İlk Gündem Sorum 🥳
Bu arada Başlığı düzeltmişler …. İyi olmuş, ellerine sağlık yeniyim sosyal medyada…
Beğenenler emektarlardır süper olan 😏
Haksız 18%

Acun Ilıcalı'dan olay mesai saati çıkışı: İnsanlar uyusun ya...
Televizyoncu Acun Ilıcalı, Türkiye'deki mesai saatleri ile ilgili yaptığı açıklamayla sosyal medyada gündem oldu. Mesai saatinin 10.30 olması gerektiğini savunan Ilıcalı, "Niye sabah bu kadar erken kalkılıyor, anlamıyorum. İnsanlar uyusun ya" dedi.
Siz ne dersiniz?
Avrupa da çoğu ülke dört beş günlük çalışma sistemine geçti zaten. Amaç çok çalıştırmak değil nasıl verim aldığın. İnsanları çok çalıştırıp mutsuz edersen zaten yedi günde çalıştıran üç günlük verim alırsın. Bizdeki sistem yedi yirmi dört çalıştıracak ellerinden gelse. 😃 İnsanlarda sosyal hayat yok. Çoğu gezip Tozan kişi emekliler zaten. Son dönemde ekonomiyi de baz alırsak emekliyi de çık geriye parası olan kalıyor. Sosyal hayat nötr kaldı. İnsanlar erken kalksın kahvaltısını sporunu yapsın ve kafası rahatlasın bırakın. Evden saat on gibi çıkıp on bir de iş başı yapsın. Bak sana neler veriyor o kişi. Acun Ilıcalı bu konuşmasını dinledim önceden. Adam işini biliyor ve yanında çalışanlarda ona güveniyor oda istediğini alıyor, tereddütsüz. Gerçi bizim millete bakınca da menfaatine döndürür bu gibi iyi niyetleri de. Yani her iki tarafında zihniyeti değişmesi lazım.
Öyle kolu değil, millet 3 vardiya yapıyor 7-24 çalışıyor. Ne 10.30 undan bahsediyorsunuz. Öyle yatarsanız yapmayanlar gelir yatağınıza el koyar. Dünyada savaş diye bir gerçek. Savaşlar da olmasın diyorsa eğer onu bütün dünya diyor ama yine de oluyor…
Cevap
21Cevap
Haklı olabilir bence de.. ama bu ülkede olmaz öyle şey maalesef
Aynı fikirdeyim … ama son kısımda şu bar o diyorki herkes aynanda geç kalkacağı için çöp de sabah değil 9-10 da alınır… yani millet uyanmadan
Herkes aynı düzene uyması çok zor erken ve geç kalkanlar olur. Ayrıca çöpler kokar. Çöp dışında bakarsak, fırınlar, eczaneler, sağlık sektörleri hastane sağlık ocakları vb. güvenlik örneğin polis, jandarma, asker vb. , kargo şirketleri nakliye şirketleri vb.
İlla ki erken kalkması gereken meslek grupları olacaktır. Çoğu meslek grubunda uygulanabilir ancak hepsinde değil.
Acun bunu çok önceden söylemişti, hatta Acun Medya da çalışanların mesaisi 10.30 da başlıyor diye hatırlıyorum. Çok haklı, insanlar çalışmaktan soğumamalılar. Hem dinlenmeye hem sosyalleşmeye vakit kalmalı çalışıyorken.
Evet
Üzerine güneş dogan insan miskinlesir , hasta olur ve gunun bereketini kacirir. Gunesten once uyanmak en guzeli.
Vaaay güzel söyledin ….
