İlber Ortaylı serzenişi: Şimdi sırf diploma...
Maalesef...
Ama bana kalırsa üniversitesiz olmaz.

İlber Ortaylı serzenişi: Şimdi sırf diploma...
Maalesef...
Ama bana kalırsa üniversitesiz olmaz.

Hayır zaman kaybı değil kesinlikle.. üni okuyanlar bile zar zor iş buluyorlar zaten kaldı ki hiç okul okumamak kötü olurdu ya da liseye gitmek.. ama mesela kişi baştan beri iş öğrenebilecek durumdadır o zaman belki de erteleyebilir üniversiteyi.
Sanada katılıyorum
Bu ulkede ise evet, zaman kaybi. Her yer universite oldu. Haliyle ayni bolumlerden cok fazla mezun verildigi icin is bulma sikintisi var. Bakiyorsun muhendislik mezunu, polislik icin basvurmus filan. Ben lisede yaz aylarinda genclerin 3-5 ayligina da olsa calismasi taraftariyim. Bu sayede hem bir meslek ogrenmis olurlar hem de okuyacagi bolumu daha iyi secmesini saglar. Universite okuyup okumamak da onun elinde olur ayrica.
Birde kendini gelistirmek sadece universiteye gidince olan bir sey degil. Bir spor faaliyeti, bir muzik aleti calmak vs vs bircok sey var kendini gelistirmek icin
Günümüz toplumuna baktığımızda çoğu insan dışarıda kalıyor. Bu yüzden üniversiteyi eleştiriyorlar. Bence sorun şu ki, insanlar kendilerini yeterince geliştiremiyorlar, dolayısıyla onları eleştirmek daha kolay. Benim naçizane fikrim herkesin üniversite okuması gerektiğidir.
Hobilerden uzak sadece para ve makam amacı ile okumak boş bunu öyle bilin.. Hobilerin peşinden istediğiniz meslek için okursanız zaman kazanmaktır.
Cevap
6Cevap
Evet zaman kaybı. Ülke ekonomi şartları ortada. İşsizlik rakamları ortada. Neden okumaya çalışıyorsunuz?
meslek sahibi olmak öncemli artık okumak pek birşeye yaramıyor
misal nobel ödlü kazanan bir adamın 2 bin takip. çisi varken sadece yemek için göbek sallayan ve tek kelime etmeyen şişkonun 2 milyon takipçisi var ..
Boş bölüm veya okulda okunacaksa evet zaman kaybı
Herkes için aynı değil, mesela zanaat öğrenen biri için gereksiz olabilir. Ama bana göre üniversite hem kafa açar hem de bir disiplin kazandırır.
Degilfir
Ülkenin eğitim durumu ortada zaman kaybi evet
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?