Kankalar benim yas 20 ve okuyorum. Okulu bırakıp ticarete atılsam pişman olur muyum?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Okulu okusan da olur okumasan da ona bi şey diyemem de 20 yaş bence ticaret için çok erken bi yaş. Nitekim henüz çok tecrübesizsin. Bu kadar erken Yaşta bu işlerin içine girersen kurtlar sofrasına düşersin seni ham yaparlar neticede batarsın. O yüzden direkt ticarete başlamak yerine evvela gelecekte ticaretini yapabileceğin ve o işten para kazanabileceğin bi meslek öğrenmek bence daha iyi bir başlangıç olabilir. 2-3 sene çalışırsın. O işin herşeyini en ince ayrıntısına kadar öğrenirsin ondan sonra. Olabilir.
010 Yorumla
Soran+1 yılHayır gayet ideal yaşım hatta geç bile kaldım
Kaçta başlayacağım 30 da mi
Soran+1 yılPara bulurum bi şekilde
Soran+1 yılAilemden ödünç alırım
Soran+1 yılOlumlu düşün
Soran+1 yılBelki de sengin edeceğim
Soran+1 yılNe yaşsam yasa
En İyi Cevaplar
+1 yılAslında doğru bir karar gibi duruyor günümüz şartlarında eğer ki okunan bölüm çok büyük bir bölüm değilse yani tıp vs. Ticaret yapılabilirse hem ekonomik hem iş açısından daha iyi gibi gerçekten. Bunu bir memur olarak söylüyorum... Şimdi ki gençlere de tavsiye ediyorum eğer dediğim şartlar olmuşsa. 🙄
04 Yorumla
Soran+1 yılNe ticareti yapsam abi
- +1 yıl
Yani bu senin potansiyelin olduğun tarafların varsa onlara bağlı şimdi sana şuna git buna git diyemem tâbi bulunduğun şehirin piyasası, durumu da buna bağlı değişir o. Ama ticaret ticaret ise durumun gayet iyi olur.
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yıldurma atıl yaşımız aynı ben şu an bıraktım ve başladım küçük bir ev aleti var aliexpreste 5 dolardan alıp 8 dolara satcam 2 dolar kargo ücreti çıkarıyorum yakın illlere 89.000 ürün satışından 712.000 dolar hafif gelir vergileri de taxları da düşünce bana kalan 600 civarı
08 Yorumla
Soran+1 yılNereden satıyorsun kanka
- +1 yıl
ebay aliexpres
- +1 yıl
şu an satışlar durgun olsada evelallah devamke
Soran+1 yılÇok iyi
- +1 yıl
takip et anlatıyım
Soran+1 yılŞirket kurdun mu
- +1 yıl
şirket kurup batacağıma tek devam ederim daha iyi
Soran+1 yılYazdım
Bence olmazsın daha çok para var
Maaş olunca bi şey alsan diğeri kalıyor
Benim oğlum var babası liseden sonra ticaret yapmasını istiyor
Ayrıldım ben eşimden ama adamın 4 arabası 3 dükkanı aylık 100 bin lira kazancı var
Sen hesapla26 Yorumla
Soran+1 yılNe iş yapıyor
Soran+1 yılSen ne iş yapıyorsun
- +1 yıl
tuttum elini merak etme devam edicez
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
72
Cevap
86Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılpişman olursunuz bence
00 Yorumla Ticarette başarılıysan zaten okumana gerek YOK , etraf üniversiteyi bitirmiş işsizlerle dolu.. bu hayatta önemli olan esas konu ticarettir.. okulda öğretilmeyen şey.
Okulda insanlara traş boş şeyler öğretiliyor sırf zaman doldurmak için , ben kendi açımdan şuanda fog (c) log (x) vs vs ne halta yarıyor bana ne faydası var bakıyorum.. hiçbir faydası YOK , benimle alakalı değilse aklımı neden boş boş şeylerle doldurdular?
