Yazılım mühendisliği mi, psikoloji mi?

Öncelikle sayısalım iyi değil, yine de çalışıp kazanırım diye lisede sayısal okudum. Mühendisliği özellikle yazılımı üç yıldır çok istiyordum hatta bir ara kendi kendime öğrenmeye başlamıştım ama aylar önce tm ye geçip psikoloji okuma fikri girdi aklıma.

Mühendislik istiyorum ama hem sayısalda iyi değilim hem de sahip olunması gereken yetenekler diye söyledikleri problem çözme vb gibi şeylerde kendime güvenmiyorum, bilmiyorum yani. Okulu kazanıp bir şekilde bitirsem bile meslekte iyi olmazsam zorlanırsam diye korkuyorum. Yapamadığın zorlandığın bir mesleği yapmak eziyet gibi olur, başarılı da olamazsın.

Psikoloji okumak bana daha çok uyuyor, benim için daha keyifli olur. Başarılı olabileceğim bir alan. Tabi baya masraflı ve iş konusu da sıkıntı. Bunları umursamayıp yine de psikoloji okumaya karar versem bile mühendislik aklımda kalıyor, ya düşündüğüm gibi kötü olmazsa ya başarılı olabilirsem diye.
Mühendisliği seçince de psikoloji aklımda kalıyor yeteneğimin olduğu bana uyan bir bölümü okumayıp kendime tam güvenmediğim zorlanacağım bir bölümü seçiyorum diye.

Asla tam anlamıyla birini seçemiyorum. Belki farklı fikirler alırsam karar verebilirim

Yazılım mühendisliği mi, psikoloji mi?