Üniversitede sosyalleşememe sorunu nasıl aşılır?

Merhaba ben asosyal değilim ama biraz öz güvensiz ve çekingenim. Aslında arkadaş ortamında enerjim yüksektir gezmeyi severim ama kendim gibi insanlara fazla yanaşamıyorum başta ağzım pek laf yapmıyor. Üni hazırlıkta iyi arkadaşlarım oldu ama o da onlar sayesindeydi ben yanaşamamıştım. 1. sınıfta birkaç kızla yakın oldum önceleri iyiydi ama sonra sıkılmaya başladık ders erken bitiyor dışarı çıkalım vakit geçirelim diyorum yurda gideceğiz diyorlar. B*k var sanki yurtta. Bir tanesiyle daha iyiydik geziyorduk ama bu sene yatay geçiş yapmış şansımdan. Şu an 2. sınıfız. Yakın arkadaşım gezmeyi sevmiyor biri yurt güvesi olmuş biri bizden çok uzaklaştı. Arkadaş grupları da netleştiği için artık başkalarının yanına gidemem. Üni hayatı bitmesin istenir normalde ama ben bir an önce bitsin istiyorum bölümümü de sevmiyorum ne yapmalıyım bilmiyorum nasıl arkadaş edinilir başka bölümlerden. Bunaltıdan ağlamak istedim bugün. Kendimi ezik hissediyorum. Bir daha bu yaşlarım geri gelmeyecek ve okula da geç gittim 22 yaşındayım şu an mezun olmam gerekiyordu. Başka okula da gidemem gerçi gitsem mal gibi kalırım yine kesin. Malım gerçekten ve üzgünüm.

Üniversitede sosyalleşememe sorunu nasıl aşılır?