neden ülkede hukuk işlemiyor?
yani hukuk sistemi neden düzenlenmiyor tekrardan?
neden ülkede hukuk işlemiyor?
yani hukuk sistemi neden düzenlenmiyor tekrardan?
Sen hukuk sistemini medeni yaşayan, suç oranı ve suçun büyüklüğü senin kinden kat kat düşük olan ülkelerden alır, onlar gibi davranmaya yaşamaya çalışırsan böyle olur. Ulan dışarıda sabıkası olmayan yok. Cinayet işlemek isteyenler kendilerince hesap yapıp o cezayı göze alabiliyor. Hırsızlar gaspçılar adam yaralama felan alayı aynı. Yani senin yozlaşmış sistemin insanları suç işlemeye teşvik ediyor. Abicim bakıyoruz cinayet tecavüz suçu işleyenlere mutlaka ve mutlaka önceden sabıkaları var zaten. Bana kalsa hem idam gelir, hem de suçun oranına göre suç işlemiş kimseyi topluma kazandırmam. Düzgün namusuyla yaşamaya çalışan insanların ne suçu var ki bu karaktersizleri çekiyoruz?
Avrupa hukuğunda böyledir bu ilk suç vs vs gibi bir dünya etken vardır. eğer kişi şikayetçi olursa bundan ceza alır elbet ama nasıl infaz ile çıkar tekrar yaptığında bu iki suç kadar ceza alır. Ayrıyetten darp vs raporu olunca Kamu davası yürür burdan da para cezası. Kişi eğer tazminat talep ederse mahkeme uygunluğuna göre manevi 25 bin tl civarı para alması mümkün. Sicil bozulması da cabası
tamam da hocam avrupa kendi medeniyetini hukuk sistemiyle korumuyor ki eğitimli insanlarıyla koruyor
bir de her topluma her hukuk sistemi uyumlu olacak diye bir şey de yok,
bu ülkenin insanı 3-5 liradan 3-5 sorgudan çekinmez ki şiddetle yetişmiş bir toplum sicilden mi tırsar.
Bizim topluma uyduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Bu konuda haklısın. Ama Avrupa birliği uyum süreci cartı curtu derken açık açık teröristi bile dışarıya salabiliyor mahkeme. Çünkü gördüğün üzere Avrupa da evine bıçakla Dalan mülteciyi içeriye almak bir kenara sınırdışı bile edemiyor.
aynen öyle bende bundan bahsediyorum Avrupa hukuk sistemi eğitimsiz ve kötü insanlar için caydırıcı bir nitelik taşımıyor
uyum süreci vs anlıyorum da zaten bizi aldıkları yok , kendi insanımızın anlayacağı dilden bir hukuk sistemine ihtiyacımız var
ağzımıza sıçana çiçek uzatıyoruz sanki..
Cevap
2Cevap
:) Ülkenin iç işleri bakanı bile bizim bir kaos planımız var onu devreye alacağız dedi ve hala niye diye mi düşünüyorsunuz. :D Devlet bunu istiyor.
Saçma sapan hareketler kimin gücü kime yeterse
işte yok mu hukuğun tekrar düzenlemesine yönelik eylemler falan? öyle bir planları yok mu malum kisilerin hiç?
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?