Celal şengörün kitabı çıktı da karşıma. Bence çok manidar bir başlığa sahip kitap. Sizce de başkalarının cehaleti sizin hayatınızı etkiliyor mu?

Celal şengörün kitabı çıktı da karşıma. Bence çok manidar bir başlığa sahip kitap. Sizce de başkalarının cehaleti sizin hayatınızı etkiliyor mu?

Haklı, doğru... Din ve etnik milliyetçilik üzerinden siyaset yapanlar cahillerin oyunu alır ve çoğunluğu kazanır... Evet, din siyaseti, etnik milliyetçilik siyaseti yapanlara oy verenler cahildir, ve cahillerin çoğunlukta olduğu bir toplumu demokrasi ile refaha kavuşturamazsınız. Eğitimsiz toplumda demokrasi olmaz. Çünkü cahil kitle kolayca kandırılır, önüne hayali düşmanlar koyulur. Aç kalır, işsiz kalır yine de şükreder haline... Sonra bu cahil, kullandığı oy ile, daha medeni şartlarda, refah içinde, özgür yaşamak isteyen, yüksek yaşam standardı talep eden insanın hayatını zorlaştıracak AKP gibi, MHP gibi partilere oy verir. Ben bu ülkede cahillerin oy kullanamadığı bir elitist diktatörlük istiyorum arkadaş. Lise mezunundan aşağısı oy kullanmasın. 60 yaş üstü oy kullanmasın. Cahil insanları ya eğiteceksin, ya meslek sahibi yapacaksın. Üniversiteye almayacaksın. Okumasın üniversite. Üniversite meslek eğitimi veren yer değildir, üniversite bilim üretir, bilim geliştirir, teknoloji geliştirir. Önce cahilliği bitirirsin, açık fikirli, aydınlık zihinli, hoşgörülü insanlar yetiştirirsin, demokrasi ondan sonraki iş... Yoksa bizdeki gibi 5 yılda bir başkan seçilen diktatörlük olursun.
Bu adamın değeri sırf ateist olduğu için bilinmiyor. Elindeki demirle topraktan su çıkaracağını iddia eden adamın peşinde daha fazla insan vardır.
Bu adam bilgi sarrafı. Diğerleri din sarrafı. Cehaletin hakim olduğu ülkelerde din sarraflığı daha çok ilgi görüyor.
Nihat Genç en son dün Erzincan İliçle ilgili kendisine tepki veriyordu. Gerçi yorumlar da sorumlusu Celal Şengör mü, asıl kişilere neden demiyorsunuz gibi bir şey yazıyorlardı ama bence Erzincan Iliç'te Türkiye'yi etkileyecek hastalıklarla ilgili tepki vermeyen her insan sorumludur.
@DedektifMinnie Maden olayı mı?
Evet.
@DedektifMinnie Bugün Cüneyt Özdemir’i izlerken gördüm, hiç bir tutuklama ya da soruşturma yokmuş. Bu olayda unutulur gider, neler unutulmadı.
@DedektifMinnie celal şengör bıktı artık bence. Fatih altaylı ile en az yüz tane programı vardır bilim üzerine. Bizim insanımıza göre celal şengör cahil, kendileri bilgili. Sorgulama yetisi olmayan bir milletten çok şey bekliyoruz.
Sorgulamaya istekleri yok, üşengeç ve cahil insanlar. Önlerine ne yemek konmuşsa onu yiyorlar bu kadar.
Onun için de umutsuz vakayız maalesef.
4 kişi gözaltına alınmış. Şaka gibi ama Sedat Cezayirlioğlu'nu da halkı yanlış bilgilendirmekten almışlar. Resmen kim sesini çıkarırsa susturmaya çalışıyorlar.
