Mesaili çalışıyorum sabah 8 akşam 7. gerekirse cumartesi pazar da çalışıyoruz. Annem diyor ki "maaşını alınca hepsini bize ver cam balkon yaptıralım, borcum olsun sana öderiz."dAma ben hepsini vermek istemiyorum diyince de kızıyor. Babam 5 bin ver dedi, veririm ama bütün maaşımı veremem ne yapsam sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı hatayı ben yaptım şimdi 30 yaşındayım benimle aynı anda çalışmaya başlayan arkadaşlarımın hiç yoktan bir arabası varken benim o bile yok çünkü yıllarca sömürdü ailem. İçinden geliyorsa yardım et ama buna alıştırma üstelik yıllar sonra sen ne yaptın ki falan bile diyorlar yani yaptıklarının değeri bile olmuyor mecburmuşsun gibi davranıyorlar.
12 Yorumla
Soran+1 yılBenim yaşım daha küçük. İhtiyaçlarını karşılayana kadar veririm sonra vermem
- +1 yıl
Kazancın var mı
En İyi Cevaplar
+1 yılHepsini verme tabi. bir miktarini kişisel ihtiyaçlarına kullan bir miktarını yatırım amaçlı sakla. Bir miktarını aile ver. Bir miktarını da ay içinde yemek için cebinde bulundur.
05 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yapacam
- +1 yıl
Ok
- +1 yıl
hayir verme hepsini 500 falan ver
- +1 yıl
@gizliiibşp o az
Soran+1 yıl@gizliiibşp o çok azz
+1 yılBence hiç vermemelisin. Çalışmadığın zaman ne kadar harçlık veriyorsa sen de o kadar ver. Yakını bir kaptır bir daha kurtaramazsın. Ayda 2-3 bin destek ol hepsi o. Annene tabiki
01 Yorumla
Soran+1 yılValla ben çalışmadığım zaman bana para vermiyorlardı çünkü ben çok para harcayan biri değilim, zaten istemiyordum da. Cam balkon yapılana kadar biraz destek olacam ama sonra vermem
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
16Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılbence ihtiyacı varsa verin ama hepsini değil.. önce kendinize para ayırın
01 Yorumla
Soran+1 yılTabi ki benim param ister veririm ister vermem.
+1 yılYok artık! Bir kısmını bile vermemeniz gerekirsen hepsini hiç vermemelisiniz. Büyüdükten sonra anne de kimmiş? Kızarsa koyun tekmeyi. Anneniz için çalışmış olursunuz maaşınızın hepsini ona verirseniz.
19 Yorumla
Soran+1 yılValla vermem diyince"eve gelme"bile dedi ya çok üzüldüm. Maaşımın asla hepsini vermem.
- +1 yıl
Derse desin. Anne hayatınızda olmasa da olur. Üzülmeniz normal çünkü kırıcı bir davranış. Asla vermeyin tabii. Çünkü kendiniz kazanıyosunuz. Anneniz muhtemelen ev hanımı bu yüzden çalışmanın zorluğunu ve kazanılan paranın değerini bilmiyor bu yüzden dileniyor. O parayı kendiniz için ya harcayın, ya biriktirin. Çünkü o para sizin. Annenizin kölesi olmayın. Anneler çocuklarını kendilerinden iter ama sonra sırnaşırlar çünkü onlara ihtiyaç duyarlar. Asla vermeyin çünkü o parayı kendiniz için kazanıyosunuz. Annenize verirseniz onun için çalışmış olursunuz. Anneniz para istiyosa çalışsın. Ona bakmak zorunda değilsiniz. Sizi kölesi sanıyor
- +1 yıl
Borç olarak istediğine falan inanmayın. Erteleye erteleye vermez. Siz de eliniz boş kalırsınız. “Eve gelme.” diyosa başka ev tutun.
- +1 yıl
Eğer ailenizle yaşıyosanız tabii
Soran+1 yılYok annem de işe başladı da tek kendisinin maaşı yetmeyeceği için benim parama göz dikti maalesef. Borç olarak versem geri alamayacağımı biliyorum. Cam balkon yapılana kadar bi kısmını veririm ama sonra bi daha vermem birikim yapacam çünkü. Eğer evde istemezse de gider bi ev tutarım çok şükür çalışıyorum geçinirim
- +1 yıl
Babanız çalışmıyor mu? Asla alamazsınız borç paranızı. Birikim yapın tabii. İlerde paraya ihtiyacınız olacak. Doğru düşünüyosunuz. Çalıştığınız için geçinirsiniz tabii. Ev tutmak en iyisi eğer evden atarsa.
Soran+1 yılBabam da çalışıyor ama benden para istiyorlar bu nasıl oluyor ben de anlayamıyorum 😀
- +1 yıl
Kusura bakmayın ama açgözlüler bence.
Soran+1 yılBilmiyorum 🙂
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılVerirsen gerisi gelir sonra veririz yalanina bakma sen calisacaksin onlara para vereceksin yok öyle bir sey yok 5 bin bile fazla 3 bin ver tamam bu seferlik öyle sey olmaz
05 Yorumla
Soran+1 yılDiyorum ama 3 bin falan anlaşamıyoruz 😀
- +1 yıl
O zaman babanın dediğini yap ama tek bu seferlik bir daha asla bir kuruş dahi verme Annen kovuyorsa da dersin tamam ben gidiyorum bir daha beni göremeyeceksin dersin
Soran+1 yılTek seferlik değil de cam balkon yapılana kadar veririm sonra vermem. Aynen annem istemezse gider tek başıma yaşarım 1+1 falan. En azından kafam rahat olur
- +1 yıl
Ne kadarmış fiyat toplam
Soran+1 yılBilmiyorum ki daha belli değil
Baban ile anlaştığın parayı ver. Geri kalanını ihtiyaçlarına ayır. Sonuç olarak onlar da sana baktı hiç vermezsen olmaz.
05 Yorumla
Soran+1 yılBir süre veririm sonra vermem birikim yapacam
- +1 yıl
Kac yasindasin
- +1 yıl
Evlenen kiz
Soran+1 yıl@Kücük_kerem kim evleniyor
+1 yılHepsini verme bence. O kadar yoruluyorsun, çalışıyorsun bir kısmını ver gerisiyle kendine bir şeyler alırsın veya altın vs. alıp birikim yaparsın.
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle yapacam birikim yapmak benim için daha önemli
Genel olarak değil, cam balkon yaptırana kadar borç istemişler
Ben olsam verirdim ama babanın dediği tutarı010 Yorumla
Soran+1 yılEvet babamın dediği daha mantıklı
Soran+1 yılİyi de babam da sigara falan içmesin para biriktirsin.
Soran+1 yılAma akıllarına gelmiyor işte 😀
Soran+1 yılMaalesef kolay değil en iyisi hiç başlamamak.
Soran+1 yılEvet teşekkürler
+1 yılKızım saçmalama o para seninn kimseye verme çeyiz parası ya da gelecek yatırımı için biriktir
03 Yorumla
Soran+1 yılAynen birikim yapacam ama 5 bin tl istiyorlar daha maaş almadan
- +1 yıl
Desene ya param yok borç ödüyorum de ne demek para istemek ya o senin hakkın mont Alaçam kendime de bak sinirlendim ya😥 o senin hakkın mont al kendine o senin hakkin
Soran+1 yılZaten abime de borcum var 4440 tl. Mont falan aldım pantolon alacam heralde bana hiç para kalmayacak 😀
Bir kaç defa verebilirsin ama her seferinde tüm maaşını istemeleri normal değil
03 Yorumla
Soran+1 yılBir kere tüm maaşımı istedi annem ama vermem 5 bin veririm cam balkon yapılana kadar
Soran+1 yıl5 bin yeterli birkaç defalığına.
+1 yılÇalışan insanın da ihtiyaçları olacak hepsini istemek de mantıksız
03 Yorumla
Soran+1 yılAnnem biraz düşüncesiz davrandı
- +1 yıl
Uygun dille anlatmalısın
Soran+1 yılAnlattım
Ya ver gitsin. Zaten aynı evde yaşıyorsun heralde. Zaten borç istiyorlar.
07 Yorumla
Soran+1 yılSence borcu öderler mi? Hepsini vermem
- +1 yıl
Aile senin ailen. Borçlarına sadık olup olmadıklarına kendi ailen için nasıl emin olamıyorsun? Verirler her halde normal bir aile ise ailen. Ver gitsin. Ailene de para vermeyeceksen kime vereceksin? O kadar seni büyütenlerden de bir maaş esirgemezsin heralde. Gelecek ay hepsini sen yersin maaşının.
