Evet arkadaşlar sizce hangisi daha kazançlı ve neden birde hangi üniversiteleri tavsiye ediyorsunuz tek tek yazarmisiniz
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisi olarak tavsiye ederim. Her ne kadar günümüzde bilgisayara daha çok ilgi artsa da öğrencilerin bizim bölüm hakkında bilgi eksikliğinden kaynaklı kararsız kaldıklarını görüyorum. İş olanakları bana göre çok daha iyi. TAI stajer mühendisiyim. Savunma sanayii düşünüyorsan güzel bir bölüm. Üniversite çok farketmez. Kendini geliştirmek lazım.
TUSAŞ gayet iyi bir şirket hangi unide okudunuz acava
Dediğim gibi üniversite pek fark etmiyor. Ben orta sınıf bir üni okudum. Üniversitenin tek avantajı okuduğun şehirde sanayii altyapısı var mı o önemli. Yoksa bile Ankara , İstanbul ve civarlarında kalabilecek imkanın varsa da güzel bir avantaj. Biraz bölüm hakkında bilgi vereyim. Elektrik-Elektronik-Haberlesme olarak 3 temel alan var. Ünilerdeki hocalara göre ağırlıkları değişir. Mesela ben %70 haberleşme gördüm diyebilirim. Elektrik alanını çok az gördüm çünkü zorunlu dersleri bile slayt üzerinden anlatıp geçtiler. Mikrodalga, RF mühendislikleri çok yüksek maaşları olan haberleşme dallarıdır. Genelde telsiz, uydu, radar vb. konuları içerirler. Elektromanyetik savunmada çok büyük bir alanı kapsar. Ayrıca Yapay sinir ağları gibi vs. derslerle yapay zeka tabanlı ses ve görüntü işleme konularına yönelebilirsin. Bunun dışında IT, siber güvenlik gibi alanlara da geçiş yapabilirsin. Otomatik Kontrol, Elektronik kart tasarımları, elektrikli araçlarla ilgili örneğin batarya, elektrik motoru ve yine görüntü işleme veya araç elektroniği konularını öğrenebilirsin. Savunma sanayii dışında Siemens, Huawei seviyelerinde şirketlerde çalışabilirsin. Sadece %20 sinden bahsettim daha birçok farklı alan söz konusu. Ama iyi düşünmeni tavsiye ederim. Bana göre mühendislikler arasındaki en zorlu bölüm. Meslek hayatın boyunca öğrenmeye ve gelişmeye devam edeceksin.
Ayrıca genelde çok sorulanlardan birisi: evet bizde de yazılım öğrenmek söz konusu ama biz daha spesifik alanlarda öğreniyoruz. Örneğin robotik kodlama, yapay zeka, sinyal işleme, gömülü sistemler vs. kısacası ihtiyaca göre öğreniyoruz. Genel anlamda bir yazılım öğrenme eğitimi sürecimiz yok. İlk başlarda python, java, C gibi dilleri temel olarak öğreniyoruz. Daha sonra seçtiğimiz projelerde kullanarak geliştirmiş oluyoruz. İşe girince çok daha üzerine gidip uzmanlaşabiliyorsun.
Ya çok teşekkür ederim çok saolun öncelikle Allah sizden razı olsun üni ismini verseniz olur mu acaba ve şuanda ne kadar maaş alıyorsunuz ben çap yaptım da çapım onaylanmış hem elektrik elektronik mühendisliği hem bilgisayar mühendisliği okuyup bitireceğim o yüzden söledim lütfen fikirlerinizi soylermisiniz teşekkürler
Bilgisayar daha iyi ama ikisinde de kendini yetistirmen lazım
Neden daha iyi
Yani daha geniş iş alanı var ve daha yeniliğe açık.
İş alanı dersen ama elektrik elektronik mühendisliği daha çok iş alanı var
Bilgisayar mühendisliği.
Neden
Önü açık her sene sıralaması öne geçiyor tercih edilen bir bölüm.
Sıralamalarda bakmayalim ama mesela ne artışı olur ee den hariç
Geleceğin mesleği herkes onu tercih ediyor işte. İlerleyen yıllarda kazanması daha zor olacak ben söyleyeyim.
Çap yaptım da ee de öne çekiyor ama PC muh kadar değil deilmi
Ben olsam bilgisayar seçerdim. Kendini geliştirenler çok kazanıyor.
Pc kadar çekemez.
Yakında sıralama sınırı 100binden aşağı olsa şaşırmayın.
Evet evet PC kadar cekemiyor çap yaptım dedim ya çap ne demek biliyormusun acaba
Yok bilmiyorum bebis daha bu sene başlayacam üniversiteye nasıl yapıyorsun hangi bölümlerde yapılır?
Normalde Sakarya universtesine elektrik elektronik mühendisliği okuyordum ancak fkaulte birincisi olduk çap yani çift Anadol programı demek hem bilgisayar mühendisliği hem elektrik elektronik mühendisliği okuyorsun ona başvurdum kabul edildim çapima izin verildi yani şu an hem elektrik elektronik mühendisliği hem bilgisayar mühendisliği okuyorum
Çok iyi. Hukukta da çap yapılır mı?
Hukuk çöp okuma
İstediğim bölüm mü
İstediğim bölüm bu*
Anlamadim
Düzelttim.
İşsiz kalırsın veya asgari ücretin altına calistirilirsinokuma
O kişiye bağlı. Savcı olacağım zaten.
Savcı olacağım demekle olunmuyor Ankara'da tanıdığın var mı?
Yani benim seçimim bu sana fikrini soran oldu mu?
Her şeyde bir fikriniz var ya. İşiniz gücünüz moral bozmak.
Sorduğum soru dışında her şey söyledin.
İlk olarak Ankara 'da torpilin yoksa nah olursun savcı hayallede dolaşma
Hukuga çap olur mu dedin ve çapsız bende fikrimi söyledim o zaman sana da zaruri olarak fikir soran olmadı?
Sen hukuga yazarak mı üniversite kazandın?
Herkese açık sordun cevapladım. Yürü git işine.
Yazmayı bilmeyenler neler konusuyor Allah'ım.
Zaruri sormadım boş yapma hukuk okuyacakmsita savcı olacakmış hahahahaa arkamla güldüm buna hatta gumledim jsncndnsndj işsiz başı bks gezen biri olursun hukuk bitirince asgari ücret bile vermezler hakimlik savcilik sınavını kazanirsin mulakatlarda elerler bay bay yaparlar torpilin olmadan asla olamazsın akıllı ol çünkü ekmek aslanın ağzında😡☺️🤗😃😘😍😋🖐️
Sen bu beyinle, bu üslupla bilgisayar mühendisliğinde bile işsiz kalacaksın bebiş. Hadi işine bak. Uzun yazma.
Hahahha kedi uzanamadigi ciğere mindar demiş seninki o hesap bebeyim şuanda zaten creatch te senin babanın aylık maaşının kaç katını alıyorum Allah bilir bide işsiz diyor kafa olsa zaten hukuk demezsin hukuk yerine işletme okunur aklında bulunsun bu kafa ile asgari ücrete çalışırsan şükret