Selamlar, Ben Emir. Geçen hafta zaten sormuştum: Temeli iyi olan birisi için 5 ayda 40.000 yapılabilir mi?
Geçen haftadan beri günde 5-7 saat çalışıyorum. 25 netten 60 net'e çıktım ve matematikte 345'i yarıladım. Ayrıca her dersten özel ders alıyordum zaten hocalarda tekrar ediyor tyt yi, 30 gün sonra AYT ye başlayacağım, sizce 40.000 yapabilir miyim? Yetişebilir miyim? çok mu geç kaldım?
Geçen haftaya kadar 1 dakika bile kitap açmayan birisi için iyi bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'ni istiyorum, ancak ücretli bir seçenek için sıralamam yetmezse, 70-80 bin sıralamayla Sabancı Üniversitesi'ne girmeyi hedefliyorum.
Sizce YKS'ye kadar kendimi 40.000'lik bir sıralama için hazırlayabilir miyim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kanka benim temelim var 2 yıldır kitap açmamama rağmen tyt den 50 net yapıyorum. Sınava ben de yeni çalışmaya başlıycam ama bende ders çalışma isteği hiç yok. Zaten o istek olsa şu anda tıp öğrencisiydim. 40k sıralama çok zor ama imkansız da değil. 5-7 saat çalışmak kolay değil. 5 ay böyle devam edebilirsen yaparsın. Ben 100k sıralama yapsam yeterli benim için. Bakıcam. Umarım kazanırsın.
Valla kankam bende de yoktu babam koç girersen mercedes c200, sabancı girersen a200 dedi şu an tam gaz çalışıyorum
Şuanda başlasan osura osura girersin 90-100k 3 saat falan çalışma ile.
Kanka e200 alsın almışken ya ahahshah. Ben de ehliyet alacak parayı bulamıyorum işte. Umarım kazanırsın.
En iyisini diliyorum senin içinde, moralini yüksek tut yarın başla bak :).
Kanka borcum vardı biraz onu ödeyebilmek için yazdan bu yana çalışıyorum. Cumartesi günü istifa ettim. Yarın başlıycam zaten. Eczacılık veya mühendislik istiyorum. Sence hangi mühendislik daha mantıklı? Orta seviye bir üniversitede okuycam ona göre yorumlarsan sevinirim.
Atılım veya başkent, inşaatı geç, yazılım veya bilgisayar çok mantıklı değil koç odtü sabancı vs dışı, makine veya elektrik elektronik önerebilirim.
Tam senin gibi düşünüyorum ben de. Ee veya makine yazıcam. Eczacılık olur umarım ya. Kendi yerimi açmak istiyorum. Mühendislikte daha çok kişiyle muhatap olacaksın çalışma ortamında. İnsanlarla uğraşmak yıpratıyo adamı. Eczanede bi nevi esnaf gibisin. Başına buyruksun.
Doğru evet, hem eğer kendi yerini açamazsan bile illa iş bulabilirsin eczacılık alanında, babamın şirketi yazılım üzerine aslında sadece üniversite hayatı yaşamamı istiyor öyle bir üniversite okuyayım maaş alayım falan mevzusu değil benimki bakalım 5 ay sonra tekrar yazarım buraya meraklanırım ne yaptın :)
Benim okumaktan başka çarem yok. Mühendislik kazansam bile ömür boyu bu işi yapacak değilim. Biraz birikim yapıp kendi işimi kurucam. Belki de bütün birikimimi birkaç gün içinde kaybedicem ama tekrar deniycem. Maaşlı işler kölelik gibi geliyo bana.
Kendini belli bir ücret karşılığında kiralıyosun aslında. Bu başka bir mesleği çağrıştırıyo bana : )
Aynen öyle dostum, ben şanslıyım hayatım boyunca birinin altında çalışmayacağım, fakat ingilizce, ispanyolca yabancı dil bilirsen iyi olursun, mavi diplomalı bir üniversiteye gidersen avrupaya kolayca yerleşirsin türkiyede 30k try maaş alacağına avrupada 4 5k Euro maaş alır refah içinde yaşarsın, kendi işini kurman daha kolay.
Selam ilk gün nasılsın geçti, bugün kendimi aştım tam 450 soru çözdüm denemem 1.5 haftada 35 net den 75 net oldu ne olduğunu ben bile anlamış değilim
Konu çalıştım sadece kanka. Türkçem kötü dil bilgisi çalıştım.
Selam dostum bir gelişme var mı, matematik netlerim 6-9 dan yaklaşık 30 seviyesine çıktı, Kimya ve fiziğe bastırıyorum, Türkçe sabit 30 net oluyor zaten
Selam, uzun zaman oldu, nasıl gitti yks ye sayılı günler kaldı
Ayt netim 70 e dayandı, tyt netim 100 civarında sanırım başaracağım, 4 aydır günde min 8 saat çalışıyorum
Yaparsın sen sadece çalış düşünme sıralamayı kendimin en iyisini yapacağım diye düşün farkı göreceksin
Benim ikinci üni için 100 k lazım