@DedektifMinnie Sedat Cezayirlioğlunu dün gördüm maden hakkında konuşuyordu, tüm suçu adamın üstüne bırakmasalar bari
2 yıldır konuşuyor aslında. Yeni konuşmuyor. Baya mücadele ediyor bu konuyla ilgili. Veryansın ekibini gözdağı amacıyla 2 kez takip ettirdiler. Polisler arabalara karşı bir şey yapmadı. O zamanlar bizimkileri öldürecekler diye çok korkmuştum.
www.veryansintv.com/.../
@DedektifMinnie Evet olay eskiye dayanıyormuş sanırım geçen sene Ümit Özdağ olay yerine gidip demeç vermiş. Göz göre göre gelen bir facia diyorlar ki Blu tv’de belgeselini bile çekmişler. Bugün vaktim olursa belgesele bakacağım.
Dün paylaşmıştım, siyanür havuzu taştığında belediye işçilerine temizlettirmişlerdi ve video çeken belediye işçisi başım ağrıyor diyordu. Düşün ne kadar ağır bir kimyasal madde. Bugün Ümit Özdağ oraya gitmiş koruyucu kıyafetlerle ve orada ki kişiler provokasyon yaptığını söylüyor. Askerleri de alana gönderdiler biliyorsun. Video da silahla bekliyorlar. Askerinde koruma kıyafetleri yok. Bununla ilgili çok güzel bir yorun okudum, deprem olduğunda 3 gün askeri göndermeyeler anında maden alanına gönderiyor gibisinden. Asker ölsün istiyorlar sanki. Dün yardıma giden ekipleri de gördüm. Onlar da da hiçbir şey yok. Sorumsuz bir hükûmet hem çalışanları, hem askerleri, hem de halkı zehirliyor. Bu arada Serdar Cezayirlioğlu'nu köyüne alay komutanı almadığında verdiği tepki çok şaşırttı, askerin devletin memuru olduğu ve onun siyâsete askerlik yaptığı. Korkunç bir dönem.
@DedektifMinnie Olayı dün gördüm bir saatlik Cüneyt Özdemir yayınını izledim, tam hakim değilim. Fakat hükümet ne isterse onu yapıyor, halk ne kadar sesini çıkartmaya çalışsada çoğu insan üç maymunu oynuyor. Artan fiyatlar, ekonomik kaygılar, mülteciler sorunu, madenler, depremler, artan suç dosyaları, şiddet, taksici sorunları bir sürü sorunu bu ülke yaşıyor ama herkes halinden memnun gibi. Bu maden olayında da yine insanlar susturulacak, manipüle edilecek ve kendi bildiklerini okuyacaklar maalesef. Cüneyt dün diyordu elin Kanadalı şirketi kendi ülkesinde yapamadığı işi gelip Türkiyede rahat rahat yapıyor.
İnsanlar bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasındalar ama o yılan onları da sokabilir.
Sırf ateist diye Celal Hoca'ya kıymet vermemek bile cehalet belirtisidir. Sadece cahil insanlar başkalarını dini inancıyla veya inançsızlığıyla değerlendirir.
Kesinlikle katılıyorum.
Arkadaşlar ne tutuklaması? İsveç'te yaşamıyoruz. Madenin faaliyetini büyütmesine izin veren, ÇED raporuna onay veren şahıs İstanbul BŞB Başkan adayı Murat Kurum. Medeni işleten şirketin yüzde 20 hisseyle ortağı Çalık grubu. Yani Damat Berat Paşa'nın uzun yıllar CEO'su olduğu holding. Şirketin avukatının da Metin Feyzioğlu olduğu iddiaları var. İşçiler ölür, Fırat nehrine siyanür karışır ama kimseden hesap sorulmaz. İliç halkı da ilk seçimde yüzde 70 oranla AKP'ye oy verir.
*madeni işleten
@Banker_Bilo Kanada’da bir ağacı kesmek bayrağa vatana ihanet olarak algılanırken Türkiye’ye gelip beleş işçilikle Türkiye’yi mahvediyorlar. Halk uyuyor çünkü 1000 dolar maaş bile bizde büyük para.
Hepiniz güzel yazıyorsunuz.
