İstanbul auzefte ortak dersler nasıl muaf edilir? Yardimci olur musunuz?

Ben önceden bir önlisans okudum. Sonra bu sene ek yerlestirmeyle lisans orgun programa yerlestim. Sonra ikinci üni okuyayim dedim. Hangi bolum olsun vs diye karar verirken biraz zaman gecti. Auzefin ikinci bolum kayitlari 7 ekimde bitiyor.

Auzeften de bir lisans programina kayit oldum. Bu ortak dersler icin turk dili, bilgisayar, ingilizce, inkilap için muafiyet basvurusu yapmam gerekiyor muydu?

Bu sonradan aklima geldi ve muafiyet basvuru tarihleri auzef takviminde en son 29 eylul olarak gözüküyor. Ve ben 29 eylulde daha hangi bolume gitsem diye dusunuyordum muafiyet basvurusunu yapamazdim yani.

Zaten ek yerleştirmeler 25 eylulde aciklandi. Orgundeki bolume kayit yapayim, sifre alayim, ders kaydi yapayim, ikinci bolume karar vereyim diyene kadar auzefteki muafiyet başvurularinin suresi geçmiş.

Simdi ben bu dersleri tekrar almak istemiyorum ya. Bu hafta örgundeki bolumume de transkript birakacagim zaten bu dersleri tekrar almamak icin.

Ama acikta okurkende tekrar almak istemiyorum bu dersleri. Simdi ne yapacagim? Mesela sistem otomatik muaf eder mi diger önlisans bolumume bakip? Yoksa benim mi belge gondermem gerekiyordu?

İstanbul auzefte ortak dersler nasıl muaf edilir? Yardimci olur musunuz?