Soran+1 yılAilem borcuna sadık ama yine de güvenemiyorum. Evet beni büyüttüler ama ben parayı kolay kazanmıyorum o yüzden hepsini veremem
Soran+1 yılYa ben para versem borç olarak saymam o yüzden hepsini vermek istemiyorum benim de ihtiyaçlarım var çünkü.
Soran+1 yılTamam teşekkürler
Bir kısmını ver tabi ki de kendi hayatını da düşünmen gerek.
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen annem kendi harcamalarım olacağını düşünmüyor
+1 yılBaban daha makul. Senin de giderlerin var. Annenin düşünmesi gerekirdi.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet babam daha düşünceli
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen kendime biriktirip altın alicam de vereceksende birazını ver emeğinin hepsini vermek zorunda değilsin
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen hepsini veremem
Gizli Üye(25-29)+1 yılBütün maaşını verme. Sonuçta sırf onlara çalışmıyorsun herhalde kendi ihtiyaçlarında var
03 Yorumla
Soran+1 yılEvett hepsini vermem zaten
Cevap sahibi+1 yılMotosiklet kullanıyor musunuz
Soran+1 yılHayır 🙂
+1 yılValla şaşırdım yani böyle bir soruya benim annem kendi oğlunun maaşından bile istemez. Hatta bazen ona para bile verir
01 Yorumla
Soran+1 yılBenim bildiğim anne baba çocuklarına kıyamaz parasını almaz. Bizimkiler bi garip
+1 yılVerme canim kendi ihtiyaçlarını karşıla kalanı istersen ver ama hepsini verme senin emeklerin sonuçta
03 Yorumla
Soran+1 yılTabi hepsini vermem
- +1 yıl
Ailene taksit yaptıralım desene
Soran+1 yılDerim, teşekkürler
Ver annene kadincagiz ne istiyorsa yaptırsın duasını alırsın.
01 Yorumla
Soran+1 yılHepsini veremem maalesef.
+1 yılYarısını ver yarısını verme birdefa hepsini verirsen hep ister
01 Yorumla
Soran+1 yılYarısını da vermem cam balkon yapılana kadar 5 bin veririm her ay. Bi daha vermem. Hepsini vermek istemiyorum zaten
+1 yılSana kaç yil bakmislar bidw bunun hesabinimi yapiyorsun
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam baktılar diye bütün maaşımı onlara mı veriyimm?
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe münasebet ben çalışıyorum hayırdır de alla alla kendine çeyiz yap yatırım yap verme kziim aile bile olsa verme
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet ben birikim falan yapmak istiyorum ama istiyorlar maalesef
Cevap sahibi+1 yılYarın boşan bak bakalım sana bakacaklarmi
Soran+1 yılBilmiyorum bakarlar herhalde 😀
Cevap sahibi+1 yılBakmazlar
Soran+1 yılHımm bilemiyorum
+1 yılMaaşın ne kadar
04 Yorumla- +1 yıl
Eğer çok ağır şeyleri olmadıysa sana karşı, 3 te birini onlara, üçte birini ihtiyaçlarına kalan üçte biri ise bankaya yatırım olarak koy derim, hiç kimseye karşı adaletsiz ve evlatları olduğun içinde vicdan dışı duruma düşmemiş olursun
Soran+1 yılAsgari ücretten fazla alacam inşallah ama birikim falan da yapmak istiyorum biraz veririm paramdan ama hepsini veremem
- +1 yıl
Zaten bir süre, evlat olduğun için seni büyüttükleri emekleri için veya beraber yaşadığın için destek olman iyi olur
Olur ya en dar kötü belalı zaman olır, ilk onlar yanında olacak.
Dediğim gibi üçe ayor maaşı.
