+1 yılHayır , Bu bölümler sadece bir mezuniyet bildirgesi. Sen bugün bir bölümden atanıp memur olabilirsin lisans okuyan sevgilin olamaz ya da sen mezun olduğun bölümden daha daha iyi gelir elde edersin fakat sevgilin daha iyi gelir elde edemez ama mevzu bu his şu ki ikinizde aynısınız
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah aşkına akademik eğitimi neden bu kadar büyütüyorsunuz gözünüzde? Lise mezununiyeyi, önlisans, lisans, doktora vs. bunlara göre mi seveceksiniz birbirinizi? Önemli olan birlikte vakit geçirmekten zevk alıyor musunuz, karşılıklı sevgi ve saygı var mı, tartışma sırasında ulaşabiliyor musunuz, güven var mı bunlar bakın yoksa diploma dediğin bir kağıt parçası sadece akademik başarıyı gösterir başka hiçbir göstergesi yoktur
00 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 765 cevap paylaştı.
+1 yılLisans mezunu forsu 1995 lerde kaldı. şu an eksi netlerle 150 puanla filan 4 yıllık lisans bölümü okuyabiliyorsun. Zaten lisans bölümlerinin %80 i tescilli işsizlik garantili bölümler okumaya değmez zaman kaybı okunabilecek gelecek vaat eden 8-10 bölüm var anca diğerlerini at çöpe.
70 Yorumla
+1 yılSen veya sevdiğin kişi anlayış konusunda kıtlığa giriyorsanız bence olmaz.
Eğitim seviyesiyle fark olacağını düşünüyorsanız evliliği düşünmeyin mutlu olamazsınız.02 Yorumla
Soran+1 yılBen düşünüyorum o değil.
- +1 yıl
👍👏
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
98Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Ne olacak ondan ya. Bu kadar da seviye odaklı olmayın. Eğitim seviyesi küçük bir şey. Kişilik önemli
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 38,8b cevap paylaştı.
u +1 yılfark olmaz önemli olan birbirinizi sevmeniz
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 786 cevap paylaştı.
+1 yılSen bu kafayla iyi mezun olmuşsun.
Biri 2 biri 4 yıllık üni abartmasan mı, hangi eyaletin dahiler sınıfında okumuş. Tcde artık her üni aynı önü normali mi var91 Yorumla
Soran+1 yılSağol psikolojik olarak çöküşteyim sağlıklı düşünemiyorum.
Ahlakı iyiyse, iş güç yönünden sorumluluk bilinci varsa, birlikte zaman geçirdiğinizde keyif alıyorsan, sohbet edebiliyorsanız birkaç ortak zevkiniz varsa bunların hiçbir önemi yok, maalesef Türkiye'deki üniversitelerin birçoğu entelektüel olarak insanlara pek de bir şey katamayabiliyor eğer tek problem bu ise hiç önemseme bence artık teknoloji çağındayız isteyen insan kendini bir şekilde geliştiriyor
10 YorumlaBu konulara artık takılmayın lütfen. Önemli olan sizin birbirinize olan saygı, sevgi ve bağlılığınız. Bak bende mühendislik son sınıf öğrencisiyim, sevgilim tekniker. Ailemde mesela onu küçümsüyor sen mühendissin o tekniker diye. Bununla başa çıkmaya çalışıyorum
20 Yorumla
+1 yılMesleğin nedir icra ediyor musun, sevgilin sana nasıl davranıyor bunlar önemli. Psikolojik çöküşünü neden bu şeylerle daha kötü hale getiriyorsun ki. Biraz mantıklı ol, tam tersi olsa, sen ondan çok çok fazla kazansan belki sorum olur ama evlendikten sonra evde oturacak bir kadın doktora yapsa ne olacak
12 Yorumla- +1 yıl
Evlendikten sonra evde oturan bir sürü insan var işini evden icra ediyor parayı illa sabah kalkıp kazanmak zorunda olmayan kendi işini kurmuş bir sürü kadın var önemli olan parasının olması her sabah işe gitmek değil 1 ay çalışıp 5-6 ay idare edecek para kazanan insanlar var.
- +1 yıl
Tamam bende bunu soruyorum işte
Bu tür ZIRVALIK BOK Title makam mevki ÜNVAN takıntıları
bu ülkenin insanının HASTALIĞIDIR.. Bu ülke insanların mutlulupun sevgisi kıskandıkları için abuk sabuk nedenler arızalar detaylar ve sebepler arayıp insanları birbirinden ayrımak için can atan tiplerle dolu.