Belli bir seviyde bilgin tabi olmalı hiçbir şey bilmeden olamaz , temel matematik çoğrafya tarih vs ama ötesinde fazlası bu zamanda okullar artık öğrenme yeri değil sosyalleşme ve ortam yerine dönmüş durumda, internetten aradığında hertürlü bilgiye ulaşabiliyorsun. Öğretmenler mi? onlar kitaba göre öğretiyorlar merak ediyorsan al kitabı oku , ayrıca bir konud auzmana olan bir kişi özel sektörde iş bulamadığında öğretmen oluyor ve anlatıp duruyor.. Ticarete atılacak imkan varsa ve ilerid eışık görüyorsan hemen başla.. ama bir mal ürün fiziki birşeylerin ticaretinden bahsediyorum..19 Yorumla
Soran+1 yılPeki ne ticareti yapabilirim
- +1 yıl
Bu konuda senin ilgin ne yondeyse ona yönel. Ben kitqplarla ic ice oldugum icin kitap satiyorum internetten. Maddi olarak biraz palazlanabilirsem hemen evimin bir odasini ofis olarak gosterip satisa kayitli olarak devam etmeyi planliyorum. Internetteki bazi insanlarda da sunu goruyorum, gratiste watsonsta bazen %50 %60 indirimli urunler oluyor ya. Aliyorlar 150 liraya 200 liraya o urunu, normalde satisi 400 civrinda. Bunlsr satis uygulamalarina koyuyor 250 ye 300 e mesela. Istanbuldaysan mahmutpasaya gidip toptancilara gidebilirsin mesela, şal filan satan var oyle. Bir keresinde bieinde denk geldim, Tekstillere gidip defolu urunleri aliyor, terzi dukkaniyla karsilikli dukkani varsi bu kisinin, bende o terziseyken gordum duydum. Sonra defolu urunleri bu gittigim terziye verip defolu olan kisimlarini duzelttirip, o zamanin parasiyla 100 liraya satilan pantolonlarini 20 ye filan aliyordu, tadilat ucreti olarak da 5-10 lira verip uygulamalarsa 70-80 e satiyordu
Soran+1 yıl@pinarzengin1 o ürünlerden ayda kaç tane satılır ki
Ben 3-5 bin kazanmak değil ayda 150-200 bin kazanmak istiyorum- +1 yıl
Ayda 150-200 bin kazanabilmek icin drosshopping mi ne oyle birsey yapman lazim. Onun icinde okulunu birakmana gerek yok, internet uzerinden yapilan birsey
- +1 yıl
Aytica oyle hemen 150 binler kazanamazsin. Bugun bir dukkan acsan bile 6-7 ay sonra kâra gecmeyr baslar. O zamana kadar yapilan masrafi o kadsr ayda anca cikariyorsun. Bir dukkan acayim dersen en az 150 bin lira civarinda para olmasi lazim elinde. Eee kafe acsan 150 bin bile yeterli gelmez cunku fukkan kiralari caddesinden caddesine gore degisir.
Soran+1 yıl@pinarzengin1 300 bine kadar sermaye bulurum
Yeter kü vana kar getirsin- +1 yıl
Aklinda eger kafe varsa, buyuk bir dukkan ve insan grcisinin en yogun oldugu bir bolgede kafe acabilirsin. İş dunyasi en kotu ogle yemegi icin kafelere ihtiyac duymakta. Ee haftasonu bulusmalari gece bulusmalari vs para kazandirir. Yoresel bir yer acayim dersen yaz kis insanlarin akin ettigi bir yer olmali. Antalya gibi ya da kültür turlarinin yogun yapildigi bolgeler filan.
Acacagin dukkan giyim uzerine olacaksa ya franchise olmasi lazim ya da yine buyuk bir dukkan tutup icini kadin erkek giyim uzerine ve aksesuar olarak kullanilacak her turlu urunu (canta, atki, sapka vb) koyman getekir.
Ayrica ne is yapacaksan hepsiburada, trendyol, trendyol yemek, yemeksepeti, migros yemek vb uygulamalarda isletme uyeligi acman senin yararina olur.
Soran+1 yıl@pinarzengin1 artık her şey internette Kısacası
Alışveriş falan da
Özellikle kiş günlerinde
+1 yılTicarete atilmak icin okulunu birakmak zorunda degilsin ki! En kötü bie sureligine dukkan acmadan, sahis şirketi filan kurmadan belli bir seviyeye gelirsin internet sayesinde. Okulun bitene kadar belli bir meblag yaparsin elindeki parayi ve okul biter bitmez gerekli evraklarla ugrasip şahış şirketi kurarsin
18 Yorumla
Soran+1 yılNe ticareti yapsam
- +1 yıl
Sana gore degisir bu. Mesela ben kitap satiyorum. Tabi Şu an sadece kendi capimda. Bazi zamanlar kitaplarin hepsi giderken bazen aldigim kitaplar birkac ay bekliyor. Ama tabi elimde az kitap olmasinin da etkisi büyük. 15-20 kitap var Şu an . Daha fazla kitap olunca daha cabuk satis olabiliyor. Kiyafet satisi, makyaj malzemesi, ikinci el ürünlerin satisi olabilir. Tabi biraz cevrendeki ve internette nelerin cabuk gidip gidemeyecegini, her ne kadar cabuk satilmasa bile satildiginda yine iyi para kazandirabilecek ürünleri belirlemen lazim. Bir de satis uygulamalarinda da aktif olman lazim. Ayni zamanda telegram kullaniyor musun bilmiyorum ama telegramdaki satis gruplarina da girmeni tavsiye ederim. Bir de yurtta mi kaliyorsun eve mi ciktin?
Soran+1 yılAilemle yaşıyorum ben
Ama çevren geniş değil
Soran+1 yılÇevrem
- +1 yıl
Çevrenin geniş olması cok sorun degil. Bwnimde genis degil ama iyi kotu satis yapiyorum. Yani ticaret yapmak icin taninman veya bulundugun bolgenin insan yogunlugunun fazla olmasina gerek yok. Internete girebildigin hee yerden artik ticaretle ugrasabilir konumdasin. Benim tavsiyem, okulunu birakmadan birseylerle ugrasman. Artik drosshopping tarzi seylerle mi ugrasirsin yoksa internet uzerinden kendin mi birseyler satarsin orasini bilmem ama okulla birlikte internet uzerinden ticaretle ugras.