Acun beyciğim çok haklılar. Uykumuzu alamıyoruz :D
Hahah
Kendi iş yerlerinde çalışanlar kaçta mesai başı yapıp hafta da kaç saat çalıyor acaba
Bunşekilde 10:30 …. İstediğinde gidiyor ama bazen gerektiğinde fedakarlık yapıyor geceleri falan anladığım kadar
Mesai ücreti var mı
Var hatta şey diyor mesai 6 saat olsun artarsa mesai ücreti olsun
Demesi boş uyguluyor mu ona kalırsa hükümet bir ton şey diyor uygulama da alakası yok
Uyguluyor şirketinde ama yeri geliyor sahiplenil çok çalışıyorlar mış….
boş ver ya erken kalakan erken yol alır
Uyguluyorsa laf yok netten baktım bir bilgi görmedim orada çalışan kimseyi de tanımıyorum
O derecede geç çıkılması gerekiyor ben sabah erken gidip erken çıkma taraftarıyım
Ata sözü neydi
Erken kalkan erken yol alır
Zjsjh
Acun resmen insanların iç sesi gibi ya tabikide haklı
Hahah
Kendisi geç kaldığı için normal böyle demesi o zaman öğle arası olmayacak ve çıkış saati uzar hiç mantıklı değil ne iş ürer nede eve zamanında gidilir
Boş yapıyo ya ilgi çekmek prim yapmak kendini sevdirme çabaları geçenlerde gs Man utd şampiyonlar ligi maçı vardı insanlar asgari ucret kazanıyor cikmis diyo ki kacak yatin izlemek hırsızlıktır adam asgari ucret aliyo bide senin exxenine mi para verecek acun efendi
Acun haklı ancak devlet yapsa bile özel sektörün yapması imkansız. Bir fabrika üretimden feragat eder mi? insanların iliğini sömürüyorlar. Adam karısına milyonluk yüzük alıyor yanındakine asgari ücreti bile vermek istemiyor. Sigortasını tam yatırmıyor. Norveç, İsviçre felan yapar da bizde hayal.
Aslında adam doğruyu söylüyor insanlar dinleyip de tam enerjilerini alıp eşine başlasa daha güzel olur ama 10.30'da başlayan bir insandı ona göre geç çıkacak
10.30 çok geç. Çoğu meslek grupları için gün yetmez. Acun çok istiyorsa kendisi yapabilir. Bence hiç sorun yok.
Demekle olmuyor yapsin görelim :D Bu arada öyle işler var sabah 10 akşam 7 hafta sonu yok. Ama para vermiyorlar bir de koskoca tv kanalı.
Hakli sanırım çok zor uyanıyorum ya biri durtecek ya arayacak ikiside olmayınca geç kalıyorum 😑
Çok haklı ama maalesef işler böyle yapacak bir şey yok.
Bence erkem başlayıp erken bitsin.
07:30-16:00 gibi mesala.
Çoğu kişi haftada bir gün bile tatil yapamıyorken Acun bey fazla yüksekten uçmuş.
Yok yok allah korusun o zaman paydos saati uzar
Türkiye'de yaşamak için Acun medyada çalışmak lazım
varlığın vermiş olduğu rahatlıkla söylenmiş sözlere itibar etmeyın ((: Acun ılıcalı için emınım ki 10.30 da da başlamıyordur
Acunun bu fikri bana çok saçma geliyor.
İşçiler için hava hoş, gelin bu soruyu nir de işverene sorun, bakılım Acuna katılıyor mu?
zamaninda hep erken kalktigi icin gocunmus tabi, parayida bulunca fikir üretmeye baslamis dogal olarak
Biri sonunda doğru bir şey demiş 😂
Hahah
😂
Ayrıca çalışma haftada 4 gün en çok 32 saat olmalı, fazla mesai mecburi olmamalı.
Ben zaten o saatlerde başlatıyorum
Vaaay znsnsn
Yuvarlayalım onu 11 yapalım
PazArlıklar başlasın mı? Dndnd
Acun abi dediyse doğrudur
Hahah bu çok iyi
Mesai hiç başlamamalı
Cennet
Çok haklı acun medya duy sesimizi 😀
Acun başkan olmalı döfödöd
Vardiyali çalışanlar mutlu
11 de başlasa saat beşte bitse tm güzel olur