Statüymüş TÜYmüş KILMIŞ.. yazık !!! armudun sapı üzümün çöpüymüş00 Yorumla
+1 yılön lisans ile lisans arasında statü farkımı :))
doktorasını yapmış bir mühendisim. devlette orta düzey yöneticiyim. akıllı, kültürlü ve bakımlı biri çıksın karşıma, isterse lise mezunu olsun. tabi sevgi saygı diğer kriterlerde lazım. Ama kariyer en son kriter olmalı
00 Yorumla
+1 yılÜzülme cicim, zaten lisanslı olanlar diplomasını liseye çevirmeye çalışıyorlar, çünkü devlet dairelerinde iş bulamıyorlar onu geçtim memurluk alımı hep lise ya da devlet dairelerinede hep lise alımlar oluyor, onun için dert etme, zaman gelecek arık diploma bile geçerli olmayacak
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTroll mü bu😂 ne statü farkı olucak bacım sen de aöften 4 yıllığa tamamlayıp lisans mezunu olabilirsin çok zor bir şey değil. Hadi desen ki ben lise mezunuyum, sevgilim yüksek lisans mezunu desen bir nevi düşünülebilir fakat her şey eğitim de değil tabii ki. Hayata aynı pencereden bakabiliyor musunuz, kafanız uyuşuyor mu, hayalleriniz neler vs. Bunlar karşındaki insanla uyuyorsa o insanla olur. Ama bu sorduğunda ciddi değilsindir umarım
20 Yorumla
+1 yılValla sadece lise mezunu olup birçok üniversiteliyi cebinden çıkaracak kadar olağanüstü iletişim becerisine sahip vizyonlu lise mezunları tanıdım. Bence diploma falan her şey değil
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılValla Sana sunu soyliyim odtulu bir muhendis olarak 2 yil bi kaptanla beraberdim dolarla maas aliyorlar güzel kardeşim egolari tavanda. Anasi babasi ilkokul mezunu, evimdeki bir tablo yuzunden herif bana kor cahilsin mk git nutuk oku dedi. Bir hafta sonra geldi ozur diledi. 2 yil oluyor yurtdisinda calisiyorum. Kendisi isini birakti orada burada.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYani Karakter onemli👍🏻
Bakin soyle acikliyayim, okulda aldigimiz egitim aslinda kitaplardan aldigimizin otesinde bir egitim, orada belli bir duzeyde kitleyle dialog icinde oldugunuz icin ister istemez sosyal icerkli, kulturel konulardada egitim aliyorsunuz. Bence iste asil onemli olan egitim bu, karsinizdaki kisi bu konularda belli bir duzeyde ise ve is hayatindadada aranizda bir ucurum olmazsa 1-2 yillik egitimin farki hic bir sakinca teskil etmez.
20 Yorumla
+1 yılVallahi ahirette sen lise mezunu Senin üniversite mezunu diye sormuyorlar Herkese aynı mezara gömüyorlar canım
22 Yorumla
Soran+1 yılOda var dhdhhd
- +1 yıl
Ha şunu bileydin
m +1 yılEvet çok önemli. Aman allahım. Sakın ha. Eğer aynı yerden mezun birini bulursan evlenebilirsin. Ama nnotlarını kontrol etmeyi unutma. Senden düşükse ya da yüksekse sakın kabul etme. Peh hey allahım sana geliyorum
00 YorumlaBuna statü farkı mı diyorsun? Sen statü farkı görmemişsin. Kendi kendini dert üretmeyi ne çok seviyor bu insanlar anlamıyorum!
40 YorumlaKadın kendini geliştirmiş biriyse neden olmasın. Ha etiket budalası bir adamsa zaten uzaklaşmalısın o şahsiyetten derim. Narsist bir kişilikse aynı seviyede olduğu kadını bile aşağılayabilir..
10 Yorumla
+1 yılAt statüyü bir tarafa. Kültürlen. 2 yıllık 4 yıllık bir yana işinde kim gerçekten kendini geliştrebiliyor o önemli. Özgüven ve kültür der susarım
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBunu düşünecek kadar nazik ve ince düşünceli bir insansın. Eğitim üniversitede okuduğun bölümden ibaret değildir. Sen eğitimli ve kültürlü birisin, o yüzden aranızda statü farkı olacağını sanmam.