Soran+1 yılE ticaret yap diyorsun okulla birlikte
- +1 yıl
Tabi ki... artik gunumuz internet dunyasi. Internetsiz yapilan her is yarim kalan iş gibi.
Soran+1 yılHaklıskn herkes oradan tanıtıyor galiba kendini
+1 yılBöyle bir şey sorduğum için karşıma hep böyle sorular geliyor 🤷♂️. Ticaret falan yapma, başarması çok zor, riskli ve yorucu. Hayatının yıllarını kaybedersin ve bazen hiç uğruna olur bu. Hukuk okuyorsan devam et bende hukuk'u seviyorum. Hem az para değil 50 bin alırsın. Sonra belki sıkıldığın zaman biriktirdiğin parayla ticaret yapabilirsin 👍
013 Yorumla
Soran+1 yılNerede 50 bin alacağım?
- +1 yıl
Tabi bölüme göre değişirde ama uzman olursan yaklaşık o kadar alırsın sen hangi bölümde okuyorsun
Soran+1 yılHukuk okuyorum
- +1 yıl
🤦♂️ Hukuk okuduğunu biliyorum diğer yorumları okuduktan sonra yazdım
Soran+1 yılSormuşsun yaa ondan dedim
- +1 yıl
Yani benin sorduğum hangi şeyle uğraştığın avukat mı hakim mi yargıç mı veya avukatsa hangi şey?
Medeni Hukuk
Ceza Hukuku
Borçlar Hukuku
İdare Hukuku
Milletlerarası Hukuk
Ticaret Hukuku
İnsan Hakları Hukuku
Medeni Usul Hukuku
İcra ve İflas Hukuku
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
Deniz Ticareti Hukuku
👆Bunlar zaten zorunlu dersler peki sen hangisine yoğunlaşacaksın
Ne okursan oku uzman olursan maaşın iyi olur. Mübaşir olmada 😁😅
Soran+1 yılNe mübaşiri yaa
Ama gerçi mübaşir bile okuyan insandan iyi alıyor
Ben okulu bırakıp ticarete atılıp zengin olmayı düşünüyorum- +1 yıl
Sen daha okula girmedin mi yoksa 😅
okulu bırakmak veya bırakmamak arasında gidip geliyorsun aşağıdaki yorumdaki birine evet okuyacağım sanırım demiştin yine mi fikrini değiştiriyorsun. Sana ticarete başlaman için biraz birikimin olması gerektiğini tavsiye ediyorum. Biraz ne kadar yani? 100 bin en az, çünkü 100 bin bile 3 bin dolar az bir miktar bu. Bu paraylada işe başlayamazsın bir sürü izin alman lazım. Yıllık bir şeylere vergi vermen lazım. Sürekli bankaya hesap vermen lazım. Seninle çalışacak insanlar bulman lazım, işçiler, alıcılar, ürünler hepsi ayır bir dert ve bunların hepsini düzgün bir şekilde ezberleyip uygulaman için hukuktan daha fazlası lazım yani onlarca kitap ezberlemek gibi bir şey ve bunların işe yarayıp yaramaması çook fazla şey var. Ve en kötüsüde ne kadar zeki olursan ol yıllarını alacak tabi benim için böyle şeyler asla engel olamaz isteyen insan yapabildiği herşeyi yapar ben biraz tembel biriyim o yüzden bu stres işleri insanların hakkına giriyor muyun girmiyor muyum kimi kovmam lazım gibi şeyler benin uykumu kaçırır ve hayattan zevk aldırmaz. Asla fikrini değiştirmeye çalışmıyorum sadece sana bilidiğim şeyleri anlattım ve sana yardımcı olmak istedim. Umarım seçtiğin şeyde başarılı olursun ^_^ ve iyi ve doğru hayatın olur
Soran+1 yılSen ne iş yapıyorsun
- +1 yıl
İşsizim 🤦♂️
Soran+1 yılOfff
- +1 yıl
Okuyorum çünkü
- +1 yıl
Sana offf umarım ticarete girip görürsün anlattıklarımı 😐👎
Gizli Üye(25-29)+1 yılEğer tıp ve hukuk gibi bölümler okunmayacaksa zaten üniversite Türkiye'de sadece zaman kaybı, çoğu kişi zaten meslek edinmek için değil sırf ortamı olsun, sevgili yapmak için üniversite okumaya gidiyor sonrası ise diplomalı işsizlik a101'de asgari ücrete kasiyerlik... Bence ticarete kafan basıyorsa, dişli ve tuttuğunu koparan birisiysen hiç düşünme işe atıl
03 Yorumla
Soran+1 yılHukuk okuyorum zaten
Ama bırakıp ticarete atılmayı düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılBence hukuk okuyorsan buna gerek yok yani yine ticarete atıl ama hiç değilse okulu bitir diploman elinin altında olsun ve hukuk diploması sana avantaj sağlar
Soran+1 yılHukuk diploması için artık çok önemli değil diyorlar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence ne olursa olsun elinde bir üniversite diploması olsun. Ticareti okurken yap, mezun olduktan sonra da daha kapsamlı devam edersin eğer seversen. Sevmezsen ya da başarısız olursan da denemiş olursun, diğer yandan diplomandan olmamış olursun. İşin nerden geliceği, ileride neyin ne olucağı belli olmaz. Özellikle biz kadınlar için söylüyorum, her koldan kendimizi geliştirmeliyiz.
