Maalesef bir çok kurum ve kuruluşlarda bunlara belediyelerde dahil AÖF'te okuyan öğrencilere eğer SGK dan herhangi bir gelirin varsa yani bir yerde çalışıyorsanız ya da yetim aylığı gibi SGK dan bir şekilde aylık alıyorsanız sizi öğrenci olarak kabul etmiyor ve öğrenci indiriminden sizi faydalandırmıyor. Bu maalesef bir çok şehrin belediyesinde böyle belki farklı şehirlerde uygulanmıyor olabilir. Bu örgünde okursanız tam tersi yaşınız kaç olursa olsun ister SGK da kaydınız olsun ister 2 işte birden çalışın sizi öğrenci olarak kabul ediyor ve tüm indirimlerden faydalandırıyorlar. Yani bu şekilde bir kolayını bulup AÖF okuyanları devre dışı bırakmışlar. Yine bildiğiniz üzere devlet cep telefonu, tablet ve bilgisayar alımında örgünde okuyanlara bu hakkı tanımış ve yaş şartı koymuş AÖF'te okuyanları buna dahil etmemişti. Bu şekildeki uygulamalar sizce bir ayrımcılık değil mi?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
İstanbul da bana engel yok, aof için İstanbul kart tan yararlanıyorum. Ancak sağlık sistemini bilmiyorum
O zaman farklı şehirlerde farklı uygulamalar mevcut buda bence eğitimde ayırımcılık gösterildiğinin bir kanıtı...
Evet katılıyorum, kesinlikle var.
Evet kesinlikle ayrıca bu anayasanın eşitlik ilkesine de aykırı bir durum...
AÖF okuyan biri olarak kesinlikle hiç birşeyden yararlanmama onu geçtim ücretleri o kadar arttırıyorlar ki bazen diyorum örgün de okusaydım daha yararlı olurmuş imkan olmayınca da böyle süründürüyorlar ne bir destek ne bir yardım öğrenci değiliz okumuyormuşuz gibi davranıyorlar üzücü...
Evet sonuna kadar katılıyorum söylediklerinize...
Açıköğretim üniversitesi hakkında bişey sorcam yazabilir misin bana