3'te bir onlara destek,
3'te 1 keyfine sana harcama miktarı
3' te bir de yatırım
Soran+1 yılEvet öyle yapacam teşekkürler
Sakın verme nasıl başlarsan öyle gider
012 Yorumla
Soran+1 yılAynen hepsini vermeyecem
Soran+1 yılCam balkon yapılana kadar veririm ya da maaşı alır almaz altın vs yaparım "param yok." der ve vermem 🙂😀
Soran+1 yılTamamını vermem zaten o kadar çalışıp emek veriyorum
Soran+1 yılAynen öylee, teşekkürler
Soran+1 yılOldu tabi
Soran+1 yılTeşekkür ederim sizde Allaha emanet olun
+1 yılÇeyiz al kendine
03 Yorumla
Soran+1 yılÇeyiz değil altın vs birikim daha iyi
- +1 yıl
Çeyiz fiyatları ucmadan al
Soran+1 yılAman hiç uğraşamam 😀 nereye sığdıracam aldıklarımıı
+1 yılBirazını ver vermek istersen
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen hepsini vermek istemiyorum
- +1 yıl
Bende dedim
Eğitim & Kariyer konusunda 676 cevap paylaştı. Hayır verme aklını kullan
01 Yorumla
Soran+1 yılVermek istemiyorum zaten de yapacak bir şey yok
Yarısını ver bence sonuçta evin daa
04 Yorumla
Soran+1 yılYarısını değil de 5 bin veririm napalım
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yıl5 bin ver hepsini verme geri gelmez :)
05 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum 😀
- +1 yıl
bizimkilerde öyle ondan biliyorum :D hepsini verirsen o parayı unut :D
Soran+1 yılBen annemi biliyorum zaten, ben seni doğurdum, büyüttüm, yemeğini yaptım der vermez 😀
- +1 yıl
hahaha kesinlikle nedense ne kadar para verirsen ver geçmişte sana aldıklarını ödeyemezsin :D
Soran+1 yılEvet emeklerini ödeyemeyiz 🙂
+1 yılBanada versene biraz
017 Yorumla
Soran+1 yılSen bana ver 😀
- +1 yıl
Yok ben karı parası yemek istiyom 😋🤣
Soran+1 yılEvlen o zaman
- +1 yıl
Evetttttt evllik teklfini kabul ediyorum hemen 🤣🤣
Soran+1 yıl😀😀
- +1 yıl
Yüzüğünü kaç taş istersin
Soran+1 yılİstemiyorum teşekkür ederim 🙂
- +1 yıl
İnsan kendi yorulup kazanınca parası çok kıymetli oluyor değil mi? 🙂
Soran+1 yılÖyle ekonomi kötü zaten 😀
- +1 yıl
İlk maasını ver bişey olmaz onlar senxdn bişey istemeden sana bakmıslar para aile içinde paylasılmalı eger sevdiklrrinle harcsmicakssn bi işe yaramaz ailen sana deseki paranı kazanıyorsun ayrı eve çık idare et artık hosuna gider mi?
Soran+1 yılHepsini veremem 😀
- +1 yıl
yarın işin düşünce baskasından mı para isticen?
Soran+1 yılYoo o yüzden birikim yapmak istiyorum iştee
- +1 yıl
yaw 1,2 ay para ver evdekilerin gönlü olsun yarın hasta olursun kaza bela olur ailene muhtac kalırsın yine elin iş görmeye basladı diye hemen kibirlenme
Soran+1 yılKibir değil ki bu.
- +1 yıl
neyse nato kafa nato mermer senden ailene fayda gelmez hadi eywallah
Soran+1 yılSen öyle zannet 😀
+1 yılHepsini vermemelisin
04 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. Cam balkon yaptırmak için çalışmıyorum sonuçta kendim için çalışıyorum ve birikim yapacam ben
- +1 yıl
En doğru kararı sen verirsin içinden gelen buysa eğer elbette bu şekilde yap
Soran+1 yılÖyle yapacam teşekkürler 🙂
- +1 yıl
🙂🙂
Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hepsini verme
01 Yorumla
Soran+1 yılBence de 🙂
Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Babanı dinle
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yapacam
+1 yılEve harciyorsa ver
012 Yorumla
Soran+1 yılYoo
- +1 yıl
Ne yapacak paraya
Soran+1 yılCam balkon 😀
- +1 yıl
Oda güzel ya
Soran+1 yılEvet ama acelesi yok
- +1 yıl
Evlen kurtul
Soran+1 yıl19 yaşında mı 😀
- +1 yıl
Hazir degilmisin
Soran+1 yılEvett
- +1 yıl
Sevgilin olmadimi
Soran+1 yılOldu da kısa sürdü
- +1 yıl
Mesaj yazdim sana
+1 yılyarı yarıya yapin
01 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir
Birazını verirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir
Gizli Üye(36-45)+1 yılMaaşın ne kadar?
03 Yorumla
Soran+1 yılAsgari ücretin üstünde alacam. Mesai yapıyorum
Cevap sahibi+1 yılÖyleyse babanın dediği gibi bir kısmını ver bence
Soran+1 yılAynen öyle
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > İşe başlayalı 2 hafta oldu annem maaşımı alınca hepsini istiyor vermeli miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler