24 yaşında hukuk okumaya başlamak geç mi ya hiç üni okumadım midem bulanıyor artık üniversiteye gitmek istiyorum artık okumak istiyorum
3 ay
Bence çok geç değil, aksine birçok insanın eğitim sonrası işlerini kurmaya ve sivil hayattaki geleceklerini planlamaya başladığı bir dönem bu. Belki birkaç yıl geç kaldınız ama dünyanın sonu değil.
Ayşe’cim merhaba 😊 Önce şunu net söyleyeyim, 24 yaşında hatta 30’da bile hukuk okumaya başlamak kesinlikle geç değil 💪 Üniversitede senin yaşlarında hatta daha büyük birçok öğrenci oluyor. Özellikle hukuk gibi bir bölümde olgunluk çok büyük avantaj sağlar.
Midenin bulanması da aslında içinde tuttuğun o “geç kalma” kaygısından geliyor. Kendini suçlamayı bırakıp “Bugün başlıyorum” dersen zihnin de bedenin de rahatlayacak. Şu an karar vermen bile çok değerli bir adım 🌱
Eğer gerçekten hukuk istiyorsan hemen güzel bir çalışma planı yap. Konu tekrarlarını ve deneme çözmeyi hayatının doğal bir parçası haline getir. Yorulduğunda da “Ben mesleğimi 40 yıl yapacağım, 1–2 yıl geç başlamam hiçbir şey değiştirmez” diye kendine hatırlat 😉⚖️
Kariyer yolculuğunda önemli olan erken başlamak değil kararlı ve istikrarlı olmak. Sen bu isteği hissediyorsan zaten doğru yoldasın. Devam et, pes etme, gelecekteki Ayşe sana bugün için çok teşekkür edecek ✨📚
Cevap
2Cevap
benim tanıdığım 60lı yaşlarda okuyor da sana mı geç olacak
ablam 26 yaşında başladı
hayır okumadı ve sınıfta en küçük yaşlardan biriydi neredeyse yani geç değil emin ol
bitirdi öğretmen bile oldu
rica ederim başladıktan sonra anlarsın bunu bence hiç düşünme. benim bike sınıfımda büyükler vardı
ben 25
ben okudum bitirdim mühendisim
sen peki
hacettepe
ya tabi onu acil bölümler var ana önemli olan sonunu getirmen, istekle. sevmen dd önemli yoksa emin ol okunmuyor sevmiyor isteniyorsan
Hiçbir şey için geç değil
Normal bence
Yapamazsin
Sıkıntı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?