İkisinin de kendine has artı ve eksikliği var o yüzden çok arada kaldım hosteslik mi öğretmenlik mi
İngilizce Öğretmenliği
Kabin memurluğu
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İkisinin de kendine has artı ve eksikliği var o yüzden çok arada kaldım hosteslik mi öğretmenlik mi
İngilizce öğretmenliği ve kabin memurluğu, her ikisi de kendine has avantajları ve dezavantajları olan farklı mesleklerdir. İşte her iki mesleğin bazı artıları ve eksileri:
İngilizce Öğretmenliği:
Avantajları:
Dezavantajları:
Kabin Memurluğu:
Avantajları
Dezavantajları:
Her iki meslek de kendi içinde farklı beceriler ve yetenekler gerektirir. Hangi mesleği seçeceğiniz tamamen sizin kişisel ilgi alanlarınıza, yeteneklerinize ve hedeflerinize bağlıdır. Her iki mesleği de daha ayrıntılı olarak araştırmanız ve belki de her ikisinde de staj yapmayı düşünmeniz faydalı olabilir. Bu, hangi mesleğin sizin için daha uygun olduğuna karar vermenize yardımcı olabilir. Her ne olursa olsun, seçiminizin sizin için en doğru olanı olmasını dilerim! 🍀
Hosteslikte gece gündüz olmuyor fazla nöbetçi olduğun günlerde işe gitmiyorsun ama biri rahatsızlandı ya da bir nedenden gelemedi vs nöbetçi olduğun için ani olarak çağırıyorlar. yurt dışı uçuşlarında zaten duruma göre bir kaç gün orada kaldığın oluyor ama onda da otelden fazla uzaklaşamıyorsun bir anlamda hayatın yollarda geçiyor. Bir de düşük basınca çok maruz kaldığın için rahatsızlık riski de artıyor. Kolay değil belli bir mesai saatinin olmaması. Artı olarak bakımlı olman lazım kıyafet saç performans puanını etkiliyor bunlar.
Çok yorucu evet uzun süre yapamaz benin gibi biri konfor seviyorum
gece 3 de çıkman lazım 1:30 gibi kalkıp hazırlanman lazım üniforman ütülü olacak bakımlı olacaksın. Kilon sabit olmalı kilo almayacaksın. Hostes flörtüm vardı oradan biliyorum o yüzden seçerken mesleği artılarına eksilerine bakarak seçmekte fayda var. O zaman İngilizce Öğretmenliği daha iyi bir meslek olabilir senin için
Bence öğretmenlik daha güzel tatilleri çalışma saatleriyle ama hostesler hem geziyor hem iyi para kazanıyor bu yüzden hoşuma gidiyor meslek olarak ama tabi bu arada çok yoruluyorsundur tahmin ediyorum. Staj yaptığım okulda Öğretmenler haftada 3 gün tatil yapıyor diğer günlerde en geç 2.30da mesaileri bitiyor yazlar desen boş. Ama maaşı hostes kadar yok
Evet maaş bakımından daha iyi belki ama sosyal hayat namına bir şey bırakmıyor. Gittin otelden uzaklaşamazsın kabin şefi herhangi bir durumda çağırabilir. Otelde geçirdiğin zaman mesaiden sayılıyor.
Merhaba, ben askerdeyken bir arkadaş vardı. İngilizcesinin üst seviyede olduğunu ve kabin memurluğu için başvurduğunu söylemişti. Asgari ücret o zamanlar 3 bin lira civarıyken 12-13 bin lira kazandığını söylemişti yani meslek olarak da prestijli bir meslek olduğunu belirtmişti. İngilizce öğretmenliği yapabilecek kadar iyiyseniz kabin memuru da olursunuz zaten. Dil konusunda da sıkıntınız olmaz. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Cevap
4Cevap
Çalışma koşullarını göz önüne alırsak İngilizce öğretmenliği tabi ki.
Sabit bir yerde vaktini her yöne sekillendirebilirsin
Hostes olup zorlananlar var ama şu vsr bir yerler görme şansın olur yoruucu olur olmasına
Sen yoruculugu göze alırsan sorun olmaz
Aynı soruyu ben de sordum geçen aylarda ben de bilmiyorum ya hangisini secicem
İngilizce öğretmenliği bi ömür yapılabileceğimiz bir meslek onca tatili çalışma koşulları saatleri gerçekten makul. Hosteslik 2-3 yıldan fazla yapılmaz bence. Hani belki heves almalık yapabiliriz. Çevrendeki insanlar daha güzel genç kafa olacak, öğretmenler odasında karşılaşacağın tiplerden çok daha eğlenceli. Dünyayı gezip eğlenip zorlanmaya başlayınca bırakılabilir çünkü gercekten gözüktüğü kadar kolay değil yol insanı gercekten yoruyor özellikle havada, hastalıklar şu bu düzensizlik burn out fazlasıyla yaşatır. Ama bir yandan maaşları da güzel. İyi yönleri harbi iyi kötüleri de harbi kötü bana göre
Ben olsam kabin memurluğu seçerdim. Hatta bir dönem düşünmüştüm de.
Hosteslik çok daha havalı duruyor ama çalışma şartlarını düşünürsek ben öğretmenlik seçerdim
Hiç düşünmeden elt oku mis gibi
Okudum bile mezun olucam bu yıl
Kabin Memurluğu derim Net, Şahane Hayatım dizisi gibi zengin bir erkek bulup hayatını yaşayabilirsin güzelim kazandığın ucubenin parasıya umarım beni de görürsün hee jsjsjnska
Hiç zengin erkek kovalayamam valla, ben devlet memurluğundan devam hehe
kabin memurunun yaptığı işin tanımı hizmetçiliktir. Öğretmenlik ise adı üzerinde. İkisi de helal. Karar senin.
Helalmiş :D tsk onemli ayrinti icin
KPSS dusunuyosan tabiki ingilizce öğretmenliği
Hosteslik
Pardon benim koltuk yerinde yok, yanınıza mı oturacağım şimdi
O kısımlar dolu. Sizi kokpite alalım
Uçur diyorsun yani
Hoş ben kalkana kadar kucağınıza da oturabilirim
Kokpit sıkıntı olmasın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?