Bebek mi kariyer mi daha önce gelir size göre?
Bebek öncelikli.
Kariyer daha önemli.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Henüz evli degilim ama evledigimde ilk 2-3 yil cocuksuz gecmeli diye düsünüyorum sonucta yeni evli olucagiz ve birbirimize vakit ayirmak basbasa kalmak isterim, cocuk cogu zaman engel oldugundan böyle düsünüyorum. Fakat cocuksuz bir evlilikte düsünemiyorum 2-3 sene sonra bir cocugum olsun isterim, kariyer meraklisi bir insanda degilim ama egitimsiz cahilligede karsiyim yani eger bir bayan kendini egitim yönünden gelistirmisse ve elinde bir meslegi varsa bu onun icin yeterli olmalidir diye düsünüyorum, sonucta cocuklarini büyütmek annenin görevi tabi babasizda olmaz fakat söyle düsündügümüzde bize bakicak olan esim zaten bütün gün boyu yorulacak isten dolayi ben isterimki evinde rahat etsin birde ben kariyer yaparsam ne olucak bu evin hali düsünemiyorum, tabi bu sahsi fikrim bazilari cocukta yaparim kariyerde düsüncesinde o ayri yapabilen yapsin derim ama kariyer kesinlikle ikinci plan olmali :)
ben bebek derim
daha evli degilim ama kendi çocugumu büyütmek istiyorum bu arada erkeklerin hepsi çalışan kadın arıyor ben nasıl bulucam böyle erkegi
bebekleri çok seviyorum
Ben de çalışmayan ya da calisacaksada bebeğim olsun isterim zaten ben geç kalmışım evlenmeye :S
allah nasip eder inşş kardeşim böle dusunceni ama benim cevremdekilerde hep çalışmasın diyor valaa. s
öyle çalışmasın diyen geri çevreler ailesi hor kaba tahsilsiz az bir kazanç var
çalışmak istiyorumda belli bir süre
evlensem ha çalışmıcaksın falan deseler kabul etmezdim
ben üni mezunuyum karşımdaki erkek lise mezunuysada olmaz
genelde iyi bbiri para kazanıyorsa kendi gibi çalışan kadın arıyor
kardeşim ögretmen ona dr mühendis görücü geliyor ben 2 yıl oldu üni bitti öyle lüks bir işim yok youcu az bir para veririler o yüzden çalışmadım hiç iyi biri çıkmadı çalışan kadın arıyor adam haftada 100 milyona çalışıyor karısınında çalışan kadın olmasını istiyor düşün tahsili falanda yok çalışmasa kaynanayla oturucak öylee işte
dedigim iyi para kazanıyorsa tahsilliyse karım çalışsın diyor
vay beee gelen gecen karıyer demıs sanırsınkı her bırı bılım kadını arıstokrat veya sıyasetcı olacak, varsan baksan cogunun karıyerı bulasık yıkamaktan camasıra terfıdır en fazla.. kariyerlerınızı yıyım, dogurmasın bunlar... bır kadının zırvesı annelıktır cumhurbaskanı olsa ne yazar.. saglıklı ve topluma faydalı bır bebek yetıstır al sana köşk...
"bır kadının zırvesı annelıktır" .. helal be greeneyes uzun zamandır böyle sağlam söz duymamıştım.. karşı cinsin kulağına küpe niteliğinde eğer anlayacak idrakleri varsa.
bence kariyer daha önemli evli olmak kariyer açısından büyük bir artı tabi partneriniz de kariyer düşkünü ise tadından yenmez çocuğu ilerde yaparsın acelesi nedir anlamış değilim 22 yaşında bir kadının 3 cocugunun olmasının mantığı nedir bilemiyorum..
Cevap
18Cevap
İnsanın hayatının anlamı bir bebek olmamalı, bunun örneğini görüyoruz, kendini çocuklarına adamış biri , yaşlandığında kendini boşlukta hissediyor, çünkü kendini adadığı çocuklarının da işleri var, onunla ilgilenemiyorlar ya da sınırlı gelebiliyorlar , ortaya hüzünlü bir tablo çıkıyor.
