2018 yılında Uluslararası Ticaret (İngilizce) bölümünden mezun oldum. 3.61 ortalamam var ve bir inşaat firmasının çağrı merkezinde 2.5 yıl, global bir yapı malzemeleri firmasında 1 yıllık yönetici asistanlığı deneyimlerim var. Artık bu alanda özel sektörde pek yer almak istemiyorum ama akademik de düşünüyorum. Kazanç az geliyor, nereye girsem asgari alıyorum ve yükselemiyorum. Ben de yazılım öğrenmeye önce algoritma sonra C# ile başlamaya karar verdim. Yarın yazılım kursum başlıyor. Sizce kendime düzgün bir zaman planlaması yapıp yazılım öğrenirken yüksek lisans için de hazırlanabilir miyim? Hem çalışıp okul okuyan insanlar da görüyorum. Zaman yönetimi mi giriyor devreye bu noktada? Yoksa sadece bir yol seçip temiz ilerlemek mi önemli? Kariyer danışmanlığı alsam sizce sorularıma cevap bulabilir miyim? Kafam biraz karışık. Yazılım öğreniyorum merak da var ama bir rahatsızlığımdan dolayı yavaş öğreniyorum biraz. Ya da 1-1.5 yıl yazılım öğrenip sonraki dönemde yüksek lisansa hazırlanmak mı mantıklı? Yani aşama aşama mı halletmeliyim yoksa aynı anda götürülebilir mi?
Teşekkür ederim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bu güzel düşünce yazılımı sana şiddetle tavsiye ederim bir ara ben de öğrenmek istedim hala istiyorum ama kendim yapamiyorum zorlanıyorum sen kursa gidebiliyorsun benim öyle bir durumum da yok cevremde yazılımcı da yok ikisini de yapabilirsin yazılım zordur tabi cok ugrasacaksin hem ingilizcen de var ingilizceyi ogrendiysen bunu hayli hayli yaparsın zaten
Öyle değil mi hatta akademik düşünüyordum hala da düşünüyorum bazen geç kalmış gibiyim ama yaşıyorsak umut var 27 yaşındayım 2. plan olarak ama yazılımdan sonra o planda var yazılım daha gelişime açık ve maaşlar da daha iyi. Umarım yapabilirsin sen de ama kurs şart değil diye duydum öğrenmeyi öğrenmek gerekiyor kendi kendini 1-1.5 sene yetiştiren insanlar da var sen de yapabilirsin.
Hic bir sey icin gec degil ben de 32 yasindayim senin yaslarin da bir deneme yaptim ama olmadi biraktim o zaman duzguncene baslamis olsaydim su anda yazilimciydim ama olmadi kurs onemli degil internette videolar dolu ama tek basima yapamiyorum sorun orada bilen birisi olsa yanimda öyle de olur tekrar baslayacam ama nssil yapacam hic bilmiyorum
tabi ki geç değil istedikten sonra her şey olur ben matematikten ortaokulda lisede nefret ederdim yapamazdım üniversitedeki hocam sevdirdi bana. O sırada keşke matematikle ilgili bir bölüm okusaydım dedim Şimdi formülleri ve algoritmayı gayet iyi algılayabiliyorum. Önemli değil kurs ama biraz öz-disiplin giriyor bende devreye kendimizi zorlayıp çalışınca zevkli hale getirince oluyor ben mesela akılda kalması için kod bloklarını deftere not alıp oradan da tekrar ediyorum akılda kalıcı oluyor. Umarım yakın zamanda öğreten bir yer bulursun workintech diye bir yer var alan dışı olduğum için kabul etmediler ön görüşmeye sınavlara falan bir bak istersen. Bir de bilen birisi olması tabi önemli ama gerçekten istersen başarabilirsin önce ne alanda ilerleyeceğimize karar vermemiz gerekiyor bence sonra ona göre bir yol çizmemiz. Ben mesela oyun programlama düşünüyordum c# ı denk geldi diye öğreniyorum BTK Akademi derslerinden. ERP programı, web sitesi tasarlamak gibi fikirlerim de var ama burada ne kadar çok projen olursa o kadar gelişiyorsun. Umarım senin için de hayırlısıyla başarı yolları açılır. Bir de aktifte bir işte çalışırken zorlanıyor insan ben çalışırken öğrenemedim yapamadım lojistikte. Çok aktif sosyal biri de değilim sadece bilgiye önem vermem ortaya çıkıyor o da işe yaramıyor.
Neyi seviyorsan o alandan gitmen gerek. Yazılımı sevmiyorsan sana çile gibi gelir. Hatta buna ek olarak yazılımda senden daha iyi kişilerle karşılaşırsan ciddi motivasyon kaybına uğrarsın ve başarısız olursun.
evet önce kendini tanımak gerek. Kariyer danışmanlığı alsam belki daha çok bu yolu bulabilirim ama emin değilim.
İyi bilgisayar kullanıyor musun, hızlı klavye kullanıyor musun, gururlu bir insan mısın, asosyal bir insan mısın? O zaman tam bir yazılımcı olarak doğmuşsun demektir. Çünkü bilgisayar başında saatlerce oturacaksın ve bug çözeceksin. Bunlar gözünü korkutmuyorsa yazılım üzerinden ilerleyebilirsin.
İyi kullanıyorum, hızlı klavye yeteneğim de var. Aynı zamanda asosyalim. Çok teşekkür ederim :)
Rica ederim. Bence yaparsın o zaman, İngilizce bilmen de çok büyük bir artı yazılım konusunda.
evet C1 seviyesinde o da avantaj sağlar matematikten gözüm korkuyordu ama korkulacak bir matematik de yok anladığım kadarıyla. TM-1 çıkışlıyım yabancı değilim ama üstün matematik yeteneğim de yok.
Matematik konusunda korkman gereken bir şey yok. Benim de matematik iyi değil ancak ben de yazılımcıyım. Oyun, mobil uygulama, web alanında yazılım geliştirme yapıyorum.
Çok iyi o zaman orta düzeyde benim de harika değil umarım iyi gider. Bir hedef belirlemek gerekiyor değil mi öncesinde hani şu alanda ilerlicem diye. Daha sağlıklı olacağını söylüyorlar Bir yol çizmek için.
Aynen, en çok hoşuna giden alandan başlayabilirsin ama daha kolay iş bulabilmek için hepsini öğrenmen daha sağlıklı. Yine de web, mobil ve oyun geliştirme alanlarından en çok sevdiğinden başlamalısın.
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için bugün kursum başladı inşaallah iyi olur