Sizce hangisi arkadaşlar hangisini tercih etmeliyim hangisi daha fazla kazanır yorumlarinizi bekliyorum tesekkurler
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Elektrik elektronikciyim buyrun😂😂, eğer daha çok yazılım odaklı düşünüyor isen bilgisayar. Eğer daha çok donanım ile ilgilenmek istiyorsan elektrik elektronik. Eğer daha daha daha çok yazılım istiyorsan yazılım git. Bilgisayarda da donanım olayları var ama elektrik elektronik kadar değil.
Hangisi daha çok kazandırır peki
Yazılım daha çok kazandırabilir ama para için gidilmez. Seviyorsan yönel yazılıma. Mühendislik yapabileceğin projelere bakar her daim. Seviyorsan bir proje ortaya çıkarırsın iyi yerlere gelirsin.
Peki kou elektronik haberleşme mi yoksa pau bilgisayar mühendisliği mi
Kou Kocaeli üniversitesi
Pau Pamukkale universtesi
Üni pek de sorun etme, dediğim gibi. Yazılım düşünüyorsan bilgisayar, donanımla da çok iyi uğraşırım dersen eleketronik. Bu arada elektronik haberleşme için yazılım nasıl bir durumu var bilmiyorum. Amacını belirle ona göre bölümü seç. İkisi farklı bölüm
Sen olsan hangisini seçerdin
Senin üni nedir bu arada
Ben olsam diye bir durum yok, sen kendin için değerlendir bunu. Sen ne istiyorsun bunun cevabını ver. Ne istiyorsundaki kastettigim neye ilgilisin. Buna cevap ver yardımcı olayım
Bana çok kazanç yani para alabileceğim ve hemen iş bulabileceğim hangi alanı önerirsin o zaman
Heh böyle de işte, yazılım daha iyi ama dayanamayabilirsin bunu da söyleyeyim. Mental olarak mahveder, ilgin de yoksa geçmiş olsun. Bunları da dikkate al
Elektronik haberleşme mühendisi yazılıma yonelebiliyor mu peki
Bu arada sen hangi universte okudun acaba
Elektronik haberleşme bilmiyorum yönelir mi, elektrik elektronik yöneliyor. Uniyi yorumda söyleyemem
Elektrik elektronik yoneliyorsa elektronik haberleşme de yöneliyor da lütfen soylermisin hemen silerim
Onu arastirman lazım ikisi biraz farklı gibi şunu da diyim elektrik elektronik yazılım için pek tavsiye etmem. Direkt yazılıma git ondan iyi. Çünkü pek de öyle büyük bir yazılım dili görmüyorsun. Genel c, C++, Java dilini görüyorsun. Bilgisayar ya da yazılıma gidersen daha detaylı yazılım görürsün. İstanbul'da bir unideyim.
Tamam çok teşekkür ederim saol o zaman artık sözler misin unini hemen söz sileceğim yorumunu
Birde sen elektrik alanına mi yoneleceksin elektronik alanına mi
Elektronik kısmı oluyor yani değil mi bu arada sildim yorumunh
Elektrik kısminda da azıcık yazılım ile ilgileniyoruz mikroişlemciler için, elektronikte de vardır. Ama elektrik elektronik çalışman lazım bı, ayrıca bir de kendin yazılım çalışman lazım okulda pek göstermiyorlar. Bu zor olur. Direkt yazılım mühendisliğine gidersen yazılımla ilgilenirsin ayrıca bir de evde kendim uğraşmazsin yazılım öğrenecem diye.
No no no ben zaten okuyorum İYTE elektronik ve haberleşme mühendisliği :)
Vay güzell, ben de tercih yapacaksın gelecek sene için diye zannettim sınava girip. Yazılım alanının pek de bölüme baktığı yok bu arada, hukuk okuyup avukat olan da yazılım dersi veriyor şu zamanda. Kendini geliştirmene bakar yani. Peki sen ne düşünüyorsun
Teşekkür ederim bende bölümüm ile alakalı ve türevlerinden bilgi aliyorum benim düşüncem gömme yazılım denen alana yönelmek sana da tavsiye ederim çok ağır fizik ve matematik var ama fazlasıyla da kazançlı bir alan:)
Gömülü C mi düşünüyorsun? Rica ederim bu arada. Biliyorum biliyorum da benlik alan değil pek gömülü yazılım. Ben oyun geliştirme düşünüyorum ya da siber güvenlik düşünüyorum. İkisi daha hoşuma gidiyor. Pek maaş işine bakmıyorum. Severek yaptıktan sonra o alanın iyisi olurum bu da zaten bana fazladan para getirir. Sen de öyle düşün. Çok yazılım alanı var zaten. Web geliştirme, oyun yapma, yapay zeka, veri bilimi, android, ios derken bir sürü alan çıkıyor ortaya.
Bu arada niye gizli olarak sordun ki bu soruyu 😁onu merak ettim baştan beri 😅
Canım istediği için gizli sordum da ben gömülü yazılım düşünüyorum normal yazılımdan daha kazançlı en azindan
Yani sen bilirsin, sana kalmış bir olay yazılım durumu. Yazılım ama şunu unutma cidden parası için yapılmayacak bir şey. Eğer cidden seviyorsan yap. Çünkü yazılım ile ugrastiysan anlarsın ne demek istediğimi. Hata çıkacak kafayı yiyeceksin geceler boyu uyumayacaksin bile zamanı gelip. Mentalim sağlıkli dersen ve yapabileceğine inanıyorsan geçebilirsin
Yapabiliyorum merak etme :)
Bilgisayar tabii ki piyasadan hiç mi haberin yok bacım
Peki elektronik ve haberleşme mühendisliği mi yoksa bilgisayar mühendisliği mi
Bilgisayarın üstüne bir mühendislik bölümü yok. Bilgisayar tutuyorsa direkt gir
Kou elektronik haberleşme mi pau bilgisayar mühendisliği mi ikisininde sıralama olarak kafa kafaya
Sen ne okuyorsun bu arada
Yavrum bilgisayar diye kaç kez daha söylemem lazım?
Benim sektör farklı ben sağlıkçıyım. Eczacılık okuyorum. Eczacılık tutturamasaydım direkt bilgisayar yazardım.
Bebeyim Karaman'da bilgisayar okumak var bursa da okumak var bilmem anlatabildim mi
Temeli aldıktan sonra her türlü üstüne koyabileceğin bir bölüm bilgisayar mühendisliği. İnternet denen kaynak derya deniz. İstediğin alanda gelişebilirsin. Proje üretip cv doldurduktan sonra hangi okul olduğunun bi önemi yok istersen itüden boğaziçinden mezun ol üretmiyorsan çalışmıyorsan gelişmiyorsan kimse bakmaz ön eleme cortlarsın. Bitti artık o iyi okuldan mezun olunca işinin hazır olduğu günler.
Alakası yok şuanda İYTE elektronik ve haberleşme mühendisliği okuyorum uzmanlaşma alanını gömme yazılım dediğim alanı seçtim yegenimde var tıp okuyor bir kaç yorum yaptı bende alanın olmayan konular ayorum yapma dedim puhahaha güldürme beni eczacı bilmediğin konular bunlar biraz iş sitelerinde araştır kariyerlerini nereden meuzn olanalr nerede claisoyor çöp unide bilgisayar okursan copsun gidip iyi unilerde okuyacaksın aksi halde yüzüne bakan olmaz kaç tane işsiz PC muh tnaiyorum bir bilsen ah yavrum benim
Madem bu kadar iyi biliyorsun (!) neden iki saattir şu mu bu mu diye soruyorsun? Çünkü bi halttan anladığın yok :) git elektrik elektronik yaz mezun olunca da birkaç seneye asgari ücretle iş bulursun. Hayırlı işler.
Fikir alıyorum çünkü her şeyi biliyorum demek hiçbir şey bilmiyorum demektir güldürme beni bebeyim şuana kadar bu bölümden mezun olan işsiz kalmadı bu bir ikincisi kimsede asgari ücrete çalışmadı senin hayalindeki rakamlara ss ye kt ye giriyirlar canim benim sen ilk önce tıp tuttur sonra yorum yaparsın isteseydim tıp da yazardım hayırlı gunelr
Hedefim olmayan bir şeyi yapmadığım için küçümsedin mi sen beni az önce? Kuzum tamam koü civarı ice latte içilcek mekanlara bakmaya başla şimdiden üniversite bitince işsiz kalıp içemiyceksin çünkü. Öğrenciliğin tadını çıkar hadi ötede 😄 seviye belli bi eşiğin altına düşünce nutkum tutuluyor yorum yapamıyorum
Devam sen elektrik elektronikten
Hedefin olamazdı zaten rahat ol sen ama kou demedim aşkım İYTE dedim gözlerine bı baktır en iyisi güldürdün beni ne işsizliği den bahsediyorsun ben sen miyim
Bilgisayar
Neden benim bildiğim mesela bir elektrik elektronikci gömme yazılım denen kısma yonelirse hem yazılım biliyor hemde donanım lakin PC ci yazılım ve donanım biliyor acaba neden