Ben önceden bir önlisans okudum. Sonra bu sene ek yerlestirmeyle lisans orgun programa yerlestim. Sonra ikinci üni okuyayim dedim. Hangi bolum olsun vs diye karar verirken biraz zaman gecti. Auzefin ikinci bolum kayitlari 7 ekimde bitiyor.
Auzeften de bir lisans programina kayit oldum. Bu ortak dersler icin turk dili, bilgisayar, ingilizce, inkilap için muafiyet basvurusu yapmam gerekiyor muydu?
Bu sonradan aklima geldi ve muafiyet basvuru tarihleri auzef takviminde en son 29 eylul olarak gözüküyor. Ve ben 29 eylulde daha hangi bolume gitsem diye dusunuyordum muafiyet basvurusunu yapamazdim yani.
Zaten ek yerleştirmeler 25 eylulde aciklandi. Orgundeki bolume kayit yapayim, sifre alayim, ders kaydi yapayim, ikinci bolume karar vereyim diyene kadar auzefteki muafiyet başvurularinin suresi geçmiş.
Simdi ben bu dersleri tekrar almak istemiyorum ya. Bu hafta örgundeki bolumume de transkript birakacagim zaten bu dersleri tekrar almamak icin.
Ama acikta okurkende tekrar almak istemiyorum bu dersleri. Simdi ne yapacagim? Mesela sistem otomatik muaf eder mi diger önlisans bolumume bakip? Yoksa benim mi belge gondermem gerekiyordu?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Yapmıyor İstanbul , bende farklı üniversitede muaftım oraya muafiyet yolladım kabul etmediler...
Sitesinde daha once lisans ya da onlisans okuyanlar muaf edilir vs yazıyor. Ama ben simdi lisanstan ikinci bolum kaydi yaptigim icin haliyle lisanstaki bolumumun bu derslerden Şu an muafiyeti yok. Simdi orgunde muaf olana kadar kimbilir ne kadar sure gecer. Hani bari lisanstan belge yuklesem mi diye dusundugum zaman. Ya turk dili, inkilap falan sorun degilde ingilizce bilgisayar sorun ya benim icin. Zor geçiyorum. Bunlar muaf olsa iyiydi
Dene istersen ama, yukarıda yazdığım gibi beni muaf etmemişlerdi muaf olmama rağmen
Örgün önlisansda okudum o dersleri, ikinci üniversite önlisansında muaf oldum sonra lisans İstanbul üniversiteye geçtim orada muaf etmediler. Ama İstanbul pişmanlık
Hangi aofte muaf ettiler seni daha önce?
Atatürk
Birkac sorum daha olacak. stanbula herkes pismanlik diyor ve bende korkmaya basladim. Nedeni nedir bunun?
Istanbulu bende bu soylemlerden dolayi istemiyorum ama istedigim bolum bir tek İstanbul auzefte var. Cocuk gelisimi bir tek burada var. Ataturkte de var ama o ikinci universite olarak kabul etmiyor. İstanbul'a kaldim yani. Bolum tercihi mi yapsam yoksa universite tercihi mi yapsam bilemedim.
Yani şöyle ki Ben Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimi okuyorum İstanbul'da, ders içeriği testler falan ile sınavlarda çıkan sorular pek uyuşmuyor ve bir tık da zor, örneğin Atatürk'te genelde ünite testleri ve sınav soruları birbiriyle örtüşüyordu. Bölümlerimiz farklı olduğu için seninki nasıldır bilemiyorum. Geçen sene ikinci dönem online olmasına rağmen sınavlarda bir tık zorlanmıştık.
Anladim tesekkur ederim cevabin icin.
Ataturku begeniyorlar baya. Keske orada olsaydi da oraya kayit olsaydim. Bir de İstanbul galiba diploma falanda vermiyormus. Ben daha önce onlisans+anadolu aöf okudum. Anadolu da eh işteydi. Ama burodan gidip diplomami aldim. Auzef diploma falanda yollamiyormus galiba. O kadar para yetir, emek ver çalış sinavlara, bir kagit parçasını bile vermesinler...
Yani İstanbul'da konular, cikmis sorular falan sıkıntı mi diyorsun? Ders materyalleri nasil verimli mi? Ataturku bilmiyorum sen daha iyi bilirsin ama anadolu da kitaplar, pdfler, cikmis sorular, denemeler falan sitede yığınla materyal vardi. Bazen cikmis sorular cikmiyordu ama bazende 5-6 tane cikiyordu. İstanbul'da bunlar yok mu? Yani ders icerikleri bol mu? Cikmis sorularda mi cikmiyor? Ve sitede testler vs her sey mevcut mu? Gerci sinavlarla ortusmedigi surece ne kadar calisirsan calis sıkıntı olabilir.
Sitesinde ders bölümünde videosu, pdf ve kitap pdfsi var en altta sorularla öğrenelim diye bir kısım vardı sanırım hep aynı sorular var farklı bir şeyini görmedim. Kitap pdfside çok düz yazı gibiydi yani okuyarak anlayabiliyorsan sıkıntı yok ama dinleyeyim karşılaştırma yapayım için biraz sıkıntılı bir de ders içeriği hocasına göre değişiyor. Misal iktisat dersinin hocası videolarda sadece slayt pdflerini okuyup geçiyordu :D ama başka bir ders daha detaylı anlatıyordu yani eğitim ve sınav kalitesini birbirine oranlarsak 100 üzerinden 55-65 puan verilebilir. Ama Atatürk'e bakarsak onun bi 80-90'ı vardır. Atatürkte her sınav abartsız 3-5 soru çıkıyordu hatta çok deneme çözersen 10-12 soruya kadar denkleyebiliyordun.
