Kurumsal bir firmada ARGE alanında işe alınma ihtimalimi arttırmak için yüksek lisans yapmak istiyorum. Ancak çalıştığım işyeri çok yoğun ve yüksek lisans yapmak için zamanım olamayacağını düşünüyorum. Kurumsal bir firmada çalışmıyorum bunu da belirteyim. Makine mühendisiyim.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Ben ikisini bir arada yapmıştım ama tez kısmında..
Bence hiç girme o topa bulmuşken işini devam et. Ben de makine mühendisi yim iş bulamıyorum.
Aslında bizim alan iş bulma yönünde diğerlerine göre daha rahat … her yere başvuru yapmak lazım
Her yere başvuru yaptım. 3 ekimde mezun oldum 3 ay olucak nerdeyse 😅 biraz kısa bir süre tabiki ama bir de bana sor zaman geçmez oldu mezun olunca
Kendini geliştirmeye bak eğitimler al boş durma o süreçte , aldığın eğitimleri cv ne ekle … İnsan Kaynakları , firmaların sayfalarını linkedin üzerinden takip et..
Okulun verdiği eğitimler yetersiz işte ve stajlarda bunu çok net gördüm …
Pandemi deprem zamanı ve yazları sanayide çalıştım saha pratiğim yok denemez
E tamam işte güzel 👍🏿
Durumun var ise kendi geçimimi sağlarım diyorsan sen bilirsin.
geçimini sağlarsan bence mantıklı akademisyene kadar gidersin
Tezsiz uzaktan eğitimle yapabilirsin. Tezsizlerin çoğu uzaktan oldu diye biliyorum.
Hayır çalışmaya devam et yüksek lisans yapsan bile , türkiye 'de , bir degeri yok. bunu sana ben, söylüyprum çalış boş ver yüksek, lisansı
Yüksek lisans ders aşamaları hiç zor değil. Cok rahat yürütürsün ikisini
Ayrıca işe alınma ihtimalini artırmayacak. Mezun olmadan yl ye cok takmıyolar
Kurumsal arge firmalarından kastın Tai, aselsan vs dir diye düşünüyorum. Aynı şeyleri yaşadıgımdan biliyorum 😅 yl mezuniyet notu hesaplamalarda kullanılıyo onun dışında bi etkisi yok
Lisans ortalamam yüksek olmadığı için , yl için yüksek bir ortalamayla kapatmak istiyorum.. not ortalamasına bakıyorlar evet
Ben de aynı mantıkla düşündüm. Ama mezun olmadan yl ortalamasını hesaba katmıyolar
Yabancı dil seviyen ne durumda?
B2 ama şu an IELTS sınavına hazırlanıyorum … 6.5 almaya çalışıyorum şu an 5.5-6 arası gidiyor
Yabancı bir meslektaşınla bir meseleyi halledecek olsan bu dil seviyesi ile biraz zorlanırsın.
Diyelim seni ARGE birimi için aldık. Hangi alanlara hakimsin. Mesela bir basınçlı tank yapacağız silindirik. Hacmi şu kadar olacak malzeme de standart çelik (pahalı olmayan alaşımlar) dersek yapabilir misin?
Ya da bir test odası yapacağız bunun soğutma ihtiyacı uygun ekipman seçimleri desek bize yön verebilir misin
Tecrübeli değilim ama stajlarım hep Ar-Gede geçti o yüzden merakım oluştu … Basınçlı tank projesiyle uğraştım şu an çalıştığım işyerinde , yani proje geldi üretilebilir hale getirmek için gerekli tasarımı yaptım.. Elbet proje başka birimden geldi..
Bana kalırsa ( yanlışım illaki olur ama öğrenme aşamasındayım ) basınçlı tank tasarımı için seçilen malzemeye bağlı olarak uğrayacak basınç koşullarında , malzemeye bağlı gerekli kaynak türü ve konstrüksiyonlu iyi belirlemek gerekiyor.. Bunun için bence önce bir modelleyip ardından uygun girdi koşullarında hassas bir statik analiz yapmak gerekiyor.. Eğer istenilen dayanımı ve üretilenilirliğini sağlıyorsa belirlenen kaynak işlemleri yapıldıktan sonra tahribatsız muayene yöntemlerine geçilmesi gerekiyor ki tank uygunluk sertifikası alabilsin… Elbette imkan olursa basınç testlerine de tabi tutulmasını öneririm.. Çünkü analiz programları deneyler kadar keskin sonuçlar veremiyor …
Basınçlı tank pek ARGE sayılmaz. En basit çözümlerden biridir. Ama amacın ARGE ise temel fizik kimya matematik bilgi ve hesaplarına hakim olman gerekiyor.
Amacın TAİ vb kurumsallar ise torpil araştır.
İngilizce konusundada eve ciddi meselede zorlanabilirim o yüzden zamanım el verdikçe sıkı çalışıyorum
Silindirik basınçlı tank gerilim = pr/t (silindir bölge) pr/2t (bombe) en basit 2 formül mukavemet dersine ait
Evet o formülleri mukavemet dersinde görmüştük.. Ama teoride sadece bunlar yani gerçek değeriyle %100 uyuşmayabilirler …
Haklısın o formülleri fantezi olsun diye yazdılar 😄. İyi akşamlar.
Çalışmaya devam et bence ikisini beraber götür
2. Öğretim tezsiz yap
Sürekli bir üretim döndüğü için bizde mesai saati yok … işler sürekli yoğun , yetişmeyince geceye kadar tutuyorlar ya da akşamlara kadar …
Isı bırakırsan bulamayabilirsin
Mantikli
Okumak her şey değer
Evet
bence yanlis