Önlisans mı lisans mı hangisini okusam daha güzel olur polislik için soruyom yüksek lisans ve doktora için de bilgi verirseniz teşekkürler...
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
yüksek lisans için lisans okuman lazım tabiki :D yl ile ilgili sorun varsa 4 yıllık prof yl öğrencisi olarak cevaplarım :D :D
Bunu biliyorum lisans dan sonrs eğitim için yüksek lisans ve doktora okumak nasıl yani ne farkediyor lisans dan farklı neyi var? Ve bunlar için ekstra sınav mı var
Siz ne okuyorsunuz
evet ALES ve dil puanının olması lazım. akademik düşünmüyorsan yüksek lisansın ve doktoranın bi önemi yok çoğunlukla
Teşekkürler
ALES ne oluyor peki dil yani ingilizce olarak yoksa başka dil den geçerli mi? Akademisyen ve prof gibi op. Olaraklar mi okur yüksek lisans ve doktorayi genelde lisans yeterli diyon doğru mudur
ALES sadece türkçe ve matematiğin olduğu bir sınav (akademik personel ve lisansütü eğitim sınavı). dil de bölümüne göre değişir. rus dili edb gibi bi bölümse mesela rusça ama çoğunlukla ingilizce
Peki..
Lisans oku çünkü onlarda alım daha iyi ayrıca akademik kariyere de yardımcı olur Dgs ile ugrasmazsin
Teşekkürler ☺️
Akademik kariyer derken
Yl doktora demissin ya soruda
Evet
Polis asker olma. Bu millet için değmez. Sen canını veriyorsun kızlar barlarda sevişiyorlar. Kapalı kızlar neler yapıyor. Bir abin olarak diyorum hemde adli kolluk üyesi olan biri olarak.
Eyvallah polis misiniz
Değilim ama polisler ile çalışıyorum. Adliye personeliyim. Polislerin amiri oluyorum hukuken. Ailemde asker polis çok. Dayim şehit olmuştu.
Kardeşim başın sağolsun. Allah mekanını cennet eylesin 🥺
Aynen adliyeye personeli olarak amir hükmündesiniz üstün olarak peki sebeb yani biraz daha açık olsanız bu meslekler neden tercih edilmiyor ve yapılmaz
Peki kamuda başka ne işine girebilirim
Eyvallah kardeşim. Polisleri ayrı seviyorum ben. Millet maaş beğenmez polisler sabah akşam çalışır bircok zorluğa katlanıyor. Tek istekleri iyi bir ailem olsun ama kadınlar çok acımasız. Üniversite hayatımda neler gördüm neler
55 puanla öğretmen olan bir kadın düşün. Hayatı üniversitede erkekler geçmiş:)) Bu kız Doğu'da seni beğenmez. Sen ama öyleleri için canını ortaya koyarsın. Gider seni aldatır. Çok kötü ortalık. Eğer iş bulma ihtimalin varsa başka meslek sec. Düz memur ol tavsiyemdir.
Hım neden peki polis olmadınız seviyormuşsunuz
Kardeşim buradan konuşak Dm işlerini sevmiyorum. Polis olmama sebebim karakter olarak uygun değil bana. Ben sadece gözlemimi söylüyorum. Polis olursan da birçok avantajı var. Orası ayrı. Referans bul kendine polis olmak için
Hukuk mezunuyum ondan istemedim. Yoksa olurdum bende her şeye rağmen.
Anladım eyvallah.. lise mezunuyum kimi bulacağımı bilmiyorum torpilimiz yok. Tanıdık da yok alnımin hakkıyla girmek isteyen biriyim
Ne gibi avantaj mesela? İntihar eden ve mobbing yaşan polis memurları var neden peki? Mesela adliye de nöbet den başka ne yapıyor adliye de çalışan polisler
Lise mezunu olman polis olmana engel değil:) ama iyi düşün. Kolay bir meslek değil. Zor bir meslek. Severek yapmak istiyorum diyorsan ol derim. Çünkü severek bu mesleği yapanlar iyi yerlere geliyor ileride. Üniversite okursan başkomiserlige kadar yükselirsin
Anladım kardeşim eyvallah
Lise den giren normal ya da iki yıllık myo okuyan polis memuru oluyor dimi lisans okuyan komiser yardımcısı olarak başlayıp terfi olarak amirliğe müdürlüğe kadar gidiyor doğru mu
Üstlerinden çok baskı görenler var. Eğer sert biri değilsen kolay değil katlanmak. Polisevinde ucuza tatil yaparsın. Maaşı iyidir. 29 bin TL ile başlarsın mesleğe. Zor olanı nöbet ve baskı. Adliye polisleri rahattır.
Aynen öyle üniversite oku mutlaka polis olduktan sonra da okursun