Son zamanlarda gördüğümüz kadarıyla çoğu üniversite mezunu iş bulamıyor. Bunun yerine erkenden hayata atılıp kariyer yapmaya başlamak bir tercih olabilir mi?Çevremde gördüğüm üniversite mezunları ya işsiz ya da bölümleri ile alakasız bir işte çalışıyor.
İş bulamıyor da nedeni ne? İyi kaliteli bir üniversite okumadığı için, meslektaşlarına göre geride kaldıgı kendisini geliştirmediği için. Ne alaka üniversite okunmamalı mı? Okumak için okuyanlar okumasın yeter. Birde devlet her yere üniversite açmasa ortalık işsiz kaynamayacak zaten.
Ben öz kardeşime de diyorum çevremdeki liselilerede diyorum okumayın kardeşim eskiden oku adam ol derlerdi çünkü ise girebiliyodun artık öyle değil meslek sahibi ol ya da en basit git dönerci al çok az bir maliyetle ya da şoför ol önemli olan yaptığın iş değil kazandığın para
üniversiteye okumaya gitmiyorsun... hayatı ögrenmeye, insanları tanımaya, kendi ayaklarının üzerinde durmaya gidiyorsun... üniversitenin okumakla yazmakla hiç mi hiç alakası yok...
Üniversite sadece iş için değil kültür ve eğitim açısından da önemli. Aynı zamanda üniversite mezunu olup iş bulamayınca hemen pes etmek gerekmiyor. Tekrar sınavlara hazırlanırsın daha iyi yerlere gelebilirsin
12. sınıfa hiçbir şey öğrenmeden gelmiş puanım neye yetiyorsa onu okurum kafasıyla bir bölüme yerleşip onun bunun notuyla son gece çıkmış çalışıp zar zor sınıf geçen tipler boşa okuyor evet ve sayıları azımsanamayacak kadar fazla
eğer meslek sahibi olmak istiyor ve geleceği olmayan bir bölümde okuyorsan evet zaman kaybı sayılabilir yok ben bilgi kültür ortam görmek istiyorum dersen kesinlikle zaman kaybı değil üniversite okumak kişisel gelişim anlamında çok önemli ve iyi
Bunun asıl sebebi öğrencilerin çoğu okurken bir yandan da tecrübem olsun kendimi geliştirebildiğim kadar geliştireyim demiyor elindeki diplomaya güveniyor.
Maalesef artık öyle görünüyor çünkü üniversitelerin çoğalması eğitimi yükseltmez düşürür fabrika değil ki bu işçi çalıştırsın eğitim yeri herkes de haketmez az olursa
En İyi Cevaplar