Güncellemeler
+1 yıl
Çok Süper bir soru sordun, vitrinde olmaya hak kazandın! 💃 Şimdi sorunu daha çok üye görecek, hemen gelen cevaplarla yorumlaş! 💖 Süper sorunla 4 Xper daha kazandın, tebrikler! 🤩 Lisede hangi bölümdeydiniz?

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
Meslek lisesindeydim o zamanlar
Son sınıfım ve sayısalım. Ama konservatuvar seçmeye karar verdim
Hayırlısı olsun
teşekkür ederim
🪷🪷
Eşit ağırlık, tek sevdiğim sayısal ders matematikti ve bölüm tercihi olarak da tam benlik bir bölümdü..
Ya bende dilciydim yds Publishing dilko serileri vs vs..
Eşit ağırlık ama istediğim bölüm dildi ve dil bölümü acilmamistu
Web tasarım ama.
Sadece teoride öğretirler maalesef mesleki eğitim veren yok
Eşit ağırlık 😃ama ağırlıklar hiçbir zaman eşit olmamıştı
Eşiti iyi olan ama sayısal okuyan
Sayısal yelpazesi geniş
Evet
ben tekstil bölümünden mezunum
Güzel mi
eh işte olduğu kadar olmadığı kader
pdr seçmek için ea bölümünü seçmiştim
Butun dersleri ogrendim
Eşit ağırlık. Ama keşke dil bölümünü seçeydim.
Teknik sınıfı - Sayısalcı.
Lise okumadım
Yabanci dil okudum. Planlariniz varsa tavsiye ederim
Türkçe - matematik
Eşit Ağırlık mı
Aynısı evet. Sınıflarda TM öğrencisi diye geçer. Esit agırlık lafı neden cıkmıs acaba.
Acılımı Türkce - matematik. EA yı ben enson unıversıte tercıh rehberinde gormustum. Lisede oyle bır kavram yok.
Var ama senin zamanında yoktu herhalde
Haklı olabılır sın ozamandan bu zamana degısmıs olabılır... ne aynı kaldı kı zaten. Benımkı bıraz kesın tanı gıbı oldu. Onu duzeltelım.
Jsjdhdh sorun yok ya
Aile zoruyla sayısal
Memnun musun
Yani Evet memnunum
p*rno sektörü
Belli nickinden
:D
Sayısalcıydım.
Sayısal
Muhasebe
Eşit ağırlık. Şu anda da iktisat okuyorum.
Sözel bölümünde
Özetsiz yeni bölüm
Teknik
sayısalcıydım
Sayısal…
Muhasebe
Eşit ağırlık
EA bölümü
Sayısalcı💅
Sözel elbette.
Sayısal
muhasebe
Sözel
Ea ben
Sayısal
Sayısal
Eşit ağırlık
Sayisalci
Eşit ağırlık
Sozelllk
Eşit ağırlık
Sayısal
Dil bölümü
Şimdi ne okuyosun
Almanca mütercim ve tercümanlık
Memnun musun
Evet ama biraz zorluyor aslında ingilizce mütercim ve tercümanlık seçecektim ama sonrasında zaten dil bölümünde ingilizce öğrendik diye başka diller eklemek adına Almanca seçtim ama memnunum genel itibariyle
Evet daha çok avantajlısın
Sen hangi bölüm seçtin dilden mi ilerledin?
Bakalım o mezun olunca belli olacak😁
Kaçıncı sınıfsın
Almanca öğretmenliği okuyorum
3. sınıfım
Ya ne güzel ben öğretmen olmak istemediğim için direkt tercümanlık tan ilerledim çünkü tercümanlikta başka diller de ilaven goruyorsun daha avantajlı artık herkes ing biliyor maalesef başka diller de eklemeliyiz dilciler olarak
Başka ne görüyorsun
Ayrı olarak tabi bazı arkadaşlarim onlar ingilizce mütercim tercümanlık da üni ve şehire bağlı olarak dil değişiyor Arapca çince ve Rusça gören var ben ingilizce ve Rusça görüyorum ama genel olarak ağırlık İngilizce var sonra genel olarak dersler Ceviri odaklı işte tıp, hukuk, bilgisayar gibi alanların terimlerini ona göre çeviri derslerini görüyoruz sonra türk dili ve edebiyatı var öyle yani genel olarak peki sen?
Bir de sana zahmet bir soru sormuştum sağlık ile alakalı soruma eğer biliyorsan yanıt verirmisin?
Bizim almanca hep sadece formasyon dersleri var ek olarak öğrermenlik için, almancayı öğrenmiyoruz aslında öğretmeyi öğreniyoruz. Bence siz daha avantajlısınız zaten formasyon alıp öğretmen oluyosunuz çeviri yapa yapa daha çok gelişir diliniz.
Yok sorun falan sistemde
Niye acaba gizli kullanici olarak sordum diye mi? Bir kişi yanitlamisti ama
Evet gizlisin diyedir ben göremem sorunu
Doğru evet birde bizde hazırlık zorunluydu bir yılımda hazırlık okuyarak geçti yoksa şimdi son senemdi
Bizde de zorunlu az kalmış sabret
Şu formasyon olayını tam anlamadım nasıl alıcam formasyonu? Anlatır mısın?
Yani biliyorum da formasyon alarak öğretmen olabileceğimi de nasıl tam olarak nereye basvuracam?
Ama bir kisi yanitlamisti yine sormayı denedim bu sefer aynı soruyu soramazsin dedi diş teli ile alakalıydı
İnş hemen atanırsın Almanca biraz zor atanıyor diyorlar
Bölümünden mezun olduktan sonra üniversitenin eğitim fakültesinde açılan sertifika programını tamamlıcaksın ama ücretli, para yatırdıktan sonra derslere girmeye başlıyorsun. Sınavlarını verip alıyorsun.
Peki çok sürer mi formasyon? E benim zamanım var daha o zaman
Normalde 3 kişiden 1'i atanıyor sadece almanca dersi liselerde zorunlu derslikten kalktı. Bu atamaları etkileyebilir biraz.
1 sene sürer en az 2 yarıyıl olarak görüyorsun çünkü. Biz 4 senede tamamlıyoruz formasyonu. Dersler dağıtılmış 4 seneye yani.
Evet ama özel sektör de iş bulursun ama kendin ders verirsin site falan kurarsın hatta bı hocam oyle yapmıştı bayağı ilerletti sonra işi yani iyi ogrenirsen kitap vs yazarsin Almanca ile alakalı zaten hangi bölümden mezun olduğun pek öndmli değil dil için söylüyorum o dili ogrenirssn illa bir iş bulursun
Anladım hayırlısı olsun önce şu okul bir bitsin de peki yurt dışı hayalin var mı? Genelde dilciler yurt dışına gitmek için bu bölümü secerler
Dil çünkü altın bilezik nereye gidersen seninle. Kendini ne kadar geliştirdiğin önemli. Ben aslında ücretsiz ders verdim biraz kendimi denemek amaçlı. Ücretli de verdim ama parasına sadık olmayınca insan bıraktım. Yani sevmiyorum böyle şeyleri baya da ucuza veriyordum. Kafasına göre gelip gidiyo. Belki yazları veririm ders okurken yine. Bence sen de ver tecrübe olur. Ama parayı önceden al sonra geciktiriyorlar baya strese giriyor insan.
Ben denedim zaten bir ara sonra bıraktım eğer profesyonel olarak yaparsam zaten peşin alırım fiyatı insanı çok yoruluyorlar ama memnun kalmışlar dı
Evet Almanya'da çalışmak için istiyorum tabii ama öncelik kpss ya ben devlete kapağı atmak istiyorum. Öğretmen olursam rahat rahat hallederim vize işlemlerini falan para derdim de olmaz. Yazları giderim yurtdışına zaten 3 ay tatil.
Yazları yaparsın vaktin boş geçmemiş olur hem dilini tekrar edersin unutma dil nankördür.
Doğru evet ben aslında şöyle düşündüm bilmiyorum mantıkli mi diyelim kanada ya da Amerika işte dili ingilizce ana dili ingilizce olan bir ülkeye gidiceksin sana ingilizce dışında baska bir dil lazım e baktım gramer olarak almanca benziyor ingilizce ye dedim en iyisi üni de Almanca seçeyim öyle gitmek daha mantıklı olur çünkü ingilizce herkes bilir ama anadili İngilizce olan birisi Almanca bilmez çoğu Amerikan vs ben aslında o yuzden Almanca mütercim tercümanlık sectim sence mantıkli mi seçimim?
Almancayı nasıl kullancaksın orada ne işine yarıcak
Şöyle orada tercümanlık yapabilirim ya da şirketler de diyelim ya da başka yerde calisicam ya da orada öğretmen olabilirim gibi düşündüm
Hım anladım olabilir
Çünkü çoğu insan bir şekilde gidiyor çevremdekiler de öyle artık yurt dışına gitmek öyle zor bir şey değil zaten oraya ulaştın mi illa ki iş bulursun
Ay evet ya gerçekten öyle insan ana dilini bile konuşmasa unutuyor yani Türkçe için bile geçerli
"Dilini kaybetmiş bir millet yok olmaya mahkumdur." yav ATATÜRK. Sahip çıkmamız lazım.
Sözell
Ben de dilciydim
Esit agirlik
Eşit ağırlık
Eşit ağırlık
Dil ben de
Muhasebe finansman
Havaş