Merhaba bugün üniversitede yeni bir bölüme başladım hocalarla tanıştık ama özellikle bi tanesi şimdiden gözümü korkuttu sizi kevgire çeviricem sınavlarım zordur şöyleyim böyleyim diye iki saat konuştu.
Okumaya değer mi bilmiyorum derslerden kalırsam okulun da uzamasını istemiyorum ilk gün olmasına rağmen çok yoruldum sizce yol yakınken vazgeçmeli miyim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Yerinde olsam bu hocanın gözüne girmeye çalışırdım. Derslere katılım sağla, soru sor, yakasını bırakma. Azmini görünce sever seni. Bir de bu hocanın dersinin olduğu günler mutlaka öğrettiği konulara tekrar çalış. Vizelerden sonra soru tipini de öğrenmiş olursun ona göre çalışırsın finallere.
Ben o tip bi öğrenci hiç olamadım olanı da hep yalaka gibi gördüm acaba ne yapmalıyım bu konuda biraz çekingenim
O zaman sıkıntı. Ben de hep çekingen oldum eğitim hayatım boyunca ama ben söylediğim bu tarz tiplerden daha çalışkan olduğum halde kendimi gösteremediğim için hep bu tipler kazandı. Ama daha ilk günden de çok erken pes etmiyor musun sen, belki de hoca sadece gözünüzü korkutmuştur ders çalışın diye. İlk kez mi gidiyorsun üniversiteye?
Hayır aksine daha önce bir bölüme daha gitmiştim. Dış görünüş olarak iyi bi kadınım özgüvensizliğimde yok bu konuda ama karakter ve yapı olarak çekingenim ve bu konuyu nasıl halledeceğimi bilmiyorum yalaka öğrenci gibi görünmekte istemiyorum. Bir de sınıfın yaş ortalamasından büyüğüm genel 18-19-20 yaş ben ise 23 yaşındayım
Önceki bölümün hangi bölümdü, şimdi okuduğun hangi bölüm? Yaş önemli değil aslında ama sınıfta kafana göre birilerinin olmaması da senin moralini bozmuş sanırım. Eğer özel üniversitede paralı okumuyorsan ve içine sinmediyse bırak gitsin ama iyi düşün öyle karar ver. Sonradan da pişman olma bıraktın diye
Bilmiyorum zaten bir bölüm bıraktım bir daha bırakmak istemiyorum en azından iki senede mezun olabilmek istiyorum ama dediğim gibi kararsız kaldım daha ilk günden. Sanat tarihiydi önceki bölümüm o 4 senelik ti ben 2. Senede bıraktım. Şimdiki okuduğum bölüm ise iki senelik işletme yönetimi. Ben normalde sözelciyim ama bu bölümde sayısal derslerde var. Sayısalım iyi değil pek ondan endişe ediyorum
Keşke daha içine sinen bir şeyler yazsaydın tercihlerinde. İşletme yönetimindeki sayısal, lisedeki matematik dersleri kadar zor olmaz tahminimce. Genel işletme, genel muhasebe, iktisada giriş gibi dersler olur diye düşünüyorum, tabii bunlar da sayısal fakat yapılmayacak gibi değildir diye düşünüyorum. Tercih yine de senin, içine ne sinecekse onu yap ama tekrar sınava hazırlanıp yeniden tercih yaparsan bu kez yerleşmek için değil, gerçekten istediğin için yap böylece daha mutlu olursun, umarım verdiğin karar senin için en iyisi olur🍀
Teşekkür ederim ama bu üçüncü sınavımdı zaten tsktat sınava girmeye falan hiç enerjim yok.
Alışırsın zamanla devam güzel olur belki