+1 yılHayır, çaycılık yapmak kesinlikle ayıp değil. Her işin kendi içinde bir değeri ve önemi vardır. Çaycılık, özellikle Türkiye'de, sosyal ve iş hayatının önemli bir parçasıdır. Çay servisi, misafirperverliğin ve hoş sohbetin bir simgesidir. Her meslek gibi, çaycılık da saygıyı hak eder. İnsanların çaycılık gibi meslekleri küçümsememesi gerekir. Herkesin yaptığı iş, topluma katkı sağlar ve önemlidir.
Ancak tabii ki siz yine de imkanınız olursa güzel bir üniversite okuyarak daha iyi işlerde çalışmayı deneyebilirsiniz Ama dediğiniz gibi üniversite mezunu olup çaycılık yapanlar da var boş verin siz helalinden kazanın.02 Yorumla- +1 yıl
Evli olduğunuzu söylüyormuşsunuz söylediğiniz daha doğrusu e siz evlisiniz başınızda ve eşiniz var eşiniz müsaade ediyorsa ve sizi de kabul ediyorsanız artık bu saatten sonra annenizin o kadar da söz hakkı olduğunu düşünmüyorum sonuçta ev geçindirmek zorundasınız o yüzden bence kafanıza takmayın güzel bir şekilde çalışmaya devam edin tabii çalıştığınız ortam erkek ağırlıklı ise belki bundan rahatsız olmuş olabilir sonuçta annelerde çocuklarının kötülüğünü istemez
En İyi Cevaplar
- Eğitim & Kariyer konusunda 353 cevap paylaştı.
+1 yılPsikolojikmen seni mahvedebilir bu iş. Deneyimle sabit artı gördüğüm kadarıyla maalesef bir süre sonra ağrına gider. Bunun okulla alakası yok, gururla alakası oluyor bir süre sonra. Örnek vereyim: çay götürdüğün kişinin bir bakışı, bir sözü ve bir hareketi seni " ben niye bu duruma düştüm" deme noktasına getirir. Özellikle kadınlarda biraz gurur fazla ve kendimizi her zaman değerli görüyoruz gözümüzde. Tamam bir kişiyi takmadın, iki kişiyi takmadın ama bunun önünü alamazsın. Sen istediğin kadar insanların düşüncelerini umursama, yine etkilenirsin. Bir kadın olarak sana önerim git tekstile ya da başka bir işe daha iyi. İnşaat diyorsun, öküzle dolu bir sektör. Gelen müşteriler vs. Emekçilerden bahsetmiyorum, tamam vardır aralarında birkaç dangalak ama nadirdir. Kesinlikle başka bir iş bak. Ben erkeğe yakıştırıyorum çünkü gelen müşteriler de erkek olunca sıkıntı olmuyor. Ama sen kadınsın ve hizmet ettiklerin genelde erkek olacak, o bakışları vs çekilmez. Net söylüyorum, yıpranırsın oralarda.
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle çalışmanın ayıbı olmaz. Alın terinle çalışıp para kazanacağın işin ayıbı hiç olmaz. Annenizin sizin daha iyi bir iş sahibi olmanızı istemesi de çok doğaldır. Ancak iş en iyi çalışırken aranır.
Servis işi konusunda endişe etmenize de gerek yok. Kendinize güvenin, her işi gibi o işin de mutlaka kendisine özgü zorlukları vardır ancak üstesinden gelirsiniz.
Umarım severek yapacağın bir işte çalışabilir ve mutlu olursun.
00 Yorumla
+1 yılÜniversite mezunları simit satıyor, mezuniyete de bakmıyor ki bu durum. Çaycılık da zor bir iş değildir, misafirleriniz gelince hizmet etmişsindir muhakkak, onun gibi bir şey işte çiçeğim, ayrıca neden ayıp olsun, namusunla çalışıyorsun, seni bununla yermeye çalışanlar ayıp eder ki, kimse kimseyi de bununla yeremez, utanılacak bir şey değil çünkü
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u +1 yılayıp değil neden olsun? helal para sonuçta
00 Yorumla İki çay çek gel bi konuşalım seninle. Çalışmanın ayıbı olmaz, dönemin en büyük sorunu iş beğenmeme fobisi. Çaycılık basit bir iş gibi görünebilir ama artı yönleri çoktur. Bir çok insanla sosyalleşme imkanın olacaktır bir nevi piyasanın esnafın yürüyen gazetesi olursun ve her konuya vakıf olursun. Sana daha kaliteli iş kollarının kapısını açar. Ne iş yaptığından ziyade o işi nasıl yaptığın önemli. Bu işi bir aracı olarak değerlendir ve tabi eğitimini geliştir. Takım elbiseyle simit satan bir amca vardı yanlış hatırlamıyorsam aylık 25.000 ₺ gibi güzel bir kazancı vardı birde bu açıdan düşün..
14 Yorumla- +1 yıl
O 25bini nasıl kazandığını öğrenbilir miyim?
- +1 yıl
Vaktim yok.
Sen parana geçimine bak, ne bakiyorsun ayipmi aşalikmi. O senin tavirina da baģli, sen ne kadar kendin gibi öz güvenli yaparsan, okadarda hoş gözukuyor bence. Bazen insanlar gözume çarparlar, sirt işlerini okadar seviyorlar sahipleniyorlar diye. Oģrenirsin sende. Hiç yok tan daha iyidir. Herkeze iş var, ama herkes yapmak istemez gururu incelir dušunurler diye. Sen ne bakiyon oylelerine. Cepte para olursa kendinden daha emin hisseder biri. Hep karierin bašindasin, her şey olabilir. Bende okul ve sonraki iş hayatimdan once, temizlik işi yaptim ve kebabcida çaliştim. Sonra bakarsin seversin belki çay bahcesi açarsin kendine, belli mi olur, ya da ordan bir kismetin açilir herkezi taniyip konuşuyorsun diye. Sen kendine bak, gerisi hikaye. Buyutmene gercekten gerek yok bu kadar gençsin daha, tüm yaşamin onunde. her şey olabilir hayatta. kolay gelsin, tebrik olsun. Bana da bir çay olsun, çok şekerli. 🤌
10 YorumlaBenim şirketimde çalışan bayan da işletme mezunu ama çay kahve ofis işlerinin tamamına bakıyor mesele ne iş yaptığın değil kazandığını anlının akı ile kazanmış olman
Dilenci
Eskort
Hayat kadını
Hırsız
Arsız
Vs bak hepsi para kazanıyor ama sonuç olarak tüketirken bir başın eğık kalmak var birde dik durabilmek10 Yorumla
+1 yılAlnının teriyle hakkıyla kazanicaksin bu devirde her iş asgari üniversite mezunu da olsan asgari maaş inan mesele işinden memnun olmak rahat olmak sevmek. Hiç Bi iş küçümsenemez çöpçü diye bile dalga geçilen insanlar alnının teriyle yüksek maaş aliyolar kazaniyolar
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 583 cevap paylaştı.
+1 yılburada Caycı ablanın yeri diye cayoxagı vardı karsılıklı 2 dükkan vardı birinde 4 masa atmıs oley oynuyor cay içerdi erkekler ora cay götürür dü
Diğeir minik zaten dükkanlar cay dükkanı idi
burada bayanlar yapıyor ilerletip ticari kafa var ise cay bahçesi açarsın ilerlet bu çay iişime çay bahçesi ac bak gör kazanca gör nasıl zengin olup ev aldıgın zaman onlar lise mezunu Caycı kim miş göster onlara00 Yorumla
+1 yılGençlerimiz iş bulamıyor 13 milyon süryeli var 10 milyonda karışık mülteci var çok zor bende iş arıyorum hangi fabrikaya gittim süryeli var sanki türkiye bize hayat yok haksız bir durum üniversiteli genç ihşahta çalışıyor boşuna okumuş Atatürk'ün kurduğu cennete vatan soysuzların vatanı olmuş artık zengin fakir savaşı var kahrolsun böyle düzen
10 Yorumla
+1 yılÜniversite mezunları arasından bile o çaycılık işini istemeye istemeye de olsa yapacak olan çok kişi var ama iş yok. Daha iyi bir iş bulana kadar çalış, bakma sen annene. Kaldı ki lise mezunu olmak hiçbir şey demek artık. En az 2 yıllık mezun arıyor çoğu yer.
