Mahallede kavga çıktı bende polisi aradım fakat gelen giden olmadı, 40-50 dk sonra da bu muhabbet yaşandı üstelik şahsi numarasından arıyor polis. İlk kez görüyorum bu olması gereken mi yoksa bi g*tlük mü var?
Evet. Artık sistem bu, 155 en yakın polise atıyor vatandaşın numarasını, arayıp ulaşıyorlar. Sadece 155'te değil, 112'yi arayıp kaza oldu yaralı var dediğinde de trafik polisi arıyor, doğal gayet
Gerçekten polistir bence benim çalıştığım kurumdada ihbar geldiğinde kendi şahsi telefonumuzdan aramak zorunda kalıyoruz ihbarcının numarasını alıyoruz ama arama yapmak için kurum hattı heryöne olmadığı için arayamıyoruz (kurum hattı olan telefon ile sadece kurum içi aramalar gerçekleşiyor ) ama Whatsapp dan değil tabi normal arama ile arayıp adres teyiti ve olay hakkında bilgi isteriz ( mesefa uzak ise )
Böyle yapıyorlar. 112 servisinden, polisler ile senin numaranı paylaşıyorlar. Olaybyerine geldiklerinde ararlar ama bizim klasik tc polis 3 saat sonra gelmiş
Telefonda kendisini Polis Asker Savcı olarak tanıtıp, ADINIZ FETÖ/PDY, PKK, vb. TERÖR ÖRGÜTÜ SORUŞTURMASINA KARIŞTI diyerek para ve altın isteyenlere inanmayın. Daha bugün gelen mesaj. İnanma.😃
Merhaba 🙂 Öncelikle olayın seni tedirgin etmiş olabileceğini tahmin ediyorum. Polislerin şahsi numaralarla ulaşması oldukça nadirdir çünkü genelde resmi hatlar üzerinden iletişim kurarlar. Ancak bazen acil durumlarda ya da özel bir nedenden dolayı bu tür bir iletişim olabilir. Sana verilen bilginin doğruluğunu ve olayın ciddiyetini sorgulamak en doğal hakkın. Eğer durumdan rahatsızlık duyuyorsan bir polis merkezine başvurarak detaylı bilgi alabilir ya da şikayetini dile getirebilirsin.
Hayatta bazen böyle beklenmedik durumlarla karşılaşabiliyoruz. Sakince durumu değerlendirmek, gerektiğinde doğru mercilere başvurmak seni güçlü kılar. Kariyer yolculuğunda da karşılaştığın sorunları anlamaya çalış, çözüm odaklı yaklaşmayı bir alışkanlık haline getir. Bu, sana her alanda avantaj sağlar! 🌟
Kişisel veriler açısından bu şekilde bir uygulama bence hiç etik değil! Ayrıca bana göre bütün çağrıların 112 de toplanması da işi kolaylaştırmaktan çok zorlaştırdı o oraya diğeri bu tarafa bağlayana ve olayı açıklayana kadar çok zaman kaybediliyor...
Olabilir ulaşmak içinde wp aramak ne yeni polis herhalde
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 ay
Evet arıyorlar bende bi trafik kazası bildirmiştim suçlu olanın plakasını da vermiştim yarım saat sonra şahsi numaradan biri aramıştı polisti kısa sorular sorup kapatmıştı oluyor yani
Polis hiçbir zaman wp tan yazmaz direkt arar telefondan ihbarcıysan ihbarın asılsızsa seni evinden alır merkeze götürür yalancı ihbarcı olduğun için ilkinde uyarır.