Gizli Üye(25-29)+1 yılEğer savcılık veya hakimlik düşünmüyorsan geç değil. Bunları düşünüyorsan 35 yaşından sonra olamıyorsun maalesef onu hesaba alarak oku. Aslında önünde 8 yıl var ama kazanman 1 yıl desen en son hukuk 5 yıla çıktı diyorlardı böyle zaten 6 yıl gidiyor. Senin hakimlik savcılık sınavı için 2 yılın kalıyor. maalesef büyük torpillerin döndüğü bir sınav olduğu için kendi hakkılna 2 yılda kazanma ihtimalin çok düşük. Ben şu an 22 yaşındayım savcı olmak istiyorum adalet mezunuym buradan DGS ile hukuka geçsem üstten ders alsam zaten adalet okudum diye 2. Sınıftan başlatsalar hukuk okumayı bitirdiğimde 27 yaşında olurum. Benim önümde savcılık için 8 yıl kalır ben ona bile geç kaldım diyorum. Ama emin ol o kadar büyük insanlar okuyor ki özellikle hukuk fakültesinde çok büyük insanlar var. Yani hiçbir zaman geç değil sadece çok uğraştıracak o kadar. Bende bu yüzden çok kararsızım. Karar verene kadar 1 yıl çöp oldu sende böyle olma. Geç değil ama şu an kararını ver ve başla erteleme.
02 Yorumla
Soran+1 yılAvukatlık istiyorum
Cevap sahibi+1 yılO zaman hiç sorun değil
En İyi Cevaplar
+1 yılNe olacağına henüz karar vermiş isen geç. insanlar çocukluk çağından itibaren kafalarında ben şu olacam bu olacam diye bir fikir sahibi. ha imkanın anca müsait olmuştur zevk için okumak istersin anlarim ama bilmiyorum bari bu yaşında ileri yılların planını iyi yap... ben 23 yaşında nihai işime basladigimda cevremdekilerin liseden çıktığı gibi bulunduğum iş yerinde farklı pozisyonlarda çalıştığını duyuyorum ve harcadigim yıllara yaniyorum cidden ben evde köpek gibi kpss çalışırken onlar paraya para demiyorlarmis sigortalari da takir takır islemis ben evde pskilojimi yitirirken onlar Fink atıyorlarmis. iste bunları düşündükce giden yıllarıma yanıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılNiye yanıyorsun her şey tecrübe yüksek lisans mezunuyum zaten mesleğim var ama içimde hukuk ukte kaldı monotonluk sıkıldım
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır hiç de geç değil. Ve tam olarak ne istediğine daha net karar verdiğin yaşlardasın. Ben de küçüklükten beri Sinema tv istiyordum, 24 yaşından sonra farklı bir iletişim bölümü okudum ve o bölümde sinema tvden daha mutlu oldum. Lise zamanları gittiğim dersanede avukat olup tıp okumak içinde ukte kalmış insanlar dersaneye gelir sınava hazırlanırlardı ve bu insanların yaşları 40'ın üzerindeydi. Kesinlikle geç değil, içinde kalacağına oku derim. Ben de yüksek lisans yapmak istiyorum, şu an 29 yaşındayım muhtemelen 31-32'de anca yapabilirim. Başarılar diliyorum sana
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBitirince napican? Ofis açacak paran var mi? Merkezi yerde ofis kirasi, mobilyalar, faturalar, yol , yemek vs vs. Sence aylık giderin ne kadar olur?
şu an piyasada aşırı avukat bolluğu var. Millet ofis kapatiyor. Sen ofis açar açmaz müvekkiller sıraya mi girecek? Var mı zengin ışadamı çevren? Dayin amcan baban sülalen?
Sen işleri oturtana kadar 5 yil sana para verecek zengin bir baban var mi?
010 Yorumla
Soran+1 yılçevrem zengin evet, okuduğum yerden de para kazanırım özel ders verip. iş ofis açmaya kalsın en kolayı o
Soran+1 yılNe enerji emicisin ya 😂 ben öğretmenim zaten o işi tutturmasam da kolumda altın bilezim var zatwn
Cevap sahibi+1 yılAvukatlik yaparken başka bir işte çalişman yasak. Sigorta girisin olursa baro kaydin silinir. Sigortasiz çalisirsan şikayet olunca meslekten çikarilirsin. Sadece avukatlik yapabilirsin.
Hazirda çok param var, çevrem zengin bana müvekkil yağar diyosan buyur oku tabi. Bu meslek zengin mesleği fakir değil
Soran+1 yılBen okurken çalışmaktan bahsettim. Niye bu kadar kurcaladın sen olamadın galiba isteyip Çok negatifsin bi meditasyon yap
Cevap sahibi+1 yılBen avukatım canım, piyasadan haber verdim ama senin aklın bi karış havada
Soran+1 yılHavada evet çünkü bi kaybım olmayacak zaman dışında riske değer her meslekte işsiz var ona bakarsan önemli olan çaba çevre kazanım sizde yolunda gitmediyse gidenlerde var neyse iyi akşamlar meslekte başarılar
Cevap sahibi+1 yılHayatta en kıymetli şey zamandır. Parayla alamazsin giden ömründen gidiyor. Sen hiç gerçekci düşünemiyorsun.
Bugün İstanbul'da en kötü ofis 25 bin kirasi, faturalar mobilya taksitleri derken aylik giderin 50 bini bulur. Aile evinde kaldiğini başka masrafin olmadiğini varsayiyorum.
Yillik giderin 600 bin eder. En az 3-5 yil dogru duzgun gelirin olmaz tutunmaya çalişirsin.
3 yil olsa 1.800 .000 TL eder.
5 yil olsa 3.000,000 TL eder.
Var mi o kadar paran?
Yoksa eğer asgari ucretle başka avukatlarin yaninda çalisirsin aksam 7 ye kadar, cumartesi dahil. Markette çalişan lise mezunu kizla ayni maaşi almak koyuyor diye genç avukatlar intihar ediyor. Tabi senin paran varmiş sana koymaz
Soran+1 yılİçimi kararttın nerdeyse vazgecicem 😁
Cevap sahibi+1 yılGayet gerçekçi bir açıklama yaptim. Inanmiyorsan çik yeni avukatlara sor. Millet artik kardeşine yeğenine hukuk yazma diye tavsiye veriyor
Soran+1 yılHerkes öyle ama maalesef okumanın değeri pek yok tek bu bölüme mahsus değil her alanda mevcut bu durum ülkenin gerçeği bu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 39b cevap paylaştı.
u +1 yılGeç bir yaş değil bence
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılNeden geç olsun ko gadası
00 Yorumla
+1 yılMerhabalar
Hayır geç değildir sen yeter ki iste hatta 27 yaşında olman daha iyi daha olgun bakarsın hayata daha başarılı olursun düşünce yapın oturmuş olur07 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim inşallah
- +1 yıl
Rica ederim 29 yaşındayım önceden içe kapanık başarısızken şimdi çok başarılıyım Allah nazarlardan saklasın
Soran+1 yılUmarım hayallerime ulaşırım. Önce kazanmam lazım yillar sonra o yollardan tekrar geçmek değişik olacak 5 sene önce üniversite mezun olmuştum umarım 5 sene sonra da bundan olur kariyer yapabilirim hayalim de ki gini
Soran+1 yılşu an çalışmıyorum özel öğretmenlik vs yapıyordum. İki aydır evdeyim mutsuz olduğum için resim öğretmenliği mezunuyum
- +1 yıl
Orada mısın
Soran+1 yılKimseyi eklemiyorum maledef
- +1 yıl
Peki ☺️
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır geç degil bir avukat olarak hayallerinin peşinde gidebilirsin hala diyorum okumanın yaşı yoktur madem mutlu degilsin sizi adliyelerde görelim
12 Yorumla
Soran+1 yıl🥳❤️🙏🏼
Cevap sahibi+1 yıl❤️❤️🎈
+1 yılAvukat olmanın herhangi bir yaş sınırı yok tabiki okuyabilirsin. Hatta bence hukuk okumak için belirli bir olgunlukta olmak gerekiyor.
00 Yorumlageç değil ama daha yorucu ve yıpratıcı olur. mezun olman staj yaşın ve ilerisi için zaman uzuyor
00 Yorumla
+1 yılZararın neresinden dönsen kar, oku daha gençsin
01 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı
+1 yılgeç değil fakat canı gönülden istemek gerekiyor
00 Yorumla
+1 yılÇok gençsin çatır çatır oku kız ne geçi yolun başındasın daha.
00 Yorumla
+1 yılKalem etekli stilettolu hoş bir avukat garı olur bak senden... Aha da gazı verdim 🤪
01 Yorumla- +1 yıl
Beğenmedin mi 🤪
+1 yılBence değil ama zor kafa kaldırmaz belli yaştan sonra
00 Yorumla
+1 yılherkesin hayatı aynı işlemiyor çok istiyorsan çalışıp okumalısın geç falan dememelisin
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı. geç değil ama bi zaman sonra insan derslerden kitaplardan vs soğuyo
02 Yorumla
Soran+1 yılYok ya ben soğumam daha sanatta doktora yapıcam 😁bünye alışık
Gizli Üye(25-29)+1 yılYoo bende 30 da okumayı düşünüyorum. Hukukta 20 lerinde çok insan var.
03 Yorumla
Soran+1 yılBüyüyünce avukat olacaz 😂😂😂inşallah
Cevap sahibi+1 yıl😂😂 ben okumayı bırakmayı düşünmüyorum vala 80 yaşında uni sınavına giren dayı gibi olcam
Cevap sahibi+1 yılBence 25 ten sonra daha sağlıklı, hukuk biraz hayat bilgisi istiyor.