Kanada'da yapamayacakları için bizim gibi ülkelerin havasına, suyuna, toprağına zarar veriyorlar. Rüşvet almadan hiç bir siyasetçi bu işlere izin vermez.
@Banker_Bilo Belki bizde devlette makam sahibi olsaydık bizde cebimize giren parayı düşünürdük.. Şimdi uzaktan konuşmak kolay geliyor, insanoğlu nankördür elindeki paranın daha fazlasını ister. Hayatta ne oluyorsa sefile garibana oluyor, akşama kadar zenginin yaptıklarını konuşmakla hayat bitti nokta
Parayı düşünmezdim.
@DedektifMinnie O mevkiye gelmek lazım, para insanın gözünü kör edebiliyor.
Beni etmez. Benim için sadece kullanılacak bir araç. Ihtiyaçlarım karşılanıyorsa fazlasında gözüm yok. İlkelerime bağlıyım. Asla gereğinden fazla para alıp halkın hakkını yetmezdim.
@DedektifMinnie Şimdi ben kendimden emin olamadım.
@Aristokratımsı "Bal tutan parmağını yalar" en sevmediğim sözlerden biri. Hele de usulsüz işlere maddi çıkar karşılığında onay vermek söz konusu ise... Öyle bir pozisyonda olsaydım, ülkeme böyle ihanet etmezdim. Benim vicdanım var, ben ülkeme böyle zarar veremem. Uyku uyuyamam çünkü. Ben öyle yetiştirilmedim. Büyük konuşuyorum, çünkü para asla benim için birinci öncelik olmadı bu hayatta. Ülkeyi yönetenler şu anda gerçek anlamıyla dış güçlerin, emperyalizmin çıkarlarına hizmet ediyorlar. Vatan, millet umurlarında bile değil. Hepsi uşak. Maşa. Türkiye'nin kaynaklarını sömürmek isteyen yabancı şirketler için AKP'den daha iyi bir iş ortağı olamaz, çünkü AKP Türklüğe ve Türkiye Cumhuriyeti'ne düşman bir siyasi partidir.
@Banker_Bilo Şimdi şöyle bir şey var, tek adam yönetimi olduğu için sen o makamda ne kadar söz hakkına sahip olabilirsin? Yönetim kararını verir, sana sen karar vermişsin gibi okuturlar.
Meclis bu şekilde işlevsiz hâle geldi. Rte istiyor, akpliler onaylıyor.
@DedektifMinnie Hele bir onaylama, doğru güle güle.. Ne meslek yapabilirsin, ne iş, ortada bırakırlar adamı.
Hepsi kukla.
@DedektifMinnie Evet.
@Aristokratımsı Yukarıdan baskı, talimat var ise şerefli insan o imzayı atmaz, istifa eder. Sorumluluğu almazsın, yukarıdakine bırakırsın. Azıcık haysiyetin varsa, kula kulluk etmezsin. Maaşını vatandaş veriyor, yukarıdaki cebinden vermiyor. Maaşı kimden alıyorsan ona hizmet edersin. Emir verene değil.
Makam, koltuk fetişisti isen koltuğundan olmamak için kula kulluk eder, o imzaları atarsın. Murat Kurum'un durumu bu. Halka değil, Tayyip Bey'e hizmet etmek.
Sonuç olarak AKP, bu ülkeye zarar vermek üzere biraraya gelmiş Arapseverlerden ve tepeden tırnağa vatan hainlerinden müteşekkil, menfaat peşinde, ülkeyi toprağıyla, suyuyla yeraltı zenginlikleriyle satan siyasi parti görünümlü bir çetedir, suç örgütüdür. Günü geldiğinde Türkiye Cumhuriyeti hepsini Yüce Divan'da yargılayacaktır, hesabını soracaktır.
Bop hizmetini tıkır tıkır yerine getiriyorlar. Adamlar hazine arazilerini Suriyeliler'e peşkeş çekmiş.
Türk siyâsetinde hâlâ aynı kişilere ve partilere oy verip, bir şeylerin düzelmesi için hiçbir şey yapmayan, bir tepki bile vermeyen cahil halk arasında yuvarlanıp gidiyoruz. Olan vatanseverlere ve çocuklara oluyor.
Bu halkın cahilliği yüzünden vatan için bir şeyler yapmaya çalışan bir avuç insanın elini kolunu bağlıyorlar.
Terörist miyim ben savunma sanayinin geliştirilmesine karşı olacağım? Bu ne hadsizlik? Ayrıca tank palet fabrikasının hisselerinin yarısının satıldığını unutmam satanlardan hesap sor.
Başkalarının cehaleti tabiki de bizi etkiliyor. Örneği yok mu? İnanın bunu görmek için sayfalarca kitap okumak veya dizi film izlemek gerekmez. Sadece ailemize bakarak bile bu durumu görmek mümkün.
Cevap
22Cevap
İlla ki etkiliyor ama yapacak bir şey olmuyor gadası
Etkiliyor maalesef.. en basiti oylar.
Istersen en modern bilgili entel cevrede yaşa bu ulkede yasiyosan maalesef ki her yerde maruzsundur bu cehalete kafani disari cikarman yeterli
Kendisini hiç sevmem ama dediği doğru. Benim hayatımda etkileyen biri yok. Cahil aileler içinde büyümüş çocuklar için çok zor ama.
Sen kimi seversin gerçi kızların ne işi olur gidin aşk romanınızi okuyjn siz
Genç bir kızı övüne övüne taciz ettiğini anlatan bir adamın sevilecek bir yanı yok
Evet etkiliyor önemli ölçüde hemde.~☆
Akp nin cahilliği beni etkiliyordu ama bekarım ve ne dert etcem kafasindayim artık herkes ettiğini bulsun ohhh
Başkasının cahilliği bırak beni koskoca bir ülkenin yaşamını etkiliyor son zamanlarda ki mülteci akımı ile beraber hatırı sayılır bir artış söz konusu hiçbir fikri bilgisi olmasa bile son sözü illaki o söyleyecektir
Kardeşimin ingilizce öğretmeni wp profiline bunu yazmış bende diyorum nereden geliyor bu laf :D
Hem de nasıl
Cahiller kendini akıllı seni canım sanıyorlar
Hayatı full dizi olan insanlar
Hele de cahil bir ailede büyümüşsen öyle bir etkiler ki ah ah.
Ne yazık ki etkiliyor. Cahil insanlardan çektiğim kadar başka hiçbir insandan çekmedim.
Etkilememis olsa memleket olarak bu hallere düşer miyiz cidden
Bir cahili bin ahilin yanına koy, yine hayatları etkilenir
Bir kisinin bilgisi nasil etkiliyorsa tersi de tabii ki mumkun.
Hayatımı değil fikirlerimi etkiliyor. Tahammül seviyem azaldı.
Ülkeye ve yönetime bakmak yeterli diye düşünüyorum. d
Başkasının cahiliği de, sigarası da, alkolü de benim hayatımı etkiliyor.
Alkol ve sigaraya daha çok zam yapılsın.
Bazı cahil ve benciller yüzünden halimiz belli değil mi?
Bu da soru mu hayatımız bu cahiller yüzünden pok gibi aq
Bazı insanların cahilliye (çevremde olan birkaç kişi) beni deli ediyor
etkilemez işlemez bile
kurşun zırhı delemez
Tabi ki ulkeni hali ortada örnek bıktım bu insanlardan cahil insanlarla aynı havayı solumaktan
Bazen tüm ülkenin hayatını etkiliyor beni geçtim. Hatta dünya.
onlar yüzünden bu haldeyiz
Etkiliyor lanet olsun ki
Etkilediği zamanlar oluyor.
Bu kişinin dinsizliği ve taraflı tarih bilgisizliği de bizi etkiliyor
Sen izin vermezsen kimse kimseyi etkileyemez.
Yöneticileri ben seçmiyorum
Sen kendi hayatından sorumlusun. Bahaneleri ileri sürersek bahane yapılacak şey çok. Sen kendin ne inşaa edebildiğine bak.
Sadece kendi hayatımızdan sorumluysak devleti boşverelim gitsin o zaman. Bu söylediğin çok mantıksız bence. İnsanın sorumluluk yelpazesi çok geniş. Kendisini, çevresini, devletini ve doğadaki diğer canlıları bile kapsıyor. Sokaktaki hayvan açsa ona karşı bile sorumluluğumuz var.
Elindeyse değiştir, değişikliğe gücün yetmiyorsa sen ne yapabiliyorsun ona bak. Sizin derdiniz başka. Yönetim değişse yarın da yeni bir bahane sahalarda boy gösterir eminim ki. Bak mukayese et mesela, doğunun en ücra köylerinde yaşayan bir çocuk , tüm imkansızlıklara, çevresindeki onca eğitimsiz insana rağmen tıp okuyup başarılı bir cerrah oluyor. Önünde ne imkansızlar, ne de cahil insanlar durabiliyor. Her şey insanın istemesiyle başlar. Yok devlet şöyle yok devlet böyle biz ilerlemeyiz bilmem ne bunlar bahane arayan insanın kuruntusu.
Ben ne diyorum sen ne diyorsun. Bu sorun kişiselleştirilerek çözülecek bir problem değil. Devlet olgusunun anlamını biliyor musun? Devlet varlığını millete borçludur. Millet dediğimiz kavram da aynı dili konuşan, aynı toprak üzerinde yaşayan insan topluluğuna verilen ad. Bir kişinin çabasıyla ne millet ne de devlet varlığını devam ettirebilir. Bak soru da ne yazıyor. "Senin cehaletin..." Yani ben bilgili, kendimi geliştirmiş olsam da senin bilinçsizce verdiğin kararlar benim ve milletin geri kalanının hayatını etkiliyor. Sen dar açıdan bakıyorsun konuya ve bireyselleştiriyorsun ama burada söz konusu olan millet.
Dar açı dediğin yerden geniş bakmayi gösteriyorum olaya. Sen çözüm sunmadan sadece ağlıyorsun bu soruyla. Her şey bir damlayla başlar, diyorum özetle, öyleyse böyle de olabilir.. Senin sorun sadece eleştirel bir yaklaşımdan ibaret. Belki senin cahillik dediğin şey öbür vatandaş için alimlik de olabilir. İnsanları cahil diye kalıplara sokarken neye göre kime göre sokuyorsunuz. Saygısiz Celal Şengör'e göre mi mesela..
Kafanı gömdüğün kumdan çıkarıp ülkenin içinde bulunduğu duruma bir bakarsan neden cahil dediğimizi anlarsın. Eleştirel yaklaşmazsan olaylara doğruyu ve yanlışı ayırt edemezsin. Yanlışa doğru diyecek halim yok. Tabiki de eleştireceğim. Bu arada ben ağlamıyorum ama ileri de çocukların olursa eğer onlar ağlayacaklar. Umarım ağlamazlar.
Tüm bu serzenişler ekonomi için sanırım. Ben olaya çok farklı açıdan bakıp cevaplar vermiştim oysa ki. At gözluklerini çıkaramıyorsaniz biraz tozunu alın bari. Kolay gelsin size..
Gerçekten senin hayata bakış açın çok dar. Olayları kişiselleştirerek mi çok farklı bakış açısından bakıyorsun. Güldürme insanı! Neyse iyi geceler.
Maalesef etkiliyor
cevrendeyse etkiler tabi
Kesinlikle doğru br söz..
Orta Doğu’da işler böyle yürür.
Etkiliyor
Etkiliyor maalesef
Etkiliyor
Birde etkiliyor diyor pujahah
Kizim sen kendinin farkindamisin? Yani kendi halini bilsen oturup aglarsin
Allahin yobazi
Tamammmm sekerim
Etkiliyor evet