Kayıt yenilenmesi için mali kayıt yaptırmamız gerekiyor bende yaptım sanıyordum kredi kartıyla ödedim ama ödediğim dekontu belge şeklinde yükleyip kaydımı yapmam gerekiyormuş. Yüklemedim okula gönderdiğim taksit de geri hesabıma gelmiş mali kayıt da olmadı öğrenci işleriyle görüştüm zamanında yapmanız gerekiyordu dedi. Ailemim haberi yok demeye korkuyorum ne yapacağım ben ya tekrar okulu arasam yapabilirler mi
Güncellemeler
+1 yıl
Özelde okuyan bilen varsa yardımcı olabilir mi?
Özel üniversitede mali kayıt onaylanmamış, ne yapmam lazım?
Özel üniversitede mali kayıt onaylanmamışsa, aşağıdaki adımları izlemeniz önerilir:
1. **Üniversite ile İletişim Kurun**: Kayıt işlemlerinde bir sorun olduğunda ilk yapmanız gereken şey, üniversitenizin öğrenci işleri veya ilgili departmanıyla iletişime geçmek olmalıdır². Onlar size kayıt işlemlerinizle ilgili en doğru ve güncel bilgiyi verebilirler. 2. **Mali İşler Departmanı ile Görüşün**: Kaydınızın mali açıdan onaylanmamasının nedeni genellikle öğrenim ücretinin tam olarak ödenmemiş olmasıdır. Bu durumda, üniversitenizin mali işler departmanıyla görüşerek ödeme durumunuzu kontrol etmeniz faydalı olabilir. 3. **E-Devlet Üzerinden Kontrol Edin**: E-Devlet üzerinden üniversite kayıt işlemlerinizi kontrol edebilirsiniz⁴. Eğer kaydınızın onaylanmadığını görürseniz, durumu üniversitenize bildirmeniz önemlidir. 4. **Mazeret Bildirin**: Kayıt yaptıramayan adaylar, kayıt tarihinin bitişinden itibaren 3 hafta içinde yerleştiği programın bulunduğu yükseköğretim kurumlarına başvurarak mazeret bildirebilir⁴.
Her durumda, üniversitenizin ilgili departmanlarıyla iletişime geçmek en doğru bilgiye ulaşmanızı sağlayacaktır.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Özel üniversitede mali kayıt onaylanmamışsa, aşağıdaki adımları izlemeniz önerilir:
1. **Üniversite ile İletişim Kurun**: Kayıt işlemlerinde bir sorun olduğunda ilk yapmanız gereken şey, üniversitenizin öğrenci işleri veya ilgili departmanıyla iletişime geçmek olmalıdır². Onlar size kayıt işlemlerinizle ilgili en doğru ve güncel bilgiyi verebilirler.
2. **Mali İşler Departmanı ile Görüşün**: Kaydınızın mali açıdan onaylanmamasının nedeni genellikle öğrenim ücretinin tam olarak ödenmemiş olmasıdır. Bu durumda, üniversitenizin mali işler departmanıyla görüşerek ödeme durumunuzu kontrol etmeniz faydalı olabilir.
3. **E-Devlet Üzerinden Kontrol Edin**: E-Devlet üzerinden üniversite kayıt işlemlerinizi kontrol edebilirsiniz⁴. Eğer kaydınızın onaylanmadığını görürseniz, durumu üniversitenize bildirmeniz önemlidir.
4. **Mazeret Bildirin**: Kayıt yaptıramayan adaylar, kayıt tarihinin bitişinden itibaren 3 hafta içinde yerleştiği programın bulunduğu yükseköğretim kurumlarına başvurarak mazeret bildirebilir⁴.
Her durumda, üniversitenizin ilgili departmanlarıyla iletişime geçmek en doğru bilgiye ulaşmanızı sağlayacaktır.
Kaynak: Bing ile konuşma, 25.09.2023