Sen direkt auzef lisans mi tercih ettin yks de yoksa ikinci üni olarak mi kaydoldun? Ben orgunde sosyal hizmete kayitliyim ama gidemeyecegim. Sosyal hizmet diger aoflerde var. Bu bolumu nasil aciga alabilirim sence? Ayni programa kayit olayim dedim olmuyormus. Yatay gecis içinde 1 sene okuyup ortalamayi tutturmak lazim falan. Bu da bolume gitmeyecegim icin kaliyor. Orgunde bolumu sildirip aofe kayit olabilir miyim? Yani ikinci universite kaydini cocuk gelisimini kullanarak sosyal hizmeti aoften kayıt olabiliyor muyum? Zaten sosyal hizmeti oylesine yazdim, kafamdaki de ilk boyleydi. Bolumu kullanirim sadece dedim ama bu devirde bircok alanda diploma gerekiyor. Bunu da okumak istiyorum ve aciktan daha rahat olacak benim icin. Sosyal hizmeti bu sene aciga alabilir miyim
Bu sene alamayabilirsin. Benim Örgün de önlisans ve ikinci öğretim önlisans şu an kayıtlı hâlâ diplomayı almadım, İstanbul Lisansı sınava girip tercih ettim.
Sen şu an hangi bölüm ve üniversitelere kaydın var bana mesaj yaz sana tam olarak ne yapabileceğini söyleyebilirim
Şimdi şöyle. Ben ilk basta örgün önlisansa basladim. 1 sene okudum sonra bazi sebeplerden devam edemedim. Ama örgun onlisansa kayitliyken anadolu aofte bir onlisansa kayit olup onu bitirdim. Şu an elimde anadolu aofte okudugum diploma var. Diger önlisans örgün hala duruyor kayitli olarak.
Bu sene de istedigim bir bolum icin sinava girdim ama olmadi o bölüm. Bende bir lisans mezunu olmak istedigim için yine örgün+aöf yapmak istedim. Örgünde lisans sosyal hizmete yerlestim bu yıl. Orgunde kesin kaydimi yaptirdiktan sonra İstanbul auzef cocuk gelisimi bölümüne kayit oldum. Ama hala ucreti ödemedim auzefe. Cunku bolum ve universite olarak kararsızım hala.
Yani şu an benim örgünde iki kaydim gözüküyor. Örgun önlisans+örgün lisans olmak üzere. Bir de Şu an ücretini yatirmasam da auzef lisansta kaydim var.
Heh tamam şimdi oldu. İkinci üniversite hakkın hâlâ varsa tarihleri geçmemişse istediğin bölüme deneme yap eğer kayıt olursa diğerine ihtiyacın kalmaz. Hem bu sene yine online olması hakkında bir muhabbet var.
Bana yardimci olursan cok sevinirim ya. Cunku nette falanda arastiriyorum sorularimin cevaplarıni net olarak bulamıyorum.
Sosyal hizmeti de biraz riske atmis gibi oldum. Gitmeyecegimi bilmeme ragmen yazdım ve şu an onuda okumak bir cirpida 2 lisans diplomasi almak istiyorum. Sosyal hizmeti de açığa nasil alirim biraz onun yollarini düşünüyorum
"istediğin bölüme deneme yap eğer kayıt olursa diğerine ihtiyacın kalmaz" yani örgundeki sosyal hizmeti aöfte kayit yapabiliyor muyum diye mi deneyeyim? Nette ayni iki programa kayit yapilmaz yazıyor da o yuzden denemedim. Olmazsa deneyeyim yani önerin buysa.
Yok özele gecmeyelim. Burasi benim icin daha iyi
O zaman bir süre beklemelisin çalışıyorum şu an biraz yoğunum tam bakamıyorum sen bu sırada A üniversitesi X bölüm Önlisans kayıtlıyım gibi düzgün bir şekilde yazarsan gelince ona göre yazacağım
Tamamdir
Suanda İstanbul auzef lisans cocuk gelisimine kayitliyim ama ucretini daha ödemedim. Benim istedigim şu. Suanda orgunde olan bolumu aciga nasil alirim? Örgündeki sosyal hizmeti sene kaybetmeden aciga almak istiyorum. Yani aciktan hem cocuk gelisimini hemde sosyal hizmet okumak istiyorum. Sosyal hizmette kayit sildirme yaparsam sosyal hizmeti aöfe kayit yapabilir miyim?
Kolay gelsin. Sonra yazarsin bana
Örgünden kaydını silersen, şu an ata aöfde ikinci üni kaydı ayın 6sına kadar uzatıldı. Oradan başvurup kayıt olursan olur. Eğer Ata dan başka bir bölüme kayıtlı değilsen. Telegram grupları var girip genel her anlamda bilgi sahibi olabilirsin sınav soruları da dahil
muaf olmazsın. o dersleri tekrar okuyacaksın :)