01 Yorumla
Soran+1 yılSen ne iş yapıyorsun bacım
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1960 ve 1990 yılları arasında okul okuyanlar para kazanabildiler. Öğretmenler lise ve ön lisans mezunu, banka müdürleri lise mezunu, bankada sorumlu memurlar ortaokul mezunu. Fakat 1990 ve günümüze kadar olan süreçte ticaret avantajlı. şu an bir değil beş tane üniversite de okusanız ilk okul mezunu bir patronun kurduğu şirkette ağız kokusu çekiyorsunuz. Sizi yönlendirmek istemem, söz konusu olan hayatınız. Bu sadece benim düşüncem.
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız
Ama ne şirketi kurup ne işi yapsam
Ya Pişmanlığından İntihar Edersin Ya da Bir Kaç Sene Sonra Instagram Keşfetim de Risk Alıp Neler Başardım Başlıklı Bir Gönderini İzlerim. Ama Biraz Uzun Süre Düşün Bunu. Zor Bir Karar
36 Yorumla
Soran+1 yılKanka akıp ver yaaa
Bıraksam mı
Soran+1 yılPeki ne ticareti yapacağım
Soran+1 yılNe satsam alınır ki
+1 yılBence bir kadın olarak hepimiz okumalıyız çünkü bir erkek gibi değiliz onlar da elbet okumalı ama nitekim onlar her işte çalışabilir ama biz maalesef öyle değiliz iş imkanları zaten bu kadar az iken birde alanı daha da daraltma derim
38 Yorumla
Soran+1 yılMecbur okuyacağım galiba
- +1 yıl
Bence en mantıklı seçenek bu ne okuyosunuz
- +1 yıl
Ya hukuk gibi bir şey okuyorsun sakın bırakma çok güzell kaçıncı sınıfsın
Soran+1 yıl2 ama zor geliyor
Ve çok mezun var
Zaten çıkınca asgari ücret alacağım
O yüzden bari diyorum ki ticaret mi denesem- +1 yıl
Hayır benim de çok arkadaşım var hukukçu ama hiç birisi asgarî ücret almıyor ben böyle olacağını düşünmüyorum
Soran+1 yılAvukatlık mi yapıyorlar
- +1 yıl
Evet hakim olan da var
+1 yılBaşarılı olmana bağlı başarılı olursan pişman olmazsın , ama başarısız olursan sorun olabilir , ama şunu unutma ticaret veya bir iş açmak başarılı olmak büyük sabır ister pes etmemen gerek , buna kendin karar ver , kendini en iyi sen tanırsın
01 Yorumla
+1 yılpişman olmazsın nolcak sen de fakir fukaranın hakkını gasp edenler gibi eline bolca para geçecek kimseye zenginleştiğini söylemeyeceksin saklıycaksın ve diğerleri sürünecek.. bu işler böyledir hep...
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklıskn baba
İlk başta yapacağın işi iyi bilmen gerekir yapacağın işi iyi bildiğin takdirde satın almayı ve her karın yarısını malzemeye yatirdigin takdirde ticarette para var gösteriş peşinde koşarsan 1 TL lik ayakki varken 5 bin TL lik ayakkibi giyersen 3 yilda batarsin turumlu olduğu sürece ve yapacağın ticarette piyasayı iyi biliyorsanız bunun yaşı Yok tutumlu olan piyasayı bilen hep kazanır...
Ticarette ucuz ve kaliteli mali alırken kazanırsın...
Satarken değil..01 Yorumla
Soran+1 yılPeki ne ticareti yapabilirim
+1 yılŞu an ne okuyorsun okul ve bölüm olarak. Ayrıca ticarete nasıl atılmayı düşünüyorsun? Ne yapmayı düşünüyorsun? Etsy'den el ürünleri mi satacaksın ya da Amazon dropshopping mi ne?
023 Yorumla
Ne ticareti yapsam bilmiyorum- +1 yıl
Hukuk da güzel bir bölüm aslında...
Soran+1 yılKPSS ama işte sonu
Memur olmak istemiyorum- +1 yıl
Ticaret işi iyi güzel, çok iyi paralar kazanabilirsin, iyisinden ve kötüsünden çeşit çeşit insanlarla tanışabilirsin ama ticaret zordur. Yapamayacağından değil yanlış anlama ama demek istediğim hazırlıklı olman gerek. Bunun için bir eğitimin ya da tecrüben var mı?
Soran+1 yılHayır yok hiçbiri
- +1 yıl
O zaman belediyelerde meslek edindirme kursları olur onlara katılmayı düşünür müsün? Ya da özel olarak bir kurs alsan, sonra da belediyeye gidip iş yeri açma ruhsatı alsan nasıl olur? Ya da bazı işlerde KOSGEB kredi veriyor. Geri ödemeli/ödemesiz kısmi ödemeli. Onlarla iletişim kurup hangi şartlar altında ne kadar kredi veriyor öğrenebilirsin. Ona göre iş kurabilirsin. Ama ne yaparsanız yapın bence, kendi işinizi kurmadan önce biraz tecrübe kazanmanız çok önemli.
Soran+1 yılMesela ne işi kurabilirim
- +1 yıl
Onu kurslara bakarak karar vermen daha doğru olur. Yaş pastacılık kursu, masaj terapisti kursu, güzellik uzmanı kursu vs bir sürü kurs var. İyice araştır sana en uygun olanını bul, o alanda eğitim al.
Soran+1 yılYer açsam kazanır mıyım
- +1 yıl
Nasıl yer açsam kazanır mıyım? Dükkân açmaktan mı bahsediyorsun?
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Bunda dikkat etmen gereken birçok faktör var, nerede açacaksın, ne açacaksın ne iş yapacaksın? Potansiyel müşterilerin kim olacak, kime ne satacaksın? Malı kimden alacaksın vs. Bütün bunları göz önünde bulundurarak bir dükkân açmanın öneririm.
Soran+1 yılButik giyim dükkanı olmaz mi
- +1 yıl
Olur aslında ama dediğim gibi yukarıda saydığım kriterleri göz önünde bulundurmak zorundasın. Ayrıca butik giyim dükkânı açtın diyelim. Nasıl bir iş yapacaksın, kendin kumaştan elbise dikip mi satacaksın yoksa 3'e alıp 5'e mi satacaksın? Eğer kumaş alıp kendi elbiseni yapmak istiyorsan, ya senin çok iyi bir terzi olman gerek ya da birlikte çalıştığın kişilerin çok iyi bir terzi olması gerek.
Soran+1 yılAl sat yapsam diye düşündüm
- +1 yıl
Ayrıca bütün mesele bu da değil. Diyelim ki çok iyi bir terzin var, yaptığın ürünün reklamını ve daha da önemlisi senin markanın reklamını çok iyi bir şekilde yapabilecek kişilerle çalışman gerek. Gerekiyorsa bunun için bu alanda uzman kişileri işe alman gerek. Dükkâna birisi geldi diyelim, bir müşteri, o müşteriyi hemen bağlayabilecek ağzı çok iyi laf yapan satış konusunda başarılı elemanları işe alman gerek. Müşteri eften püften bir sebepten ötürü şikayet ediyor diyelim o müşterinin gazını alabilecek elemanların olmalı. Bütün bunlar için öncelikle senin çok iyi bir şekilde tecrübe sahibi olman gerek. Ve de butik giyim piyasasına hâkim olman gerek. Rakiplerini iyi analiz etmen lazım.
Soran+1 yılÇok iş var ama hemen paraya fönmrk istiyorum o yüzden çalışırım sorun değil
- +1 yıl
Hemen paraya mı dönmek istiyorsun? Eğer açtığın dükkândan hemen para kazanmak gibi bir niyetin varsa unut onu. En azından 9-12 ay sadece kendini tanıtmak ve müşteri kitleni geliştirmek için çalışacaksın.
Soran+1 yılHangi işi yaparsam yapayım hemen oara kazanamam mi
- +1 yıl
Elbette kazanırsın ama önceliğin ileri zamanları düşünmek olmalı. Bir nevi alt yapı gibi düşün.
Soran+1 yılTamam onu yaparım
- +1 yıl
İyi şanslar. Umarım kazandığın para sana ve aile hayırlara vesile olur.
+1 yılOkulu bırakıp ticarete atılmak değilde okul okuyorken borsaya gir ben halka arza giriyorum bana kazanç sağlıyo, bilseydim daha erken keşfederdim.
07 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar geliyor ayda
- +1 yıl
Arada halka arzlar oluyo şirketler hisse dağıtıyo diyelimki 3 şirket var bu hafta, şirketlerden biri 90 lot veriyo biri 50 digeri 24 talebini oluşturuyosun lot demek hisse adedi demek parayla onları satın alıyosun her biri ayrı şirket diyelimki bilmem ne şirketi mesela 10 gun tavan yaptı bazıları 10 gunude gormez gormesi guzel bisey hergun 40 50 60 kâr bırakıyo tek bi şirketten aldigim hisse adedinin toplam fiyati 395 tlydi şu an 700 tl oldu 23unde aldım hisseleri yarın bi gün tavanı bozarda satmazsam bu rakam düşebilir. Satan var satmayan var orasıda ayrı mesele. Bunun ileri seviyeleri var kripto flan onlar riskli kaybetme riski daha yuksek analizleri borsayı iyi bilmek iyi bi analiz gucu gerekiyo, hisse senedi var bide halka arzdan ayrı alınıyo o da yatırım onda buyuk firmaların hisselerini satın alıyosun uzun vadeli bir kazanç için o da karlı ama güven veren bi şirket olmalı hepsi için soyluyorum.
- +1 yıl
Yatırım yap yaşın çok geçmemişken ilerde belli bir birikimin olur, okul bırakılmaz sonra pişman olursun.
- +1 yıl
İlerde bu birikiminle zaten istedigin şirketi kurarsın acele etme.
Soran+1 yılBaya büyük para yatırmak lazIm ona iyi kar elde etmek için
- +1 yıl
Orası öylede ufaktan başlarsın sende, yatırım işi ölmez hiç bir zaman, okulu bırakmak mantıklı gelmiyo yine sen bilirsin tabi. Bak dolar yıllar önce ne kadardı şimdi ne kadar. Şirket açmakta kolay değil birikim olmadan açamazsın.
Soran+1 yılEvet öyle
Ama işte oara her gün eriyor
Eğitim & Kariyer konusunda 317 cevap paylaştı. yoo. atıl. baktın tutmadı okul orada geri dönersin. devlet baba affeder canım ne olcak. hep yapıyolar. ki okulu donduradabilirsin. okulu sonrada okursun kız. cok da bişey olmuyor okuyunca zaten. imkan varsa ticaret ok dir.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 616 cevap paylaştı. Ticarette başarılı olursan pişman olmazsın, ama başarılı olamazsan boşa zaman kaybetmiş olursun, eğitimle ticareti birlikte yürütmeye çalışmanı öneririm.
08 Yorumla
Soran+1 yıl@aylinnnz ne yapacağım
Soran+1 yıl@aylinnnz sg
Hem okuyup hem ticaretle uğraasabilirsin boş zamanlarda. Bölümün iş imkanları iyiyse gelecek vadediyorsa oku tabi okumuş olmak için de okuma derim..
15 Yorumla
Soran+1 yılBölüm hukuk
Ticaret ne yapabilirim acaba
Soran+1 yılNasıl yapıyordu o işi
Soran+1 yılNereden alıyordu
Bu alanda ne kadar teknik bilgiye sahip olduğunu bilmiyoruz. Okulu bırakıp bırakmamak sana kalmış ama ticaret zor bir sektördür. Bu alanda tecrübeli olan insanlar bile başarısız olabiliyorlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılNe ticareti yaparım bilmiyorum
+1 yılOlursun. Okulunu bitir muhakkak. Yapabiliyorsan ticaret dediğin işin belliyse beraber de yürütebilirsen güzel olur ama ortada henüz bir iş yoksa okulunu en iyi şekilde bitir
01 Yorumla
Soran+1 yılOkuyunca da gelir gelmiyor ki
+1 yılBen tekrardan bir üniversite kazanmak için kıvranıyorum hiç tavsiye etmem
24 Yorumla
Soran+1 yılHangi bölüm istiyorsun
- +1 yıl
İlk hedefim pilotajlık ardından tıp psikiyatrist olmak istiyorum ardından hukuk bunlarda olmazsa alternatif bölümlerim var hosteslik bölümünü okumak gibi
- +1 yıl
Hem okuyup hem ticarete atılabilirsin yapma lütfen
+1 yılOkurken ticarete atıl yavaştan baktın tuttu işi büyüt okulu bırakıp yönel
Ama olmadı diploma olsun elinde02 Yorumla
- +1 yıl
Kozmetik giyim vs
Okulu bitir, diplomanı al, okurken ticarete devam et, zor bir yol ama faydasını ileride görürsün.
01 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 833 cevap paylaştı.
+1 yılNe okuyorsun?
Ne iş yapacaksın?
İş konusunda alt yapın / deneyimin / sermayen yoksa pişman olabilirsin
07 Yorumla
Ne iş yapacağım bilmiyorum
Ticaret araştırıyorum- +1 yıl
Özel mi devlet mi?
Soran+1 yılDevlet
- +1 yıl
Kaçıncı sınıftasın? Bitirsen daha iyi. Sonrasında kamuda veya özelde şansın olur. Girişim için bence şu anda altyapı oluştur. Araştırma yap. Seminerlerine / eğitimlerine katıl. Maliyet hesapları çıkar. İşin uluslararası hukuku ve muhasebesi nasıl olacak? Bunları öğren.
Naçizane tavsiyelerim bunlar.
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🙏☺️
- +1 yıl
Rica ederim. Mutlaka diploman olsun. O senin altın bileziğin. Üniversiteye gideceğim nereyi tercih edeyim deseydin hukuk yazma derdim. Ama madem yazmışsın girmişsin, bitir derim. Başarılar diliyorum sana.
Okuyanların çoğu işsiz şu an gördüğümüz kadarıyla ama erken yaşta işe atılanlar elbet bişey sahibi oluyorlar kendine inancın varsa dene
01 Yorumla
Soran+1 yılNe işi denesem
+1 yılİlk önce iyi bir üniversite kazan oku sonra ticaretini yap batarsın edersin ticaretin olmaz en azından bir mesleğin olur.
06 Yorumla
Soran+1 yılÜnv okuyorum abi
- +1 yıl
O zaman bir yandan üniversiteni iki bir yandanda ufak ufak ticaretle ilgilen bir duruma bak bakalım bence ikisi bir arada yürür :)
Soran+1 yılNe ticareti yapabilirim
- +1 yıl
Sermayene bağlı
Soran+1 yılBulunur o
- +1 yıl
Tamam bulunur da sermayenin durumuna göre karar verilir onu anlatmak istiyorum
İşlerin iyi gittiği sürece İYİ Kİ dersin, işlerin kötüye gidip birden yere çakılırsan KEŞKE dersin. Hele ki böyle bir zamanda bir dalavereciye denk gelirsen, kendini de kaybedersin. Bu ihtimalleri düşünerek en doğru kaararı kendin vereceksin. Neyin ne olaacağın8 kimse bilemez.
00 Yorumla
+1 yılHayır sakın kimseyi dinleme okulunu bitir hatta okurken ticarete atıl bölümün hukuksa sakın bırakma bende açıktan okuyorum hukuk sakın bırakma
09 Yorumla
Soran+1 yılAçıktan ne okuyorsun
- +1 yıl
@Seanaajaja Ben de üniversiteye hazırlanıyorum takipleşip konuşalım mı? Hangi bölümü okuyorsunuz?
- +1 yıl
@cileksarisi tabi olur
- +1 yıl
Açıktan hukuk okuyorum normal alanım İngilizce öğretmenliği
Soran+1 yılAÖF de hukuk yok
- +1 yıl
Yurt dışı kanka
- +1 yıl
Açıktan dediğim o yani aof de yok onu biliyorum
- +1 yıl
Hukuk açıktan okunuyor kankalar
- +1 yıl
Mesaja cevap ver lütfen bırak şimdi görüş yapmayı kanka @Seanaajaja
+1 yılOkuduğun bölüm ne mesela gelecekte iş imkanı var mı A101 bile artık Lise mezunu arıyor bırakma konusunu iyice düşün bence
03 Yorumla
- +1 yıl
Sakın bırakma sözel bölüm olsa hadi neyse çok pişman olursun sonra bence. Ticaret hemen öyle kolay kolay olmaz internetten bence hem oku hem dene belki olmayacak okuldan olma en azından
Soran+1 yılOkul bitince de sap gibi kalacağım diye korkuyorum
En azından iş garantilesem
+1 yılOnline ticaret yapıyorsan benim gibi ayda $1000 kazanmayı bekle, bunu kazandığım an bende zaten başlayacağım üniversiteye gitmemeye
02 Yorumla
Soran+1 yılNe ticareti yapıyorsun kanka
Knk bence üniversiteden mevzun ol... elinde garanti olarak bi diploman olsun sonra atılırsın ticarete
04 Yorumla
Soran+1 yılKanka ne iş yapacağımı da bilmiyorum
Direkt bırakıp atılma. Ufaktan başla, dene ve yolunu belirle. Baktın gidebiliyorsan o zaman bırak.
08 Yorumla
Soran+1 yılNe e ticareti
Soran+1 yılNe alaka
Soran+1 yılZekam var fikrim yok
+1 yılBence okulu bırakmadan ticarete atilabilirsin...
Artık eğitim sistemi o kadar kötü ki bir sene okula gitmesen kalsan bile devam edebiliyorsun.. uzata uzata...
Kimseyle Sana hangi okulda mezunsun kaçla mezun oldun kaçla bitirdin demiyor. Bı ODTÜ Boğaziçi değilsen
00 YorumlaSağlam bir şey olmadıkça yapma benim tanıdık toka küpe satarak girişimcilik yapacağını sandı ama çok sürmedi
01 Yorumla
Soran+1 yılOnline mi satıyordu
+1 yılHayır ama çok yorucu ve reislik bunu da gö önüne almalısın fakat çok karşı da olabilir inşallah iyi olur senin için
00 YorumlaBence üniversitedeni bitir. Çünkü başlamışsın o kadar sonra hayalindeki işi yap. Yarın o bir gün ne olacağı belli değil arkanı sağlama al.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 302 cevap paylaştı. Bence okulu tamamla öyle ticarete gir. Ilerde pişman olma
016 Yorumla
- +1 yıl
@Bahar_555 muhasebeci miyiz
- +1 yıl
@ertekinst kim muhasebeci?
- +1 yıl
@ertekinst hayır
Eğitim & Kariyer konusunda 308 cevap paylaştı. Oku sansini dene baktın olmuyor gene atilirsin ticarete. Ama okurken de ticareti araştır, girisimciligini geliştir.
04 Yorumla
+1 yılDerslerin iyiyse, oku, derslerin iyi değilse, git çalış
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen Amazon’da satış yapıyorum yıllardır. Kesinlikle tavsiye ederim. E-ticaret ile çok güzel kazançlar sağlayabilirsin.