Gerçekten istiyorsan geç değil kesinlikle. Ama meslek olarak bunu yapmaya karar verdim diyorsan zorlanırsın
02 Yorumla
Soran+1 yılAvukat misin meslek olarak yapmaıcalsam niye okumak isteyim ki
+1 yılOkumanın yaşı yok
10 Yorumla
+1 yılHayır öyle bir kanun yok istediğin yaşta istediğini oku senin kararın
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıl30 yaşında başlayıp bitiren var
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok iyi sevindim
Eğitim & Kariyer konusunda 447 cevap paylaştı. Hayir değil ama surunmeden direkt geciceksin :))
03 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani
Soran+1 yılDoğru
+1 yılDeğil tabi. Yeni mi başladın hukuk okumaya
03 Yorumla
Soran+1 yılDaha girmedim ki başlamadım düşünce sadece
- +1 yıl
O zaman boş ver derim
Soran+1 yılNiye
+1 yılAdaletin bumu dünya 🗺
04 Yorumla
Soran+1 yılDoğru.. ne mal verdi ne yar dünya 😂
- +1 yıl
Okuyormusun hazırlanıyon mu orayi çözemedim jsjjdjd
Soran+1 yılOkumak istiyorum daha hazırlanıcam
- +1 yıl
Yargı mı dagitcan koçum jsjsjkd
+1 yıl27 geç sayılmaz
01 Yorumla
Soran+1 yıl🙏🏼😊
Neden hukuk okumak istiyorsun ki..
08 Yorumla
Soran+1 yılKarakterime uygun olduğunu düşünüyorum ilgim vardı hep
Soran+1 yılÖyle bakarsan her bölüm saçma kimse okumasın
Soran+1 yılSenin önerin ne
Soran+1 yılResim öğretmeniyim ama daha Somut şeyler istiyorum mutsuzum hareket istiyorum hayatımda öyle bi meslek
Soran+1 yılFarklı şeyler için çabalamak istiyorum sıkıldım artık
+1 yılHayır neden geç olsun ama neden hukuk bende 27
05 Yorumla
Soran+1 yılİçimde hep ukte kaldı zaten yüksek lisans mezunuyum ama ne bilim farklı bi duygu karakterime uygun bi meslek diye düşünüyorum
- +1 yıl
İşin yok mu
Soran+1 yılVar ama mutsuzum
- +1 yıl
Niye mutsuzsun sevgilin mi yok
Soran+1 yılNe alaka ya mesleki mutsuzluktan bahsediyorum
+1 yılDeğil tabii ki de 50 yaşında okuyan var
00 YorumlaNeye gore gec olsun 50de de okursun
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. Hiç bir şey için geç değil
00 Yorumladeğil kesinlikle
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİstedikten sonra niye olmasin. Yaşa takilma
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhic bir zaman gec degildir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır geç değil
00 Yorumla
+1 yılOkumanın yaşı olmaz
06 Yorumla
Soran+1 yılEvet 50 yaşında tıpa girenler bile varken haberlerde görüyoruz
- +1 yıl
Benim sınıfta 60 yaşında insanlar vardı bi kaç tane
Soran+1 yılBen de de 50 lerde bi tane vardı ama hobi içindi öylesine güzle sanatlar fakültesindeyken
- +1 yıl
Yani okunur , sen kaç yaşındasın şu an?
Soran+1 yıl27
- +1 yıl
Hmmm gençsin , hangi ilde yaşıyorsun?
Hayır hukuk için değer
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşşşş
Değil
10 Yorumla
+1 yılNeden geç olsun. Fırsatı değerlendir
00 Yorumla
+1 yılGeç digil knk
00 YorumlaOnu sen bileceksin
00 Yorumla
+1 yılGeç değil bence
00 Yorumlahiçbir şey için geç değildir
00 Yorumla
+1 yılÇok geç sayılmaz.
00 Yorumladeğil
00 YorumlaDeğil
00 YorumlaHayırrrrrrrr
00 Yorumla
+1 yılDegil baba
00 Yorumla
+1 yılDeğil
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 565 cevap paylaştı. Değil
00 YorumlaHayır değil
00 Yorumla
+1 yılGeç değil
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılGeç değil
05 Yorumla
Soran+1 yılKarakterime uygun olduğunu düşünüyorum ilgim vardı hep
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Bence üstüne git kaybetmezsin
Soran+1 yılHadi bakalım yüzüm kara çıkmaz inş
- +1 yıl
Çıkmaz güven bana
Gizli Üye(25-29)+1 yılDeğil
04 Yorumla
Soran+1 yılSüper 🤩
Cevap sahibi+1 yılResime de veda etme arada hobi olarak yap ☺️
Soran+1 yılEtmem zaten o ayrı bi dünya
Cevap sahibi+1 yılHukuk oku da bizim davalara bak be 🤣
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır neden olsun
00 YorumlaYoo iyi
02 Yorumla
Soran+1 yılİnş olur
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılİdeall
02 Yorumla
Soran+1 yıl☺️☺️☺️
- +1 yıl
Cidden
+1 yılKesinlikle değil.
00 Yorumla
+1 yıldeğil
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?