00 Yorumla
+1 yılFast food yerlerinde çalışabilirsin tecrübe gerekmiyor çoğu yerde mesela ben arbys'te çalışıyorum tecrübe aramıyorlardı 2,2-buçuk senem oldu vardiya müdürü yapmak istiyorlar şu an da öyle düşünüyorlar kariyerin olursa yükselirsin, çaycılık pek iyi iş değil iti var kopuğu var ayıp değil tabiki ama bir kıza göre çaycılık uygun iş değil. Yinede senin fikrin saygı duyarım ama önce bı düşün derim 🌸🙏💗
01 Yorumla- +1 yıl
Her konuda yardımcı olurum sana canım ama iyi düşün çaycılık iyi bı iş değil 🙏💗
+1 yılAnnen bir noktada haklı ama bağırması haksız. Şimdilik geçici olarak gir, paranı kazan ardından kendini geliştirip biraz daha vasıflı işlerde çalışmaya bak. Kurslara git; adobe photoshop, excell, muhasebe gibi. Ardından bu işler aracılığıyla muhasebeci, sosyal medya uzmanı, veri giriş personeli gibi nispeten yetkin işlerde çalışmaya yönel. İyi forumlar.
00 Yorumla
+1 yılÇaycılık ayıp değil tabi ki işini iyi yaparsın herşeyi öğrenirsin sonra halk eğitim veya KOSGEB kursuna katılıp belgelerini alırsın, ardından da kafe çay ocağı karışımı bir mekan açarsın KOSGEB kadın girişimci desteğiyle, al sana kendine ait bir gelir kapısı
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılÇaycılık yapmak neden ayıp olsun ki sonuçta bu da bir iş bir işinin sonucunda para kazanıyorsun Senin çalıştığın yerde diğer çalışanlara çay götürmek kahve götürmek onların motivasyonunu arttırmak için senin yapmış olduğun çaylara kahvelere ihtiyacı var
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılne ayıbı saçmalama.. ben yurtdışında doğup büyüdüm ve 14 yaşında başladık arkadaşlarla öyle en küçük işlerle.. şu an arkadaşlarım üniversiteye gidiyor ve hala garsonluk ya da kasiyerlik yapıyor yanı sıra.. zengin bir aileden gelmiyorsan hayat zor, emek verene/çalışana para var en kötü iş olsa bile..
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılve bu dediğim işler hep yurtdışında.. burdakilere şaşırıyorum zaten okuyorum diyorlar ama çalışmaya gelince yok..
Eğitim & Kariyer konusunda 314 cevap paylaştı. zaten lise en min level canım. yani daha altı kaldımı ki. ben yerinde olsam parasına bakardım. parası asgariden yüksek oldumu o işi yapardım. ya da güzel birşeysen evlenirsin iş bulma derdin biter.
00 YorumlaHiç te ayıp değil sana helal olsun diyorum. Bir kadın için para kazanmanın daha kolay yolları da var... onları da tercih edebilirdin, ama sen helalinden alın teriyle, emek vererek çalışmayı seçtin. Allah yardımcın olur yolun açık olsun🦋
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle ayıp değil, annen bir anne olarak daha yaşın çok genç seni daha iyi yerlerde görmek istiyor, bu yüzden kızıyor. Çaycılıktan nereye yükselebilirsin bilemiyorum ama genç yaşta okumayanda boş gezmeyip düzenli olarak sigortalı çalışırsan, kazandığın parayı iyi değerlendirirsen güzel birikimler, güzel yatırımlarla belki bambaşka iş kollarına girebilirsin. şu an başka iş bulamadığını belirtmişsin, bence gir çalış, paranı kazan, karşına daha iyi bir iş fırsatı çıkıncada ona yönel.
10 YorumlaNe ayıbı be hocam bu devirde millet namuslu olana bile ayıp gözüyle bakıyor hatta ellerinden gelse suç işliyon diyip hüküm giydirecekler ama sen iyi yapıyorsun helalse boş ver kim ne derse desin
10 YorumlaÇalışmanın ekmeğinin derdinde olmanın nesi ayıp olsun. Dolandırıcılık değil hırsızlık değil. Millet kara para aklayıp bir de reklam yapıyor.
Çalışanı Allah sever kardeşim iş iştir.10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Çaycıların askı diye tabir edilen tepsileriyle tasirsan dökülmez.
Bence gir bir başla çalışmaya. İş ortamı, çalışma şartları iyi gelirse devam edersin. Olmazsa bırakırsın.
00 YorumlaBence değil çünkü bu ülkede çöpçü yeni mezun mühendisten daha fazla maaş alıyor bu nedenle aklı olan okumaz amele olur bu dünyada eğitim = maaşlı köle ( ilkokul mezunu fabrika sahipleri daha da zengin olsun kızları marka çanta araba alsın diye bir ömür mühendislik okuyorsunuz ) uyanın ve kendiniz için iş kurun bence okumak bildiğin başkasının para karşılığı kölesi olmak parayı geçtim bir kere gelinen ömrünüzü başkası için harcamak yazık be
00 Yorumla
+1 yılAyıp değil kesinlikle ama lise mezunuysan kendini başka şeylerde değerlendir kpps bazı yerlerde kaldırıldı hosteslik ingilizce istiyor kpps yok gardiyan veya güvenlik şu an polislerle aynı işi yapan bile var bı kaç şeyle fark var bekçilik lise mezunuysan iz kendiniz yükselmeye onu yapamafiysan başka yani çaycılık guzl rahat bir iş ama sana tavsiyem bir hedef yap hem çalış hem o hedefe ulaş
00 Yorumla
+1 yılAyıbın yolu kayıp işin ayıbımı olur iş iştir yeterki şerefinle namusunla çalış alın terinle paranı kazan Allah u Teala bir kapı açar ve bereketinide verir ☝️
00 Yorumla
+1 yılNiye ayıp olsun kurtulun şu saçma triplerden. En ayıp birilerine yük olmak başkalarının sırtında yaşamaktır. Namusunla ekmeğini kazanmanın ayıp yanı olmaz.
00 YorumlaÜniversite mezunları işlerden gocunmuyor lise mezunları ve ailesi nasıl da beğenmiyor. Tabi haklısınız. Lise mezunları cb olmak varken neden çaycı olsun. 🤣🤣
02 YorumlaYaw çalis calis hic bakma ne olduguna , parasina bile cok bakma. Nasipte varsa para ustune yagar merak etme. Sen calis temizlikte yap caycilikta hic sorun degil
00 Yorumla
+1 yılİnsanların ne dediğine asla takılmayın ayıp filan değil. Ben de KPSS'den memur olana kadar garsonluk yapıyorum. Hayat acıları vs herkesin hayat şartı eşit olmuyor maalesef.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 423 cevap paylaştı.
+1 yılÇaycılık neden yapılmasın ki her işin kutsallığı vardir ekmek paranın derdindesin garsonluk yaptim komilik yaptım askerde çaycı oldum. Yapilir yapilmicak is yok
00 Yorumla
+1 yılAyıp degıl çaycılık yapmak. garson olan bır sürü lıse unıversıte mezunu olan var maalesef. Neden ayıp olsun sen şerefınle paranı kazanmak için çalışıyorsun calısmak ayıp olur mu hiç.
00 YorumlaKesinlikle yapma. Mesleği küçümsediğimden değil sana bir şey katmayacağı için diyorum. Yaşın genç, usta olabileceğin bir işe girmen daha faydalı olur. Mesela pastane, deri çanta, mont üreten bir yer, aşçılığı öğrenebileceğin bir yer, yani de ki ben mesleği öğreneceğim usta olacağım. Böyle yerler gelecekte senin için çok daha iyi olur. İlerde kendi işyerinde üretim yaparsın.
00 Yorumla
+1 yılAnnen lise mezununu profesör sanıyor sanırım üniversite mezunları bile inşaatlarda çalışıyor şu an ayrıca sen alın terinle ekmeğini kazanmaya çalışıyorsun bunun neresi kötü
00 Yorumla
+1 yılayıp değil ama yükselmekten kastın ne onu anlamadım. hangi pozisyonu düşünüyorsun sonrasında
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPatronunla evlenirsen yukselebirsin dhhddhdh aşkım inşaat şirketinde çaycılık yaparken nasıl yukseleceksin hastaneye falan girseydin ya hasta hizmetleri olarak
01 Yorumla
+1 yılBir süre para kazanmak için iyi olur. Ömürlük olsa bile utanç duyulmaz asla ama yerinde sayarsın. Kendini geliştirmek için fırsat aramanı öneririm.
00 Yorumla
+1 yılben bi kiz olarak 18 yasimda bi sene once cayicilik yapiordum baslarda cekiniordum ama yapcak bisi yoktu ayip bisi degil ayrica
00 YorumlaÜniversite mezunu olarak bende bayadır nitelikli iş bulamıyorum. Bence ortam rahatsa bir süre çalışın sonuçta helal para..
01 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 895 cevap paylaştı.
+1 yılGüncele yanıt veriyorum direkt, yükselme durumunu unut😅 çalışmak ayıp değil ama bunu bekleme...
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. isteyen istediği işi yapar. özellikle para ihtiyacı varsa genelde pek sorgulanmaz çoğu iş yapılır. ben yadırgamam şahsen.
00 YorumlaGeçici olarak yaparsın sonra denk gelince iyi işe girersin. Ayıp değil ben hem üni okuyup hem çaycılık yapıyordum
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBaşlığı okuyarak cevap veriyorum açıklamayı okumadım çaycılık ayıp bir iş değil zaten bir insan hangi işin ayıp hangi işin ayıp olmadığını bilir ben söylersem pek hoş olmaz kendi alın terin ile kazanıyorsun niye ayıp olsun ki?
00 Yorumla
+1 yılNeden ayıp olsun tabiikide ayıp değil para kazanmak için çabaladıgın her meslek gurur kaynagıdır.
00 Yorumla
+1 yılEzikçe bir iş. Millete getir götür yapıp onlar için çabalamak küçük görülür. Başka işler de yapabilirsiniz ki.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 637 cevap paylaştı. Çalışmak ne zaman ayıp olmuş. Bende üni mezunuyum ama sanayide çalışıyorum. Herkes daha iyi iş imkanı ister
00 YorumlaÇalışmanın ayıbı olmaz da yaşın gereği daha iyi işler bulabilirsin
01 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 399 cevap paylaştı. Huzurlu hissedeceğin işi dene bul kimse ne der diye düşünme ekmek parası kendi ayağının üzerinde durma sanatı bu hayat
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAyıp değil tabii ki. Hakkıyla yaptığın her iş özeldir ve sana deneyim kazandırır. Şu an için elinde başka bir imkan yoksa yapman gerek. Korkunu düşünme çünkü düşündükçe daha fazla aklına gelecek.
00 YorumlaÇaycılık neden kötü bir iş olsun ki? Babam hep şunu der, her ne iş yaparsan yap bulunduğun meslekte en iyisi olmak için uğraş.
00 Yorumla
+1 yıl23 yaşına gelmişsin evlenmişsin artık bir yetişkinsin kendi kararlarını verebilecek yaştasın hem kendi ekmeğini kazanmak niye ayıp olsun?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılLise zorunlu zaten herkes lise mezunu iş bulamaman normal. Mühendis, öğretmen, mimar bile bulamıyor iş. Eğitim durumunu yüceltmeyerek başla bence. Ayıp da değil ayrıca
10 YorumlaAlinteri ile çalışılan her iş kutsaldır kazancı helaldir
10 YorumlaNeden ayıp olsun emeğin ile kazandığın hicbirsey ayıp değil
20 Yorumla
+1 yılİnşaat şirketinde yükselerek patronun şoförü olursun. Özel güvenlik sertifikası al
00 Yorumla
+1 yılBu devirde üni mezunu iş bulamıyo annen de abartmış yanii
00 Yorumla
+1 yılHayır neden ayıp olsun her işe her çalışana saygı duyulmalı
00 YorumlaSen başla bu arada da arı duyulmuş cafe lere başvuru yap iş işte bulunur
00 Yorumla
+1 yılNeden ayıp olsun kendi kendine yetmek, kazancının olması helal para kazanmak çok güzel.
00 YorumlaNeden ayıp olsun takma kafana götürürken çayın içine bakma bir şey olmaz
00 Yorumla
+1 yılGüvenlik görevlisi ol, daha kolay. Kursa git, sınava gir ve sertifikanı al
00 Yorumla
+1 yılNiye ayıp olsun üniversite mezunları bile kasiyer falan maalesef
00 Yorumla
+1 yılHiçbir iş ayıp değil ama insanlar kendi tercihlerini kullanabilir.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 444 cevap paylaştı.
u +1 yılHelal yoldan kazanmak neden utanç verici olsun? Aşalım bunları nolur
00 Yorumla - Devamını Gör (75)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne