Bu devirde öğretmenlik okumak mantıklı mı?

Yani son kaç senedir atanamama durumunu göz önünde bulunduruyorum. Yaşımda 22 bir bölüm okuyorum son senemdeyim sonra 1 sene sınava hazırlansam derken 4 sene okuyup mezun olucam sonrasında kpss, hadi atanamadım diyelim özelde ne kadar ücret alırım? Değer mi okumaya yoksa başka bölüm mü okuyayım?
Çok göreceli, fiyatı için bir mesleğe asla olumlu bakmıyorum lakin bu konuda çok haksızlık yapılan bir meslek... Bu işte çalışan kişinin gerçek bir bağlılık ve bir sevgiyle bağlanması gerekiyor bu mesleğe yoksa tutulur bir yanı yok. İçten gelen önemli bunun cevabını en iyi siz bilirsiniz.
aklın varsa sınıf ve özel eğitim öğretmenliği dışında bir öğretmenlik okuma. matematik öğretmeniyim 5 senedir atanamadım. tam bu sene düzgün bir sıralama yaptım. bu sefer de matematik öğretmeni alımı az olacak. yine atanamayacağım gibi duruyor. 10 yıl kpss çalışırsın. evlenemezsin çocukların ancak 35lerinde olur. hayatın kararır. sakın ha sakın. sayısalcıysan git hemşire ol. sözelciysende başka alanlar bul. bu yazdığımı aklına kazı
Ya matematik öğretmenin düstügü duruma bak saka mı ya
Hocam özelde calısmadınız mı
Ataması olan bir bölümde mantıklı. Değilse mezun olup olup ağlamanıza lüzum yok. Her sene ataması olmayan bölüme ısrarala tercih yapıp ağlayan insan görmekten gına geldi. Görüyorsun yok işte neyin inadı. Yapmayın
Atanamazsak mesela özelde çalışsak?
Atananlar bile beğenmiyor parasını yılın yarısı yattıkları halde. Özelde öğretmenlik yapacaksan okumama gerek yok git herhangi bir işte çalış asgariden fazla verirler. Özel öğretmenlik demek asgari ücrete kölelik demek
Ya bana bir tame edebiyatcı dediki özelde 27k alıyorum dedi bence yalan ya sizce? Özelde kim 27 k almıs o alsın
Kendi okulunu açmış heralde😂 yok öyle bir şey
Bencede ya banada yalan geldi
Fen fakültesi okuyup akademisyen olabilirsin veya formasyon alıp öğretmen olabilirsin özel sektörde çalışabilirsin yani kısaca fen fakültesinde okursan çabana oranla önün baya açık olur ancak öğretmenlik fakülteleri öyle değil maalesef.
Fen fakültesimi önerirsin
Evet şu an MBG ( Moleküler biyoloji ve genetik) ve kimya alanının biraz önü açık gibi duruyor. Tabi fizik te okuyabilirsin hangisine yatkınsan. Ama zor olduğunu bilmelisin.
Ay evet cok zor onlar ya
Cevap
31Cevap
Öğretmenlik hala da idealist bir meslek olmalı. Bir ömür boyu bu işi yapacaksın sonuçta. Öğretmen olmayıp alternatif meslek ne ise ona bakmak lazım.
Bilişim sektörü ya da sağlık iksiinden birini düşündüm
Branş önemli. Saygın bir meslek ama atanma sıkıntısı varsa alanında zorluklar yaşanabiliyor
Beden, edebiyat bi de coğrafya 3ünü düşündüm
Var ama böyle okuyasım var atanamazsam bile özelde calıssam diyorum
Tarih öğretmeniyim hiç matematik çözmeden atandım… beş sene öncesine kadar alımlar çok çok azdı en son atama binleri buldu… tercih edilmeyecek diye bişey yok başaramayacak bir durumda insanların lafıyla hareket etme bazı şeyler nasip işi doğru ama atanamayan insanların tek sıkıntısı sistemli çalışmamaları.. o süreçten geçtim kimse anlatmasın yani
Bence baska bolum oku Mülakat denen torpil yuvası var kpss den 90 alip mulakatta elenen çok kişi var
4 sene doğu görevi korkutuyor gözümü
Ben İngilizce okuyorum ek olarak açıktan başka bir bölümde okuyorum iyi bir bölüm hem de demem o ki İngilizce alanı ve özel eğitim alanında okursan baya iyi olur ıssız kalamazsın.
Ataması iyi bir branş okuması mantıklı tabi diğer türlü Felsefe Tarih Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, filan çok tercih edilmemeli bence artık.
Teşekkür ederim başka hangi branşları tavsiye etmezsiniz?
İyi araştır hangi bölüm mezunu daha çok alıyorsa ona yönel
Korkma hiç bir şey olmaz
Bu dönemde ataması yüzünden okunmaz bence. Benim de puanım yetiyordu ama okumadım.
Siz ne okudunuz?
Anladım süpermiş
Bence sen kendini geliştirirsen her türlü hem atanırsın hemde iyi bir iş sahibi olursun. Tamamen kendini geliştirmene bağlı.
En geçerli bölüm sağlık yönetimi bölümü öğretmenlik boş iş...
Siz öğretmenmisiniz
Ne iş yapıyordunuz
Bence direk okumak mantıskız sevdiğin bölümü oku en azından okurken zorlanma tavsiyem bu yönde
Ay evet direk okumak mantıksız
Devir sıkıntı ya. Ben 2 yıllık mezunum DGS ile geçiş yaptım bıraktım lisansı maalesef. Ama içinen okumak geliyorsa kesinlikle oku bana bakma ama okurken de hep iş arayışı staj tecrübe içinde olmalısın
Siz ne pkudunuz dgs ile neye geçiş yaptınız
Mimari restorasyon okudum DGS ile iç mimarlık tamamlayacaktım
Hem fazla pahalıydı hem okula ısınamadım. İyi ki bırakmışım şimdi evime ekmek götüyorum çok şükür. Bedelli askerlik yaptım o da aradan çıktı. Bırakmasam hâlâ çırpınmaya devamdı
Mantıklı değil çünkü ataması zor ve yeterli miktarda maaş alınmıyor
Özelde calısması mantıklı mı
Değil çünkü geçenlerfe habere çıktı özelde çalışan öğretmenler isyanda devlete çalışan öğretmenlerden daha az miktarda maaş alıyor
Öğretmenlik çok kutsal bir meslek Türkiye de yaşamıyorsan
Okurken ve gelecekte özel ders verdiğin sürece bence mantıklı
Bence kesinlikle uzak dur atanmasi dert atansan bile parası az
Değil, yzık maalesef. aldıkları paraları duyunca halime 2 kez şükrettim
Doğu batı farketmez, emek verip, haketmediğiniz paraları alıyosunız. Öğretmen çıktın mı, okuyo musun?
Yok daha okumadım
Niyetin yönde gibi ama?
Düşündüm sadece
Başka bölüm oku..
Başka bir bölüm okuman daha iyi olabilir bence
Ne gibi hocam meselaaağ
Bilgisayar düşünmüştüm bilişim sektörü
Neden
Öğretmen olma meb den bir abin olarak diyorum
Hangi branş
Özel okulda öğretmenlik daha mı iyi mebden
Çöşş
Ne okuyorsun hangi bolum
Paramedik son senem
Ogrt olunca da kpss paramedik de kpss istiyor. Ama mat fizik falan okursan ozel dersten kazanırsın
Mat fizik okumıcam
Onun dışında İngilizce olabilir. Din kulturu olabilir. Baska da diğerleri zor iş açısından
Beden veya edebiyat düsündüm
Edebiyat baya sıkıntı iş açısından. Beden egitimi de zor ama atanma şansı var. Kapasiteli biriysen atanirsin ozele gelir misin
Siz ne okuyorsunuz
Ozele gelirsen yardimci olayim
En İyi Cevap