
İstanbul
10 Yorumla - 1 yıl
Adana
10 Yorumla - 1 yıl
İzmir
10 Yorumla - 1 yıl
Ankara galiba
10 Yorumla - 1 yıl
İstanbul eskişehir
10 Yorumla - 1 yıl
Konya.
10 Yorumla - 1 yıl
Eskişehir
10 Yorumla Es Es
10 YorumlaAnkara
10 Yorumlaİzmir guzel bence
10 Yorumlaİzmir ❤️
10 Yorumla- 1 yıl
İzmir Antalya
10 Yorumla - 1 yıl
Eskişehir net
10 Yorumla - Devamını Gör (6)
Devamını Gör(61)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar.
Öğrenci şehri olarak bilinen bazı illerimiz bulunsa da aslında sorduğun sorunun cevabı her öğrenci için farklılık gösterecektir.
Öncelikle okumak istediğin bölüm hangi üniversitelerin bünyesinde yer alıyor araştırman gerek. Daha sonra bölümün üniversitedeki akademik kadrosunu incelemende fayda var. Ayrıca üniversitenin sana sunduğu fiziksel/sosyal koşullar da çok kıymetli.
Hepsinden önemlisi senin için üniversite okuyacağın şehirde neler olmalı? Sen üniversite okuyacağın şehirden bir öğrenci olarak neler bekliyorsun? Kimileri sessiz/sakin bir şehirde öğrenci olmak isterken kimileri daha eğlenceli/kalabalık şehirlerde üniversite hayatını sürdürmek isteyebiliyor. Cevabının kilit noktası aslında senin değerlerin ve tercihlerin ☺️