010 Yorumla
Soran+1 yılNe satıyorsun kanka
Cevap sahibi+1 yılBelirli bir kategori yok. Neyi karlı bulursam satıyorum
Soran+1 yılNe kadar kazanıyordum
Soran+1 yılAyda kaç para kazanıyon
Cevap sahibi+1 yıl15 bin doların üzerinde
Soran+1 yılYav he He
Cevap sahibi+1 yılAmazon gibi yurt dışı platformlarında 15 bin dolar kazanmanın çok zor olduğunu sanan bir caahil olduğun için böyle bir tepki verdin sanırım. Ayrıca yarın hemen bu parayı kazanamazsın. Ben 7-8 yıldır yapıyorum. İstikrarlı olarak devam edersen 2 sene sonra 3-4 bin dolar kazanmaya başlarsın. Ama sen bu şekilde saçma sapan tepkiler verip başarısızlığın tadını çıkar.
Soran+1 yılDoğru haklıskn cahilim
Ne satabilirim o zaman yap bi büyüklük cahile yol göster
Cevap sahibi+1 yılNe satabilirim sorusu yanlış bir soru. Öncelikle bu işi öğrenmelisin. Direkt ne satabilirim diyerek işe girersen elindeki sermayeyi de kaybedersin. Mesaj atarsan aklındaki soruları cevaplarım ve bu işi ücretsiz olarak öğrenmen için gerekli yönlendirmeleri yaparım. Aksi halde eğitimciler binlerce lira para istiyorlar.
Soran+1 yılTamam yazayım ☺️
Vizelerden sonra ben de böyle düşünüyorum slfşaöföwöfçwöf
00 Yorumla
+1 yılBırak pazarda limon sat daha karlı. Kültür olarak da. Sürünüyoz bea
00 YorumlaOlabilirsin de olmayabilirsin de çünkü ticarette çıkmakta var, batmakta.
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen kumar gibi bisey kazanmakta var kaybetmkte var sansina artik
+1 yılOlmassim kanka çalış para kazan okul okumak artık pek işe yaramıyor
00 YorumlaGidebiliyorsan avrupaya git boş ver burada bu işlere karışma
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 628 cevap paylaştı.
+1 yılHiç pişma olma sadece su satsan bile para kazanırsın
00 Yorumla Ticari zeka lazım bunun için. Sizde varsa başarılı olursunuz. Yoksa ziyan olursunuz
01 YorumlaBöyle bi becerin varsa yap üniversiteyi de dışarıdan oku ama
00 Yorumla
+1 yılBence olmazsın. Ama dirayetli ol ve ilk darbede düşme
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 764 cevap paylaştı.
+1 yılTicarete atılmak için de belli bir sermaye birikim lazım.
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 2,7b cevap paylaştı. is yapmaya kalkip pisman olmazsin illa kazanx olcak kira falan derdin yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEn doğrusunu yaparsın. Aptal gibi yıllarını üniversite ve yüksek lisansa verip a101 de kasiyer olmaktan iyidir. Yolun açık olsun👍
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim canım benim ❤️😘
Cevap sahibi+1 yıl❤
Gizli Üye(25-29)+1 yılHangi bölüm okuduguna bağlı... Ama ticarete atilip birikim yapmak her şekilde daha avantajlı keşke 5 yıl öncesine gidebilsem
03 Yorumla
Soran+1 yılKeşke
Hukuk okuyorum
Cevap sahibi+1 yılOkuma bence dil geliştir o sürede ticarete atıl birikim yap
Soran+1 yılTeşekkür ederim ama ne ticareti yapsam
Gizli Üye(25-29)+1 yılSağlam bir iş ise atıl knk... biz okudukta ne oldu
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın kanka
Gizli Üye(30-35)+1 yılZaten 35 yaşındasın ya nasıl 20 yaşına geri döneceksin
01 Yorumla
Soran+1 yılSjsjjsjjsjsjjs sorma kanka
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkuduğun bölüm ne hem okuyup hem e ticaret yapan var
01 Yorumla
Soran+1 yılE ticarette ne alıp satacam
Hukuk okuyorum
+1 yılOkulu bırakıp ticaret yapacak kadar paran varsa bırak derim. zaten o kadar paran varsa açıktan okuyup diploma sahibi de olabilirsin ama öyle küçük işler yapacaksan okulu da devam edebilirsin
03 Yorumla
Soran+1 yılHiç param yok
- +1 yıl
O zaman neyin kafasıyla ticaret yapacam diyorsun
Soran+1 yılBi şekilde para bulacağım
Güzellik merkezleri falan çok iyi olur da. Ortak olur muyuz? Neticede hedeflerimiz aynı ve ben 21 yaşındayım. Üniversiteyi yarıda bıraktım. Anladım çünkü okuyarak zengin olamayacağımı
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle dogru karar bekleme yabanvi dilde ogren
00 YorumlaHayır, aksine kendin için en doğrusunu yaparsın. Ticaret zekanı geliştirip geleceğe zemin hazırlarsın.
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam
bir mühendislik öğrencisiyim ve cevabım evet!!! hepsi palavra ve başkalarının eğitim seti satarak ticari geliri hepsi bu
06 Yorumla- +1 yıl
Hala okuyo musun?
- +1 yıl
Yaş 34 değil mi
- +1 yıl
Kaç peki
Soran+1 yılNe iş yapıyorsun kanka
- Devamını Gör (98)
Devamını Gör(143)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > 20 yaşında okulu bırakıp ticarete atılsam pişman olur muyum?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler