Tıp ta pediatri stajindan kaldım. Artık arkadaşların gözünde değersiz biri gibi mi görünürüm? Küçümseyici bir gözle bakarlar mi bana?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bir sürü staj var kimin kalacağı kimin geçeceği belli olmuyor. Benim oda arkadaşım dahiliyede benden çok daha iyiydi ama sözlüsüne uyuzun biri girdi ve kız kaldı, benim sözlüme girenler herkesi geçirmek istiyordu ben geçtim. Hocalar zaten bizim için neyin zor neyin kolay olduğunu da bilmiyor. X hocası inanılmaz kötü anlatmış oluyor Y hocası sözlüde bunu nasıl bilmezsin diye seni haşlıyor. Bazen 1-2 slaytın eksik kalıyor şansına full ondan soruluyor, inatla bilmediğinin üstüne gidiyorlar. Bazı kişiler kendini bilmese de biliyor gibi gösteriyor, bazıları heyecandan bildiğini söyleyemiyor. Birkaç kişi girdiysen her soruya cevap da versen cevap veremeyen arkadaşınla seni karıştırıp düşük verebiliyorlar. Bir tane arkadaşıma öyle olmuştu çocuk her şeye cevap verdi hoca gelmiş son bir şans veriyorum sana falan diyor neyse ki çocuk bildi de kalmadı ama bilmese hiçbir şeyi bilememiş muamelesi görecekti. Uzun lafın kısası o kadar çok değişken var ki kimse kimseyi stajdan kaldı diye yargılamaz.
Ben pek çalışmadım sınava iki hafta kala da hastalandım 5-6 gün hastalık yüzünden heba oldu, günler çok hızlı geçti bir de baktım ki sınava 10 gün kalmış yetiştiremedim slaytlarin yarısından fazlasını bu yüzden kötü bir not aldım. Ve böylece sözlüye bile almadılar beni. Yani sözlüye bile girememiş biri olarak soruyorum bunu
Slaytların sadece üçte birine bakabildim. Yine de sınırdaydım sadece 4 soru daha yapabilseydim sözlüye alınacaktım ama olmadı.
Bizde sözlüye girememek diye bir şey yok ama şunu söyleyebilirim deprem olduğunda dahiliye stajındaydık ve bir arkadaşımızın hatayda evi yıkılmıştı, pediatrideyken birinin babası vefat etti, kadın doğumda son gece yediği şeyden zehirlenen biri oldu. İnsanın başına her şey gelebilir, canınızı sıkan bir şey olur çalışamazsınız veya sadece stajı sevmezsiniz içinizden çalışmak gelmez bunlar herkesin başına gelebilecek şeyler. Pediatri aldığınıza göre 4. sınıfsınız daha ilk stajınız diye tahmin ediyorum. Sınıfın en çalışkanı bile kalabilir bunu göreceksiniz çünkü insanın bir anı bir anını tutmaz, kimse her zaman başarılı olamaz. Bunun için birini yargılamak çok saçma olur. Göğüs hastalıklarından yakın bir arkadaşım kaldı mesela, benim de yarın nörolojiden kalmayacağımın bir garantisi yok bu yüzden kimseyi yargılamam sadece üzülürüm çünkü başka bir stajdayken kaldığın stajın bütünü de düşünmek zorunda kalıyorsun bu da stresli bir şey. Her staj stres yaşıyoruz zaten bu yaşımda saçımda beyaz çıkmaya başlamış. Hepimiz aynı geminin yolcusuyuz, aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Kınamak bir kenara birbirimize destek olmamız lazım çünkü bunun stresini sadece yaşayan anlar. Benim erkek arkadaşım 1 yıl kaldığı için geriden geliyor, beni sınav haftası gergin olduğum için suçluyordu. Şu an kendisi de aynı stresi yaşıyor ve hak vermeye başladı. Arkadaşlarınız için de bu durum geçerli onlar da biliyorlar bu yüzden de destek olurlar.
Anladım. Allah hepimizin yardımcısı olsun zor gerçekten. Allah bize severek çalışmayı nasip etsin severek çalışınca stres daha da minimum oluyor çünkü. Görüşleriniz için de teşekkür ederim 🙂
Bu arada merak ettiğim bir iki şey daha var. Bizim sınıftan bir kızdan hoşlanıyorum. Onunla bir iki hafta bakıştık sonra onunla tanışmak için yanına gittim ve tanıştım. Okulda iken ara sıra yanına giderim ve sohbet ederiz. O beni kendinden uzaklaştırmasa da bana doğru adım da atmıyor acaba sebebi stajın çok zor olmasindan dolayı olabilir mi? Bir de ben stajdan kaldım o ise geçti stajı. Kadinlar her açıdan güçlü erkeklerle birlikte olmak ister bunu biliyoruz. Bundan dolayı beni artık istememe gibi bir durum olabilir mi acaba?
TUS'ta yüksek hedefi varsa hiç o toplara girmek istemiyor olabilir.
Tus da yüksek hedefinin olmadığını aile hekimliğinin kendisi için yeterli olacağını söylemişti bana.
Benim erkek arkadaşım dediğim gibi sınıfta kaldı şu an alt dönemim, istememek gibi bir şeyim olmadı hatta aynı sınıfta olmamak daha iyi bile oldu. O da belki sınıftan istemiyordur çünkü sürekli dip dibe olmak iyi olmuyor.
Sürekli dip dibe olunca duygular devreye girip derse odaklanmayı mı engelliyor? Ondan mı?
Hayır bir yerden sonra başka bir çevren daha olsun istemeye başlıyorsun, sıkılıyorsun. Bir şekilde terk etse sürekli dibinde olduğu için unutamayacaksın vs vs
Bu arada hoşlandığın kişi sınıfta kaldığı için kendini ona üstün görüyor musun ister istemez? Ve bu da bir kadının o erkekten soğumasına sebep olur mu genel olarak yorumlayacak olursak?
Hani kadınlar hep kendileriyle denk veya kendilerinden daha üstün konumda olan erkekle birlikte olmak isterler ya onun için soruyorum
Ben ders konusunda o kalmadan önce de ondan öndeydim zaten ama hayat dersten ibaret değil. O da benim yapamadığım bir sürü şeyi yapabiliyor. Ha her konuda ben önde olsaydım tabii istemezdim çünkü dengim görmezdim ama hayatın bir sürü yönü var benim eksik kaldığım yerleri o kapatıyor, onun eksiklerini ben kapatıyorum zaten ideal ilişkide kişiler birbirini tamamlar.
Evet doğru. umarım ilgilendiğim kız da sizin gibi bu şekilde mantıklı düşünen biri olur ve her şeyi erkekten bekleyen biri değildir umarım 🙂
Merak ettim sizden daha önde olduğu ve sizi tamamladığı konuların neler olduğunu sorabilir miyim eğer özel değilse tabi?
Benim aklıma pek gelmiyor da, acaba benim hoşlandığım kız beni hangi açıdan kendisinden ilerde görüp beni takdir edebilir?
İnsan iletişimi çok iyi her çevreden arkadaşı var bu yüzden bir konuda yardıma ihtiyacım olduğunda hemen çözebiliyor. Bense genel olarak çekingen bir insanım birine sorup kolayca halledilebilecek şeyleri sormaya çekinip hayatı kendime zorlaştırıyorum. Benim yer yön algım yok ama o her yeri avucunun içi gibi biliyor. Bir şeylere hemen pratik çözümler üretebiliyor, 40 yıl düşünsem benim aklıma gelmez ama onun geliyor. Ne bileyim işte başıma bir şey gelse o çözer diye düşünmenin rahatlığıyla yaşıyorum ki bence bu çok büyük bir şey.
Ben de bu konuda maalesef pek iyi değilim çevrem pek geniş değil çünkü genel olarak yalnız kalmayi seviyorum. Keşke benim de öyle bir özelliğim olsaymış
Ama sosyal yönden hoşlandığım kızdan daha önde gibiyim. O çok çekingen birisi. Eskiden ben de öyleydim ama üniversiteye geçtiğimden bu yana artık o çekingenlik kalmadı bende. Herkesle rahat rahat konuşup sohbet edebiliyorum. Ama işte çevrem yine de geniş değil o kadar
Büt yok mu bu arada?
Var. Büt sene sonu olacak. Sene sonunda bir şansımız olacak geçemediğimiz stajı verebilmek için
Onu geçersiniz kimse kaldığınızı bile hatırlamaz
İnşallah dediğiniz gibi olur ve inşallah sıradaki stajların hepsini eksiksiz vermiş olurum
İnşallah bu staj ders olsun düzenli çalışın halledersiniz zaten :)
Sanırım günü gününe tam odakla çalışmak gerekiyor. Çünkü bir gün bile araya girince unutuluyor bilgiler. Hatta her gün düzenli çalışıldığında bile birkaç gün önceden çalıştığım konulari unutuyorum maalesef. Bilmiyorum bu herkeste mi var yoksa ben mi çabuk unutuyorum? Buna bir çözüm öneriniz var mı?
Son haftaya konu bırakmayıp o zamanı tekrara ayırmak gerekiyor bir de ezberleri sona atmamak lazım, stres altında ezber yapılamıyor çünkü
Ben de öyle düşünüyordum, son iki hafta kala konuların hepsini en azından bir ya da iki defa okumuş olmam gerekiyor. Böylece son iki hafta hızlı tekrar yapılır inşallah
Ben derste ses kaydı alıp slaytın üstüne yazarak çalışıyorum
Maalesef ben yazma alışkanlığım yok. Hem hoca anlatırken hocaya kesinlikle yetişemiyorum. Normal dinlemede bile yetişemiyorum yazmada hiç yetişemiyorum. Bu yüzden başkasının slayt üzerine aldığı notları okuyarak çalışıyorum. Sadece okuyarak. Ve maalesef bazen başkasının slayt üzerine not alınmış slaytlara her zaman da ulaşamıyorum. Aslında üst dönemler bizimle notlu slaytlarını paylaşıyorlar o yönden iyi oluyor.
Hoca anlatırken ben de yetişemem zaten ses kaydı dinliyerek yazıyorum geri sarılıyor öyle olunca 😅 Başkasının yazdığı biraz karışık geliyor bana kendin yazınca daha akılda kalıcı oluyor.
Hmm doğru. Ama işte ben kendim yazınca çok zaman kaybediyorum. Üstelik normal anlamaya çalışırken de zaman kaybediyorum. Ama ben böyle öğrenmeye çalışırken kafama iyice kazımaya çalıştığım için sanırım bu sebepten diğer arkadaşlar a göre daha çok zaman kaybediyorum. Ve böylece ikinci tekrarları yapmaya zaman kalmamış oluyor
Ve maalesef ki birkaç gün sonra unutuyorum bilgileri. En acısı da bu oluyor.