ya yeni mühendisiz diye önüne gelen bizi * çalışıyor nasıl bir ülke burası ya
mesleği bırakcam ama bu yaştan sonra ne işi bulunur ki
ya yeni mühendisiz diye önüne gelen bizi * çalışıyor nasıl bir ülke burası ya
mesleği bırakcam ama bu yaştan sonra ne işi bulunur ki
Ben 15 yaşımda 3 ay 15 bin liraya dondurmacıda garsonluk yapmıştım yıl 2019 du babam müteahit benim şantiye şeflerini büyük projelerde çağırırlar genelde kalfa her işi halleder zaten az ama yapacak bir şey yok tekniker olsaydın keşke
Cevap
2Cevap
Yurt dışı için çaba harca burada senin işin ne yazık ki olmaz. 15 bin ne ya gerçi kamu da aynı mühendise pek ekmek yok artık.
kamuda alım yok ki ya inşaat mühendisine
O da doğru yurtdışından firmalara yol, köprü yaptırıyorlar onlar da kendi mühendislerine kazandırıyor tabi
15 bine şantiye şefliği mi? Temizlikçi alıyor o kadar. En az 30 bin
Vallahi psikolojim bozuldu usta
Çalışılmaz ama alternatifin var mı
Yok abi ya ne oturup KPSS bakayım normal memurluk için
15 bine hayatımı geleceğim neden riske atayım
Şöyle. Türkiyede inşaat mühendisi enflasyonu var. Ama memurlukta ne uzarsın ne kısalırsın. Kendine güveniyorsan ilk işin ise 3-6 ay çalış. Sonra aynı sektörde şirket değiştir. İlerde kendi şirketini kur. Ya da 09-17 memur ol. Hayat tercihtşr.
abi afedersin bi bok olmaz memur olur ne uzar ne kısalırım yeter
6 7 ayda meslekten soğudum adam 1.5 ay oldu paramı vermiyor her işe koşturuyor
yani asgari ücrete çalışıyorum valla yanımda çalışan işçilerin günlük yövmiyesi 1000 1500 arası
Memurlukta her yol devletin memura zam oranını takşp edersin. Evin araban zor olur.
burdada adamlar para vermiyor
borç içindeyim herif para vermiyor ne sigorta var ne bir şey üstelik kendi aracımla gidiyorum orya buraya mazot parasıda yok
O zaman çalışma değerli kardeşim.
Sektör değiştir
işte önce bi memur olayım sonra olmadı yurt dışına çıkarım sorayım dedim ama 15 bine olmuyor dendigi gibi
Yaşın gençken şimdi git yurt dışına
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?