Güncellemeler
+1 yıl
5 sınıf
Güncellemeler
+1 yıl
Şimdi hatırladım, aynı kişiyse eğer bana yazma ödevini göstermişti. Utangaç o zaman. İleride düzelir ve daha girişken olur belki. Bakalım.
Arkadaşlar ben yeni atandım da cuma günü metnin ana fikrini vs anlasınlar diye kısa kısa metinler okutmak istedim. En önde orta sırada oturan bir kız okumak istemedi nedense. Sadece canı mı istemedi yoksa okuma-yazma mo bilmiyor acaba? Sınıfta yazma etkinliği mi yaptırsam?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
bunu bize mi soruyorsun? yavrucum siz formasyon egitimi alırken ne gösterdiiiler size? eğitim kimlerin eline kalmış!!
Okulda gösterilenle uygulamadaki şeyler bir oluyor sanıyorsan üzülürüm.
uygulama da elbette tecrube onemlidir de fakat bununu cozummu burada yorum yapanlar olamaz
Bence fikir almak önemli bazen ama şu 1 haftada ilginç şeyler de yaşadım. Güzel, yorucu ve ilginç bir meslek.
öğretmenlik cidden zor meslek
Önce tabi ki öğrencilerin durumunu tespit etmek iyi olur. Belki hasta olan vardır belki kekeme olan vardır belki bilmeyen vardır.
Bunu tespit etmek için yazı yazdıralım diyorum.
Olabilir ama kağıda yazsınlar tahtaya çıkarma
Bilmiyorsa veya yanlış yaparsa çok utanır, rencide olur sınıfa karşı ve alay edebilirler diğer öğrenciler.
Tabi tabi. Aynı fikirdeyim.
Başka ne yapılabilir? Öneriniz varsa alabilirim.
Şimdi hatırladım, aynı kişiyse eğer bana yazma ödevini göstermişti. Utangaç o zaman. İleride düzelir ve daha girişken olur belki. Bakalım.
Öneriler genelleme gerektirir, her öğrenci özel ilgi ister, siz de öğreniyorsunuz onlar gibi :)
Kolay gelsin
Çok teşekkürler.
sesi güzel mi cirkin mi bende muzik dersinde sarki soylemedim hoca sifir falan vercem diyordu. umrumda olmadi.
Şarkı söyle demedim ki düz bir sesle de okusa olurdu metni.
ses sonucta.
İstiyodur ama utanıyodur. Akran zorbalığına bile maruz kalıyodur belki...
Bir sınıfta en arkadaki öğrencim hikaye yazmış anlatmak istedi. Zorbalık yapılıyordu hikayede, ben yaşadım ama değiştirdim falan dedi de korktum. Nasıl baktıysam ben yaşamadım dedi. "Eğer yaşadıysan bunu paylaş. Kimse böyle bir şey yapamaz."dedim ben de.
Cuma çıkışta da 8. sınıf öğrencileri konuşmaya çalıştı ama ben onların dersine girmiyorum. Diyor ki ben LGS'ye girmeyeceğim. Matematik anlamıyorum. Asal sayılar falan diyor hoca dedi. Asal sayılar falan diyor hoca dedi. İlginç şeyler yaşanan bir meslek. Daha ilk haftadan doğum gününe çağırdı öğrenci. Gelirim müsait olursam şeklinde geçirirdim.
Disleksisi varsa okurken zorlanıyordur veya okurken kekeliyordur. Ya da sadece utangaçtır.
Bunu nasıl tespit edebilirim? Zorla okutamam ki.
Yazılı ödev ver sınıfa, yazma yeteneklerinden anlarsın. Ödevini yapmazsa yazılı sınavda anlarsın zaten.
Sorun utangaçlıksa sınıf içi görevler falan verebilirsin. Ne bileyim, sınıfa bir şey alınması için para toplanacaksa falan o işten onu sorumlu tutabilirsin. Öyle öyle zamanla özgüven de kazanabilir.
Güzel fikir. Teşekkür ederim
Öğretmenlik ne tatlı şey yaa. 🙂
kaçıncı sınıflar?
5
okuma yazma bilmeme durumu 5. sınıfta olamaz ama dikkat dağınıklığı, okuma güçlüğü, utanç duyma gibi durumlar olabilir veya anksiyete disleksi depresyon gibi psikolojik sorunlar
Nasıl tespit edebilirim peki? Disleksi varsa yazıdan kabak gibi ortaya çıkar. Bir de okuma becerisi yazma becerisinden önce gelir. Önce okuma becerisi öğrenilir. Okuyan kişi yazabilir de yani mantıken. O yüzden tüm sınıfa yazı yazdırıp o çocuğu takip edeyim diyorum.
Gerçi öyle bir durum olsa diğer hocalar söylemez mi bilmiyorum. Kaynaştırma öğrencisi listesinde yok sonuçta o öğrenci.
muhtemelen utançtır arkadaşlarım güler korkusu olabilir daha önce böyle bir şey yaşadıysa çekiniyordur
İlk okul mu
Ortaokul 1 yani 5. sınıf
Ooo Allah sabır versin
Teşekkürler.