02 Yorumla
Soran+1 yılHerkes bana bu kafa ile nasıl mezun oldun diyip çok kırıcı yazılar yazdılar… Çok teşekkür ederim❤️
Cevap sahibi+1 yılRica ederim ☺️💜 . Umarım sevgilinle hep mutlu olursunuz.
- Eğitim & Kariyer konusunda 361 cevap paylaştı.
+1 yılÇook vaaarr. Biriniz de ön yazıyor sadece. 😂😂 biriniz uzay astronutu olup uzayda deney yapsa ne olur ki? Evliliğiniz de para mı belirlecek herşeyi yoksa? Para ile mutluluk olabilir mi hiç?
00 Yorumla
+1 yılNeden sorun olsun ki, çok bir fark yok. Ayrıca tam tersi olsaydı daha mutsuz olurdun. Erkekler, eşlerinden daha güçlü olmayı güvenli bulur ve daha çok bağlanırlar. Kadınların , statü olarak yüksek olmasını erkekler pek sevmeyiz. Kadınlarda, kendi statülerinden düşük erkeklere arzu duymaz.
İlişkiniz gayet mantıklı ve oluru var her iki taraf için. dert etmeyin.
00 Yorumla
+1 yılSuanki 4 yıllık mezunları da tıp avukat psikolog ya da üniversite de hoca falan değilse neredeyse en düşük memur maaşı kadar alıyor ya da max 28falan
00 Yorumla
+1 yılBence olmaz. Yani kadın genelde bunu düşünmez. Eger erkek 2 yıllık mezun olsaydi emin ol ki takar ve yansitirdi bunu. Erkeklerde statü farkı önemli genelde. Yani karşılaştıklarımda diyeyim. Eger sana karşı herhangi bir davranışından küçümseme tarzı şeyler söylemler olmadıysa takılma. Ayrıca şimdi 2 4 yıllık olayı kalmadı. 2 yilliklar 4 yilliklarfan çok daha fazla maaş da alıyorlar.
00 YorumlaNiyeki dünyayı mı kurtaracaksınız türkiyede dahi ler işsiz ilk okul mezunları sio ya da aşk olmuyormu diplama olmayınca veya sevgiye mi engel bir eksik olunca bu kafalara kafam basmıyor
00 Yorumla
+1 yılBebeğim Ne statüsü kalbinde ona karşı muhabbet var mı Ona bak Boş ver diplomayı aileler Uyumlu mu ona bak merhametli bir kalbi var mı ona bak inancı var mı ona bak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBölüme bağlı şimdi kuzucum mesela sen anestezi o işletme mezunuysa sen 1 öndesin, o tıp sen atıyorum dış ticaret mezunuysan ama kalpleriniz birse önemseme bunları sana olan sevgisine aşkına bak
12 Yorumla
Soran+1 yılBu yorum beni etkiledi
Cevap sahibi+1 yılÇok teşekkür ederim kuzum 💗💗💗
Ulan ne dertler var misal ben ilkokul mezunuyum sevgilim de yüksek lisans yapmış ama sevdik misal yani 😂😂😂
10 Yorumla
+1 yılKnk o bir şey mi lise mezunuydu canımızı yakıp gitti. Statüden ziyade okunan bölümün insani değerleri ne kadar geliştirebileceği
11 Yorumla- +1 yıl
Canın sağolsun kurtulmuşsun
kahkaha attım manyak mısınız ya. çok falan olmaz hahahha
13 Yorumla
Soran+1 yılGülme ya valla cok kafama taktım :((
Soran+1 yılBesyo
+1 yılolur çok büyük olur şu an ki çoğu üni'de tek farkı 2 sene daha hoca görür başka bir şey fark etmez
00 YorumlaKızım üniversiteye gitmemiş olması bile çok güzel olurdu maalesef Türkiye'de okumayıp işe ne kadar erken atılırsan o kadar iyi oluyo
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 499 cevap paylaştı.
+1 yılTam tersi olsa hani belki derdim ama erkeğin statüsünün kadın ile aynı veya bir tık üstü olması normal bence
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 619 cevap paylaştı.
+1 yılKarşıdaki bireyin size sevgisi ve değer vermesi önemli. Eğitimi, siyasi görüşü veya dinî görüşü önemli değil.
00 Yorumla
+1 yılAşktan, sevgiden, anlaşmaktan birbirininizi tamamlamaktan haber ver :) statü mevki v. s gelip geçici
00 YorumlaHayır yok. Statü ayrıca sadece bununla ölçemezsin. Fikirler ve dünyaya bakış açınız daha önemli bence.
00 Yorumla
+1 yılUla bu nasıl statü farkıdır loo? Davul bile dengi dengine!! Ayrılın siz bence
03 Yorumla
Soran+1 yıl:(
- +1 yıl
İşte verdiğin bu tepki gibi bu sorunun cevabı bürütüs
Soran+1 yılSağol
Bunlar bahane kuruntu insan sevdikten ve istedikten sonra çöpçüde olsa çoban da olsa alır tüm mesele istemekte
00 YorumlaKadın için sorun olmaz. Ben de doktoralıyım; eski manita lisans mezunu. Hoşuna gidiyordu. Sorun etmezseniz, sorun olmaz.
00 Yorumlaİki yıllıkların atanma ihtimali 4 yıllıklardan fazla bilgin olsun.
11 Yorumla- +1 yıl
Reklamcılık gibi saçma sapan bir lisans bölümü okuyacağına mantıklı bir önlisans bölümü okumak daha karlı
+1 yılİlkokul mezunu bir firma sahibi çalışanlar okumuş ne olacak şimdi😁😁😁
10 Yorumla
+1 yılArada çok uçurum var nasıl kapatacaksınız siz bu arayı 🤯😅🤦🏻♂️👑
10 Yorumlane fark eder önemli olan karekter meselesi sevgi saygı kalpte olan imandır
00 YorumlaDünyanın ilk 500 üniversitesinin birinde okumuyorsanız önemi yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSimdi onlisanslar daha kolay ataniyor ayol lisans onlisans ayrimi pek kalmadi sahsen tıp veya muhendislik bolumleri okumadigi sürece ayni bence pek farki yok. Hatta ogretmenlik okuyan arkadaslarim hep işsiz şu an atanmayi bekliyolar. Ama geçtiğimiz senelerde tibbi dokumantasyon onlisans bolumu 65 kpss puani ile atama yapti. Yani onlisansmis lisansmis artık pek fark etmiyor. Bolumun guzelse önlisans daha iyi
00 Yorumla
+1 yılhayır normal ama kitap okuyup kendini geliştir
00 Yorumla
+1 yılStatünün bir önemi varsa sizin için sevmiyorsunuz bayan..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılLisans çok mu iyi? Puanı onlisansa göre yuksek olabilir. Ama şu an lisans mezunları bile önlisans mezunları gibi zor iş buluyor. Artık bunların diplomanın bir önemi yok. Çok iyi bir bölüm okumuyorsan. Veya babadan zengin-torpilli değilsen. İkisinin de çok bir farkı kalmadı.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılNe alakası var bitir bi aof hatta 2 aof bitir 2 lisans diploman olsun ne olacak yani
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılLisans mezunuyum ve en fazla lise mezunu biriyle evlenmek istiyorum.
00 Yorumla Sanki biri ceo digeri memur
Ki boyle olsa bile bisey olmaz.
00 YorumlaDaha önce de bu soruyu sordun. Saçmalama sanki adam astronot 😂😂
00 Yorumla
+1 yılİdeal bir durum. Neden statü sorunu olsun ki.
00 YorumlaGörende biri ilk okul terk öteki doktora mezunu sanır 🤣
00 YorumlaStatü farkı çok degil. O yüzden bir sorun olacağını sanmiyorum
00 YorumlaKadınlar takıntılı olur da erkek için statü önem arz etmez
00 Yorumlaİlköğretim değilsin sonuçta niye bu kadar takıldın ki.
00 Yorumla
+1 yılUyumayan konuşmak isteyen olursa yazsın biraz kötüyüm de duygusal anlamda? 🥹
00 YorumlaÜlkede üni okumuşsun okumamışsın bir şey fark etmiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen lisans sevgilim lise mezunu maşAllah karakteri çok güzel yavrumun o yüzden çok önemli değil. Üniversite okuyan bilir karakteri çok az düzgün insan var maalesef.
00 Yorumla
+1 yılYaw ne alakası var statü farkıyla awq
Boş boş dertler çıkartıyorsunuz başınıza
01 Yorumla- +1 yıl
sevdiniz mi? evet.
İkinizde işinizde gücünüzde veya hedefiniz var mı? var
Bitti boşkoy gerisini
- Devamını Gör (139)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri