Okumaktı, iş bulmaktır, kariyerdi, koca bulmaktır... sonra çocuk gibi bir hayat sıralaması yaparsam çocuk sırası gelene kadar yaş 30 olur hatta geçer.
Böyle hayat sıralaması yapmayıda sevmiyorum, çok sınırlayıcı. Aşık olursam evlenirim okulu bitsin diye beklemem, çocuk istiyorsam yaparım kariyeri beklemem. Zaten kariyerin bitişi diye bir şey yok nereye kadar beklenicek. Çocuk kariyere engelde değil.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Hem kariyer hem çocuk derim, zaten çocuk kariyere engel değil arada bir şeçim yapmaya gerek yok aslında ama nedense seçim yapılmalıymış gibi sunuluyor. İnsanlarda buna göre hayatlarını planlıyor.
En büyük pişmanlıklarımdan biri çocuğu kendimizce çok erteledik biraz daha erken olmasını isterdik. Kariyerdi, iş kurmaydı derken benim yaş oldu 32 eşimin 28. Erkek için yaş çok önemli değil gibi geliyor 40 yaşında da baba olabilirsin ama daha genç ebeveyn olmak isterdim.
Her ne aklımda üniversite okurken evlenip çocuk yapma hayalleri olsa da çok zor olacaktır. Mecburen ilk olarak kariyer sonra çocuk diyorum kariyer olmazsa benim de çocuğun da sağlıklı bir geleceği olamaz.
Kariyerimde maalesef zeki ve başarılı değilim sadece sosyal ilişkilerle bağlantı kurmasını biliyorum Çocuk işinde de ona her saniye bakamayacak kadar tembelim
Klişe olacak ama isteyenin yapamayacağı birşey yoktur kafana koyduktan sonra çocuğun varkende kariyer yapabilirsin şahsen hayatımda çok sevdiğim biri olursa evlenirim kariyerde yaparım çocukta
Şimdilik kariyer derim. Gelecek ne getirir bilemeyiz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
kariyer tabiiki çocuğu her zaman yaparsın hadi diyelim ki kariyer yapmaktan çocuk yapacak yaşı geçtin ama çocuk bakmak istiyorsun o zaman bir çocuk evlat edinirsin. Diyeceksiniz çocuk yapma yaşını geçtin çocuk mu evlat edineceksin? Belli bir yaşa gelmiş birşeylerin farkında olacak yaşta bir çocuk evlat edinirseniz birşey olmaz.
her sey vakitli ve zamanindayken makul bana kalirsa. Kariyer de yapilir cocuk da. Yine bana kalirsa ilk kariyer. Her seyi bir duzene koyduktan sonra maddi manevi hazir hissediyosan cocuk yaparsin. Yoksa hem o cocuga eziyet hem sana.
İkiside yapılabilir. Biyolojik saatte çok önemli. Yaşım müsaitse önce kariyer derim değilse çocuk ve kariyer neden olmasın? Yeter ki destek veren bir eş ve aile olsun.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kariyer tabi. Adam gibi erkek yok çoçuk yapınca yazık olur babalık yapmayı bilmeyen erkekler yok.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İkiside aynan da yapılabilen şeyler, ikisinide seçiyorum.