Merhabalar.
Uzun uzun açıklama yapmadan direkt soru soracağım: Sizce klasik fizik mi yoksa kuantum fiziği mi? Hangi alanda olmak isterdiniz? NEDEN?
Not: örneğin kuantum fiziği yazıp da gitmeyin. Nedenini açıklayınız.🙃
Uzun uzun açıklama yapmadan direkt soru soracağım: Sizce klasik fizik mi yoksa kuantum fiziği mi? Hangi alanda olmak isterdiniz? NEDEN?
Not: örneğin kuantum fiziği yazıp da gitmeyin. Nedenini açıklayınız.🙃
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Biyoloji cephesindeyim ama bilim sadece fiziği kapsıyorsa kuantum fiziğini seçerim. Çünkü maddenin özüne inip keşfetme fırsatı bulabiliyoruz. Bir de nasıl bir bağları var bilmiyorum zira araştırmadım ama astrofizik diyorum. Çünkü fiziki formüllerin uzayda hayat bulması ve fiziği canlı canlı görmemiz demek benim için. Şahsen pek hoşlanmadığım bir dersti.
Bilim, tabii ki sadece fiziği kapsamıyor. Şimdi sorumda "bilim' kelimesini kullandım. Çünkü kuantum fiziğini alakasız metafiziğe bağlıyorlar. İnsanları bununla kandırıyorlar ve ticaretini yapıyorlar.
Kuantum fiziği seçmek bence gayet yerinde bir karar.
Astrofizik ile kuantum fiziğinin araları pek de iyi değil. Hemen açıklayayım:
Astrofizik; yıldızları, pulsarları, göktaşlarını, gezegenleri, galaksileri vb. evreni inceler. İncelediği bu yapılar çok büyüktür. Bu nedenle astrofizikte Einstein'ın Genel Görelilik Teorisi ve biraz da klasik fizik geçiyor. Hatta, Genel Görelilik Teorisi ile Kuantum Fiziğini tek çatı altında birleştirebilecek "Her Şeyin Teorisi" bulunmaya çalışılıyor. Evet, genel görelilik fiziği ile kuantum fiziğini birleştirmeye aday ünlü bir teori var: Sicim Teorisi.
Sonuç olarak gayet yerinde bir konuya değindiniz. Okulda sevmediğiniz ders idi demek.😃
Ben Fen edb. fizik okuyorum.
Aslında araştırınca ve derine inince çok kıymetli, keşfedilmeye değer bir alan ama bilmiyorum. Zaman makinesi, uzayın sonu ve gezegenlerin mesafeleri gibi pek çok şey fizikle alakalı. Sadece ısınamadım, bir türlü yıldızım barışmadı onunla. Astrofizik öğrenmek için hangi bölüm okunmalı? Kuantum fiziğinde ilerlemek için hangi alanda da ilerlemeli? Fen edebiyat fakültesi öğretmenlik için diye biliyorum ama yanılıyor muyum?
Tabii ki, araştırınca pek çok şey var. Fiziğe ısınamadıysaniz, ters giden bir şey vardır bence. Ya da matematikle aranız iyi değildir.
Astrofizik öğrenmek, kuantum fiziğinde ilerlemek için fen edebiyat fakültesi fizik bölümünde okunmalıdır.
Hayır, fen edebiyat fakültesi anabilim dallarını içerir. Örneğin fizik, kimya, biyoloji, vs. (Kimya öğretmenliği değil de direkt kimya anabilim dalı)
Ben, bir önceki mesajda belirttiğim gibi fen edb fakültesi fizik bölümünde okuyorum. İlk senem ve gayet de zorlayıcı. Klasik fizik, klasik fiziğin laboratuvar deneyleri, kimya, Analiz 1 (matematik diyelim) vb zorlayıcı dersler var. Kuantum fiziğine şıp diye atlayamayız. Kuantum fiziği 3 ve 4. sınıfta. Önce temeli atıyoruz.
Elbette zaten her zaman derine inmek için yüzeyden başlanır. Önünü bilmeyen aşağıya inip nefesini tutamaz da. Bölüm hakkında biraz daha bilgi verir misiniz? Fiziğe karşı ön yargılıyım ama kuantum fiziğini de merak ediyorum. Öyle ki farklı bir pencereden baksam favorim olacak gibi..
Bölüm hakkında bilgi veriyorum:
Bu bölüme girince biraz da işsizlik riskini almak gerekiyor. Çünkü malum Türkiye şartlarında bilim yok denilecek kadar az olduğu için fizik okuyanlara çok da ihtiyaç yok gibi. Gibi diyorum çünkü bu 4 yıllık bölümden mezun olanlar, fizikçi unvanını alırlar. İş imkanları akademisyenlik, formasyon alıp fizik öğretmenliği, hastanedeki laboratuvarlarda (nükleer laboratuvar) iş imkanı, çift anadal yapıp da farklı özel sektör veya kamuda iş imkanı, mühendis (mühendis oluyorsunuz ama tam olarak süreç nasıl bilmiyorum.) Vb. Pek çok alanı var.
Benim fizik istememdeki amaç, bilim insanı olmak ve hakikat arayışı.
Bu bölümde okumak özveri ve sabır ister. Çünkü 1. sınıfta olmama rağmen dersin zorlayıcı konuları olabiliyor.
Matematik. Fiziğin dili matematiktir. Tabii ki ilk sınıfta ileri derece matematik istemiyorlar, temelden öğretiliyor (bazen.)
Dersten sonra tekrar yapmak gerekiyor.
1. sınıfta çoğunlukta klasik fizik var. Bu da bakıldığında sıkıcı. İlerleyen sınıflarda, kuantum fiziğinde ileri derece matematik ile ufkunuz açılabiliyor.
Ön yargınızı kendinize sorarak atlatın, bence: "Eğer bu bölümü okursam, yapabilir miyim?" "Yaparsam bunun sonu nasıl bir kapıya çıkar?" "Yapamazsam, nasıl bir kapıya çıkar?" "Merakımın üzerine girmeli miyim?"
Bu soruları kendinize sorun.
Eğer ki fiziğe merakınız varsa, merakınızın üzerine gidin. Benim liseden hocalarım, hatta fizik hocam bile fizik bölümü okuma dedi. Ben ise merak ediyorum ve okuyacağım dedim. Şu an memnunum çünkü isteyerek geldim ve severek devam ediyorum.
Can alıcı noktadan vurdunuz beni çünkü bende bu bölümü bilim insanı olmak için seçtim. Mühendislik temelli olduğundan ufak, temel düzeyde fizik görüyoruz ve bu yüzden pek alışamadım. Ama dediğim gibi bir parçam da ilerisini, derinliğini merak ediyor. Sanırım sabırlı olmak kilit nokta. Zaten zaman içinde ön yargımda, aramızdaki buzlar da erir muhtemelen. Teşekkürler
Ben de sizin gibiydim, hemen kuantum, deney, astrofizik vb. Ama dağın zirvesine bir anda nasıl çıkacağız? Önce sabırlı ve istikrarlı bir şekilde yola koyulup belli süreçten sonra dağın zirvesine varacağız.
O buzlar eriyecektir. Rica ederim Madam.
Şimdi 20 yaşımda olsaydım kuantum fiziğini tercih ederdim neden mi çünkü klasik fizik artık basit kalmıyor mu
Merhaba, neredeyse aynı fikirdeyim. Yanıtınız için teşekkür ederim.
Rica ederim
İkisine de uzağım ama kuantum fiziğini dinleyip anlamaması daha zevkli😂😂😂
Buna da katılıyorum. Anlamamak ve anlamaya çalışmak da zevkli oluyor. 🙂