Arkadaşlar işi bırakıp yüksek lisans yapıp ilerleyen zamanlarda öğretim görevlisi mi olmalıyım yoksa işe devam edip tecrübe mi kazanmalıyım
Özel sektör (çalışmak)
Yüksek lisans
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Arkadaşlar işi bırakıp yüksek lisans yapıp ilerleyen zamanlarda öğretim görevlisi mi olmalıyım yoksa işe devam edip tecrübe mi kazanmalıyım
Ne iş yapıyorsun bilmiyorum. Yapmış olduğun iş ile yüksek lisans yapacağın alan uyumlu mu onu da bilmiyorum. Sadece işini bırakma. Mümkün olduğunca işin ile birlikte götür yüksek lisansı derim. Yüksek lisansını tamamladıktan sonra işini bırakmayı düşünebilirsin üniversiteye geçerekm. Değilse şimdi işini bırakma derim
Mimarlık
Hangi alanda yüksek lisans düşünüyorsun peki
Mimarlık oluyor bizde direk
İşini bırakma o zaman lütfen
Hem çalış hem de yüksek lisansını tamamla
Kolay olmayacak ama hayatta ne kolay ki
Bu arada mimar kadınları hep zarif ve zevkli buluyorum ben. Giyimde iş yapmada tercihlerinde...
Yüksek lisans yapma şansın var diyelim daha sonra bir yerlerde iş bulacakmısın
şu an çalıştığın iş yerinde huzurun yokmu veya iş yerin istediğin gibi bir yer değil mi
Evet iş yerim istediğim gibi de değil açıkçası ondan dolayı da kafam allak bullak
Kaç yaşındasınız
24
Evlilik hayalin yoksa yüksek lisans yapabilirsin yine de iyi düşün derim
Cevap
20Cevap
Özel sektör (çalışmak)
İşi bıraktığınızda maddi güçlük çekmeyeceksiniz kesinlikle yüksek lisans yapmalısınız.
Çekmeyeceğim, tesekkürler
Buna cevap vermek zor. Turkiyede ofretim gorevlisi olmak zor bence. Torpil donuyordur buyuk ihtimal.
Mutlaka
Kaç para maaş aldığına bağlı. Şu an çalıştığın yerde 30 binden az maaş alıyosan öğretim görevlisi olmak mantıklı.
Asgari ücret
O zaman ne bekliyosun yüksek lisans yap. Öğretim görevlileri iyi paralar kazanıyo.
Her yüksek lisans yapana kadro vermiyorlar. Böyle bir gerçek var. Yapabilirsen ikisini aynı anda idare etmeye çalış.
yurt dısında yüksek lisans yapacaksan olabilir türkiye'de yapacaksan önermem
Türkiyede :)
Yuksek lisansta öğrencilik masraflı biraz işle birlikte yapabiliyorsan neden olmasın
Eğer akademisyenlik vs ile ilgileniyorsanız yüksek lisans mantıklı ama ben olsam çalışmaya devam ederdim sanırım
İkisini aynı anda yürütemez misin
Denemek istiyorum ama 5 ay oldu pek yapamadım. İş yerinde boş kaldığım zamanlarda da izin vermiyor gibiler
Yuksek lisans yapilmali bence ozel sektorde her zaman is bulunur
Özel sektörde iş garantin yok
Y lisans her zaman önemlidir
Maaşlı kölelik hep aynı
Hem çalışıp hem okusan
Hem iş hem kariyer hem eğitime devam
Kendini geliştir para yerine gelir neden olsa
BEnce kazandıgın paraya görehareket etmelisin
Mesleğe bağlı
Mimarlık
aldığın maaşa bağlı bence
Asgari