Felsefe (bilim felsefesinden gidebilirim)
Coğrafya (bilimsel alan olarak araştırma konusu edinebilirim)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Cevap
11Cevap
Merhaba, bence bilim tarihi öğrencisi olarak coğrafyada ilerlemeniz daha mantıklı çünkü coğrafyada iyi oldukça tarihi daha çok pekiştirebilirsiniz kafanızda diye düşünüyorum. Başarılar dilerim.
Coğrafya saçma bence. Yok dağlar yok taşlar. Nerde maden çıkar hangi maden çıkar. Bana ne madenden bunu iktidar yanlısı taşeronlar düşünsün benim pek işime yaramıyor. Ama tarih bambaşka bir ilgi konusu. Benden bin yıl önce yaşayan insanlar nasıl yaşadı neler yaşadı bugün benim bildiğim neyi bilmiyorlardı, kimlerle niye savaştılar, icatları nasıl yaptılar. Bu bambaşka bir konu. Ben tarihçi olmak isterdim. Ama rahmetli abim tarihçiydi yıllarca atanamadı , bana da sağlık önerdi. Haklıydı da atandım işimi elime aldım ama tarih ve arkeoloji halen kalbimde bir yara
Coğrafya (bilimsel alan olarak araştırma konusu edinebilirim)
Buna sen kendine yakın gördüğün bildiğin rahat olduğun ilgini çeken konulardan düşünebilirsin
Tabi sevdigin dersler gore veya yetenegine gore baglidir ama cografya iyidir cok sikmaz ama felsefe de cok dusunmen lazim bazi sorulari kafani karistirabilir
Bence ehlencedi bi bölüm o yüzden ama sen hangisini seviyorsan sana o daha eğlenceli gelir, o yüzden sevdigin hangisiyse o
Bence yapay zeka veya bilişim gibi konulara da bakabilirsin. Klasik konulardan ziyade.
İkiside değil. Arkeolojiye yönelmelisin
Coğrafya daha iyi gibi sanki
Cpğrafyasını bilmeyem tarihini yorumlayamaz
İslam bilim tarihi mi?
Evet
Fatih Sultan Mehmet mi?
Akademisyen olma gibi bir hedef dışında ancak çevirmen olabilirsiniz. Ama akademisyenlik babında da yurt dışı imkanları bir hayli fazla. Sadece ülkemizde rağbet görmüyor. Ki bilim tarihi yüksek lisansta bildiğim kadarıyla sözel bölümlerin geniş bir kısmına başvuru yapabiliyor.
Hedefim akademisyenlik zaten o yüzden bu bölümü okuyorum. Ancak bölüme katkı sağlamak açısından da yanında bir bölüm daha okumak istiyorum
Felsefe ya da sosyoloji iyi
Felsefeye ilgim var onu seçmem daha mantıklı. Teşekkür ederim
Bilim kral
Bir coğrafyacı olarak söylüyorum: Her 2 alanda da okumalar yapmalısın. O aşamada okumalarını derinleştirmeden önce bir karar verebilirsin. Yani sonrasında karar vermek daha mantıklı. Bu soruna cevap verenler kendi ilgi alanlarına göre verecektir. Ama senin ilgi alanın daha önemli bence.