Bana İstanbul auzef hakkimda bilgi verir misiniz? Ikinci universite olarak kaydoldum, daha odemeyi yapmadigimdan pasif olarak gozukuyorum. Odemeyi yapinca mi ders iceriklerine ulasacagim?
Daha önce anadolu aöf okudum ve sitelerinde pdf, kitap, cikmis sorular, denemeler vardi. İstanbul auzefte obs ye falan giriyorum kaydoldugum bilgiler dışında bir seye ulasamiyorum. Auzefin öyle ders icerikleri, pdf leri, kitaplari, cikmis sorulari yok mu? Eger yoksa nereden bulup calisacagim? Varsa da nereden girip ulasacagim yardimci olur musunuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
AUZEF okumadım, ama Telegram gruplarında en çok şikayet edilen okuldur. Parasını ödemeden ders materyallerine ulaşma şansın yok.
Kişisel önerim, aynı bölüm ATAAÖF'te varsa, orayı tercih edersen yararına olur. Sınav soruları genelde deneme sınavlarından çıkıyor. Ayrıca bütünleme sınavı da var.
Bende bu olumsuz yorumlari gordum. Ve geçme olayi falanda auzefte baya zor. Ama istedigim bolum başka okulda yok. Icime sinmiyor bu okul ama bilmiyorum ne yapsam? Biraz daha dusunup belki bolum degisikligi yapabilirim. Anadoluyu zaten biliyorum. Ilk tercihim ata aöftü ama bazi bolumleri ata aöf sinavsiz ikinci universite olarak vermiyor. Mesela sosyal hizmet, cocuk gelisimi gibi bolumlere ata aöfte direkt yks ile yerlesmek gerekiyor. Bende cocuk gelisimi dusunuyorum o da bir tek İstanbul'da var. Bilmiyorum bolum degisikligi mi yapsam, istanbulla bir sekilde idare mi etsem kararsizim. Yoksa işleyisini bende begenmedim ve geçme konusunda cok katilar. Cikmis sorular falan var mi bilmiyorum sitelerinde. Anadolu aofte vardi mesela cikmis sorular. Sitede bulamasam bile nette rahat buluyordum. Yillarin aöfü zatan anadolu, koklu bu konuda. Cokta araştırdım ama bolum geregi auzefe mecbur kaldim. Aöfler icinde de biraz daha gelecegi olan bolumler bunlar yani. Senin onerecegin baska lisans bolumu ya da önlisans var mı? Daha cok lisans istiyorum ama iki alaninda onerilerini almak isterim
Bir şekilde Çocuk Gelişimini orada okursan, ikinci üniversite olarak, Sosyal Hizmetler (önlisans ya da lisans), eğer önlisans okursan DGS ile Sosyal Hizmet veya Sosyoloji ile tamamlayıp Aile Danışmanlığı yüksek lisans da tamamlayabilirsin. Çocuk Gelişiminden mezun olursan oradan da Yüksek Lisans ya da üniversitelerin sertifika programıyla Aile Danışmanı olabilirsin. Kamuda çalışabileceğin gibi kendi büronu da açabilirsin. Eğer yakın zamanda işe girmeyi planlıyorsan yani hem çalışıp hem okumak gibi Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik seçebilirsin.
Ya da AUZEF Çocuk Gelişimi okurken ilk yıl notlarını yüksek tutup yatap geçiş yapabilirsin.
Ilk yildan sonra nereye yatay gecis yapabilirim? Örgune mi yoksa ata aöfe falan olur mu?
İster örgün istersen de ATAAAÖF
Ikinci uni olarak okuyorum ya sıkıntı olur mu geçiş yapmak? Yani ikinci uni olarak okuyanlarin yatay gecis yapma hakki var mi ki?
Ayrıntısına bakarım senin için.
İkinci üniversite kapsamında okuyanlar yatay geçiş yapamıyor.
Anladim tesekkur ederim. Sana da zahmet oldu. O zaman bu durumda ya auzefi 4 yil idare edecegim ya da baska bölüm okuyacağım.
Bu arada sence tibbi sekreterlikten daha alim olur mu? Anadolu aöf tibbi sekreterlik mezunuyum ama alimlara yetisemedim yani mezuniyet olarak. En son alimlar galiba Nisan mayis gibi yapilmisti. Haziranda mezun olsam yine yetisemiyordum ama bende agustosta mezun oldum tek dersim kalmisti yaz okuluyla verdim. Sence daha alim olur mu ve düşük kapatir mi yine tds) Cok yuksek bir puanim yok kpss de. Onlisans orgun+onlisans aöf okudum. Simdi de lisans orgunden, lisans aof okumayi dusunuyorum. Ama onlisansta olabilir bilmiyorum aöf yine. Gelecegi olan baska bir branş varsa tibbi sekreterlik gibi onlisansta olabilir. Bu seferde lisansa goz diktim ama bakalim
Önümüzdeki yıl Mart ayında yerel seçimler olduğu için yeniden epeyce alımlar olacak, ama hangi bölümlerde çok olur emin değilim.
Bölüm konusuna gelince içinden gelen ve severek yapacağın işi düşünerek karar vermelisin. Ekonomik durumunu da dikkate almalısın, çünkü açık öğretim de artık az para değil. Boş bölüm okumaktansa birbirine yakın bölümleri okuyabilirsin. Çocuk Gelişimi okumaya başlarsan seneye de DGS ile TDS ile Sağlık Kurumları İşletmeciliği ya da Sağlık İdaresi lisans tamamlayabilirsin.