Evlat , bir meslek sahibi olup, birey olduktan sonra eğer kendini bir birey yetiştirebilecek kapasitede görüyorsan sahip olunması bir şeydir, aksi takdirde 19 yaşında doğurup anne olduklarını zannediyorlar, (bahane vermiyorum belki isteyerek belki istemeyerek, hayat bu benim annemde 18 yaşında doğurmuş beni, insanın başına her şey gelebilir) ne çocuk çocukluğunu anlıyor ne anne anneliğini, ev hanımı olması da bir şey değiştirmiyor. Bu yüzden önce kariyer. Kariyer dediğim de illaki banka da genel müdür olacaksın değil, sevdiğin bir işin olacak, bir becerin olacak.
kariyer... bebek zorunlu bir ihtiyaç değildir ama iyi bir iş sahibi olup para kazanmak zorunlu bir ihtiyaçtır. evcilik oynama hayalleri iyi güzel ama o çocuğa iyi bir gelecek hazırlayabilecek kadar güçlü olmalı bir kadın.
Tebrikler yorumunuz icin polyanacilik oynamaya gerek yok realist olmaktan fayda var
Kariyer yapmadan nasıl çocuk sahibi olur insanlar anlam veremiyorum o çocuğa iyi bir gelecek sunamadıktan sonra, sen hayatı pişirip ona tecrübelerinle yol açamadıktan sonra daha sen çocukken nasıl çocuk sahibi olabilirsin? Cehaletten başka hiçbirşey değil...
kariyer peşinde koşarken hayatı kaçırmak istemem. Çünkü insan gerçek mutluluğu evinde bulur. Mesela işinde çok iyi olabilirsin, insanlar sana hayran kalabilir ama o işyerinden çıktıktan sonra kimse için bir önemin kalmaz. Diğer bir yandan sen ailen için istinasız her zaman önemlisindir. Hele bir de anneysen.
Bir kadın ikisini aynı anda yürütebilmeli, doğru zamanda çocuk sahibi olmak, eşinden ve aileden destek almak, işi uygun bir şekilde planlamak önemli bu konuda.
İkisi aynı anda yapmasını yapar da... mutlaka biri eksik kalıyor bir şekilde... çocuk anne özlemi ile büyüyor, ya da ters... işinde geri kalıyorsun. Tercübeden söylüyorum. O yüzden ikinci çocuğum olduğunda çalışmamaya tercih ettim.
Hayatta kariyer en önemlisidir çünkü para lazım.
Sen para olmayınca nasıl o bebeğe bakacaksın?
Hem bebek senin hedefin olamaz kendine bir iş belirlemen lazım erkenden.
Tutupta 'bebeğim nasıl olur?' demeyeceksin ki 'ben doktor olacağım.' 'Avukat olacağım ben.' diyeceksin :)
Ha o gün gelmeyecek değil bebek zamanı da gelicek ama daha çok varr.. :))
Kesinlikle öncelik bebektir. Rabbim doğurganlık özelliğini bizlere verdi ancak çalışmakla yükümlü olmayan kadınlar öncelik olarak kariyeri düşünüyor artık. Halbuki bana göre en büyük kariyer anne olabilmektir. Her bayan kadın olur ama her kadın anne olamaz hatta bazen çocuk doğuranlar bile anne olamıyor malesef. Bu yüzden benim için İyi evlatlar yetiştirmek onların güzel ahlaklı ve insanlara faydalı yerlerde olduğunu görmek kariyerden daha önemli...
ne bebek yapmak için kariyerimi mahfederim, nede kariyer için bebeğimden vazgeçerim... Önce kariyer (abartmamak şartıyla, yaşım geçmeden yani) sonrada hakkıyla anne olabilmek... çocuğuma belki lüx yatlar katlar hazırlayamam ama orta halli yaşasa iyidir yine :)
Ya kariyer başlayamadı bir türlü hala evrak işleri sürüyor deli oluyorum. Hal böyle iken kariyeri çöpe atmak kolay değil. Hayat zor, kazanmak lazim. Ama çocuk da önemli benim için. Kendim yetiştirmek istiyorum. Peki nasil olacak, bilmiyorum. Zamanı gelince karar vereceğim.
6 yillik evliyim ya da bes :D cocuk once dedim, ayni zamanda universiteyede devam ediyorum. Simdi son donemdeyim, iki cocuk yaptim. Biri 4 bucuk yasindadigeri 5 bucuk aylik... Benim yasitlarim tamam universiteyi bitirdiler. Cogu bunun 2 -3 yilini is arayarak gecirdi. Bazilari calismaya basladi. Ben 26'yim, iki cocugum var, okulum seneye bitiyor. Cocuk olayi aradan cikti. Gencim, enerjim o bicim. herseye yetiyorum. Genc anne olarak hep devam edecegim :) Cocuk cok guzel bence.
Bebek bir eve gerekli bence. Neden çünkü onca yılı 2 kişi aynı evde geçirmek. Sıkılır insan ya. Hem kendinden küçük bir parçayı kim istemezki? Göz önünde bulunsun. Çocuklar hep neşeği kaynağı olmuştur. :D
Neyse bebek bakmakta büyük bir sorumluluk gerektirir. Kariyerin olmassa senin bebek neyine? Ne sunacaksın çocuğa yaşama koşullarının b*kluğunun ortasına neyine güverenerek bıracaksın onu? Bütün bunları hesapa kattıktan sonra bebek düşünmeli insan.
Bebek. Gerekirse işimi bırakırım. Çünkü kariyer için bırakılan çocuklar baş edilemez, yaramaz, huysuz, bencil v. s oluyolar genelde. Benim okulumda vardı.9. sınıftı. Kız sigara içiyordu, votka da getiriyordu okula, her b*ku yiyordu valla. Ben çocuğumun "terbiyesiz çocuk" ismini almasını istemem. ne evliyim, ne de küçük kardeşim var.
Bence bebek öncelik... böyle bir zamanda yaşıyoruz ki...38-39 gibi genç yaşta menopoza giren bile var artık... sonrası belli. Ama Kariyer istediğin zaman tek gereken istek, beceri, inanç ve pes etmemek, gerisi gelir. Her yaşta olabililecek birşey bence.
bence de bebek hertürlü olur ya :/ kariyer, para biraz daha önemli geliyo bana açıkçası.. paranı kazan bir işin olsun çocugunu zaten yaparsın o kolay. hem o cocu büyütmek için mani lazım dimi. akıl lazım tecrube lazım. karıyer yaparken yaşayıp görcen. benım teyzem karıyer peşinde 24 yasında evli. 5 senedir. hhala cocugu yok. bu aralar düşünüyo işte.. . . . Dd:D
Valla ben kimya mühendisliği okuyorum nişanlım müzisyen bana ister çalış ister çalışma diyor karışmıyor ama ben bir an önce evlendip çocuk sahibi olmak istiyorum gerçekten çocukları cok seviyorum. Çalışsam çalışsam 2 sene çalışır az bir birikim yapar atarim bankaya ya da yatırım yaparımm. Diger yıllarımı kocama ve cocuklarima ayırmak istiyorumm.
Oncelikle kariyer diyorum cocuguma kaliteli bir hayat sartlari vermem icin iyi bir meslegimin ve ekonomik ozgurlugumun elimde olmasi gerekiyor zira hayatin gercekleri diye bir sey de var ask karin doyurmuyor o yuzden once kariyer sonra bebek
kader kısmet meselesi bu bebekleri bende severim ama kariyer şart çünkü bir gün boşanırsak ortada kalmak istemem. hayat bu ne olacağımız belli değil kocana bişey olduğunda bebeğinle sana kim bakacak bunu düşünmek gerekli.
Oncee iyi biyere gelmeliyim ki cocugma daha guzel bir hayat sunabilmek icin. Bos bos ede otrup cocuk buyutursem belki maddi durumun pek iyi olmaz ve ilerde cocugum ezilir bazi seylere sahip olamadigi icin arkadaslari tarafindan
bence bu secenek olmamalı hayatinin belli donemini kariyerine belli dönemini cocuga ayirirsin.. zaten cocuk istiyorsan ona maddi zemini hazirliyamazsan nasil olucak.. ya da çocuğun kültürü calisan bir annemi istiycek ya da kendini gelistirmemis mi bence ilk kariyer sonra çocuk
Kariyer olmadan neyle bakilir cocuklara paran yok pulun yok napican bebegi bbi kere bebege yazik ac susuz once bir meslegin olucak ilerliceksin sonra bebegi yapip prensler gibi ya da prensesler gibi yasaticaksin
Neyseki kariyer diyen kızlar daha çok, sevindim. Daha kendi ayakları üstünde duramazken bir de bebek yapan kadın daima mutsuz olmaya mahkumdur.
Bebeklere karşı aşırı bir zaafım var, kucagıma aldıgımda, boynunu kokladıgımda, minicik ellerini tuttugumda gözlerim dolar sevgimden. Yine de kariyer diyebilirim ama bu soruya. Ev-eş-cocuk-iş arasında tekdüze bir hayat istemiyorum ki.
İlk gece bebe yapmayı planlıyorum. Yerim kariyerini. 2 bin tl 'lik baba olmak 10 bin tl 'lik müdür den daha evla
İleri de çocuğun, istediği okula gidemediğinde, sinemaya tiystroya gidecek, her hsfta kitap okuyup kendini geliştirecek para ailesi tarafından sağlanamadığında çok mu güzel olacak? Kendiniz için çocuk yapıyorsunuz resmwn. Nasıl bir bencillik bu. Günün koşullarınca gerekli imkanları sağlayamayacağınız çoocukları yapmayın kardeşim, swn önce onun geleceğini garantiye alacak paraya, imkana sahip ol ondan sonra çocuğum her şeyden değerli de
çocukları çok mu seviyorsun @ersin_ :)
Neden
Tabikide bebekk. Zaman cokk degisti. Simdi normal yollarla bebek yapmaya calistigin zmn bile zor oluyor adamlar 6-7 ay ugrasiyor. Dunyaya kazik cakmicz sonucta. Her es anne baba olmak ister
Bebek.. :)
bebeğim olunca birkac sene işimi bırakmayı düşünürüm, çünkü onun gerek psikolojik gerek fizyolojik ve gerekse nörolojik olarak, ne bakıcıya ne de oyuncağa, sadece annesine ihtiyacı olacak.
Önce kariyer sonra bebek. Evleneceğin kişi karaktersiz çıkabilir, işsiz kalabilir, vefat edebilir, hayat bu herşey olabilir. Önce kendini ve daha da önemlisi çocuğu garantiye almak zorundasın.
Bn kariyer diyorum çünkü benim ailem boşandı ve annem yaşlanıp çalışamadınız için hiç bir yerden geliri yok ve halen babam bakıyor bize eğer önceden kariyeri olup bir geliri olsaydı şu an halen boşanmış eşi anneme bakmazdı. Benim için kariyer önce kariyer sahibi sonra anne olunmalı bence
kesinlikle bebek kii benim yaptığım gibi :)
kariyer güç verir bebek+evlilik mutluluk verir. ben güçlü olacağıma mutlu olmayı seçtim ki eşimde bana güç veriyor fazlasına ihtiyacım. BENİM DÜŞÜNCEM :)
saçmalamayın dunyaya getirdiğiniz canlıdan karıyeriniz daha onemlı olabılırmı lutfen ben bu karıyer diyenleri bebeklerini kucagına alınca gorurum bı kucaga almaya bakar bu işler :D
Bence kariyer çünkü kariyeri tamamladıktan sonra da bebek yapabilirsin, ama önce bebek yapıp kariyer yapamazsın. Ayrıca işin olmadan bir çocuğu büyütmek de çok zor olur
karıyer sıkıntılı bu donemde. cok kolay bır sekılde bırı senın emeklerıne konabılır.
ama bebek oyle mı? senın canın cıgerın bıtanen. karısılastırmak bıle anlamsız. bebek ınsanı huzurlu hıssettırır
Bebeği doğurmak yapmak kolay amaa ona güzel bir yaşam kurmak zor çocuğu doğurup sefalet cektirene kadar önce kariyerini kurarsn sonra bebeginle güzel bir hayat yaşarsın aksi takdirde ben dayanamam cocugumun yokluk cekmesine
Kariyer olmadan bu Türkiye şartların da nasıl bir çocuk yetistirebilirsin. Bebegin geleceği için kariyer. Kariyerden sonra bebek sahibi olunabilir ama bebekten sonra geriye dönmeye çalışıp kariyer yapmak daha zor
Bebek bebek bebek. Hic bir zaman oyle kariyer hayallerim olmadi. Ben hep kucuk bir yerde huzurlu bir ailenin hayallerini kurdum. Evet bir meslegim var ama bebek her seyden onemli...
Aslında burdaki bebek kelimesini evlilik olarak düşünürsek sevdiğin bir kişiyle olan evlilik daha önemli. Ama malesef günümüz şartlarında kariyer yapmak gerekiyor..
Kariyer yapmadan bence bebek yapmak biraz engelleyici olabilir acelesi olan birsey degil elbet insanin bebegi olur kariyere oncelik verilmeli diye dusunuyorum
Elinde sağlam işin olmalı ki çocuğuna güzel bir gelecek sunabilesin kariyer olmadan bu zamanda çocuk yapmak hata olur bence...
O bebeği en iyi şekilde büyütebilmek yetiştirebilmek için bence öncelikli olarak kariyer olmalı
Kariyer tabii ki. Kariyer yapmayıp iyi bir kazancım olmazsa bebeğime de güzel bir hayat veremem. Bu devirde artık çocuk büyütmek çok çok zor
Ben bebek diyorm , hicbir karixeri anne olmaya degismem. sevdigim adami bulursam guvnrsm nirakrim kariyri kariyrne ya lolumda altin bileuim olsu. Yeter..
Şimdi en önemlisi kariyer fakat kariyer yapcan derken belki bir daha anne ve baba ılma şansın olmicak bu sebepten bebek öncelikli çunku bebek berekettir mucadeleyi bilirsen ikisinide iyi yaparsın😉
Bebek için önce birikim lazım. Birikim için de kariyer lazım. Ama iki seçeneğim olsa birini seç deseler ben düşünmeden bebek derim. Çok isterim bir bebeğim olmasını.
Kariyer daha önemli. İyi bir kariyerim olursa olacak bebeğime de iyi bir gelecek sağlayabilirim.
kesinlikle kariyer.. insanin kendi hayati icin yapabilecegi en buyuk yatirim bebekten once bu bence..
Bebek de yaparm kariyer de klişesini saçmalamatacağım ama kariyerim beli bir sevyeye geldikten sonra yani zamanlama mesala 23 yaşnda mezun olsam 25 yaşnda bebek düşünebilrm
bebek. böyle kayınvalide ile oturup ona bakacaksın. babamızın ve dedemizin gelmesi bekliyecez, onları karşılayacaz..
Once kariyerim bu benim ve cocugum icinde onemli cunku ona bir gelecek hazirlamaliyim dunyaya bir cocuk getirmek kolay ama iyi bir yasam suesi zordur onemli olan kaliteli yasamak
ben kariyer derim güzel bir kariyerle ilerde çocuğumuza anne baba olarak hem çocuğa iyi bir gelecek hemde örnek oluruz...
Karşılıklı. İlk başta elinde bir güvencen olacak ki onu iyi bir şekil de yetiştirebilesin. Sonrasın da ise bebek benim için her zaman ön plan da olur.
Bebeğe iyi bir gelecek sunmak için kariyer önceliğe alınmalı..
Seçim yapmak zorunda değiliz ikisi de beraber yürüyebilir hem kariyer yapıp hem de çocuk büyüten çok kadın var
bebeğimin geleceğinin iyi bir şekilde olmasını istediğim için kesinlikle kariyer daha önemli
Kariyer demek çocuklarına daha iyi bir gelecek vaat edmek demek
Cocuk yapip eve kapanana kadar kariyer, oda 27yi bulur
kariyer tabikide, bebekte ne? yani yorgunlugumuzla kaliyoruz,
Kariyer her şeyden önce gelir benim için. Küçükken bile kendimi anne olarak hayal ettiğimi hatırlamıyorum.
İkisi de değil çünkü ikisi de bir gün muhakkak ilk halini yitiriyor
Kariyerin olmazsa çocuğuna iyi bir gelecek saglayamam önce kariyer yapıp biraz birikim yapmalı sonra bebek olmalı
Ilk kariyer yap kariyere karnin doysun sonra bebek olyr.
Önemli olan bebeği dogurmak değil ona iyi bir gelecek bırakmaktır kariyer olmadan bebek olmamalı ama bebek olduktan sonra öncelik bebeğe gecmeli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar